Ремонтни дейности стартираха в подлеза на бул.”Цар Борис III Обединител срещу Международен панаир Пловдив- съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Ремонтните дейности включват:

 • Почистване на помещенията от  отпадъци;
 • Останалата част от тавана ще се грундира и пребоядиса;
 • Демонтаж и монтаж на новийнии;
 • Закупуване и монтиране на две нови помпи за помпената станция;
 • Ремонт и преместване на централно ел. табло в помпена станция;
 • Възстановяване ито;
 • Цялостна подмяна на осветителните тела с нови с по 2 броя пури;
 • Тухлена зидария, вароциментова мазилка, грундиране и боядисване с фасаген за затваряне на помещенията, които са се ползвали за магазини.
 • Ремонт на компрометирани стъпала;
 • Подмяна на компрометирана настилка от мраморни плочи;
 • Почистване на плочки от графити
 • Изграждане на рампа;

 

 

 

След като подлеза срещу Международен панаир Пловдив бъде ремонтиран предстоят ремонти и на останалите три подлеза, находящи се на територията на район “Северен” - на бул. "България", срещу СУ “Пейо Яворов”,на бул. "България", срещу хотел “Санкт Петербург” и на бул. "България", между бул. "Цар Борис III Обединител" и ул. “Васил Левски”.

     В детските заведения на район „Северен” започва да се реализира поредица от професионални срещи, при които деца ще гостуват на деца и учители ще споделят своя опит със свои колеги.

            Началото поставиха днес ДГ „Космонавт” и ДГ „Славей”, които заедно отбелязаха 12 април – Ден на авиацията и космонавтиката и имен ден на малките домакини на събитието в ДГ „Космонавт”.

             Гости на това вълнуващо честване бяха много родители и учители, както и Лариса Кътова-заместник-кмет на района, Десислава Йорданова – секретар, и Нели Нончева - гл. експерт „Образование и култура”.

            Децата от ДГ „Славей” бяха облечени в специални костюми, сред които се открояваше космонавтът, заобиколен от звездни придружителки. Те рецитираха и пяха за красивата Земя, а директорът на градината Любка Биволарска поднесе специално нарисуваната за събитието картина с пожелания към всички деца да сбъднат своите мечти. Слава Антова-директор на ДГ „Космонавт”, благодари за красивия подарък, за прекрасния поздрав, за гостуването на славейчетата и добави, че сега стопаните от група „Щурче” на свой ред ще изненадат приятелите си. На фона на мултимедийно представяне на планетите, от което децата не откъсваха очи, малките оратори от ДГ „Космонавт” смаяха гостите си с много знания за устройството на вселената, за Слънцето и планетите, за полетите на космонавтите. Получили звездички от учителките си, всички деца изразиха гласно мечтите си: да имат здраве, да летят до небето, за докоснат звездите, да си имат сестричка, да има нови такива срещи. Г-жа Лариса Кътова  сподели своята мечта – да се сбъднат всички пожелания, изречени от  децата, а събития като преживяното този ден да станат еталон за всички детски градини в района. Вълнуващ финал на събитието постави изпращането на всички звездички желания в Космоса, което предизвика истинска екзалтация у децата. Десетки снимки уловиха миговете, когато щастливите палавници заедно пяха и танцуваха под звуците на любими песни.

Първа копка за изграждане на нова детска площадка в парк „Сърнена гора” на район „Северен” направи кмета на района инж.Ральо Ралев, съвместно с кмета на район „Централен” Георги Стаменов, кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев.

Паркът се намира в междублоковото пространство на улиците „Сърнена гора” №12,18 и „Златна панега” №12.

Детската площадка ще бъде изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1/2009г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Предвижда се монтаж на 5 на брой детски съоръжения за игра:

-          1. Детско комбинирано съоръжение с кула с покрив и кула без покрив, пързалка, различни нива за игра, балкони, стена за катерене, стълбище и многобройни занимателни елементи.

-          2. Къщичка с покрив, стени и прозорци за игри със сюжети и роли.

-          3. Люлка-„махало” с 2 бр. седалки – тип „кош” за деца до 3 год. И плоска за деца над 3 г.

-          4. Люлка – везна

-          5. Пружинна клатушка

Всички съоръжения ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка с площ от 117 кв.м. Цената за изграждане на новата детска площадката е 50 000 лв.

„ През 2017 година преасфалтирахме всички алеи в парка, изградихме нова поливна система, подменихме част от пейките, и сега като завършек на облагородяването на парковото пространство е изграждането на нова детска площадка, което се очаква да приключи до края на месеца” – коментира инж.Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 185

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!