Инж.Ральо Ралев- кмет на район „Северен" и екипът му присъстваха на тържество по случай Възкресение Христово в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост „Свети Врач" в Пловдив.

Представена бе художествена програма с участието на деца от ЦДГ „Арлекино", група от Центъра за психично здраве и представители на дома.

По случай предстоящите празници – Цветница и Възкресение Христово се изпълниха много песни, рецитираха се и стихотворения.Програмата завърши с дискотека за хората от дома.

На проведеното вчера състезание в Община Пловдив под наслов „Защита при бедствие, пожари и извънредни ситуации-защита 2014" от район „Северен" участие взеха учениците от СОУ „Пейо Яворов" с два отбора.

Целта на проведеното състезание е подрастващото поколение да покаже своя придобит опит и знания за реагиране в различни бедствени ситуации.

Децата показаха адекватни реакции и действия при следните центрове – сигнали на гражданска защита, земетресение, спасяване на давещ се човек, херметизиране на хранителни продукти, обгазяване с амоняк и хлор, поставяне на памучно-марлена маска и херметизиране на прозорец и поставяне на противогаз.

Паралелно със състезанието бе проведен и конкурс за рисунка „С очите си видях бедата – 2014", на който район „Северен", представляван от ЦДГ „Весела" и НУ „Христо Ботев" спечели в първите две възрастови групи.

Децата бяха наградени с грамоти лично от инж.Александър Държиков, Заместник-кмет „Обществен ред и транспорт" при Община Пловдив.

Всички деца получиха подаръци за участието си.

В район „Северен" стартира акция по премахване на излезли от употреба МПС-та – съобщи кмета на района инж.Ральо Ралев.

В районната администрация се събират данни за неизползваеми автомобили, които заемат така необходимите места за паркиране.

До момента в списъка фигурират 28 автомобила.

В понеделник се сформира комисия, която ще обхожда излезлите от употреба МПС-та и ще ги облепя със стикери. Ако в тримесечен срок същите не са премахнати доброволно стартира принудителното им отстраняване.

„Призовавам гражданите да проявят активност и да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на тел.032 / 901 165" – допълни Ралев.

Днес приключиха ремонтните дейности по обновяване на тротоарната настилка в участъка от бул.Дунав до ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови” в кв.”Гагарин” – съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Изпочупените и опасни за преминаващите граждани плочки в близост до СОУ „Никола Вапцаров”  вече са подменени с нови- вибропресовани .

В този участък също така предстои да бъде извършено преасфалтиране на пътното платно, с оглед на подобряване на инфраструктурата  в квартала.

В момента се извършва и подмяна на тротоарната настилка на ул.”Антон Митов”, която ще приключи до дни.

Средствата за ремонтните дейности са от приходите на районната администрация от гаражни клетки.

 

<< Начало < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Край >>
Страница 205 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!