Днес в район „Северен" стартира поставяне на чисто нови кошчета за отпадъци- съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Кошчетата са здрави, бетонови с вместимост 40 литра.

Те ще бъдат поставяни поетапно от служители на ОП „Градини и паркове" Пловдив на места, където липсват такива – това са основните булеварди в района, градинки, междублокови пространства, детски площадки и места със завишен човекопоток.

За гражданите, които желаят да конкретизират място за поставяне на кошче за отпадъци е обявен тел. 901 – 165.

Кметският екип апелира гражданите да опазват общинската собственост и да не изливат агресията върху стопанисваните от общината обекти.

Само 24 часа след провеждане на „ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА” в парк „Рибница” на район „Северен” гледката, която завариха служителите на районната администрация беше потресаваща – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Вандали са преместили, блъскали и потрошили яйцето-мозайка, над което се трудиха децата от НХГ „Цанко Лавренов. Желанието на районната администрация беше мозаечното яйце  да остане в парка като атракция за всички посетители.

„Ненормално е да създадеш и да оставиш нещо красиво след себе си, а някой да го разруши.” – коментира инж.Ралев - „За пореден път съм възмутен от вандализма на хората, извършили тази постъпка.Веднага днес сезирах органите на полицията, за да бъдат разкрити и наказани лицата, извършили тези вандалски действия.”

Другите две яйца, нарисувани с акрилни бои от децата на ОУ „Райна Княгиня” и СОУ „Пейо Яворов” ще красят дворовете на детски заведения в района, за да се опази труда и красотата, създадена от малките художници.

 

Сряда, 23 Април 2014 07:19

Деня на Земята-22 април

С успешна еко акция стартираха вчера тържествата по случай 45 години от създаването на най-голямото основно училище в район „Северен" – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В Деня на Земята-22 април - с помощта на администрацията на район „Северен" в лицето на инж.Ралев, директора на РИОСВ Пловдив г-н Тамер Бейсимов, ОП „Градини и паркове", ученици от четвърти и седми клас на училището в двора беше засадена следната растителност: 2 бр.иглолистна растителност от вида западна туя, 5 бр. люлякови храсти, 5 бр. спирея, 160 бр.цветя от вида тагетис и 160 бр. цветя от вида вербена.

Озеленителната акция допринесе за ведро настроение и нова зелена визия на двора на училището.

„ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА" се проведе днес в парк „Рибница" на район „Северен" – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Атракцията на празника бяха трите големи великденски яйца, които чакаха своите майстори, за да ги украсят. Две от яйцата изрисуваха с акрил учениците от ОУ „Райна Княгиня" и СОУ „Пейо Яворов", а третото бе поверено на гостите от НХГ „Цанко Лавренов", които показаха как се създава мозайка.

По време на украсяването на яйцата гостите на празника се насладиха на ръченица, изпълнена от деца от ЦДГ „Дъга", мажоретни танци в специално облекло и шарени помпони, изпълнени от грациозните деца на най-голямата градина в района-ОДЗ „Космонавт". С много чар и усмивки децата от ЦДГ „Весела" изпълниха „Пролетна сюита" и кукерски танци, а в спортни трика гимнастичките от ЦДГ „Бреза" показаха уменията си под звуците на динамична музика. Две носителки на златен медал по гимнастика, бивши възпитаници на ЦДГ „Весела", а понастоящем ученички от НУ „Хр.Ботев" представиха изключително съчетание.

На сцената бяха изложени рисунки на децата от район „Северен", с които паказаха таланта си и в това изкуство.

За всички участници и гости имаше подаръци и лакомства, подготвени от районната администрация, съвместно със спонсорски фирми.

Празникът продължи няколко часа с много настроение и музика.

Уважиха го обществения посредник г-н Димитър Атанасов, художникът Жорж Трак, директорките на детските градини и училищата от район „Северен", служители на районната администрация и др.

Спонсори на мероприятието:

- „Кроки" ООД

- „Нова Трейд" ЕООД

- „МВД-Савана" ЕООД

<< Начало < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Край >>
Страница 203 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!