В район „Северен“ тази есен започна реализирането на проекта „Дъга на творчеството“, който е насочен към изява и развитие на творческите сили на деца и ученици. Литературен конкурс „Ботев и след него“ и конкурс за рисунка „4-те годишни времена. Палитра“ ще ангажират вниманието на ученици от различни възрастови групи, а за най-малките – възпитаниците на детските градини, е предназначен конкурсът „От приказка в приказка“. Целта на организаторите му е всяко дете да съпреживее вълшебството на приказката и като зрител, и като изпълнител на роля, и като начинаещ четец пред публика.

Откриването на поредицата от изяви „От приказка в приказка“ започна с щастливите деца на ДГ „Марица“, където техни специални гости бяха заместник-кметовете Л.Кътова и К.Георгиев, секретарят на кметството Д.Йорданова и гл.експерт „Образование и култура“ Н.Нончева. Г-жа Лариса Кътова поздрави малките стопани на „Марица“ и им пожела вълнуващи мигове с книгите. Учители и деца с нетърпение и любопитство посрещнаха Разказвача на приказки К.Иванов и Мая Бочева–Уики, автор на детската образователна мултимедийна поредица „Туй-онуй“. Гостуването им е първа стъпка към осъществяване на благородното начинание да приобщят най-малките към писаното слово, да възвърнат интереса на по-големите ученици към света на книгата.

      С книжката „Колко е часът?“ в ръце малчуганите поеха по пътя на вълшебната история, презентирана и на екран, за да се срещнат с Любка Любопиткова и добрата вещица Звездна, които ги поведоха из лабиринтите на приказното. Сладкодумен водач на децата, М.Бочева ги увлече в образователни игри, в които всички активно се включиха. Макар поизморени от многото емоции, малките любопитковци обсипаха артистичната водеща с въпроси за създаването на буквите, рисунките, книжката. Многогласно изразено бе желанието на децата за нова среща с приказния свят на книгите, които забавляват, учат и увличат.

Събота, 29 Септември 2018 10:56

Нови три детски площадки

Нови три детски площадки в ДГ „Весела“ на район „Северен“

         Поредно откриване на детски площадки направи днес кметът на район „Северен“ инж.Ральо Ралев. Заедно със своя екип от заместник-кметовете Лариса Кътова и Калоян Георгиев, секретарят на района Десислава Йорданова и главен експерт “Образование и култура” Нели Нончева, той бе гост на децата, учителите и родителите в ДГ „Весела“, където това лято бяха изградени три нови площадки за игри на малките възпитаници на градината. Като посрещна гостите, директорът на детското заведение Тодорка Пенкова обясни, че средствата за реализация на площадките в размер на 18 000 лв. са от спечелен проект на Община Пловдив, при което финансовото участие на градината е в размер на 35% от общата сума. Така и в най-веселата градина на района за всички 6 групи вече има отлични условия за игри и забавления на децата.

         Децата показаха на гостите си новите съоръжения и забавните игри, които провеждат на тях. Малчуганите изненадаха кмета Ралев като му връчиха пластмасовите капачки, които са събрали през последните месеци за рециклиране. Възпитаниците на ДГ „Весела” участваха сърцато в откриването на новите площадки с весели стихчета, песни и игри. Прерязването на лентата за „честито“ на всички осъществиха инж.Ралев и г-жа Пенкова,съвместно с малките таланти, като пожелаха на малчуганите да са здрави и щастливи с новите прекрасни условия за игри. Кметът сърдечно благодари на г-жа Т.Пенкова за отлично осъществената от нея и екипа ѝ работа, която се вписва в общите усилия на кметството и детските градини да се работи упорито и да се печелят проекти в полза на материалното обогатяване на базата и естетизирането на средата в детските заведения на района.

Петък, 21 Септември 2018 10:40

Велошествие

Велошествие под патронажа на кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев се проведе днес от 10.00 часа. Мероприятието е кулминацията от множество прояви, които преминаха през изминалата седмица във връзка с включване на районната администрация в кампанията „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември 2018 г.”.

         Шествието от велосипедисти бе открито и поведено от заместник-кметът на района Лариса Кътова, участие в него взе и другият заместник-кмет - Калоян Георгиев, също така  множество деца, администратори и възрастни любители на колоезденето.

          Присъстващи на проявата бяха и д-р Красимир Асенов – заместник-кмет на район „Северен”, Десислава Йорданова – секретар, Нели Нончева –главен експерт  „Образование и култура”.

         Стартът бе даден с много настроение и музика в локалното платно на бул.”България” №56, което бе затворено за движение в интервала от 10.00 до 11.00 часа. Маршрутът продължи до бул.”България” №8 , където колоездачите обърнаха на паркинга и финишираха отново на бул.”България” №56.

         На всеки от участниците бе раздадена бутилка с минерална вода, осигурени от район „Северен”, както и царевичен снакс „Кроки”, осигурени от спонсорите на мероприятието „Кроки” ООД с управител Веселин Георгиев.

     Томбола с множество награди проведоха организаторите след велошествието, в която бяха раздадени предметни награди от спонсорът   „Макском” ЕООД с управител Максим Митков и предметни награди от фирма „БТК” ЕАД с управител Атанас Добрев.

         Най-голяма награда – велосипед, осигурен от кметството на „Северен” изтегли заместник-кметът Лариса Кътова. Щастливецът се казва  Кристиян Красимиров Шуплев на 12 години.

         „Важно е да даваме личен пример за това как да предпазваме града си от шум и замърсяване, апелирам гражданите да използват велосипедите си за придвижване на кратки разстояния. Лично аз ходя на работа с велосипед.” – сподели г-жа Кътова.

Богатата на прояви Седмица на мобилността днес имаше поредното си издание - в парк „Сърнена гора“ се събраха малки и по-големи художници от училищата в „Северен“. Те участваха в конкурс за рисунка на асфалт под наслов „Комбинирай, движи се!“

         Мероприятието бе официално открито от заместник-кметът на района Лариса Кътова, която поздрави художниците и техните преподаватели от името на кмета на района инж.Ралев  и напомни колко е важно да използваме устойчиви начини за придвижване, които са щадящи за околната среда и ще направят града ни по-тихо, по-чисто и по-приятно място за живеене като ходенето пеш, карането на велосипед, споделянето на автомобила с приятели, използване на градски транспорт.

         На отлично подготвения за творческа работа терен учениците показаха уменията си за екипно взаимодействие, което предреши успеха на проявата за всички отбори. Децата рисуваха с разноцветни тебешири своите представи за движение в големия град, което щади хората и природата, регулирано и безопасно е, ръководи се от надеждни правила и е реализирано от внимателни шофьори. Такива бяха и поясненията, които учениците даваха на журито, преди то да обяви победителите в състезанието.

         Сред красивите, пъстри и изпълнени с много настроение рисунки на всички участници най-силно впечатление все пак направи и бе класирана на първо място работата на учениците от ОУ „Димитър Димов” с участници в отбор Виктория Дайлийска, Иванка Костова, Марина Дашева и Михаела Дайлийска. Второ място журито отреди на художниците от СУ „Христо Г. Данов”-Теодора Шишкова, Борислава Тимонова, Виктория Маташева и Константина Сусанина, а трети бяха класирани учениците от ОУ „Райна Княгиня” – Божидара Хаджийска, Весела Василева, Ванеса Шопова и Михаела Георгиева.

 

 

         Победителите бяха качени на почетната стълбичка и наградени с медали от ръководството на районната администрация. Също така получиха предметни награди и лакомства.

         С пожелания за успешна учебна година организаторите обещаха, че за учениците на „Северен“ предстоят още интересни прояви, които ще дадат възможност за разгръщане на тяхната творческа енергия.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 210

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!