Понеделник, 22 Септември 2014 10:15

Европейска седмица на мобилността

Във връзка с включването на Община Пловдив в отбелязването на кампанията „Европейска седмица на мобилността” на 20 септември 2014 год.в район „Северен” се проведе велокрос под патронажа на Кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Състезанието стартира в 11.00 часа от колелото на Панаира.

В него се включиха над 100 участници, разпределени в различни възрастови групи.

Победители станаха :

-         Във възрастова група до 7 години – Иван Цветков, Даниел Янин и Симона Попова,съответно на първо, второ и трето място.

-         Във възрастова група от 7 до 10 години – Антония Караманова, Мартин Димов и Божидар Найденов.

-         Във възрастова група от 11 до 15 години – Божидар Зелямов, Иван Калчев и Георги Танаков.

-         Във възрастова група над 18 години – Тони Караманов, Николай Георгиев и Галин Иванов

Победителите получиха медали и предметни награди от спонсори на мероприятието.

Най-малката участничка Симона Попова на 2 години получи купа и велосипед.Купа получи и най-възрастния сред участниците - Илия Мангачев.

Още големи награди - два велосипеда бяха подарени на първенците Антония Караманова и Божидар Зелямов. Наградите бяха връчени от кмета инж.Ралев, заместник-кмета Лариса Кътова, г-жа Раднила Станкович- треньор по лека атлетика, г-н Петър Бозов-републикански съдия.

Състезанието приключи с томбола-7 мобилни апарата, осигурени от мобилен оператор, спонсор на велокроса.

Петък, 19 Септември 2014 12:52

Европейска седмица на мобилността

Във връзка с включването на Община Пловдив в отбелязването на кампанията „Европейска седмица на мобилността” на 20 септември 2014 год.в район „Северен” ще се проведе велокрос под патронажа на Кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Състезанието ще стартира в 11.00 часа от колелото на Панаира.

Всички желаещи да вземат участие във велокроса следва да се явят в 10,30 часа на 20.09.2014 год.на северния тротоар на бул.”България” до колелото на Панаира за заявяване участие и получаване на състезателен номер.Препоръчително е да носят предпазни каски. Няма възрастови ограничения за участниците.

Организаторите са подготвили много забавления и интересни награди.

Инж.Ралев приканва всички жители на района да се включат в предстоящия велокрос „Нашите улици, нашият избор”.

С ново художествено-декоративно осветление се сдоби възстановената през май месец паметна плоча на братята Христо и Георги Търневи в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Плочата се намира на бул.”Васил Левски” /северно от църквата Св.Иван Рилски”/, и вече не остава незабелязана през тъмната половина на денонощието.

Монтирани са два броя лед прожектори, които сменят ефектно цветовете си за гражданите и гостите на района .

 

Успешно завърши благотворителната акция на район „Северен” за дома за сираци „Св.Николай” при манастир Св.Троица, с.Нови хан.

За срок от един месец в районната администрация бяха събрани хранителни продукти, детски играчки, дрехи, обувки, одеяла, килими и други артикули от първа необходимост.

Кметът Ралев изказва искрена благодарност за съдействието на директора на ОП „Градини и паркове” г-н Стоян Алексиев, който осигури транспорта и в петък-05.09.2014 г. събраните дарения бяха закарани до с.Якимово, област Монтана.

Там се намира колонията от фамилни къщи, където са настанени част от семействата на дома в с.Нови хан. В момента в с.Якимово живеят около 180 души.

Сираците, както и пълнолетните, възрастни хора в неравностойно положение се трудят заедно като отглеждат животни, правят млечни продукти, месят хляб. Целта е животът им да се доближи максимално до бит и взаимоотношения, близки до семейство и общност и да не се чувстват изолирани.

Даренията бяха превозени с камион, а Ралев изпрати заместничката си Лариса Кътова лично да предаде събраните помощи.

Жителите от колонията на с.Нови хан с радост приеха всички дарения и пожелаха здраве за всички благодетели, дарили от сърце за тях, и пожелаха отново да се срещнат някой ден.

„Благодаря на всички, които се включиха в благотворителната инициатива и направиха хората в неравностойно положение по-щастливи”.

<< Начало < Предишна 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Следваща > Край >>
Страница 282 от 319
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!