Кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев и неговият заместник д-р  Красимир Асенов, се срещнаха с председателя на СНЦ ,,Надежда за достоен живот” – г-жа Веска Младенова.

Работната среща е инициирана от ръководството на районната администрация и е част от програмата на кмета на района за подпомагане на дейността на хора в уязвимо положение.

На работната среща се обсъдиха както социални въпроси касаещи всекидневните затруднения на хората с различен тип увреждания, така  се обсъдиха и възможностите за съвместни културни и спортни проекти.

Обсъждането на достъпната среда беше сред основните акценти  на срещата,  като идеята на НПО е при изграждане на инфраструктура за хора с увреждания в проектирането да участват представители на организацията, които с практически съвети да подпомогнат повишаването на ефективността на изграждащата се специална инфраструктура.

Друг важен акцент, който беше поставен на работната среща касаеше възможността за подпомагане на самотни възрастни хора и хора с различни увреждания в домашна среда.

Въпреки, че в началото на настоящата година кметството приключи с проекта ,,Услуги за по-добър живот”, който беше насочен предимно към хора с увреждания, кметството продължава активно да подпомага и обгрижва 67 души от район ,,Северен” – каза инж. Ральо Ралев.

 

Вторник, 22 Май 2018 11:32

Електроразпределение Юг

Уведомяваме ви, че съгласно писмо от „Електроразпределение Юг” ЕАД с вх. № 5-5300-3081/11.05.2018г. сградата на район „Северен” ще бъде без електрозахранване на 25.05.2018г. (петък). Ще се извърши планов ремонт до 14,00 часа на същия ден. Администрацията на район „Северен” ще работи от 14.00 часа на 25.05.2018г. Извиняваме се за създаденото неудобство!

 Мащабна акция по репатриране и облепяне на излезли от употреба МПС-та се проведе в края на седмицата в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. 

         Принудително бяха репатрирани 15 бр. автомобили, от които 7 бр. микробуса и 8 бр.леки автомобили, а облепени с предупредителен стикер са 14 бр.леки автомобили.

 

В изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС, служители на район "Северен" със съдействието на III РУ Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране" и "Българска рециклираща компания" АД   отстраниха нарушителите от следните адреси:

Микробуси 7 бр.:

-         Ул.”Галилей” – 2 бр.

-         Ул.”Ален Мак” №24 – 1 бр.

-         Ул.”Борба” №5 – 1 бр.

-         Ул.”Средец” №55 – 1 бр.

-         Ул.”Барикадите” – 1 бр.

-         Площад „Неофит Рилски” – 1 бр.

 

Леки автомобили 8 бр.:

-         Ул.”Борба” №5 – 1 бр.

-         Ул.”Милеви скали” №11 – 1 бр.

-         Ул.”Милеви скали” №5 – 1 бр.

-         Ул.”Средец” №24 – 1 бр.

-         Ул.”Сливница” №7 – 1 бр.

-         Бул.”Марица” №25 – 1 бр.

-         Бул.”Васил Априлов” №124 – 1 бр.

-         Бул.”Цар Борис ІІІ Обединител №18-1 бр.

 

 

         Сформираната комисия от служители извърши и обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС).
 
         В резултат са съставени 14 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.
 
Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:

-         Ул.”Въча” №10-1 бр.

-         Ул.”Борба” №15-1бр.

-         Ул.”Достоевски” №4А-1 бр.

-         Ул.”Ален мак” №24-1 бр.

-         Ул.”Ален мак” №30-1бр.

-         Бул.”България” №104-1бр.

-         Ул.”Поп Тодор Евтимов” №4-1бр.

-         Ул.”Поп Тодор Евтимов” №6-1бр.

-         Бул.”Дунав” срещу хотел „Русалка” – 2 бр.

-         Ул.”Момчил войвода” до заведение на ъгъла с ул.”Средец”-1бр.

-         Бул.”Марица” №41-1 бр.

-         Ул.”Златна панега” №2 -1 бр.

-         Бул.”България” №21 –зад блока – 1 бр.

 

 


         Кметът на район "Северен" инж.Ралев напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост. 

         След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. 

         В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та. 

         От началото на 2018 година в района са облепени общо 39 бр.ИУМПС и са отстранени принудително 26 бр.ИУМПС.

         Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства на територията на район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология и чистота" към районното кметство.

260 деца, 10 групи, две сгради, учители и лелки, които обграждат малчуганите с любов и грижи – ето ги координатите на ДГ „Захарно петле”, която посрещна своите 40 години с невиждан спектакъл в зала „Строител”. И още: това, по всеобщо мнение, е място, където и най-големите сърдитковци, щом прекрачат прага на градината, започват да се усмихват.

            Стотици родители и близки преживяха заедно радостта, че малките им съкровища са очарователни певци и танцьори, а сцената е мястото, където са видими плодовете на огромния съвместен труд между педагозите и децата.

            Цв.Лазарова, директор на детското заведение, посрещна лично стотиците гости и благодари на всички за ползотворното сътрудничество в името на щастливото детство на петлетата. Лариса Кътова, заместник-кмет на район „Северен”, с вълнуващи думи честити празника на децата, учителите и родителите и пожела от името на инж.Ральо Ралев здраве и много успехи на малките възпитаници на градината. Поздравителни адреси бяха прочетени от кмета на Пловдив инж.Ив.Тотев, от кмета на района инж.Р.Ралев, от образователни институции в града.

            Тържеството откри мажоретен състав от ПГТ „Проф.А.Златаров”, където захарните петлета гостуват всяка година на празнични събития на гимназията. След красивите какички дойде ред на малките артисти, които впечатлиха публиката с невероятната пъстрота на новите си костюми и интересния грим по бузките. Заредиха се песни и танци, които възпламениха възторжената публика. Майки и татковци се надпреварваха да снимат своите щастливи деца, преобразени като зайчета и котенца,  като африкански танцьори и майстори на виенски валс. Експлозия от аплодисменти предизвикаха народните танци „Насред село тъпан бие” и „Заигра се хоро голямо”, по време на изпълненито на които всички деца подскачаха в такт с танцьорите на сцената.       На детската глъчка откликваха и възторжените родители, а когато настъпи кулминацията – звученето на химна на детската градина и каскадата от фойерверки – залата заехтя от викове „честито”. Незабравимо събитие за ДГ „Захарно петле”, която встъпва в своите 41 години с новоспечелен проект по ПУДООС, реализирането на който през това лято ще я направи още по-добро и желано място за отглеждане на деца в район „Северен”.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 195

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!