Понеделник, 30 Октомври 2017 09:44

Деня на народните будители

Район “Северен” ще отбележат Деня на народните будители с тържествена проява в Дом на културата “Борис Христов” утре /31.10.2017 г./ от 14 часа, където ще бъдат отличени 21 учители от детски и учебни заведения  на района. Деца и ученици, с техните изпълнения, ще припомнят приноса на народните будители в многовековната българска история.

Кметът на района инж. Ральо Ралев приканва всички граждани, които желаят да станат част от празничното събитие, да заповядат. Вход свободен!

Успешно премина кампанията за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата чрез Мобилен събирателен пункт в район “Северен, организирано от Община Пловдив, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Мястото, където гражданите трябваше да предават отпадъците беше позиционирано в близост до кръстовището на ул. „Победа” и ул. „Димитър Стамболов” – пред автогара „Север” и магазин „Лидъл”.

Към основните групи опасни отпадъци спадат:

• живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи);

• лаково бояджийски материали (емулсии и лакови бои; политури и лакове; разтворители и разредители за боя; терпентин и др.),

• домакински препарати и химикали (почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви, пестициди и др.);

• мастила, замърсени опаковки и др.;

• маслени филтри, спирачни течности и антифриз;

• фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Апелирам домакинствата да събират и предават отпадъците с опасни свойства на мобилния събирателен пункт, за да се избегне отрицателното влияние върху здравето на хората и замърсяване на околната среда, ако се смесват с общите битови отпадъци – коментира инж. Ралев.

Кметът на Район “Северен” инж. Ральо Ралев официално днес даде старт на строително-ремонтните дейности по изграждане на приемна на III-то РУ Полицияпри ОД на МВР - Пловдив на ул. “Дилянка” № 15 в кв.“Тодор Каблешков” (Шекер махала).

На събитието присъстваха вицепремиерът – Валери Симеонов, кметът на Община Пловдив - инж. Иван Тотев, областният управител на Област Пловдив – Здравко Димитров, омбудсманът на Община Пловдив – Борислав Стаматов, директорът на Областна Дирекция на МВР - Пловдив – Атанас Илков и началникът наIII-то РУ „Полиция” при ОД на МВР - Пловдив  - главен инспектор Никола Симов.

Още през месец август тази година вицепремиерът Валери Симеонов и кмета на район "Северен" инж. Ральо Ралев се срещнаха с граждани от Пловдив, с които обсъдиха поставени от тях проблеми с ромското население в квартал "Тодор Каблешков", известен като Шекер махала, а именно: незаконното строителство, нерегламентирания шум и битовата престъпност в пловдивския квартал. Тогава се стигна до решение, че трябва да се възстанови приемната на III-то РУПолиция” при ОД на МВР – Пловдив, съществувала на ул. “Дилянка” № 15 до преди 2012 г., с оглед по-голям контрол върху местното население.

След като се извършат строително-ремонтните дейности по приемната, в квартала вече ще дежурят 3-ма полицаи, които ще следят за спазване на обществения ред и ще се грижат за спокойствието на живущите в квартала.

Предприети бяха и действия по премахване на незаконното строителство в Шекер махала, в акция през м. септември, когато бяха съборени 10 незаконни постройки, завзели южния тротоар на ул. “Дилянка”. Това бе първата вълна на масово събаряне на незаконни постройки в квартала. “Но всичко това са разходи за районната администрация и ще ми трябват още средства за извършването на тази дейност” – коментира Ралев.

 

Четири нови къта за игра в двора на ДГ „Космонавт” откриха днес кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев и директорът на детското заведение Слава Антова.

Четирите реновирани площадки за игра са изградени и сертифицирани благодарение на съфинансиране от Община Пловдив в размер на 70%, а детската градина участва с 30% от стойността на ремонтните дейности. С 24 000 лв. фирмата изпълнител демонтира старите и амортизирани съоръжения и обновиударопоглъщащата настилка. Монтирани са 4 нови съоръжения за игра, подходящи за деца от 3 до 6-годишна възраст, както и нова декоративна дървена ограда.

ДГ “Космонавт” отбеляза днес и друго събитие – четири години от откриване на втората сграда на градината, която приютява 90 деца от първа и подготвителна група.

Инж. Ралев изказа благодарността си към Община Пловдив за финансовата подкрепа, която оказват на детските заведения и поздрави г-жа Антова за постигнатите резултати, а именно една образцова детска градина.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 167

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!