Вторник, 26 Юни 2018 12:51

200 броя родопски одеяла

Месец след като администрацията на район „Северен” в лицето на кмета на района инж.Ралев и екипът му доставиха 200 броя родопски одеяла за живущите в дома за стари хора „Св.Василий Велики” в Пловдив, последва нова благотворителна инициатива за този дом.

Фасадата на сградата на дома се сдоби с указателна табела.

Тя стана факт след разговор с директора на дома г-жа Нина Христова, която сподели на инж.Ралев за проблема, че от няколко години нямат информационна табела с името на дома и посещаващите го трудно се ориентират, дали това е институцията, която търсят.

Новата табела на обществената сграда, осигурена от район „Северен”, е изработена от цял алуминиев композитен панел с дебелина 3 мм, широк  4 м. и висок 1.22 м.,в успокояващо нежен, зелен нюанс.    

      Проверка за качеството на монтажните дейности по табелата извърши заместник-кметът на  „Северен” Лариса Кътова.

Живущите в дома възрастни хора изразиха задоволството си от новата придобивка, а кметът  - инж. Ральо Ралев получи специални благодарности от ръководството на дома, който се намира на ул.”Коматевско шосе” №28 и е с капацитет 200 души.

Кампанията в Северен „Доброто продължава” събра 35 700 лв.

 

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев информира, че приключи с впечатляващ успех  кампанията „Доброто продължава” в подкрепа на тригодишната Лилия Козарева, болна от „ретинопатия на недоносеното”. Тя бе организирана от ДГ „Дъга”, където всяка година доброто се подкрепя, възпитава и продължава чрез каузи, които възвръщат надеждата на тези, които най-силно се нуждаят от нея. Кампанията бе подкрепена от служителите на кметската администрация в район „Северен”, от стотици семейства на детската градина, от десетки образователни институции в града, от спомоществователи. „Обединени от желанието да подкрепят семейството, а детето да има своето цветно детство, хората на доброто събраха 35 700 лв”, оповести кметът на района.

      Историята на тригодишната Лилия Козарева и необходимостта да се направи и невъзможното детенцето да запази зрението поне на едното око инж.Ралев прие преди три месеца като лична кауза и стана един от най-щедрите дарители в кампанията. Средствата, постъпили към сметката на детето  вече са от съществена помощ за семейството, обясни инж.Ралев, и допълни, че на 6. юни Лилия е била на преглед в Истанбул при д-р Хюсеин Йетик, наблюдаващ нейния случай. Той е констатирал състоянието на ретината на лявото око и е прогнозирал, че до две и половина години зрението на Лилия вероятно ще и дава възможност да бъде самостоятелна. В момента детето вижда с лявото око светлина и едри форми, като диоптърът е 17,5.

      Родителите на детето са впечатлени от всички, които са откликнали на благородното начинание на ДГ „Дъга” и изразяват специалната си благодарност на директора на детското заведение Дима Симеонова, която е била и инициаторът, и основният двигател на кампанията. Специална е благодарността и дълбокото им уважение към кметската администрация и лично към инж.Ралев, който с авторитетната си намеса, мигновена реакция, емоционална отзивчивост и щедрост е пример за това, че доброто винаги побеждава, когато е в добри ръце.

Днес кметът на район Северен продължава с поредната акция за премахване на незаконни търговски и жилищни сгради в района.

В момента тече акцията за премахване на два търговски обекта до КАТ. След което се пристъпва към търговски обект, който е бивш телевизионен сервиз, сега магазин за обувки, находящ се на адрес бул. България 19а.

Незаконна пристройка към жилищна сграда на  Гаганица 46 също е в списъка за премахване през днешния ден.

Прекъснато е и електрозахранването в производствените помещения на ,,Сарс- груп”, фирма за перилни препарати, които ползват помещенията без акт 16.

В район “Северен” се проведе акция в изпълнение на разпоредбите на Наредбата на Община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС.

Служители на районната администрация със съдействието на III РУ “Полиция” - Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране" и "Българска рециклираща компания" АД извършиха обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС).

В резултат са съставени 21 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:

- ул. "Борба" № 1

бул. “Дунав“ № 200

- ул. “Рогошко шосе”  6

бул. "България" № 8, 158

- ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ срещу тепавица “Рай”

- ул. „Мануш войвода“ № 9

- ул. „Иван Драсов“ зад ресторант “Рибката”

- ул. „Поп Манол“ № 10-12

- ул. “Петър Шилев” № 24

- ул. “Васил Левски” № 1

- ул. “Ильо Войвода”  18А

- ул. “Победа” № 65,66,68

- ул. “Стара планина”  16

- паркинга пред заведение за бързо хранене “Констанца”

След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

            Всеки, който желае да сигнализира за излезли от употреба МПС-та на територията на район “Северен”, може да го направи на тел032/901 165 – отдел “Екология и чистота” към районното кметство.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 195

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!