Петък, 01 Юни 2018 15:13

Ден на детето

Първи юни  в парк „Рибница”, район „Северен” - експлозия от красота, емоция и одухотворени детски изпълнения

 

         Традиционният първоюнски празник в „Северен”, провеждащ се под патронажа на кмета инж.Ральо Ралев и тази година привлече стотици гости в парк „Рибница”, където най-малките и очарователни граждани на района показаха своите артистични умения под надслов: „Рисуваме, пеем, танцуваме”.

          Възпитаниците на седем детски заведения блеснаха и с невероятните си костюми, подготвени специално за празника, и с майсторските изпълнения на песни и танци, в които доминираха буйният ритъм, богатата хореография, заразителните емоции.          Впечатляващ фон на техните изяви беше богато украсената с рисунки сцена, на която децата се чувстваха пълновластни господари.        Гости на събитието бяха стотици близки на децата, сред които   заместник-кметовете на район „Северен” г-жа Лариса Кътова и д-р Красимир Асенов , както и ръководителите на детските заведения. Всички  бяха впечатлени от мажоретния танц, с който тържественият концерт бе открит. След блестящото начало сцената бе завладяна от красиви народни танци, а между отделните изпълнения водещите на събитието вплитаха въпроси за българския трибагреник и герб, за столицата на България, за древния и красив Пловдив, за скъпите на детските сърца учители. Нито едно от питанията не остана без верен отговор, стотици ръце се протягаха нагоре, за да дадат знак, че отговорът е готов, а най-нетърпеливите радостно го изричаха, без да чакат ред. Много емоции предизвикаха всички изпълнители и отличната работа на техните учители.

          Ето защо в приветствието си към гостите г-жа Лариса Кътова, заместник-кмет на района, заяви, че е горда да бъде в обществото на прекрасните малки артисти и на техните сърцати учители. Тя добави, че всички присъстващи – майки и бащи, баби и лели, братя и сестри, са причастни със сърцата си към онова, което децата на „Северен” са подготвяли дълго и упорито, за да зарадват с изпълненията си своите близки. В знак на голяма обич към малките изпълнители г-жа Кътова и д-р Асенов подариха на всяка градина луксозното издание „Златна книга на приказките”, която съдържа незабравими приказни текстове с великолепни илюстрации към тях.

         Празникът за 1 юни бе подарък и за многобройните случайно попаднали в парка граждани на „Северен”, които при вида на толкова разпалени емоции и пъстроцветни костюми оставаха притеглени към ставащото на сцената до самия край на събитието. Във финала към небето полетяха десетки балони като символ на безгрижното детство и задаващото се синьо лято, а „Веселото хоро”, което поведоха възрастните, завладя и малките артисти, които неудържимо затанцуваха под такта на българските народни ритми.

 

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!