Четвъртък, 23 Август 2018 08:29

Нова площадка за разхождане на домашни любимци

 Нова площадка за разхождане на домашни любимци ще могат да използват от днес собствениците на кучета в район „Северен”.  Официално лентата преряза кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Площадката се намира на бул.”Марица” зад Гранд Хотел „Пловдив” и е с площ от 260 кв.м. Изградена е от здрави метални пана, като в основата си има  бетонов фундамент. Новата кучешка площадка се намира до съществуваща такава с площ от 300 кв.м., като районната администрация е предвидила в новата да се разхождат домашни любимци над 10 кг., а във вече съществуващата площадка домашни любимци до 10 кг.

            Пред двете площадки са поставени обозначителни табели за реда и правилата при използването им.

            Монтирани са три нови съоръжения за игра и обучения на домашните любимци:

-          Естакада за кучета  - това е рампа за катерене, която може да се използва от кучета от различни породи, възраст и размери.Подходяща е както за начинаещи, така и за кучета с по-напреднало ниво на обучение.

-          Тунел за кучета – това е препятствие, изработено от специално обработена масивна дървесина, издръжлива на външните атмосферни условия.

-          Препятствие за преминаване през обръч – за по-голяма издръжливост обръчът е метален, а препятствието изисква придобита увереност у домашния любимец.

За жителите и гостите на „Северен” , водещи домашните си любимци на площадките,  са изградени алеи от плочки, поставени са по два броя паркови пейки, както и кошчета за отпадъци.

Съществуващата площадка е ремонтирана, боядисани са оградните колове, пейките, кошчетата; оплочено е пространството до пейките.

„Надявам се собствениците на кучета с удоволствие да използват новата кучешка площадка, предстои реновиране и на останалите площадки в района, както и монтирането на съоръжения за кучетата на всяка от тях” – коментира инж.Ралев .

На първите ентусиасти, дошли да използват новата площадка бяха връчени подаръци и лакомства за любимците им,осигурени от спонсори.

„Предстои изграждане на видеонаблюдение  и на двете площадки” – допълни кметът на „Северен” инж.Ралев.

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!