Район „ Северен” става партньор по проект „ Детски игри без агресия”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Проектът предвижда да се проведе 10- месечен тренинг за преодоляване на агресивното поведение в пет детски градини намиращи се на територията на района. Заниманията ще се провеждат два пъти седмично. Тренингът включва забавни спортни игри, със специална насоченост за развиване на саморегулацията, базовите социални компетенции на децата и има ефект върху агресивното поведение и подготовката за по-добра реализация в детската градинка и училището. „ Убеден съм, че чрез тези занимания агресията, която напоследък се наблюдава все по-често у децата, ще бъде преодоляна и децата ни да бъдат жизнерадостни, спокойни и уравновесени”, сподели инж. Ралев. Вече са избрани петте детски заведения, които ще участват в продължение на близо три месеца в проекта.Предстои да бъдат проведени срещи с персонала на градинките и директорите, които ще бъдат специално обучени за водене на заниманията.

От днес започва изпълнението на инвестиционната програма на район „ Северен”, съобщи кметът инж. Ральо Ралев. Очаква се и тази година да съберем около 195 000 лева от такси от преместваемите съоръжения, разположени на територията на района. С част от тази сума предвиждам да се започне веднага изкърпване на уличните дупки по най-натоварените улици . Останалата част ще бъде изразходвана за ремонт на тротоарни настилки, алейни мрежи и изграждане на паркоместа”, обясни инж. Ралев. Едно от тези места, на които изцяло ще бъдат реконструирани алейните мрежи е парка, намиращ се северно от Панаирни палати, който е един от най-посещаваните паркове в района след изграждането там на нови детски съоръжения. Инж. Ралев обяви още, че дългоочакваната от жителите на района реконструкция на ул. „ Никола Войновски” ще бъде извършена тази година. Една от най-натоварените улици в район „ Северен”, през която минава голям трафик на леки и тежкотоварни МПС, и която обслужва много фирми, ще бъде изцяло ремонтирана – там ще бъде направено преасфалтиране, ще бъде подменена изцяло тротоарната настилка, както и изградено улично осветление, каквото никога не е имало.

Обществено обсъждане относно изграждането на крематориум в район „ Северен” ще се проведе утре от 10,30 часа в кметството, съобщи инж. Ральо Ралев – кмет на район „ Северен”. Предвижда се обредната зала и крематориумът да се изградят в имот, разположен източно от Рогошките гробища. Основна част в бъдещия комплекс е самия крематориум, който ще е оборудван с два броя модулни пещи на природен газ. „ Това е една значителна инвестиция, която предстои да бъде извършена в район „ Северен”, отбеляза кмета Ралев. „ Приканвам всички граждани, които са заинтересовани от бъдещата реализация на проекта да присъстват в залата, за да чуят подробности около изграждането на съоръжението”, допълни още инж. Ралев. На въпроса дали кремоториумът няма да замърсява околната среда, кметът на „ Северен” поясни, че поради достатъчната отдалеченост от населените места наоколо и правилната експлоатация – избраната технология на пълно изгаряне без дим и миризма, няма да има замърсяване на въздуха и опасност за човешкото здраве.

Коледно тържество за хората от третата възраст от квартал „ Гагарин” даде кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев. „ В предстоящите светли християнски празници съм изключително щастлив да съм сред Вас, защото ние, младите хора не можем без по-възрастните”, каза кметът. „ Иска ми да се мога да помогна на всеки един от Вас, и съм много радостен, ако поне за малко днешния ден е по-непринуден, по-безгрижен и по-весел. Пожелавам Ви от сърце много здраве, благодатни и светли дни”, приветства присъстващите над 70 човека в пенсионна възраст. Вече е традиция районната администрация да празнува по-големите празници сред жителите от третата възраст в района. Утре, 19.12. / сряда/ инж. Ралев ще бъде гост и на тържеството на Пенсионерски клуб на ул. „ Хан Телериг”. Специална програма пък са му приготвили членуващите в този клуб.
<< Начало < Предишна 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 Следваща > Край >>
Страница 250 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!