Двегодишно момиченце се нуждае от спешна трансплантация на стволови клетки, като сумата е непосилна за родителите й. Разказваме Ви историята на малката Зария.

Зария е дългоочаквано дете, което се появява на бял свят през 2018 г. Когато навършва 10 месеца обаче, съдбата поднася на нея и семейството ѝ шокираща новина – детето е диагностицирано със злокачествено заболяване- остра лимфобластна левкемия. 

Започва незабавно лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив, след като се установява, че клетките в костния ѝ мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии. Активната фаза на болничното лечение продължава 60 дни и приключва юли 2019 г., след което Зария преминава на поддържаща терапия. С огромни усилия от страна на родителите в този период малкото момиче започва да ходи и да се завръща към нормалния начин на живот, доколкото е възможно.

Щастието обаче е за кратко. На 02.04.2020 г. нещата претърпяват ужасен обрат. След влошаване на общото й състояние, Зария е приета отново в Детската онкохематология на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, гр.Пловдив (тогава тя е 2 години и 3 месеца). След направата на всички костно - мозъчни изследвания, се установява, че тя има нов рецидив и раковите клетки в мозъка са 81%. Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че момиченцето не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота й. Лечението продължава с имунотерапия, но за съжаление тя се оказва неуспешна. Последва нова химиотерапия.

Неотложно трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки след намирането на съвместим донор. Трансплантацията ще бъде направена в Германия – Университетска клиника град Франкфурт, в Центъра за детско- юношеска клиника, отделение по трансплантация на стволови клетки. Сумата, която трябва да бъде събрана, е 100 000 евро. Но тя е непосилна за семейството.На 31 август 2020 г. е определена дата за приемане в клиниката и последващо лечение. За целта е необходимо малкото дете да е в ремисия.

Семейството на Зария се обръща с гореща молба към всички, готови да отворят сърцата си, и да помогнат в момент, когато тя има най-голяма нужда от това. Всяка помощ е от значение и е малка крачка към оздравяването на невръстното дете.

Всеки, който иска да направи дарение, може да преведе желаната от него сума на следната сметка:

 

IBAN: BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев/

paypal.com: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

epay.bg КИН: 2512788094

 

За контакти със семейството:

 

Facebook: https://www.facebook.com/helpzariya

web: https://help-zariya.com

лице за контакт: Милчо Златков Златев / 0888148104

 

Средства могат да се предоставят и в районната администрация на „Северен“ ( на адрес бул. „Цар Борис III Обединител” 22А) в специално обособени кутии.

 

 

 

Детската площадка в парк „Рибница“ в район „Северен“ вече е с нов по-красив облик. След множество жалби и сигнали на граждани, че настилката от чипс е мръсна и износена, бе извършена нейната подмяна. Направен бе ремонт на съществуващата детска площадка. Ремонтът включи изгребване на чипса, машинен изкоп на земна почва, направа на пясъчник по наредба. Изградена бе подходяща бетонова настилка и бе положена нова гумирана такава с дебелина 3 см, с цел осигуряване безопасността на децата. Настилката е оформена в 3 цвята-червено, оранжево и зелено. „Щастлив съм, че малчуганите ще могат да играят на едно обновено и цветно място, което едновременно им осигурява добро настроение и сигурност“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Той изрази надежда, че все повече родители ще избират парка за отдих и място, където да прекарват време с децата си.
Продължава събарянето на незаконните постройки в район „Северен“. Акцията беше проведена на ул. „Еледжик“ и ул. „Никола Беловеждов“ в Арман махала и на ул. „Деница“ в Шекер махала. Общият брой на премахнатите сгради е 11. „Благодарим на служителите на Трето РУ-Пловдив, на Вик-Пловдив и EVN България за оказаното съдействие при изпълнението на заповедите“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Акцията ще продължи и в следващите дни до събарянето на незаконните обекти.
За безопасността на гражданите в район „Северен“ започна премахването на незаконни бараки и навеси, които са построени на ул. „Деница“ и ул. „Напредък“, в близост до КАТ-Пловдив. Постройките възпрепятстват достъпа на екипите на Центъра за спешна медицинска помощ-Пловдив, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Пловдив и Трето РУ-Пловдив, които провеждат акции за оказване помощ на хората. Сметищата и незаконните бараки са свързани. „В бараките до КАТ се отглеждат животни, като не са спазени необходимите санитарно-хигиенни условия. Това е предпоставка за възникване на епидемии и зарази. Залагаме на превенцията и затова се правят регулярни проверки през цялата година от отделите на районната администрация -„Контрол по строителството“ и „Екология и чистота“, както и по сигнали, подадени от граждани“, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Повечето от собствениците на постройките освободиха сградите и сами започнаха да ги премахват. Акцията ще продължи с почистване на строителните отпадъци до пълното изпълнение на заповедите на районния кмет относно незаконните постройки.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!