Четвъртък, 30 Август 2018 08:37

Изграждане на паркинг

Ремонтни дейности по изграждане на паркинг по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив стартираха днес в район „Северен”.

      Първата копка направиха кметът на района инж.Ральо Ралев и г-н Илиян Златанов – представител на фирмата изпълнител.

      Паркингът се намира в междублоковото пространство на бул.”България”№45-51.

      Предвидено е да се изградят 17 на брой места за паркиране, като 3 от тях ще бъдат за хора в неравностойно положение. Площта на паркинга е 660 кв.м.

      Ремонтните дейности ще включват фрезоване на старата асфалтова настилка, демонтиране на съществуващите бетонни плочи, полагане на основа от трошен камък, полагане на неплътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см, и върху него полагане на плътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см.

      Освен преасфалтирането ще бъдат подменени уличните и градински бордюри, както и ще бъдат изградени две нови дъждоприемни шахти за нормалното отводняване на паркинга.

      След приключване на ремонтните дейности ще бъде положена хоризонтална маркировка и ще бъдат монтирани антипаркинг скоби.

      Общата стойност на инвестицията възлиза на 33 000 лв.

      До момента в район „Северен” са изградени четири паркинга по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив (бул.”България” №2-4; междублоковото пространство на ул.”Полк.Сава Муткуров” №65-73 и ул.”Порто Лагос” ; ул.”Победа” №15-21 и ул.”Добротич”; ул.”Васил Левски” №1-5 и ул.”Абоба”) с общ брой отдадени под наем 145 броя, а с новия паркинг паркоместата ще достигнат 159 броя.

Поредна акция по облагородяване на детска площадка извърши лично кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев с част от екипа си тази сутрин.

            Площадката се намира на бул.”Марица”№51 срещу детска кухня „Слънчеви усмивки” .

            Детските съоръжения и пейките са почистени и боядисани в свежи цветове.

            Монтирани са две нови седалки на люлката - едната с кош за деца до 3 години, а другата със седалка за деца от 3 до 12 години. Предстои в пясъчника да бъде поставен чист и обезпаразитен пясък.

            „Тази площадка ежедневно е посещавана от множество майки, взимащи храна от детската млечна кухня. Считам, че в този вид ще бъде по-привлекателно място за децата от района” – коментира инж.Ралев.

Вторник, 28 Август 2018 08:33

Антипаркинг елементи

   Поставянето на антипаркинг елементи по желание на жителите на район „Северен” продължава на различни места в района – съобщи кметът инж.Ральо Ралев.

            Днес ограничители за паркиране се поставят на ул.”Стоян Заимов”, вследствие на подадени сигнали в районната администрация. Целта е да се предпазят зелените площи и тротоарните настилки от произволното паркиране на моторни превозни средства.

            Поставяните елементи са под формата на армирана пътна ивица, тъй като тя е здрава и устойчива на вандалски прояви. След монтажа им ще бъдат боядисани в сигнално жълт цвят, за да са видими от пешеходци и шофьори.

            Антипаркинг елементи предстои да бъдат поставени на следните места:за предпазване на зелените площи в междублоковото пространство на бул.”България”, ул.”Атанас Канарев”, ул.”Генерал Кутузов” и ул.”Пантелей Генов”; тротоарни настилки на ул.”Николай Хайтов” №19; част от ул.”Барикадите”.

            „ Очакваме гражданите да бъдат по-активни и да подават сигнали за нуждата от монтиране на ограничители за паркиране и на други адреси в „Северен” на телефонен номер 032/ 901 168” – призовава кметът инж.Ральо Ралев.

 

 
 
 

 Поредна акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) се проведе в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Акцията се провежда в изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив. Моторните превозни средства, обект на акцията се намират  в „Шекер махала”.

            Става въпрос за автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост- улици, тротоари, паркинги, зелени площи или друга общинска територия. След извършения обход на комисията, бяха облепени 9 бр. автомобили на следните адреси :

-          ул. „Напредък“ – 4 бр.

-          ул. „Дилянка“ – 2 бр.

-          ул. „Фрезия“ – 3 бр.

            След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

            Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

            От началото на годината в района има 74 на брой облепени със стикери автомобили и 28 на брой репатрирани.

            „През месец септември предстоят нови акции по облепяне със стикери, както и за репатриране на ИУМПС” – сподели кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 201

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!