Чудесен празник сътвориха децата от 4-та „Б“ група в ДГ „Космонавт“ в район „Северен“ по случай 3-ти март.Пред погледа на своите родители те пресъздадоха историята на България от нейното основаване от Хан Аспарух до Освобождението й. Тържеството включваше патриотични песни, посветени на Родината-„Високи сини планини“, „Край Босфора“, „Песен за Левски“, „Боят настана“ и „Къде си вярна ти любов народна“.Малчуганите изпълниха Танц за България , както и театралната сценка „Заветът на Кубрат“. Част от момчетата бяха облечени като важни исторически личности от различни периоди в историята на България-Хан Аспарух, Хан Кубрат, Цар Симеон и други.Останалите деца бяха в български народни носии, като момичетата се открояваха в ярки и красиви традиционни носии. „Искам да поздравя малките певци и актьори за прекрасното им представяне, а преподавателите и директора на ДГ „Космонавт“ Десислава Тотева-за отговорността и желанието, с които работят с децата.Хубаво е когато те още от малки се възпитават в любов към Родината и признание към великите личности, оставили своя отпечатък в историята на България“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на празника. На събитието присъства и секретарят на район „Северен“ Стайко Танев.

Патриотичен рецитал по случай националния празник 3-ти март под надслов „България родна и свята“ изнесоха деца от 4 „А“ група от ДГ „Дъга“. С ентусиазъм и приповдигнато настроение малчуганите рецитираха стихчета за Родината.Стихотворенията оживяваха с велики образи от историята-Левски, Ботев, Раковски и красиви снимки на България, благодарение на мултимедията. Децата изпълниха песните "От тук започва България", "Молитва за България", "За моята слънчева България", както и танците „Мажоретки“ и „Маршировка“. Украсата бе направена от балони, аранжирани тематично за празника в бяло, зелено и червено.Момичетата бяха облечени с бели трика, червени полички и зелени колани, а момчетата-с бели ризи и черни панталони. „Искам да поздравя децата с националния празник-3-ти март.Нека обичаме Родината си не само защото е красива, но и защото е с древна и богата история.Приветствам педагозите и директора на ДГ „Дъга“ Бойка Палийска за добрата организация на празника и за това, че обучават малчуганите да се отнасят с любов и преклонение към България и нейните славни герои“, заяви кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството.Той получи подарък мартеница, изработена от плъстена вълна с елементи на националния трибагреник.

Малчугани от 4-та група в ДГ „Весела“ изнесоха тържество под надслов „Час по родолюбие“ по случай националния празник на Република България-3-ти март . Приятна изненада за родители и гости на празника в самото начало бе изпълнението на известния гайдар Славчо Кехайов, който излезе на импровизираната сцена заедно с децата. Възпитаниците на ДГ „Весела“ изпяха патриотичните песни: „Знамето ни е трицветно“, „Песен за Левски“, „Тих бял Дунав“, „Високи сини планини“, „Питат ли ме дей зората“ и „Обичам България“.Изпълниха танците „Самодиви“, Патриотичен танц и изрецитираха популярните стихове: „Родна стряха“ на Ран Босилек, „Обич“ на Дора Габе, „Аз съм българче“ на Иван Вазов и „Балада за Хан Аспарух“. „Това е най-българският празник от всички, извоюван с кръвта на предците ни.Където и да отидете, не забравяйте, че сте българи и носете България в сърцето си!“, приветства децата директорът на ДГ „Весела“ Наталия Коева. Празникът бе реализиран от колектив на детското заведение в състав: Мариана Тушева (главен учител), Севдалина Хаджиева (учител), Ивайла Тотева (учител по музика и хореограф) и Анастасия Кехайова (помощник възпитател). „Адмирации за педагогическия екип на ДГ „Весела“ и нейния директор за това, че възпитават децата в уважение към България и родолюбие.Нека на този ден се преклоним пред делото на героите, отдали живота си за свободата на Родината“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. В края на събитието децата от 4-та група му поднесоха подготвен от самите тях подарък-картата на България в шевици.Подобен подарък получи и секретарят на района Стайко Танев, който също бе гост на тържеството.

И тази година посрещането на Баба Марта в ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“ се превърна в емоционален и вълнуващ празник. Екипът на детската градина предварително се беше погрижил за доброто настроение на малчуганите с тематична украса и изложба от мартенички, изработени от децата и техните родители. А на двора на детската градина беше украсено дърво с мартенички. Празничното тържество започна с куклен театър „Преждата на Баба Марта“, подготвен и представен от педагозите на детското заведение. Приказните герои - Лиса, Рунтавелка, Зайко, Врабчо, Пижо и Пенда забавляваха децата със своята увлекателна история. Накрая, облечена в народна носия и с пълна кошница в ръка, пристигна Баба Марта. Децата я посрещнаха с много радост и вълнение. На малчуганите тя разказа легендата за този стар български обичай. Те бяха научили много стихчета и песнички, с които я зарадваха. Развеселена и доволна от топлото посрещане на децата, Баба Марта им подари традиционна българска мартеничка. И обеща, че ще прогони студената зима, за да се радваме на слънчева и топла пролет. „Пожелавам на децата да бъдат здрави, бели и червени, много радостни, усмихнати и любознателни.А на екипа на детската градина и нейния директор Тони Табакова-все така с ентусиазъм и професионализъм да обучават малчуганите в уважение към българските обичаи“, заяви кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството. Директорът на ДГ „Захарно петле“ поздрави децата и гостите с първомартенския ден, като пожела на всички да бъдат преди всичко здрави, да имат много късмет и да носят в сърцата си много любов и щастие. На празника присъства и секретарят на район „Северен“ Стайко Танев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 336
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!