Четвъртък, 05 Юли 2018 06:13

Облагородена е детска площадка

 Поредна акция по облагородяване на детска площадка проведе вчера администрацията на район „Северен”. Тя се осъществи с участието на кмета на района инж.Ральо Ралев, заместник-кметовете Лариса Кътова и Калоян Георгиев, както и специалисти, служители в администрацията.

            Площадката се намира в междублоковото пространство между ул.”Сакар планина” и бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №18 и ежедневно е посещавана от майки с малки деца, както и от възрастни хора, живущи в района.

            В свежи цветове са пребоядисани всички 14 броя пейки на площадката, както и съществуващите съоръжения. На люлката са поставени нови седалки – едната с кош за деца до 3 години, а другата със седалка за деца от 3 до 12 години.

            Тревните площи са окосени и почистени, насипан е чист и обезпаразитен пясък  в пясъчниците, сменени с нови са повредените ребра на пейките пред входовете на блока.

            „С личния си пример показваме как с малко средства, желание и труд можем сами да направим местата за отдих много по-приветливи  и уютни – сподели кметът на район „Северен” инж.Ралев – есента предстои да облагородим това пространство като засадим дървета за повече сянка и чист въздух в близост до най-натоварения булевард в Пловдив”.

Поредна акция по облагородяване на детска площадка ще проведе администрацията на район „Северен” утре от 10.00 часа сутринта. В нея ще се включи кметът на района инж.Ралев, заедно с екипа си от специалисти.

Площадката се намира в междублоковото пространство между ул.”Сакар планина” и бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №18.

Предвижда се да бъдат пребоядисани всички пейки и съоръжения, както и да бъдат поставени нови седалки на люлките – кош за деца до 3 години и седалка за деца от 3 до 12 годни.

„Целта ни е да подобрим градската жизнена среда за най-малките жители на район „Северен”, които го заслужават – коментира кметът на района инж.Ральо Ралев – ако има желаещи да се включат в инициативата граждани нека заповядат.”

Понеделник, 02 Юли 2018 12:54

ограничители за паркиране

Район “Северен” поставиха ограничители за паркиране на площадчето на бул. “България” с ул. “Мизия” срещу хотел “Санкт Петербург”. Монтирани са 7 бр. антипаркинг колчета по молба на живущите, с оглед да се предотврати навлизането на МПС-та на обособената зона за отдих.

На посоченото място са поставени пейки. Наскоро от районната администрация извършиха и  залесяване около площадчето.

Четвъртък, 28 Юни 2018 12:53

тротоарната настилка

Приключиха ремонтни дейности на тротоарната настилка на ул.”Васил Урумов” пред детска градина „Бреза” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Премахнати са старите компрометирани плочки и бордюри, които се подмениха с нови вибропресовани. Площта на тротоарната настилка е 180 кв.м., а броят на уличните бордюри наброява 220. Оформени са вази около съществуващите дървета, както и джоб за контейнерите за смет. Изкърпена е и измазана оградата на детската градина, която се рушеше.

Преминаването през този участък бе затруднено, поради разрастване на корените на дърветата през годините, надигнали и изпочупили тротоарните плочи. Децата и родителите вече могат спокойно да го ползват, без да се налага да слизат на пътното платно.

 Целта ни е подобряване на инфраструктурата около детските и учебни заведения за осигуряване на по-добри и безопасни условия за преминаване на жителите на района”, коментира инж. Ралев.

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 195

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!