Нов тротоар с дължина около 100 метра е направен на „ Рогошко шосе” , съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Изграждането е във връзка с множество сигнали на граждани и фирми, че няма условия за безопасно движение на пешеходците по булеварда. Досега в този пътен участък не е имало тротоари и пешеходната зона е била използвана за паркиране на автомобили и камиони. След изграждането на новия тротоар, са монтирани антипаркинг колчета, разказа инж. Ралев.

Реновирането на кварталното спортно игрище на ул. „Иван Рилски" между ул. Бързея" и ул. „Панагюрище" завърши, съобщи кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев.
Игрището е разчертано за два вида спорт – футбол и баскетбол. Монтирани са 2 нови футболни врати с мрежи и две баскетболни съоръжения. Цялата площадка, която е с площ около 400 кв. м., е обезопасена с мрежа, за да не излизат при игра топките извън очертанията й.
Кметът инж. Ралев подчерта, че ремонтните дейности са извършени за кратък срок от около 2 седмици. Реновирането на спортното игрище е направено с подкрепата и финансовата помощ на фирма „Техем сървисис".

Сряда, 09 Октомври 2013 08:05

Репатрират коли в „Северен“

На 10 октомври, четвъртък, започва акция по вдигане на изоставени коли в район „Северен". За репатриране са предвидени 12 автомобила, съобщи кметът инж. Ральо Ралев. Те ще бъдат откарани на паркинга на ул. „Георги Бенев" 4.
На 10 октомври изтича 90-дневния предупредителен срок, в който собствениците можеха да представят в районното кметство документ за преминат технически преглед, че колите са в движение, или да ги преместят на собствен терен.
На репатрирането ще присъства 4 членна комисия, в която участват представители на III РУП, ОП „Паркиране и репатриране", на фирмата, ангажирана за вдигането на автомобилите, и експерт от отдел „Екология" на район „Северен".
Кметът инж. Ралев припомни, че собствениците на изоставените коли бяха предупредени със стикери съгласно Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС.

Понеделник, 16 Септември 2013 00:00

Първи учебен ден!

Кметът на район „ Северен" инж. Ральо Ралев откри точно в 10 часа учебната година в Начално училище „ Христо Ботев". Той поздрави най-малките ученици – първокласниците, които днес за първи път прекрачват школската врата и подари на всяко едно от тях комплект учебни пособия. Инж. Ралев пожела на всички „ На добър час!".
По-късно кметът присъства и на тържеството по случай началото на учебната година в Езикова гимназия „ Иван Вазов". Той се обърна към учениците, като сподели, че се гордее с успехите на учениците в едно от най-престижните училища в Пловдив и им пожела много сили и успехи по пътя към знанието.
В ЦДГ „ Захарно петле" в район „ Северен" също дадоха старт на новата учебна година с много песни, танци и стихотворения, които инж. Ралев изгледа с интерес.
Точно в 10 часа и народният представител от ПП ГЕРБ Стефан Дедев откри новата учебна години в СОУ „ П. Яворов". Той пожела успешен старт на всички малки и големи ученици, а на първокласниците подари подарък за училище.

<< Начало < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Край >>
Страница 207 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!