Първа копка за изграждане на възпоменателен знак в памет на загиналите при трудови злополуки се състоя днес в район „Северен”.

Днес, защото 28-ми април е световния  ден за безопасност и култура на труда.

Първата копка бе извършена на ул.”Васил Левски”, пред Спортна зала „Строител” от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев, г-н Владимир Глухов и инж.Атанас Чернаев.

На мероприятието присъстваха Розалин Петков – Заместник-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив, кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова, Владимир Глухов – председател на управителния съвет на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа”, инж. Атанас Чернаев – Директор ОД „Инспекция по труда”, г-жа Невена Каймакамова – юрисконсулт, г-жа Розалия Джинева – директор ТП НОИ, г-н Боян Бойкински – председател на СРС Подкрепа-Пловдив, г-н Кирил Бинев – гл.експерт КТ Подкрепа-София, служители на районната администрация, граждани.

Целта на възпоменателния знак е да напомня на гражданите да внимават по време на служебните си задължения, за да се избегнат трагични инциденти.

Същият ще бъде готов през месец октомври, а кметът на района инж.Ральо Ралев обеща, съвместно с ОП „Градини и паркове” да поддържа терена около възпоменателния знак в отлично състояние.

Венец на мястото на първата копка бе поставен от Търговска Камара Пловдив, а цветя поднесоха всички присъстващи.

35-ия национален крос „Свети Георги” се проведе в парк „Рибница” в събота под патронажа на кмета на района инж.Ральо Ралев. Кросът е част от общинската програма за развитието на спорта за всички и е част от 17-та национална кросова верига „Пловдив-Аквафреш” 2014 год.

Организатор на събитието е движение „Спорт за всички – мама, татко и аз-баба, дядо и внуче”, с изпълнителен директор почетният гражданин на Пловдив Кузман Погончев.

Празникът бе открит точно в 9,30 часа от кмета на района инж.Ральо Ралев, а зрителският интерес бе изключително голям тази година. Присъстваха много гости, родители, спортни деятели, спортни ветерани. Специален гост от Франция бе г-жа Доминик Баяр – основател на асоциация „Бон Мин”, която получи медал за сътрудничество и спортни заслуги, изпратен лично от Стефка Костадинова. Г-жа Баяр е носителка на приза за дарителство „Димитър Кудоглу”  на Община Пловдив.

В състезанията взеха участия повече от 500 състезатели в 23 различни възрастови групи

От районната администрация на „Северен” бяха подсигурени парични награди за победителите при жените и мъжете от „Гран При” класирането за първо, второ и трето място.

На победителите от 1-во до 3-то място бяха връчени медали, а предметни награди и призове получиха всички от 1-во до 6-то място.

Гостите се насладиха на богата концертна програма, а томболата с три велосипеда от „Лидер” зарадва Дария Георгиева, Виктория Богданова и Атанас Лазаров.

Благотворителна изложба на ученици от ОУ „Райна Княгина” беше открита в петък вечер от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев по повод честването на 45 години от създаване на училището.

Събитието се проведе в къща-музей Старинен Пловдив в Стария град, която вдъхновява със своята неповторима атмосфера. Въпреки лошото време присъстваха всички учители, много гости, родители и ученици.

Директорката – г-жа Мария Гайдарова награди с плакети учителите, които с постиженията на своите ученици са допринесли за успехите и признанието на основното училище.

Плакети, получиха и учениците – победители в различни конкурси, състезания, олимпиади. Връчиха им ги официалните гости - инж.Ральо Ралев –кмет на район „Северен”, г-жа Лариса Кътова - заместник-кмет на район „северен”, г-жа Калоферова от съюза на българските учители.

 С пожелание да продължава все така всеотдайно да се грижи  и обучава, заедно с екипа си своите възпитаници кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев връчи цветя и плакет на директорката на ОУ „Райна Княгиня” г-жа Гайдарова.

След вълнуващите признания за успехите на учители, ученици и директорски екип последва разрязване на специално изработена за случая торта и празничен коктейл.

Откриване на празника по повод 45 години от създаването на ОУ „Райна Княгиня” се състоя тази сутрин в актовата зала на училището - съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Гости на презентацията „Моето училище-моят живот” бяха кметът на района инж.Ралев, заместник-кметовете Лариса Кътова и Красимир Асенов, г-жа Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура” при район „Северен”, директорът на НУ „Христо Ботев” г-н Иван Пенев, директорката на ОДЗ „Славей” г-жа Ели Камбурова, директорът на ЧОУ „Дружба” г-н Рамазан Чери, г-н Кирков – представител на училищното настоятелство, учители, родители и бивши ученици.

Всички с гордост изгледаха множеството постижения на възпитаниците на ОУ „Райна Княгиня” от началото на годината до момента, на многото грамоти и награди, спечелени в различни области на науката, спорта, знанието и изкуствата.

Празникът ще продължи тази вечер от 17,30 часа в къща-музей Старинен Пловдив, където кметът инж.Ралев ще открие благотворителна изложба на учениците от ОУ „Райна Княгиня” и ще връчи най-официално плакет на директора на училището г-жа Мария Гайдарова.

<< Начало < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Край >>
Страница 202 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!