Четвъртък, 20 Септември 2018 11:41

Рисунка на асфалт „Комбинирай, движи се!“ в „Северен“

Богатата на прояви Седмица на мобилността днес имаше поредното си издание - в парк „Сърнена гора“ се събраха малки и по-големи художници от училищата в „Северен“. Те участваха в конкурс за рисунка на асфалт под наслов „Комбинирай, движи се!“

         Мероприятието бе официално открито от заместник-кметът на района Лариса Кътова, която поздрави художниците и техните преподаватели от името на кмета на района инж.Ралев  и напомни колко е важно да използваме устойчиви начини за придвижване, които са щадящи за околната среда и ще направят града ни по-тихо, по-чисто и по-приятно място за живеене като ходенето пеш, карането на велосипед, споделянето на автомобила с приятели, използване на градски транспорт.

         На отлично подготвения за творческа работа терен учениците показаха уменията си за екипно взаимодействие, което предреши успеха на проявата за всички отбори. Децата рисуваха с разноцветни тебешири своите представи за движение в големия град, което щади хората и природата, регулирано и безопасно е, ръководи се от надеждни правила и е реализирано от внимателни шофьори. Такива бяха и поясненията, които учениците даваха на журито, преди то да обяви победителите в състезанието.

         Сред красивите, пъстри и изпълнени с много настроение рисунки на всички участници най-силно впечатление все пак направи и бе класирана на първо място работата на учениците от ОУ „Димитър Димов” с участници в отбор Виктория Дайлийска, Иванка Костова, Марина Дашева и Михаела Дайлийска. Второ място журито отреди на художниците от СУ „Христо Г. Данов”-Теодора Шишкова, Борислава Тимонова, Виктория Маташева и Константина Сусанина, а трети бяха класирани учениците от ОУ „Райна Княгиня” – Божидара Хаджийска, Весела Василева, Ванеса Шопова и Михаела Георгиева.

 

 

         Победителите бяха качени на почетната стълбичка и наградени с медали от ръководството на районната администрация. Също така получиха предметни награди и лакомства.

         С пожелания за успешна учебна година организаторите обещаха, че за учениците на „Северен“ предстоят още интересни прояви, които ще дадат възможност за разгръщане на тяхната творческа енергия.

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!