Понеделник, 08 Април 2019 11:30

Ежегодна доброволна акция

Ежегодна доброволна акция със социална насоченост „Active Green” на фирма „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД се проведе в събота със съдействието на районната администрация в „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Тази година облагородяването се извърши в междублоковото пространство на бул.”Васил Левски” №95 (пред Големия Гигант). Акцията по почистване, залесяване и възстановяване на съоръженията на цялата площ до детската площадка и фитнеса на открито стартира в 9.30 часа. В инициативата лично участие взеха г-н Герхард Дивалд – управител на фирмата в Австрия, служители на фирмата и членове на семействата им. Администрацията бе представена лично от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместник-кмета г-жа Лариса Кътова. Боядисана с лак бе дървената ограда на детската площадка, възстановени и пребоядисани са 14 броя паркови пейки. Засадени са 13 броя дървета, както следва: 9 броя иглолистна растителност от вида - хималайски кедър – 3 бр. - сребрист смърч – 1 бр. - хималайски бор – 1 бр. - аризонски кипарис – 3 бр. - кавказка ела – 1 бр. 4 броя широколистна растителност от вида - явор – 1 бр. - червен дъб – 1 бр. - западен чинар – 1 бр. Г-н Дивалд поздрави и благодари на служителите си за участието им в тази „зелена” инициатива, като ги увери, че тя ще продължи и занапред. Инж.Ралев също отправи благодарности към всички присъстващи на мероприятието и сподели, че важното в случая е да дадем пример на съгражданите си, как задружно можем да облагородим и направим местата за отдих пред домовете ни по-приветливи и зелени.
Облагородяване на спортна площадка, находяща сe в междублоковото пространство на ул.”Арабаконак” №2-10 извършиха днес служители на администрацията на район „Северен” . В акцията се включи и кметът на района инж.Ральо Ралев. Администраторите почистиха тревата, поникнала в процепите на напуканата на места асфалтова настилка. С разбъркана на място циментова смес бяха запълнени пукнатините на нарушената настилка, след което игрището бе основно почистено. До момента администрацията е извършила следните дейности по реновиране на обекта: поставени са нови врати на входовете на спортния терен, възстановена е липсващата предпазна мрежа, монтирани са нови спортни съоръжения – два броя баскетболни табла с рингове и мрежи, както и два броя футболни врати. Предстои боядисване на оградните пана в свежи цветове.
Второто за годината издание на проект „Доброто продължава“ събра в ДГ „Дъга“ деца и учители, родители и част от кметската администрация. Инж.Ральо Ралев, кметът на „Северен“, заместник-кметът К.Георгиев, секретарят на района Д.Йорданова бяха специални гости на малчуганите, защото са сред най-активните поддръжници на проекта от неговото начало през 2017 г. и са активни участници в него. Директорът на детското заведение Д.Симеонова обясни пред присъстващите на събитието, че това е поредна проява на педагогическия екип, който работи за изграждане у малките възпитаници на „Дъга“ на отзивчивост и желание за добротворство. Тази година проектът е обвързан с грижата за бездомните животни и затова специални гости на децата бяха четирима очарователни питомци на „Зооветеринарен камплекс“-Пловдив, доведени за събитието от инж.Г.Божев, директор на Комплекса. Още една изненада за малчуганите бе присъствието и на бобтейла Мон, първото терапевтичното куче, водено от стопанката си В.Стоянова. Инж. Ралев откри богата изложба от рисунки, снимки и макети, подготвена за събитието от малките стопани на градината. Със стихотворения, песни и танци децата изразиха своето вълнение от срещата, но същинската кулминация за тях бе срещата с животните. Двата вътрешни двора на градината бяха обособени за специалните им гости: в единия те наобиколиха параваните, зад които бяха питомците на Комплекса и научиха подробности за полаганите за кучетата грижи. Там протече и състезание, спечелено с равен резултат от двата отбора, за което децата получиха книжки от инж.Божев. В другия двор невероятният Мон спечели безброй прегръдки от малки и големи заради своята дружелюбност и пухкава козина. С букет цветя за директора на детското заведение инж.Р.Ралев благодари на всички педагози в „Дъга“ за вълнуващия урок по човечност, който е трогнал възрастните толкова, колкото и малките възпитаници на детското заведение. Той добави увереността си, че децата ще помнят, че и животните, както хората, имат необходимост от много грижи, внимание и търпение, от много любов, за да отвръщат с любов.
Продължава принудителното премахване на незаконни постройки в пловдивската Шекер махала в Район “Северен”, което стартира вчера – съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. В изпълнение на заповеди на Кмета на района, са премахнати 13 бр. незаконни постройки на ул. “Деница”, построени на оградата на ОУ “Панайот Волов”, а именно: жилищни сгради, стопански постройки, обори и бараки. Това е поредната двудневна акция на администрацията по премахване на незаконни постройки, като последната беше на 02.11.2018 г. Предвижда се днес акцията по събарянето на всички 13 постройки да приключи и теренът да бъде разчистен. Принудителното изпълнение на заповедите се извършва съвместно с Трето РУ “Полиция” при ОД на МВР - Пловдив. Кметът Ралев изказва специални благодарности към Началника на районното управление гл. инспектор Никола Симов, както и към служителите му, без чиято помощ акцията нямаше да може да се осъществи.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!