Неделя, 09 Декември 2012 19:25

Неделно училище за деца

Неделно училище за деца ще се открие в понеделник 10 декември в район „Северен“. Откриването ще стартира в 10.00 часа, а инициативата е изцяло на ПП ГЕРБ - район „Северен“. Училището ще се помещава в двора на църквата „Св.Иван Рилски“. Помещението е около 100 кв.м.- изцяло ремонтирано и обзаведено за целта със средства, осигурени от ПП ГЕРБ. Събитието ще открие народният представител от ПП ГЕРБ за гр.Пловдив район „Северен“ Стефан Дедев, а гости ще бъдат районни кметове, общински съветници, симпатизанти на партията и жители на района. За неделното училище са подготвени детски библии и учебни помагала, свързани с християнската религия - „Православно вероучение“ и „Православен буквар“. Целта е подрастващото поколение да се възпитава в морала и ценностите на християнството. Заповядайте!

Коледен благотворителен базар се проведе вчера в район „Северен”. Гостуваха деца от дома за деца лишени от родителска грижа „Олга Скобелева” в гр.Пловдив. Децата бяха подготвили песни, с които разчувстваха всички присъстващи. Красиво изработени коледни картички, подаръци и картини бяха изложени в заседателната зала на районната администрация. В благотворителната акция се включиха служителите на кметството, граждани от района, както и собственици на големи фирми от „Северен”. Средствата, които бяха събрани ще се използват за подпомагане на довършителните дейности на центъра за настаняване на деца от семеен тип, който се намира на ул.”Ген.Тотлебен” №22. В сградата, която е триетажна е нужно да се монтира парапет за осем деца с увреждания, които ще бъдат настанени в нея и ще заживеят в домашни условия.„Винаги сме готови да помагаме с всякакви инициативи, особено за деца в неравностойно положение” -коментира инж.Ралев.

Продължава акцията по премахване на незаконно поставени гаражни клетки в район „Северен”- съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. В петък бяха премахнати гаражи, позициониран северно от ул.”Васил Левски” №103, както и на ул.”Полковник Дрангов”. И двете метални клетки са поставени от неизвестни лица. Също така частично бе премахната гаражна клетка на ул.”Победа” №61 под №426 с гараж в съседство под №398, като се оказа, че двата нямат разделителна стена помежду си. Затова са премахнати входните врати и покривните ламарини. Заповедта на кмета на район „Северен” ще бъде изпълнена на 100%, когато се подсигурят условия за това.

Петък, 23 Ноември 2012 10:53

Коледен Благотворителен Базар

За втора поредна година районната администрация на район „Северен” организира Коледен Благотворителен Базар в понеделник 26 ноември, 2012г. oт 10.30 до 17.00 часа за подпомагане на довършителните дейности на център за настаняване на деца от семеен тип, находящ се на ул.”Ген.Тотбелен” №22, към дома за деца лишени от родителска грижа „Олга Скобелева” и за настаняването на осем деца с увреждания. Заповядайте в заседателната зала на районната администрация на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22, за да изберете интересни подаръци за Вашите близки и приятели сред голямо разнообразие от специално изработени коледни картички, сувенири и други предмети, ръчно направени от децата по време на арт терапията, която практикуват в дома. Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев приканва всеки, който има възможност да се включи в благотворителния базар, за да могат осем деца с увреждания по-скоро да заживеят в домашни условия.
<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 230 от 234

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!