Събота, 15 Септември 2018 11:26

Да изчистим България заедно

 За поредна година район „Северен” се включи в най-мащабната доброволческа инициативата „Да изчистим България заедно”, която се провежда днес - 15. септември 2018 г. – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Служители на администрацията стартираха мероприятието в 9.30 часа на бул.”Марица” №19, като към тях се присъединиха множество граждани, решили да се включат в еко мероприятието.

            Почистени са тревните площи на изток по поречието на река Марица до пешеходния мост.

            Материали за включване в инициативата – чували и ръкавици през целия ден днес могат да бъдат получени от дежурния служител в кметството на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А.

            „Опазването на околната среда е задължение на всеки жител на планетата, на това трябва да учим и децата си!” – коментира инж.Ралев.

  Както преди ден беше обявил, днес кметът на район „Северен“ инж.Ральо Ралев откри 4 нови детски площадки - този път в ДГ „Славей“ – една от най-големите в района. Той подчерта, че това несъмнено е най-хубавият от всички подаръци, които децата и родителите им могат да получат преди старта на новата учебна година. Сред развълнуваните славейчета и техните учители и родители бяха и останалите гости на събитието – кметският екип в лицето на заместник-кметовете Л.Кътова и К.Георгиев и гл.експерт „Образование“ Н.Нончева. За всички присъстващи, обърна се към множеството директорът на детското заведение Л.Биволарска,  е знаменателно, че годината започва с тази чудесна придобивка: три нови площадки за игра и нова специализирана площадка за обучението на децата по БДП. Тя допълни, че за най-мъничките обитатели от яслена група е осигурена ударопоглъщаща настилка на тяхната площадка, което прави двора на славейчетата наистина прекрасно място за игри. Откриването бе ситуирано пред площадката по БДП, защото, както се изрази директорът на ДГ „Славей“, няма нищо по-важно от опазване живота и здравето на децата. Не без гордост г-жа Л.Биволарска разказа как е спечелен проектът към Община Пловдив на стойност 26 077 лв, част от които в размер на 10 490 лв ще бъдат изплатени от бюджета на детското заведение. Така и в тази детска градина на района всичките осем групи ще разполагат със свое отлично оборудвано и напълно обезопасено място за игра.

      Малките стопани на градината бяха подготвили празнична програма за събитието и я представиха с много настроение и усмивки. Инж.Р.Ралев и г-жа Л.Биволарска прерязаха лентата за откриването на площадките, плиснаха менчето с вода, обкръжени от малки възпитаници на градината, които с охота позираха пред камерите за снимки. Кметът даде висока оценка за работата на г-жа Л.Биволарска за нейната неуморна упоритост да работи за благото на своите 200 възпитаници. Той припомни, че в най-скоро време ще бъдат открити подобни детски площадки и в други три детски градини на района, което е ярко доказателство за качествената работа на техните директори по посока материалното обогатяване на игровата база и облагородяване на дворните пространства. С основание „Северен“ се гордее, че през тази есен градинските дворове стартират годината с 12 нови детски площадки.

ПРОГРАМА НА РАЙОН „СЕВЕРЕН” ПРЕЗ МЕЖДУНАРОДНА КАМПАНИЯ „ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА 16-22 СЕПТЕМВРИ 2018Г.” И ЕКОЛОГИЧНА КАМПАНИЯ „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

 

 

  1. 1.15.09.2018 /събота/ – „Да изчистим България заедно” 09.30 часа сборен пункт пред магазин „Лекси” с адрес бул.”Марица” №19 – ще почистваме тревните площи на изток по поречието на река Марица до пешеходен мост – парк „Майоров”. Чували и ръкавици гражданите ще могат да получават денонощно от дежурния служител в районната администрация с адрес бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А.
  2. 2.15.09.2018 /събота/10.30 часа парк „Майоров”/западно от пешеходен мост/ - мероприятие, съвместно със Стефан Стефанов-изпълнителен директор на фондация „Стария бряст” и Магдалена Данчева-ръководител на бригада „Нова градина”-гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен : оформяне на малка градинка с поставяне на 7 броя пейки „Моливчета” и засаждане на 1 брой фиданка от „Стария бряст” с ръстомер – наследник на Вековното дърво бряст – древното дърво от гр.Сливен,станало през 2014г. Европейско дърво на годината.
  3. 3.16.09.2018 /неделя/ - 10.00 часа парк „Рибница” – състезание за инвалиди „Равни със здравите,но по-силни духом!” – съвместно със сдружение „Надежда за достоен живот” с председател Веска Младенова
  4. 4.17.09.2018 /понеделник /- провеждане на беседа в ПГ на детските градини във връзка с кампания „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември” с мото „Комбинирай, движи се!”
  5. 5.18.09.2018 /вторник/ - 10.00 часа – на сцената в парк „Рибница” ще се проведе модно ревю на спортни дрехи, подходящи за каране на велосипеди с деца от ДГ „Весела”, след което ще последва открит урок по народни танци „Да тропнем по хорце!”, с водещ ръководителят на танцов клуб „Седенчица” г-н Запрян Атанасов, служител на район „Северен”.
  6. 6.19.09.2018 /сряда/ - 10.00 часа – Урок по безопасност на движението на тема „Правила за безопасно движение и устойчиви начини на придвижване в града” на специализираната за подобни обучения площадка в район „Северен” на ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови” №21 (северно от СОУ „Хр.Г.Данов”) с шест годишни деца от ДГ „Бреза”. Обучението ще се проведе от старши полицай към служба КАТ на ІІІ РУ Пловдив.
  7. 7.19.09.2018 /сряда/ - 17.00-18.00 часа - парад на кучета в новата кучешка площадка зад Гранд хотел „Пловдив”.
  8. 8.20.09.2018 /четвъртък/ - 10.00 часа – Конкурс за най-добра рисунка на асфалт на тема „Комбинирай! Движи се!” с деца от трети до седми клас в парк „Сърнена гора”, намиращ се в междублоковото пространство на улиците „Сърнена гора” №12,18 и „Златна панега” №12.
  9. 9.21.09.2018 /петък/ - 10.00 часа – Велошествие под наслов „Комбинирай! Движи се!” ще се проведе в локалното платно на бул.България, което ще бъде затворено за автомобил в интервала от 10.00 до 11.00 часа./в частта от бул.”България” №56 до бул.”България” №8/.
  10. 10.В периода 15-23 септември на информационната стена във фоайето на районната администрация на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А ще се излъчват материали, свързани с „Европейска седмица на мобилността 2018 г.”

Администрацията на район „Северен” ще осигури награди за участниците в мероприятията.

Четвъртък, 13 Септември 2018 12:20

Да изчистим България заедно

 За поредна година администрацията на район „Северен” ще се включи в най-мащабната доброволческа инициативата „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе тази събота на 15. септември 2018 г. – съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

            Сборният пункт на желаещите да се включат в екологичното мероприятие е в 9.30 часа на бул.”Марица” №19 (пред магазин „Лекси”). Предвидено е да бъдат почистени тревните площи на изток по поречието на река Марица до пешеходния мост.

            Материали – чували и ръкавици ще бъдат раздавани на сборния пункт.

            „Приканвам домоуправителите, а и всички жители на район „Северен” да се включат в тази инициатива за опазване на околната среда като организират почистване пред дома си, в близката градинка или детска площадка” – сподели инж.Ралев.

            В момента материали за почистване гражданите могат да получат от стая №12 (Екологията) на районната администрация на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А, а в деня на почистването – 15.септември чували и ръкавици могат да бъдат получени от дежурния служител в кметството на горепосочения адрес.

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 201

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!