С празничен концерт под надслов: „Как бързо времето лети“ завършиха тържествата по случай 50-годишния юбилей на ДГ „Космонавт“. В цветния празник се включиха малчуганите от всички групи, както и вокалната група.Възпитаниците на детското заведение с много усмивки и весело настроение изпълниха песните „Рожден ден“, „Оранжево небето“, „Междучасие“, „Дъга“, „Обичам те, България“ и Китка от народни песни.Малките артисти показаха и няколко танца: Патешки танц, Танц на пеперудите, „Облади-Облада“ и други. „Поздравявам всички педагози и целия персонал на ДГ „Космонавт“, че с много любов, търпение и професионализъм полагате грижи за възпитанието и обучението на малчуганите.Пожелавам Ви успешна реализация на нови проекти и идеи, творческо вдъхновение и креативност.На децата желая да бъдат здрави, жизнерадостни и да трупат много полезни знания и умения за живота! Честит 50-годишен юбилей!“, приветства присъстващите кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на тържеството. „През всички тези години тук са работили и са оставили част от сърцата си много учители и служители.Всеки от тях е допринесъл за благото на детската градина.Всеки от тях е останал в сърцата на възпитаниците си, като е посял семето на добротата и стремежа за успех.Някои от тях са учители тук при нас, а други водят внуците си.Как бързо времето лети!“, каза директорът на ДГ „Космонавт“ Десислава Стоянова-Тотева. ДГ „Космонавт“ е създадена през 1972 г.В момента в нея се обучават 318 деца в 11 групи, от които 2 яслени. Други гости от кметството на „Северен“ бяха секретарят на района Стайко Танев, главният експерт „Образование и култура“ Магдалена Георгиева и главният експерт „Здравеопазване“ Петя Кирова.

Район „Северен” съвместно с Българския Червен Кръст и с активното участие на здравните медиатори към администрацията, предоставиха 330 лични хигиенни пакета на лица от уязвими групи. Хигиенните пакети съдържат: дезинфектант за ръце, предпазни маски за лице за многократна употреба, сапун, паста и четка за зъби, шампоан, мокри кърпички и прах за пране. Районната администрация работи активно с БЧК по програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“. Ще се провеждат и сесии за промоция на здравето и здравни практики, със съдействието на Националната мрежа на здравните медиатори. Целта е чрез раздаването на хигиенни пакети и образователни сесии за промоция на хигиената и ваксинациите да се подобри здравния статус на общността.

Много слънчеви усмивки и щастливи детски възгласи изпълниха двора на ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“, където бе поставено официалното откриване на новопостроената „Сцена на талантите“. Звънливи гласчета създадоха празнично настроение, огласяйки с песни, смях и танци детското заведение, в което бе открита „трибуна“ за изяви на малчуганите, отбелязване на празници, тържества и развлечения. Тя е изпъстрена от ръцете на художника концептуалист Стойко Гъгъмов, който с уменията си е вдъхнал живот на приказно „захарно“ петле, което служи за декор на сцената. Под звуците на песента „Като лъвовете“ учители се въплътиха в ролята на актьори, на които децата искат да приличат като пораснат. С пъстър концерт възпитаниците на детската градина от всички групи, умело ръководени от своите педагози, пяха и танцуваха, като вплетоха в празничната плетеница „Пролетен танц“, „Весел дъжд“, „Баба Яга рок“, „Сънувам и пътувам с влак“ и „Песен за България“. „Пожелавам тази прекрасна „Сцена на талантите“ да бъде място за провеждане на много и различни празнични инициативи.Нека малките артисти с желание и ентусиазъм се изявяват с разнообразни изкуства“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството. Забавленията на „голямата сцена“ за децата от ДГ „Захарно петле“ отсега нататък предстоят. На нея те ще се превъплъщават в различни приказни герои, танцьори и певци, които с артистичните си изяви ще радват родители и гости на детското заведение.

Междуучилищен футболен шампионат се проведе в „Северен“.Организатор на проявата е районното кметство.Турнирът бе под патронажа на кмета на района Стоян Алексиев. Участие взеха възпитаници на СУ „Н.Вапцаров“, СУ „Хр.Г.Данов“, ОУ „Д.Димов“, ОбУ „Й.Йовков“, ОУ „П.Волов“, СУ „П.Кр.Яворов“ и ФК „Екстрийм“. Отборите бяха смесени-с ученици от 4-ти и 5-ти клас.Форматът на турнира бе шампионатна форма.Всеки отбор бе съставен от петима полеви играчи плюс вратар.Срещите се проведоха с продължителност 30 минути (2 полувремена по 15 мин.). Оценяването се извърши в точково измерение, стандартно за провеждане на футболни мачове.Те се състояха на футболното игрище, находящо се на бул. „България“ 156-158. „Целта на инициативата е сплотяване на подрастващите, възпитание във феърплей и екипен дух.Искаме да акцентираме не само върху състезателния момент, но и възприемане на спорта (в частност футбола) като здраве и изграждане на взаимоотношения в колектив при децата“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Официални гости на откриването бяха: Атанас Узунов-бивш български международен футболен съдия, Христо Христов-президент на ФК „Марица“ Пловдив и Петър Зехтински- легендарен бивш футболист на ПФК „Ботев“ Пловдив. След изиграване на всичките 21 срещи в рамките на два дни, бяха излъчени победителите. Трето място завоюва отборът на СУ „П.Кр.Яворов“.Второ място спечели отборът на СУ „Хр.Г.Данов“.Първенци в надпреварата са футболистите от ОУ „П.Волов“. Голмайстор на футболния турнир с 16 гола е Деян Бетов от СУ „Хр.Г.Данов“. Стоян Алексиев връчи купите и медалите на призовата тройка и поздрави всички участници за ентусиазма, борбеността и мотивацията, с които се включиха в състезанието.Всички малки футболисти получиха грамоти за участие в турнира.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 307

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!