Богатата на прояви Седмица на мобилността днес имаше поредното си издание - в парк „Сърнена гора“ се събраха малки и по-големи художници от училищата в „Северен“. Те участваха в конкурс за рисунка на асфалт под наслов „Комбинирай, движи се!“

         Мероприятието бе официално открито от заместник-кметът на района Лариса Кътова, която поздрави художниците и техните преподаватели от името на кмета на района инж.Ралев  и напомни колко е важно да използваме устойчиви начини за придвижване, които са щадящи за околната среда и ще направят града ни по-тихо, по-чисто и по-приятно място за живеене като ходенето пеш, карането на велосипед, споделянето на автомобила с приятели, използване на градски транспорт.

         На отлично подготвения за творческа работа терен учениците показаха уменията си за екипно взаимодействие, което предреши успеха на проявата за всички отбори. Децата рисуваха с разноцветни тебешири своите представи за движение в големия град, което щади хората и природата, регулирано и безопасно е, ръководи се от надеждни правила и е реализирано от внимателни шофьори. Такива бяха и поясненията, които учениците даваха на журито, преди то да обяви победителите в състезанието.

         Сред красивите, пъстри и изпълнени с много настроение рисунки на всички участници най-силно впечатление все пак направи и бе класирана на първо място работата на учениците от ОУ „Димитър Димов” с участници в отбор Виктория Дайлийска, Иванка Костова, Марина Дашева и Михаела Дайлийска. Второ място журито отреди на художниците от СУ „Христо Г. Данов”-Теодора Шишкова, Борислава Тимонова, Виктория Маташева и Константина Сусанина, а трети бяха класирани учениците от ОУ „Райна Княгиня” – Божидара Хаджийска, Весела Василева, Ванеса Шопова и Михаела Георгиева.

 

 

         Победителите бяха качени на почетната стълбичка и наградени с медали от ръководството на районната администрация. Също така получиха предметни награди и лакомства.

         С пожелания за успешна учебна година организаторите обещаха, че за учениците на „Северен“ предстоят още интересни прояви, които ще дадат възможност за разгръщане на тяхната творческа енергия.

Четвъртък, 20 Септември 2018 11:39

Парад на кучета

Парад на кучета проведе администрацията на район „Северен” вчера на площадката за свободно разхождане на домашни любимци зад Гранд хотел „Пловдив” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Мероприятието се проведе във връзка с включването на район „Северен”, Община Пловдив в организирания месец в помощ на животните и хората, които ги обичат – 2018 г.

Парадът бе открит официално от заместник-кметът на района г-жа Лариса Кътова, която поздрави присъстващите и им пожела приятни емоции и късмет с наградите.

С много настроение и гордост собствениците на кучета дефилираха и представиха своите любимци с име, порода и възраст.

След представяне на всички участници дойде ред и на томболата с награди.

Сред късметлиите бяха пинчера с име Рик на година и четири месеца, бернски зененхунд с име Максимилиан на година и пет месеца и лабрадора Сара, също на година и пет месеца.

Сряда, 19 Септември 2018 11:37

Седмицата на мобилността

Седмицата на мобилността през тази година предлага на хилядите деца и ученици в район „Северен“ множество прояви, където те могат да покажат знания и умения, талант, отлична дисциплина и състезателен дух.         За най-малките – децата от детските заведения  -  специално бяха организирани образователни игри по безопасност на движението, които се проведоха на специализираната за този тип обучения площадка в района на ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови” №21. Там малчуганите научават всички най-важни правила за удобно и безопасно придвижване в градска среда – по пешеходни зони и на кръстовища, при спазване на основните знаци за придвижване. Главни герои на тазгодишното събитие станаха децата от ПГ на ДГ „Бреза“. Водени от своите учители, те показаха отлична организираност и безупречно изпълниха указанията за екипна работа.

         Забавните строфи, рецитирани от децата, с усмивки слушаха техните гости–зам.-кметовете Л.Кътова, К.Георгиев, секретарят на администрацията Д.Йорданова и гл.експерт „Образование“ Н.Нончева. Те се включиха в тематичните игри на децата, като станаха съдии заедно с инсп.Б.Гиргинов, говорител на КАТ – Пътна полиция Пловдив.  В хода на забавните игри „Пешеходна пътечка“, „Пресичам безопасно“ всички състезатели, отлично подготвени от своите учители, напираха да покажат знанията си за маркировката по пътя, за пътните знаци и правилата за безопасно движение. Между всяка състезателна игра отборите си отпочиваха с песни и стихотворения, които зареждаха малчуганите с енергия и ентусиазъм да покажат волята си за победа в следващото изпитание. На финала децата демонстрираха знания за пътните знаци и за светлинното регулиране на светофара. Чичко полицай беше принуден да признае, че състезаващите се отбори  с имена „Ракета” и „Комета” са  равностойни, и обяви, че всички в днешното състезание са победители.        Заместник-кметът на района Лариса Кътова поздрави възпитаниците на „Бреза“ за показаните знания и умения, но най-вече за това, че са били много дисциплинирани и са работили успешно в екип. Пожела всички – и деца, и възрастни – не само да познаваме добре, а и винаги да спазваме правилата за безопасно движение, за да бъдем добри участници в пътното движение. Всички участници в мероприятието получиха торбичка с лакомства от районната администрация, както и изданието „Устойчиво движение в града” на община Пловдив.

Вторник, 18 Септември 2018 11:35

Комбинирай! Движи се!

На 21.09.2018 год. (петък) в интервала от 10.00 до 11.00 часа ще се проведе велошествие под наслов „Комбинирай! Движи се!” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Мероприятието ще се проведе във връзка с включване на администрацията на район „Северен” в отбелязване на кампанията „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември 2018”. В шествието с велосипеди могат да вземат участие както деца, така и  възрастни жители на района.

 Велошествието ще се проведе по следния маршрут : старт от локалното платно на бул.”България” №56 посока изток до бул.”България”№8, обръщане на паркинга пред бул.”България” №8, след това излизане на локалното посока запад и финиширане на бул.”България” №56.

Локалното платно на бул.”България” ще бъде затворено за движение от №56 до №8 в посочения интервал от време, а перпендикулярните улици на бул.”България” с номера от №8 до №18, от №20 до №30, от №32 до №42, от №44 до №54 и от № 56 до №66 ще бъдат подсигурени за времето от 10.00 часа до 11.00 часа.

Инж.Ралев приканва гражданите да се включат в тази инициатива, очакват ги много настроение, музика и награди, осигурени от районната администрация.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 201

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!