Две улици в „Северен“ имат ново осветление, съобщи районният кмет инж. Ральо Ралев. Осветителните тела са поставени на улиците „Поп Манол“ и „Поп Златан“, които са пресечки на бул. „Васил Левски“. На двете улици са монтирани стълбове с енергоспестяващи крушки. Средствата за изграждането на новото осветление са осигурени от голяма община със съдействието на кмета инж. Иван Тотев, уточни районният кмет. На ул. „Поп Манол“ и „Поп Златан“ досега не е имало улично осветление и в районната администрация са подавани много сигнали от граждани. В предходния мандат е стартирана процедура за монтиране на осветителни тела, но не е била завършена. „Това е един от най-гъсто населените квартали в района. Радвам се, че инж. Тотев ни съдейства и успяхме да направим улично осветление“
Започва аварийното изкърпване на дупки в район „ Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. От днес стартира запушването на дупките по улиците „ Петър Шилев” и ул. „ Оборище”, които са в най- лошо състояние. Средствата за изпълнението са от събраните приходи от таксите за гаражи. Жителите на ул. „ Петър Шилев” при срещата си с кмета поискаха спешно да започне ремонтът на улицата, тъй като през нея минават много автомобили, с оглед избягване на произшествия. На тази улица се намира и едната от детските градинки в района. „Строително-ремонтните работи по тези две улици ще продължат до края на седмицата, а от другата седмица стартираме ремонтите и по другите вътрешно-квартални улици, които са с компреметирани участъци. Времето е подходящо и се надявам в най-скоро време да се справим с проблема с дупките в район „ Северен””, каза още инж. Ралев.
Приключи срещата на кмета на район „ Северен” инж. Ральо Ралев с представители на Гражданското сдружения за обществен ред и сигурност. Най-развълнуван от всички беше дългогодишният председател на сдружението г-н Цвятко Узунов, който в днешния ден отпразнува и своя 90- годишен юбилей. Присъстващите зададоха въпроси към представителите на Трето Районно управление на полицията относно поставените вече охранителни камери и тяхната роля. Бе отбелязано, че престъпността е намаляла драстично в района, а вече има разкрити и няколко кражби по записи от камерите. Управителите на ОП „ Паркове и градини” и ОП „ Чистота” отговориха също на въпросите на присъстващите. В заключение, кметът на района инж. Ралев благодари на членовете на сдружението, като подчерта, че силната гражданска позиция е коректив на управлението на район „ Северен”.
Вторник, 05 Март 2013 14:01

Ред и сигурност

Днес в 15,30 часа кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев ще се срещне с членовете на Гражданско сдружение за обществен ред и сигурност. На срещата са поканени да присъстват районните инспектори от Трето Районно управление на полицията, директора на ОП „ Паркове и градини” и директора на ОП „ Чистота”. Предстои да бъдат обсъдени въпроси свързани с опазването на обществения ред, както и идеи за развитието на района. Очаква се на срещата да присъстват и много жители на „ Северен”. „ Дългогодишният председател на сдружението Цвятко Узунов днес празнува своя 90-годишен юбилей. Днешната среща е и почит и уважение към него, тъй като той е човек, който има винаги ясна гражданска позиция и идеи за управлението на района”, каза инж. Ралев. Кметът на район „ Северен”, разбира се, е подготвил и специален подарък за юбиляра.
<< Начало < Предишна 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 Следваща > Край >>
Страница 246 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!