Сряда, 04 Януари 2023 16:34

КМЕТ Стоян Алексиев

viber image 2023-01-03 14-50-33-194

  Стоян Алексиев е роден на 12 октомври 1978 година. Семеен, с три деца и съпруга.Пето поколение кършиякалия. Завършил е висше икономическо образование, а след това и две магистратури в Аграрния университет – „Европейски експерт по земеделие и селски райони“ и „Финансов мениджмънт“. Специализирал е озеленяване и цветарство в САЩ и Англия. Осем години е бил директор на общинското предприятие „Градини и паркове“ в периода от 2011 – 2019 г., като е приложил наученото от САЩ. Като директор е изградил 14 оранжерии, с които всяка година са задоволявани нуждите от милиони цветя за целия Пловдив. Направени са цветни пирамиди и висящи кошници по подобие на големите европейски градове.Също така са посадени над 18000 дървета предимно собствено производство и над 10 км рози. Изградени са над 150 км поливни системи за поддържане на зелената система на Пловдив.

  Встъпва в длъжност кмет на район „Северен“ през ноември 2019 г. Основен приоритет му е грижата за децата, техните родители, баби и дядовци.Затова се облагородяват междублокови градини и паркове с изграждане на алеи, пейки, осветление и нови детски площадки за забавления, отдих и култура. Изградени са нови или обновени стари 22 детски площадки. За постигане на по-добра и безопасна среда за игри и занимания на децата се облагородяват дворовете на детските ясли и градини.

  Насадени са над 450 нови дръвчета в реновираните междублокови паркове и градини, периодично се попълва уличното озеленяване и се засаждат млади фиданки в дворовете на детските градини.

  Друг важен приоритет е решаването на дългогодишния въпрос с паркирането в район „Северен“. Премахнати са старите ламаринени гаражи, редовно се вдигат излезли от употреба изоставени автомобили и се изграждат нови паркинги на мястото на калните, пълни със строителни отпадъци междублокови пространства.За удобство на гражданите са обособени над 600 паркоместа в 23 зони за паркиране.

  Организира и съдейства за провеждането на богат календар с много спортни събития, фестивали, представления, концерти, театри, кино и други за деца и възрастни на открито на обновената сцена в най-големия парк в района- „Рибница“.

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!