„Хайдушки празник” ще се проведе на 10.11.2018 (събота) от 10.00 часа в парк „Моливчета” (западно от пешеходен мост, до ул.”Неофит Рилски”). Празникът организира администрацията на район „Северен”, съвместно с фондация „Стария бряст” гр.Сливен и бригада „Нова градина”  - гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен. Официално ще бъдат открити нови съоръжения за отдих за деца и възрастни, ще бъде засадено дръвче – наследник на Стария бряст от гр.Сливен – вековното дърво, станало Европейско дърво на годината за 2014 г., както и много друга иглолистна растителност, ще бъде представен мях с вино от 43 литра, какъвто е качвал Хаджи Димитър по хайдушките пътеки на гр.Сливен, описван в записките на Панайот Хитов.

„С почерпка, музика и много добро настроение Ви очакваме на празника!” -  приканва кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

 Две акции по репатриране на излезли от употреба МПС-та проведе администрацията на район "Северен"- съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Акциите се проведоха на 31.10.2018 г. и на 05.11.2018 г.

            От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриранепринудително бяха репатрирани 12 на брой  автомобила.

            МПС-тата, които са в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, бяха отстранени от следните адреси:

 

 1. 1.ул. „Луда Яна“ № 3
 2. 2.ул. „Иван Драсов“ зад ресторант „Рибката”
 3. 3.ул. „Победа“ № 56
 4. 4.ул. „Васил Левски“ № 1 /зад магазин „Триумф”/
 5. 5.бул. „България“ № 104
 6. 6.ул. „Ален мак“ № 30
 7. 7.ул. „Ален мак“ № 24
 8. 8.бул. „Дунав“ от паркинга срещу № 160
 9. 9.бул. „Дунав“ от  паркинга срещу хотел „Русалка“
 10. 10.бул. „Марица“ № 41
 11. 11.ул. „Златна панега“ № 2
 12. 12.ул. „Въча“ № 10

            Това са автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост. Техните собственици не са изпълнили предписанията, във вид на предупредителен стикер, а именно, че разполагат с 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. 

            Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология".

“Не спираме с акциите по репатриране в район “Северен” – категорично заяви кметът инж.Ралев – през декември месец предстои нова акция, с която ще изчистим улиците от неизползваеми автомобили.”

Петък, 02 Ноември 2018 11:28

Любопитството ражда мечти

 „Любопитството ражда мечти“ – любопитно интервю с кмета на „Северен“

      Децата от ДГ „Дъга“ изненадаха кмета на район „Северен“ с молбата си да го интервюират. Развеселен и в същото време заинтригуван от странното желание, инж.Ральо Ралев ги посрещна заедно с учителите им в своя работен кабинет и тогава научи, че малчуганите от подготвителна група от дълго време проучват въпроса, как се раждат мечтите на хората, които ги отвеждат към избор на професия. Те обясниха, че тази година работят по темата „Любопитството ражда мечти“ и вече са провели интервюта с главния учител на градината, а след това и с директора Д.Симеонова. Като разбрали, че мечтите на хората са различни, но усилията за постигането им – еднакви, децата поискали да зададат същите въпроси и на познатия им от много срещи кмет на района.

      Озовали се в непривичната за тях среда на кметския кабинет, малчуганите проучиха всички детайли в него, а най-характерните – националното знаме и портретът на Васил Левски, веднага ги разпознаха, и коментираха. Очарователно начало на интервюто даде стихотворение за човешките мечти, в което се включиха всички малки гости, а след това заваляха въпросите към кмета. На кой от тях по-напред да отговори? Инж.Р.Ралев разказа на малките журналисти как помага на хората, слушат ли го неговите помощници, какви са мечтите му сега в сравнение с детските години, кои са любимите му занимания с неговите деца. Оказа се, че всички възрастни, с които малчуганите са разговаряли, си приличат по това, че за да постигнат мечтите си, много са учили и са били упорити при преодоляване на трудностите. Гостенчетата от „Дъга“ връчиха очарователен подарък на кмета - стенен часовник, изработен от естествени материали, и обещаха да полагат колкото трябва усилия, когато дойде техният ред да постигат желанията си. Сега обаче най-много искат да седнат на кметския стол, признаха малките журналисти. Трогнат от това чистосърдечно детско желание, инж.Ралев настани един по един всички на своя стол, но напомни, че любопитството ражда мечти, които дават плодове само ако се работи упорито.

Четвъртък, 01 Ноември 2018 11:27

Денят на народните будители

Денят на народните будители в „Северен“ с кулминация в ДГ „Захарно петле“

      Памет, дълбока почит, свързаност между поколенията – това са най-често изричаните думи по случай 1 ноември – Деня на народните будители. Те прозвучаха ден преди празника и в поздравителния адрес на кмета на район „Северен“ инж.Ральо Ралев до всички директори, учители и ученици на детски и учебни заведения.

      Истинска кулминация многобройните тържества за светлия български ден на признателност осъществиха най-малките граждани на района – децата от подготвителна група на ДГ „Захарно петле“. Техни гости бяха представители на кметската администрация, водени от секретаря на района Десислава Йорданова, както и гости от ОУ „Д.Димов“. Присъстващите посрещна с приветствени думи за празника на будителите директорът на детското заведение Цветанка Лазарова, заобиколена от своите радостно възбудени възпитаници и учители. Стегнати в трикольорните одежди на националния флаг, децата оживиха с трепетни гласчета имената на незабравима плеяда дейци на просветното и революционното дело: Паисий, Левски, Ботев „проговориха“ чрез думите, останали в съкровищницата на националната памет, а пламенното „Тих бял Дунав“ и маршовата стъпка на малките захарчета трогнаха до сълзи присъстващите. Директорът благодари на своите малки родолюбци за сърцатите превъплъщения, на учителите си – за свършената работа за подготовката и реализацията на празника. От името на гостите благодарност за прекрасните емоции поднесе  Н.Нончева, гл.експерт „Образование“, която честити на всички присъстващи светлия празник на народните будители и пожела децата да обичат и пазят българското име, да се учат от примера на най-достойните българи, запазили за поколенията България, нейното свята същност, нейното достойнство и вяра в бъдещето ѝ.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 210

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!