Великолепен съвместен концерт сътвориха децата от „Арт Войс Център“, съставът на „Биг Бенд Пловдив“ и децата от Музикална школа „Карловойс“ - гр. Карлово на сцената на парк „Рибница“ в район „Северен“. „Пловдив СтоЛица на песента“ е фестивал от Културния календар, финансиран от Община Пловдив вече за четвърта година по Компонент 1 – „Фестивали и значими събития“. Инициатор и домакин на фестивала е Сдружение „Арт Войс Център“ - Вокална школа от гр. Пловдив с ръководител Румяна Иванова и педагози: Ева Палакова , Гергана Филева, Алис Толева, Анастасия Баткова, Пола Кутманова, Кристина Жечкова, с подкрепата на „Биг Бенд Пловдив“ с диригент Николай Гешев.Идеята на събитието е да гостуват едни от най-успешните вокални школи от България, като им бъде предоставена професионална сцена.В предишните три издания Пловдив наистина се превръщаше в Столица на детската песен и приятелство, което е и главната цел на проекта. „Щастлив съм, че в парк „Рибница“ се събраха толкова много млади таланти, които ще имат възможността да се изявят на голямата сцена.Пожелавам на всички певци нови успехи, приятни срещи с техни връстници и завоюване на престижни награди от музикални фестивали у нас и в чужбина“, каза на старта на мероприятието кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. Вокална група „Карловойс“ представи едни от най-популярните и обичани български песни- „Детство мое“, „Една българска роза“, „Моя страна, моя България“, „Дано, дано“, „Далечна песен“ и „Междучасие“.А солисти от Mузикална школа „Карловойс“ към Военен клуб-Карлово с ръководител Анита Илиева зарадваха публиката с чудесни изпълнения на световни хитове. Децата от „Карловойс” са носители на множество награди от национални и международни конкурси.Преди броени дни групата спечели най-голямата награда-Купата на Кмета на Община Димитровград за най-ярко представяне на конкурса „Златен извор“. „Карловойс” се отличава и с новите си авторски песни и клипове към тях, както и с песни, влезли в учебниците по музика. В края на събитието към гостите от Карлово се присъединиха и децата от „Арт Войс Център“, за да поставят един чудесен финал на концерта.Всички изпълнения бяха под блестящия музикален съпровод на „Биг Бенд Пловдив“. Изтеглена бе и томбола с награди за децата от публиката.

На сцената на парк „Рибница“ бе отбелязан Международният ден на музиката-21 юни. Събитието бе организирано от Сдружение „Избери България“, с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година. Асен Павлов и професионалистите от „Чинари“ се надиграваха с младите танцьори от НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“, пя и народният хор на НУМТИ "Добрин Петков" - Пловдив . Водещ на събитието бе Наско Стоянов от БГ радио. „Нека аплодираме всички професионалисти и любители, които ни показват красотата на музиката и танците.Музиката обединява изпълнителите, докосва сърцата на публиката, създава добро настроение и приятелства.Тя е изкуството, което сближава и обединява хората най-успешно“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. Над 80 деца от Школата за народни танци „Луди Млади“ към НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“ се включиха в празника, като представиха „Игри на Дайчово“, „Шопски танц“, „Добруджански танц“, „Рибари“, „Северняшки танц“ и „Тракийски танц“. Народен хор при Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" - Пловдив с диригент Явор Тасков изпълни "Орех са с листе развива" (обработка- Николай Балабанов), "Я изгрей слънце"(обработка- Атанас Илиев) и "Яна овчар лъгала" (обработка- Димитър Христов). Асен Павлов – художествен ръководител и хореограф на ансамбъл „Чинари“, който бе в ролята на ко-водещ на събитието, разказа интересни неща за българския фолклор и показа популярни български хора на зрителите. „Трио Булгарина“ - три талантливи момичета, изпълниха народни песни по съвременен начин, придавайки световно звучене на българския фолклор. „Чинари Дръмс“ грабнаха публиката със завладяващия ритъм на тъпаните. По този спонтанен начин район „Северен“ в Пловдив отпразнува Международния ден на музиката, създаден през 1981 година във Франция от тогавашния министър на културата Жак Ланг. Той е създател на празника Fête de la Musique, провеждан на 21 юни всяка година. Празникът е насочен към любителите музиканти и към професионалните изпълнители на музика, които организират безплатни и спонтанни изпълнения на открито. След 1981 година този ден постепенно започва да се празнува в много страни навсякъде по света. Към настоящия момент Международният ден на музиката се организира в повече от 150 страни на 5 континента. В края на събитието по инициатива на кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев бе изтеглена томбола с награди за децата, включваща плажни принадлежности.

В края на юни CAP Green Zone се мести в Пловдив за второто издание на фермерския фестивал „От Фермата до трапезата“! Събитието ще се проведе през целия ден на 25.06.2022 г. (събота) в парк „Рибница“.Организатор на мероприятието е АБ Комюникейшънс, които са стартирали информационната кампания CAP Green Zone, целяща да повиши знанията на широката общественост за насърчаването на устойчивото производство на храни чрез новата Обща селскостопанска политика.Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев приветства идеята за провеждане на този фестивал. От 11:00 часа ще можете да посетите фермерския пазар на ХРАНКООП, където да се запознаете с трудолюбивите фермери от Пловдивския регион и да опитате от тяхната чиста и натурална храна. Очаква Ви детска работилница по приготвяне на вкусни и здравословни закуски и много игри с награди за малки и големи. А от 17:00 часа-концерт на народния ансамбъл от Широка Лъка. Всички дейности са с вход свободен! Заповядайте!

По молба на гражданите, живеещи на ул. “Благовест” 1-3, е изграден чисто нов паркинг за 80 автомобила.Премахнати са гаражите, положена е асфалтобетонова настилка.Преди това никога не е имало такава. Предстои изграждане на улично осветление, което ще покрие нуждите както на паркинга, така и на прилежащите зелени площи.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 312
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!