Европейска седмица за намаляване на отпадъците /ЕСНО/ ще стартира утре – 17.ноември 2018 г. – съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Тя ще продължи до 25.ноември 2018 г. и целта й е по-голямата осведоменост на гражданите относно устойчивото използване на ресурсите и управление на отпадъците.

Темата за 2018 г. е „Предотвратяване образуването на опасни отпадъци”.

В периода от 19-ти до 23-ти ноември община Пловдив ще проведе кампания за събиране на излезли от употреба гуми, отработени масла и негодни за употреба батерии и акумулатори.

Тези отпадъци гражданите могат да предават в събирателен пункт на адрес гр.Пловдив, район „Северен”, ул.”Георги Бенев” №4, площадка на „Универсметал” ООД от 09.00 до 17.00 часа.

„Призовавам жителите на район „Северен” да се възползват от предоставената възможност и да предадат в пункта опасните отпадъци от домовете си. По този начин ще 

предотвратим риска за здравето на хората и замърсяването на околната среда.” – коментира инж.Ралев.

 

        

 

    

         Ремонтни дейности стартираха днес в първата от седемте площадки, предназначени  за спорт на открито на територията на район „Северен”, които ще бъдат ремонтирани поетапно.

         Инж.Ральо Ралев и екипът му инспектираха как вървят дейностите в спортната площадка, намираща се на ул.”Иван Рилски” и ул.”Панагюрище” №2-4.

         На седемте спортни площадки ще бъдат подменени старите и нефункционални съоръжения, а на тяхно място ще бъдат монтирани нови

футболни врати с мрежи към тях  с размери 300 х 200 см., както и

комплект от баскетболни метални табла с размер 120 х 90 см., баскетболни рингове и мрежи към тях.

Ремонтните дейности ще включват също и

подмяна на компрометираната оградна мрежа, колчета и цели пана на местата, където е необходимо с нова, поцинкована.

Ще бъдат монтирани нови врати за достъп до игрищата.

 

„Надявам се децата все по-често да играят навън, а не пред компютъра. Те, както и  възрастните граждани на района ще могат с удоволствие да използват новите спортни съоръжения на благоустроените спортни площадки. Апелирам всички да пазим общинското имущество и да го използваме само по предназначение.”  - коментира инж.Ралев, кмет на район „Северен”.

Ремонтните дейности на спортните площадки ще бъдат извършени на два етапа, като до края на годината предстоят да бъдат благоустроени следните площадки:

 

 

 

  • Спортна площадка с адрес междублоково пространство между жилищен блок на ул. “Панагюрище”2-4VIII, кв. 592, по плана на V
  • Спортна площадка с адрес междублоково пространство между жилищен блок на бул. “Васил Априлов” 148I, кв. 583, по плана на V
  • Спортна площадка с адрес междублоково пространство между жилищен блок на ул. “Сакар планина” и бул. “Цар Борис III Обединител”№IV, кв. 654, по плана на V
  • Спортна площадка с адрес междублоково пространство между жилищен блок на ул. “Ален мак” 38 и бул. “България” I, кв. 143, по плана на кв. “Северно от Панаирни палати, гр. Пловдив;

 

         На пролет районната администрация ще продължи ремонта на следните площадки за спорт на открито:

  • Спортна площадка с адрес междублоково пространство до жилищен блок на ул. “Арабаконак” и ул. “Панагюрище”, попадащ в УПИ VI, кв. 592, по плана на V
  • Спортна площадка с адрес междублоково пространство между жилищен блок на ул. “Седянка” и бул. “България” I, кв. 648, по плана на V
  • Спортна площадка с адрес междублоково пространство до жилищен блок на ул. “Борба” № 7-9, попадащ в УПИ II, кв. 7, по плана на кв. „Хаджи Димитър”, гр. Пловдив.

 

 

 

     Уникален хайдушки празник проведе днес администрацията на район „Северен” в парк „Моливчета”, намиращ се западно от пешеходен мост, до ул.”Неофит Рилски”.

Празникът се осъществи съвместно с фондация „Стария бряст” гр.Сливен и бригада „Нова градина”  - гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен.

Кметът на района инж.Ралев откри официално празникът, като благодари на Магдалена Данчева – ръководител на бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност и на г-н Стефан Стефанов – изпълнителен директор на фондация „Стария бряст” – гр.Сливен за дарението, което направиха и за успешната екипна работа в полза на жителите на „Северен” и гостите на града.

         Поздравителни адреси кметът на „Северен” получи от кмета на Община Сливен – г-н Стефан Радев и  от г-н Димо Димов – директор на териториално поделение „Държавно горско стопанство”- гр.Сливен, прочетени от г-жа Магдалена Данчева.

         Подарък- лична картичка с автограф от легендата Йордан Лечков получиха кметът на района инж.Ральо Ралев и заместник-кметът г-жа Лариса Кътова.

Дарители на мероприятието също са сем.Славей и Венера Асенови, г-н Николай Станчев, г-жа Олга Червенкова-Рибарова, ядки „Елит” от фирма „Елит-П” ЕООД гр.Пловдив, г-жа Гергана Мутафова, адв.Младен Донев – гр.Сливен, г-н Христо Карагьозов, подправки „Тони 93” ООД гр.Сливен и г-н Венцислав Бояджиев, отгледал младия бряст.

На празника официално бяха открити новите съоръжения за отдих на облагородения кът „Моливчета”, а именно маса за игра „Не се сърди човече” с 4 броя кръгли столчета и „Маса с две пейки за шах и табла” за възрастните хора, които ще прекарват свободното си време  тук.

Администрацията на район „Северен” изгради настилката от плочки, на които са поставени съоръженията и монтира осветителен стълб с лампа за повече светлина и сигурност вечер. Предвижда се поставяне на интернет точка за свободен достъп до интернет и онлайн камера за денонощно наблюдение. След прерязването на лентата последва засаждане на дръвчето наследник на Стария бряст в гр.Сливен – вековното дърво, станало Европейско дърво на годината за 2014 г.

Парковото пространство бе залесено и с двуметрова елха от  Сливенския Балкан, която ще бъде украсена за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, сребрист смърч – 1 брой,

хималайски кедър – 3 броя и Черен бор – 1 брой.

Последва представяне на мях с вино от  г-н Стефан Стефанов -  43 -литров мях, какъвто е качвал Хаджи Димитър по хайдушките пътеки на гр.Сливен, описван в записките на Панайот Хитов. След това с трима смелчаци се проведе състезание по клекове с мяха. Победител стана Момчил с 50 на брой клека. И  тримата участници получиха награди.  Празничното хоро поведе Константин Амбарев от сдружение „Хайдути” гр.Пловдив, възпитаник на ЕГ „Иван Вазов” в район „Северен” , облечен като истински хайдутин. Гостите на празничното мероприятие се забавляваха с хубава народна музика, почерпка и кръшни хора.

Петък, 09 Ноември 2018 11:32

Вдъхновени от природата

Кметът на „Северен” инж.Ралев даде старт на проекта „Вдъхновени от природата” в НУ „Христо Ботев” гр.Пловдив

 

 

Нов вътрешно-училищен проект стартира днес в НУ „Христо Ботев” в район „Северен” на тема „Вдъхновени от природата”.

Официални гости на началното училище с директор г-н Иван Пенев и заместник-директор г-жа Таня Дачева бяха кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместник-кметът на района г-жа Лариса Кътова.

Децата с възторг и аплодисменти посрещнаха своите гости, като развяха българския флаг и изпълниха песента „Вятър ечи, Балкан стене”.

При влизане в училището ги посрещна есенна изложба, вдъхновена от природата, произведение на възпитаниците на школото.

Проектът, стартирал днес е част от националната стратегия за грамотността, а акцент бе „четенето с разбиране”.

Посетени бяха най-големите – учениците от четвъртите класове на училището.

На всеки клас кметът Ралев прочете по един прекрасен разказ от български майстор-разказвачи като Елин Пелин и Ангел Каралийчев.

Разказите бяха свързани с различни природни явления, а след прочита им учениците трябваше да отговорят каква е поуката от разказа и дали са разбрали какво всъщност е искал да каже авторът. Във всички класове учениците се справиха блестящо със задачата и отговаряха с богатството от поговорки в българския език. След разказа учениците задаваха въпроси на кмета на „Северен” от всякакво естество – за работата и задълженията, които има, за личните, морални и комуникативни умения, за личния му живот и други, а той с усмивка отговаряше на малките любопитни деца. Инж.Ралев сподели с учениците за качествата, които трябва да притежава всеки един ръководител и ги увери, че трябва непрестанно да залягат над учебниците, за да придобиват увереност в знанията и уменията си, както и да имат самочувствието на интелигентни млади хора.

 Галя от четвърти клас, която днес празнува своя десетгодишен юбилей изпълни като поздрав прекрасна народна песен на гостите и съучениците си, а те я аплодираха бурно.

Инж.Ралев получи като подарък от децата химикал, с който да подписва важните ежедневни документи, а той развълнувано им благодари.

С усмивки и много добро настроение ръководството на районната администрация се раздели с четвъртокласниците като си пожелаха все по-чести срещи на хубави празнични дни.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 210

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!