Понеделник, 07 Август 2017 10:17

Нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ян Хус” № 7

Днес кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев, заместник-кметът Калоян Георгиев и родители, потребители на услугата, прерязаха лентата на нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ян Хус” № 7 към детска кухня “Слънчеви усмивки”.

Той ще замени стария, намиращ се на ул. “Пантелей Генов” № 3, в непосредствена близост до новоизградения. Лошата локация на предишното помещение от гледна точка на безопасност и леснодостъпност, както и амортизирането му с годините, породи направата на новата разливочна.

Реновираното помещение и оборудването отговарят изцяло на хигиенните изисквания на РЗИ, информират от районната администрация.

Детска кухня “Слънчеви усмивки” с адрес бул. “Марица” № 51 обслужва месечно повече от 400 деца в Район “Северен” като в нея се приготвя разнообразна храна за деца от 10 месеца до три годишна възраст, отговаряща по качествен състав и технологична обработка на възрастовите особености на детския организъм.

Храната се раздава в още 3 разливочни пункта на територията на района, един от които е този на ул. “Ян Хус” № 7. От администрацията на района припомнят, че в началото на тази година се изгради чисто нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ален мак”  4. Т.е. в рамките на няколко месеца се подновиха две от помещенията, ползващи се за разливочна.

„Убедени сме, че с тези нови придобивки допринасяме за комфорта на ползващите детска кухня. Стремим се да удовлетворяваме нуждите на децата и техните родители.", заяви кметът Ралев.

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!