Без едно дърво осъмна парк „Моливчетата“ в район „Северен“. Наглата кражба е била извършена в малките часове на нощта. На алеята, която скоро бе залесена с 3 броя хималайски кедри , 3 бр. ливански кедри, както и 2 липи, зее празна дупка. Липсва един кедър. „Осъждам актовете на вандализъм в района. Призовавам органите на реда да бъдат по-бдителни и нетолерантни към подобни посегателства. Молим гражданите да пазят растителността и да сигнализират за подобен тип прояви. Нека се грижим районът ни да остане по-зелен и красив “, коментира неприятната случка кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. В близките дни на мястото на откраднатото дърво ще бъде засадено ново от същия вид.

В поредицата от срещи с граждани в района, един от основните проблеми, поставени пред Стоян Алексиев, е въпросът за недостига на паркоместа. В тази връзка кметът на „Северен“ предлага на всички граждани, живеещи на територията на района, които желаят поставяне на ограничителни скоби по Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив, да подадат заявление до районната администрация къде искат да се монтират въпросните съоръжения. Целта е изработване на план-схеми за бъдещо обособяване на зони за паркиране на желаните места. Срокът за подаване на заявления е до края на годината. Заявленията могат да се подават както на място, така и на електронната поща на кметството: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Бланка за заявлението може да изтеглите оттук: http://severen.bg/plovdiv/blanki/stopanski/parkomesta.pdf

Вторник, 26 Ноември 2019 11:43

Изплащане на хонорари от изборите!

Уважаеми граждани,

Започна изплащането на хонорарите на участниците в секционните избирателни комисии. Срока за получаване на възнагражденията е 3 години.

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев връчи купи на спортистите от движение „Спорт за всички - мама, татко и аз, баба, дядо и внуче”. Той бе официален гост на „Гран при“ награждаването на младите спортни таланти за 2019 г. Събитието се проведе в спортна зала „Строител“. Сред отличените за постижения през цялата календарна година бяха момичета и момчета от 6 възрастови групи: малчугани от детската градина; ученици от първи и втори клас; третокласници и четвъртокласници; ученици от пети и шести клас; седмокласници и осмокласници; ученици от девети до дванадесети клас. Непрофесионалните спортисти бяха класирани по точкова система от първо до шесто място, въз основа на резултатите от десетте кросови състезания, проведени през 2019 г. „Поздравявам Ви за спортните постижения през годината. Продължавайте да се включвате все така- с упоритост и ентусиазъм, защото спортът е здраве, той развива качества като борбеност, дисциплина и търпение“, обърна се към младите хора Стоян Алексиев. Движение „Спорт за всички - мама, татко и аз, баба, дядо и внуче” съществува от 1979 г. и се занимава с разпространение на спорт за здраве и обхваща освен гореспоменатите възрастови групи и хора от 20 до над 70 години. Движението организира още лекоатлетическа щафета, Международен мемориален маратон „Съединение“, както и състезания по шахмат, спортен бридж, плуване и колоездене. Мъже и жени със специални потребности се състезават в две отделни групи.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 242

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!