Вторник, 29 Май 2018 15:10

Нова благотворителна инициатива

  Нова благотворителна инициатива по повод деня на българската просвета и култура и на славянската писменост -24 май организира администрацията на район „Северен” в лицето на кмета на района инж.Ральо Ралев и г-н Кирил Гаров от  неправителствената организация “Here2Help”.

     Събираните съвместно пластмасови капачки са предадени за рециклиране в екологичната кампания „Книги за смет”, организирана от фондация “Credo Bonum" и издателство SmartBooks, където за килограм пластмаса получаваш 1брой хартиена книга.

     Книгите, които Кирил Гаров връчи официално на кмета на района инж.Ралев са 32 на брой.

     От тях 11 броя получи народно читалище „Георги Търнев-1900”, връчени на секретаря на читалищното настоятелство г-жа Валентина Христоева от заместник-кмета на района г-жа Лариса Кътова.

     Останалите 21 броя книги като подарък получиха ДГ „Дъга” с директор Дима Симеонова, ДГ „Бреза” с директор Нели Димитрова и ДГ „Весела” с директор Тодорка Пенкова.

     Директорите на детските заведения изказаха своята благодарност към ръководството на районната администрация и увериха, че ще продължават активно да вземат участие в зелената инициатива за събиране на пластмасови капачки, както и да обучават своите възпитаници да опазват околната среда.

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!