Кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев, се срещна с граждански и неправителствени организации в районното кметство.

Бяха изказани благодарности за кампанията на кмета и районната администрация за събиране на пластмасови капачки, средствата, от които се използват за лечение на седемгодишния Станислав Чонев, който  страда от тежка форма на Хидроцефалия.

По време на срещата с гражданските организации, те изявиха желание районната администрация да подпомогне и библиотеката в с. Крумово с книги от различни жанрове.

По инициатива на инж. Ралев, се организира дарителска кампания, в която се включиха служителите на районната администрация.

Кампанията ще продължи до 15. 07. 2018 г. В нея могат да се включат и граждани на района и града, които имат възможност да дарят книги. В случай, че районната администрация събере повече книги, ще бъдат подпомогнати и други читалища в Област Пловдив.

Книгите се събират в районната администрация на адрес: гр. Пловдив, ул. ,,Цар Борис III Обединител” 22 А  /до колелото на Панаира/.

Широко популяризираната вече кампания по събиране и предаване на капачки в администрацията на район „Северен“ в Пловдив вече излиза извън пределите на града.

Инициативната жителка на Крумово г-жа Росица Толева се включи в кампанията за събиране на средства за детето Станислав Чонев като предаде 65 кг пластмасови капачки лично на кмета на района инж. Ральо Ралев. Капачките госпожа Толева е събрала с помощта на двете си деца - Тони Толева, Рая Толева, които възпитава в дух на състрадание и съпричастност към ближния, както и дечицата Красимира Стоянова, Ангел Илиев и Магдалена Вакрилова.

Каузата, която предприе район „Северен“ се осъществява с неправителствената организация Here2Help в лицето на Кирил Гаров и  ще продължи до края на месец юни.

Инж. Ралев приканва всеки, който желае да се включи в инициативата с предаване на пластмасови капачки в сградата на районната администрация денонощно на адрес гр. Пловдив, бул.“Цар Борис Трети Обединител“ №22А, а вчера вечертакалдъръмената уличка пред бар „CraftЪ“ в „Капана“ се превърна в открита сцена, на която пловдивски музиканти подкрепиха малкия Стаси и неговото бъдеще.

Седемгодишният Станислав Чонев страда от тежка форма на Хидроцефалия, следствие от което лекарите откриват тумор в главата на детето и постоянни болки. Губи и зрението си. Станислав се ражда през 2011-та здрав и весел, но още в края на същата година здравето му се влошава, а от там тръгва и този неописуем, за семейството му, ад. В началото лечението на детето е подпомагано от Фонда за лечение в чужбина, но след смяната на тогавашния директор, Фондът оттегля средствата си и семейство Чоневи остават сами в нищетата си.

Последната информация е, че преди два дни семейството заминава за Турция по спешност, където е и болницата, в която Стаси може да бъде опериран. Следващата операция е насрочена за 28-ми юни. В момента детето е главно на морфин, за да не изпитва болка и по-лесно да преживее времето до предстоящата манипулация.

Затова Here2Help и кметът на Район “Северен” отправят апел към всички граждани: “Помогнете на Стаси, включете се в нашата инициатива, събирайте и ни предавайте пластмасови капачки, независимо от количеството им.

Нека заедно помогнем на едно невинно дете!

Сряда, 13 Юни 2018 12:42

Благодарствен плакет

Благодарствен плакет и емблематична тениска на Ливърпул получи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев. Наградата е от клуба на привържениците на ФК Ливърпул за България и бе връчена официално от г-н Живко Шишков.

За поредна година инж.Ралев подкрепя и помага на клуба при организиране и провеждане на ежегодния детски футболен турнир. Тази година той се проведе за девети път на 26 и 27.05.2018 г. на стадион „Пловдив”. В турнира взеха участие деца от Набор 2009 и Набор 2008 г.

С  пожелание за здраве, успех и благополучие г-н Шишков връчи наградата на кмета на район „Северен” инж.Ралев, и с благодарност заяви, че с негова помощ турнира е оставил незабравим спомен и се е превърнал в истински празник за децата участници и множеството гости.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заедно с двама от заместниците си – Лариса Кътова и д-р Красимир Асенов, както и служители на районната администрация се включиха в облагородяване на жилищен микрорайон  тази сутрин.

Микрорайонът се намира между ул.”Йоан Екзарх” от №8 до №16 и ул.”Амбарица”. Целта на мероприятието бе да се съхрани, поддържа и подобри екологичната градска среда между тези две улици и по този начин да се приближи към потребностите и изискванията на гражданите на микрорайона за по-хигиенична и по-благоприятна жизнена среда.

В посоченото междублоково пространство растат над 75 големи дървета, далече е от интензивни улици и е затворено от блокове, което го прави един от най-екологичните микрорайони в „Северен”.

Ето и дейностите, които бяха извършени там:

-          Окосени и почистени са тревните площи

-          Насипан е чист и обезпаразитен пясък в двата пясъчника

-          Монтирани са 3 броя нови кошчета за смет

-          Поставени са 2 броя нови паркови пейки, като общия брой на тези съоръжения вече е 14 броя.

-          Сменени са ребрата на повредените пейки

-          Премахнати са опасните съоръжения на съществуващата детска площадка

-          Монтирани са нови седалки на люлките с два коша – за деца до 3 години и за деца от 3 до 12 год.

В инициативата на районната администрация се включиха и граждани, живущи в района, а възрастните даваха наставления и се радваха на случващото се пред домовете им.

Всички съоръжения в междублоковото пространство са пребоядисани в пъстри цветове, а микрорайонът придоби нов и свеж вид, приканващ за детски игри и сладки приказки под сянката на дърветата.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 191

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!