Понеделник, 01 Септември 2014 16:02

Днес стартира преасфалтиране

Днес стартира преасфалтиране на участък от ул.”Вук Караджич” между ул.”Филипово” и ул.”Иван Драсов” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Участъкът се намира пред входа на ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери”, който ще бъде готов за първия учебен звънец.

Спешният ремонт се наложи поради факта, че в продължение на години е затруднено движението, заради компрометирана асфалтова повърхност на една от най-масово посещаваните гимназии в гр.Пловдив.

Ремонтът включва и подмяна на водопровода в този участък, за което имаме съдействие от „В и К” ЕООД Пловдив – коментира Ралев.

В близост до подхода за учениците ще бъдат отремонтирани и всички дупки по асфалтовия участък.

 Действията от страна на районната администрация спрямо некоректните длъжници, наематели на общински жилища продължават.

През месец август в район „Северен” са освободени две общински жилища поради натрупани задължения за наем и консумативни разноски. Наемателите са предали имотите, след като са получили писма-покани за доброволно изпълнение и с тях са проведени разговори и определени срокове. Предприети са действия спрямо     най-големите длъжници в района, като след изтичане на срока за доброволно изпълнение, в случай, че не изплатят дължимата сума, ще се извършат  законосъобразни действия за прекратяване на вещно-правните отношения и изземване на общинските имоти.

Преасфалтираният участък на ул.”Петър Шилев” в район „Северен” бе официално открит днес – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Събитието уважиха Петър Зехтински – заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика” Община Пловдив, Борислав Стаматов- заместник-кмет на район „Централен”, Людмил Русанов –заместник-кмет на район „Южен”, Николай Чунчуков – заместник-кмет на район „Източен”, Нонка Симеонова – заместник-кмет на район „Западен”, жители на кв.”Захарна фабрика” и служители на районната администрация.

Общата площ на преасфалтирания участък от улицата е 1400 кв.м.

Предстои преасфалтиране и на двете перпендикулярни пресечки на ул.”Петър Шилев” с №26 и №28.

През следващата седмица ще бъдат изградени два броя изкуствени напречни неравности, със съответната вертикална и хоризонтална маркировка, с цел осигуряване на безопасността на гражданите.

Лентата днес преряза кметът на района инж.Ральо Ралев със своите заместници Лариса Кътова и Красимир Асенов.

„Предстои да бъдат преасфалтирани ул.”Огражден”, в участъка от ул.”Милеви скали” до ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови”, ул.”Средна гора” и паркингът, находящ се северно от бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” № 22.” – коментира Ралев.

Четвъртък, 14 Август 2014 13:08

Нова беседка

В нова беседка от днес могат да отдъхват жителите на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Беседката се намира на ул.”Милеви скали” №4 в кв.”Гагарин”.

Изработена е от дървен материал, с масичка по средата и възможност за сядане до10 души.

На откриването на обекта днес присъстваха кметът на района инж.Ральо Ралев, заместниците му – Лариса Кътова и Красимир Асенов,  служители на районната администрация, както и много възрастни хора, дошли да благодарят за новото съоръжение.

Освен новата придобивка, теренът около нея също е облагороден,поставени са кошчета за отпадъци, изградена е пешеходна алея до беседката, а по молба на живущите са поставени и нови пейки.

От своя страна, Ралев почерпи с пита за новото съоръжение, като пожела на присъстващите да я пазят и ползват още дълго време.

 

<< Начало < Предишна 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Следваща > Край >>
Страница 283 от 319
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!