Откриване на празника по повод 45 години от създаването на ОУ „Райна Княгиня” се състоя тази сутрин в актовата зала на училището - съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Гости на презентацията „Моето училище-моят живот” бяха кметът на района инж.Ралев, заместник-кметовете Лариса Кътова и Красимир Асенов, г-жа Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура” при район „Северен”, директорът на НУ „Христо Ботев” г-н Иван Пенев, директорката на ОДЗ „Славей” г-жа Ели Камбурова, директорът на ЧОУ „Дружба” г-н Рамазан Чери, г-н Кирков – представител на училищното настоятелство, учители, родители и бивши ученици.

Всички с гордост изгледаха множеството постижения на възпитаниците на ОУ „Райна Княгиня” от началото на годината до момента, на многото грамоти и награди, спечелени в различни области на науката, спорта, знанието и изкуствата.

Празникът ще продължи тази вечер от 17,30 часа в къща-музей Старинен Пловдив, където кметът инж.Ралев ще открие благотворителна изложба на учениците от ОУ „Райна Княгиня” и ще връчи най-официално плакет на директора на училището г-жа Мария Гайдарова.

Днес в район „Северен" стартира поставяне на чисто нови кошчета за отпадъци- съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Кошчетата са здрави, бетонови с вместимост 40 литра.

Те ще бъдат поставяни поетапно от служители на ОП „Градини и паркове" Пловдив на места, където липсват такива – това са основните булеварди в района, градинки, междублокови пространства, детски площадки и места със завишен човекопоток.

За гражданите, които желаят да конкретизират място за поставяне на кошче за отпадъци е обявен тел. 901 – 165.

Кметският екип апелира гражданите да опазват общинската собственост и да не изливат агресията върху стопанисваните от общината обекти.

Само 24 часа след провеждане на „ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА” в парк „Рибница” на район „Северен” гледката, която завариха служителите на районната администрация беше потресаваща – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Вандали са преместили, блъскали и потрошили яйцето-мозайка, над което се трудиха децата от НХГ „Цанко Лавренов. Желанието на районната администрация беше мозаечното яйце  да остане в парка като атракция за всички посетители.

„Ненормално е да създадеш и да оставиш нещо красиво след себе си, а някой да го разруши.” – коментира инж.Ралев - „За пореден път съм възмутен от вандализма на хората, извършили тази постъпка.Веднага днес сезирах органите на полицията, за да бъдат разкрити и наказани лицата, извършили тези вандалски действия.”

Другите две яйца, нарисувани с акрилни бои от децата на ОУ „Райна Княгиня” и СОУ „Пейо Яворов” ще красят дворовете на детски заведения в района, за да се опази труда и красотата, създадена от малките художници.

 

Сряда, 23 Април 2014 07:19

Деня на Земята-22 април

С успешна еко акция стартираха вчера тържествата по случай 45 години от създаването на най-голямото основно училище в район „Северен" – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В Деня на Земята-22 април - с помощта на администрацията на район „Северен" в лицето на инж.Ралев, директора на РИОСВ Пловдив г-н Тамер Бейсимов, ОП „Градини и паркове", ученици от четвърти и седми клас на училището в двора беше засадена следната растителност: 2 бр.иглолистна растителност от вида западна туя, 5 бр. люлякови храсти, 5 бр. спирея, 160 бр.цветя от вида тагетис и 160 бр. цветя от вида вербена.

Озеленителната акция допринесе за ведро настроение и нова зелена визия на двора на училището.

<< Начало < Предишна 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Следваща > Край >>
Страница 236 от 261

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!