С много настроение, музика, смях и игри днес се откри нова детска площадка на пл. „Антон Чехов” в район „Северен”, реализирана с помощта на ЛИДЛ България.

Площадката беше открита официално с водосвет. На събитието присъстваха домакините от районната администрация в лицето на кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместниците му – Лариса Кътова и Красимир Асенов, представител на ЛИДЛ България – г-жа Валентина Гънчевска, Началника на ІІІ РУП Пловдив – гл.инспектор Никола Симов, заместник-кметът на район Южен – Людмил Русанов, заместник-кметът на район „Централен” – Борислав Стаматов, заместник-директорът на ОП „Градини и Паркове” – Басет Иса, директорки на детски градини от район „Северен”, родители и деца.

Лентата за новата площадка преряза кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, съвместно с представителя на ЛИДЛ България г-жа Валентина Гънчевска.

Площадката е с площ 218 кв.м., с четири броя съоръжения, а малчуганите ще се радват на една приветлива и модерна среда, отговаряща на всички европейски изисквания за безопасност.

Освен новата детска площадка жителите на район „Северен” могат да видят как е облагороден целият пл.”Чехов” – възстановен е фонтанът, който не е работил години наред, облагородени са зелените площи, поставени са нови пейки, има и работеща чешмичка.

Кметът инж.Ралев изказа специални благодарности на фирмата-спонсор и съобщи, че до края на годината ще бъдат изградени още две нови детски площадки.

Организаторите предоставиха на децата и родителите им истински празник – след тържествения водосвет всички бяха зарадвани с безплатни ателиета, работилница за рисунки, аниматори, детска дискотека, подаръци и изненади.

Във връзка с ежедневни оплаквания и сигнали от граждани на район „Северен” за неправилно паркирани автомобили служителите на ОП „Общинска охрана” представиха отчет на заместник-кмета на района Лариса Кътова.

Служителите, разпределени за район „Северен” извършват ежедневно следните дейности:

-          Налагане на глоба с фиш за неправилно паркиране на МПС по НРСППППСТГП на Общински съвет гр.Пловдив /паркиране върху тротоар, зелени площи, зони на кръстовища, спирки на градския транспорт и др./

-          Съставяне на АУАН на нарушителите по наредбите на Общински съвет гр.Пловдив

За периода 14.07.2014 – 18.07.2014 на територията на район „Северен” са съставени:

-          33 бр. Глоба с фиш по чл.6. ал.2 от НРСППППСТГП на Общински съвет гр.Пловдив

-          3 бр. Актове за установено административно нарушение /2 бр.за неправилно паркиране на МПС и 1 бр.за просия на обществено място/.

-          Описани са автомобили за принудително репатриране по заявени адреси от отдел „Екология” към район „Северен”

-          Облепени известия за санитарна сеч

-          Отразени са сигнали от отдел „Екология” към район „Северен”

За сведение днес в интервала от 12.00 до 13.00 часа служителите но ОП „Общинска охрана” наложиха 6 бр.глоби с фиш на „нагли” шофьори, паркирали своите МПС върху тротоар.

Сигнали за нарушения могат да бъдат подавани ежедневно в районната администрация на тел. 032/ 901 165.

Въпреки усилията на служителите на ОП „Общинска охрана” да извършват коректно и адекватно служебните си задължения не е прецедент да срещат негативизъм и трудности от гражданите, поради неразбиране на спецификата на работата им.

Творческа среща с журналиста и писател Гено Бахчевански организира вчера администрацията на район „Северен” за жителите от третата възраст на своя район  инж.Ральо Ралев.

Срещата се проведе в клуб на пенсионера „Надежда”, на ул.”Гонда вода” №1, а гости бяха заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова, Динко Петков – журналист, служители на районната администрация .

Поводът за покана на Гено Бахчевански е представянето на книгата му „Божествена енергия”.

Пред пълната с пенсионери зала той разказа за интересния си живот в Пловдив и Париж. Сладкодумецът Гено Бахчевански се чувства млад и изпълнен с енергия. Повечето го помнят от работата му в радио Пловдив, но никой от присъстващите не го бе виждал на живо. Гражданите от третата възраст на „Северен” изслушаха разказите му с голям интерес.

Родом от с.Борец, живее в Париж от 24-та година, но се завръща всяко лято в най-хубавия за него град – Пловдив. Печелил два конкурса в радио Пловдив – за говорител и за спортен коментатор.

„Божествена енергия” е 13-тата му книга. 7 от книгите си пише в Париж, а 4 – тук, в Пловдив. Идеята за този роман идва в швейцарски курорт, където е срещнал принц Чарлз, Джулия Робъртс и други известни личности. Романът е криминален, но и интелектуален и засяга големия енергиен проблем на човечеството.

Гостите от районната администрация зарадваха пенсионерите с 15 броя книги, които закупиха за тях.

Членовете на пенсионерския клуб бяха много щастливи от жеста към тях и с трепет си взеха автограф от автора, като изказаха желанието си да ги посети отново в най-скоро време.

В район „ Северен” стартира социална кампания в помощ на Дома за сираци „ Свети Николай” при манастир Св. Троица, село Нови хан.

Кампанията ще е в периода от 1 до 31 август 2014 година.  Всички желаещи да се включат в благотворителната кампания могат да дарят дрехи, обувки, играчки и консумативи от първа необходимост. „В дома живеят деца,  пълнолетни, и възрастни хора, които са в неравностойно положение с цел взаимно подпомагане, като приетите помагат за отглеждането и възпитаването на малолетните деца, така че всяко дарение от сърце ще е от голяма полза за обитателите на този дом” .

            Даренията, които ще се събират в сградата на районната администрация, бул. „ Цар Борис Трети Обединител” №22А, без почивен ден,  ще бъдат транспортирани и предадени на председателя на църковното настоятелство отец Иван Иванов.

<< Начало < Предишна 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Следваща > Край >>
Страница 284 от 319
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!