От днес-26.11.2019 г. в Район “Северен” започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на Местни избори 2019 г. Изплащането стартира днес в 13 ч. и се извършва на касата /стая № 6/ на районната администрация всеки работен ден от 8.30 ч. до 16.45 ч., с адрес бул. “Цар Борис III Обединител” № 22А.

Международна научно-практическа конференция „България на регионите 2019“ се проведе във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – гр. Пловдив /ВУАРР/ .Темата на събитието бе „Фискална политика, глобализация и икономически растеж: предизвикателства и перспективи на устойчивото развитие“. Официален гост на конференцията по покана на президента на ВУАРР проф. д-р инж. Димитър Димитров бе кметът на район „Северен“ г-н Стоян Алексиев. Научният форум се организира от катедра "Финанси" на Факултета по икономика и управление с подкрепата на Фонд "Научни изследвания". Лектори на мероприятието бяха учени и експерти от 6 държави-Турция, Украйна, Македония, Албания, Косово и България. „Глобализацията е пряко свързана с глобалното разпространение и взаимопроникване на идеи, капитали, технологии и елементи на културата. Докато поддръжниците й я разглеждат като фактор за стопанското развитие в световен мащаб, нейните противници смятат, че тя е причина за икономически и екологични вреди“, каза в словото си г-н Стоян Алексиев. Кметът на район „Северен“, който е икономист по образование, подчерта още, че въпреки различните възгледи, глобалното движение на хора, стоки и идеи ще се увеличава значително през следващите години. В рамките на научната конференция бяха представени доклади в девет тематични секции: Фискална политика – проблеми и предизвикателства; Регионално развитие, инвестиции и риск; Заплахи и възможности на глобализацията; Регионални стратегии и мениджмънт; Бизнес модели, устойчиво развитие и иновации; Конкурентоспособност, предприемачество и потенциал за растеж; Съвременни финансови методи и приложения; Заетост, социално включване и регионални политики и Индустриална революция и човешки капитал.

Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев отбеляза големия християнски празник 21 ноември - Въведение Богородично с пенсионерите от клуб „Надежда”, намиращ се на ул. ”Гонда вода” №1. Както повеляват традициите на този ден, той и заместниците му Лариса Кътова и Калоян Георгиев бяха посрещнати с питка за здраве и берекет. На празнична софра гражданите споделяха своите спомени за почитането на Деня на християнското семейство. Разговаряха с кмета за вярата, за християнските ценности и добродетели. Стоян Алексиев подари икона с образа на Свети Мина - покровител на семейството на пенсионерите от „Надежда“, а от името на целия клуб получи ръчно изработена икона с лика на Света Богородица. „Благодарим на районното кметство за уважението, защото ние, възрастните хора се нуждаем от малко внимание“, каза председателят на пенсионерски клуб „Надежда“ Мария Жайгарова. „21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова нека посветим този ден именно на него”, обърна се към пенсионерите Стоян Алексиев. По стар български обичай хората от клуба извиха кръшно хоро, начело с кмета Стоян Алексиев. И си пожелаха да отбележат още много празници заедно.
Цветно тържество зарадва днес малки и големи в ДГ „Весела” в район „Северен”. Повод за инициативата е 21 ноември - Денят на християнското семейство. На тържеството присъстваха кметът на района г-н Стоян Алексиев, заместник-кметът Лариса Кътова и главният експерт „Образование и култура“ Нели Нончева. Във фоайето на детското заведение бе подредена тематична изложба, свързана с големия църковен празник Въведение Богородично. Деца и родители бяха подготвили апетитни погачи, питки и сладкиши, изработени с много майсторство и любов. Малчуганите от трета и четвърта група представиха програма, включваща танци, песни и музикални игри. „ДГ „Весела“ е градина с традиции, вече 43 години се грижи за най-веселите деца на Пловдив. Всички ние от голямото християнско семейство „Весела“ - деца, родители и служители, топло Ви прегръщаме с пожелание за здраве, топлина и уют“, поздрави гостите на събитието дългогодишният директор на учебното заведение Дора Пенкова. „Домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев. Самият той сподели, че като баща на три деца уважава много този светъл празник, който е олицетворение на сплотеността на семейството и домашното огнище.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 242

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!