Успешно премина акцията за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО), организирана от администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Неработещите електрически и електронни уреди гражданите предаваха в мобилния пункт, позициониран на паркинга източно от бул.”България” №108, (южно от кметството на район „Северен”).

Жителите на района предаваха следните излезли от употреба уреди: печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, радиа, транзистори, компютри, монитори, мишки за компютър, мобилни апарати, телефонни апарати, фризери, електрически радиатори, отоплителни печки, прахосмукачки, маши за коса, преси и др.

Голям е и броят на заявените на тел. 032/901-165 – отдел „Екология” в район „Северен” адреси за взимане на неработещи ел. уреди от домовете на гражданите.

В срок до две седмици всички те ще бъдат посетени, а ненужните уреди взети за рециклиране.

Петък, 28 Юли 2017 08:00

Празник на билките

„Празник на билките, слънцето и водата” - посрещна днес гостите на ДГ„Бреза”. Директорът на детското заведение Нели Димитрова приветства кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев и неговия екип, родителите и близките на децата, които се отзоваха на поканата да видят и чуят малките артисти от подготвителна група, за които това са последни дни в любимата детска градина. Г-жа Н. Димитрова увлекателно разказа за чудодейните свойства на билките и покани всички да участват в детските игри, да усетят магията на природатаКметът сърдечно поздрави децата за поканата и не скри любопитството си какъв ще бъде техният празник на билките, защото такъв досега не е бил организиран в район „Северен”.

      Обяснението на малчуганите не закъсня: в компанията на грижовния доктор Здравко, те рецитираха, пяха и танцуваха за цветя и благодатни плодчета, за лековити билки и тревички. Състезателните игри бяха най-емоционалната част от празника: в първата – „Коя билка съм?” - децата разпознаваха билката по нейната миризма – изпитание, с което всички се справиха въпреки неговата трудност; във втората игра изплетените от тях венчета трябваше да бъдат хвърлени най-далеч, за да бъде определен победителят, а в третата, наречена „Билки да си посадим сами”, малките градинари показаха отлични умения за засаждане на билки, за които обещаха, че редовно ще полагат грижи, за да са напоени и почистени от плевели. Техните родители бяха се погрижили да има разсади от розмарин и мащерка, от лавандула и здравец, а ръководството на детската градина бе  осигурило малки мотички, лопатки и лейки. Така - с разсад, инструменти и работливи ръце - бе поставено началото на „Билкова градинка” в ДГ „Бреза”, на която децата не можеха да се нарадват. В края на празника по стара традиция и децата, и гостите преминаха под красив венец, изплетен от бръшлян и рози – за здраве и късмет, за благоденствие и щастливи дни.

Акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване организира администрацията на район „Северен”. Това съобщи кметът на района Ральо Ралев. Неработещите електрически и електронни уреди гражданите могат да предават в понеделник /31.07.2017 г./ от 9.00 до 13.00 часа на паркинга източно от бул. ”България” № 108, южно от кметството на Район „Северен”.

Жителите на района могат да предават в мобилния пункт следните излезли от употреба електрически и електронни уреди: печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, радиа, транзистори, компютри, монитори, мишки за компютър, мобилни апарати, телефонни апарати, фризери, електрически радиатори, отоплителни печки, прахосмукачки, маши за коса, преси и др.

За лицата, които ще се включат в акцията, са предвидени ваучери за намаление при покупка от голяма търговска верига за битова техника в Пловдив.

Възрастни граждани и хора, които нямат възможност да доставят на място своите уреди или нямат транспорт, могат да дават своите заявки на тел.: 032/901 165 – отдел „Екология” на район „Северен”, като посочат своето име, адрес, телефон и вида на излезлия от употреба уред, който желаят да предадат. В срок до две седмици ще бъдат посетени на адрес и ненужните им уреди ще бъдат взети.

Служители от администрацията на район „Северен“ начело с кмета на района инж. Ральо Ралев продължиха  реновирането на парк „Сърнена гора“.

След възстановяване на поливната система, днес те боядисаха съоръженията на 2 детски площадки и около 50 пейки в парка.

Следващия етап от реновирането на парк „Сърнена гора“ ще бъде подмяна на асфалтовата настилка на алеите, която ще започне през следващата седмица. С полагането на асфалта ще има един напълно възобновен парк.

Целта на районната администрация е да превърне парковите пространства в район „Северен“ в оазиси за отдих и детски игри.

 

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 157

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!