Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев инспектира ремонтните дейности, извършващи се в момента на локалното платно на бул.”България”, в участъка от ул.”Барикадите” до ул.”Ограждан” в кв.”Гагарин”.

            Пътното платно е еднопосочно, вече е фрезовано, редят се новите вибропресовани бордюри и  предстои да бъде изцяло преасфалтирано.

            Цялостно преасфалтиране ще се извърши и на намиращите се северно от локалното платно три броя паркинги за автомобили, както и реконструкция на  тротоарната настилка, находяща се северно от горепосоченото локално пътно платно.

Укрепена е оградата на кучешка площадка в район „Северен”, находяща се на бул.”Марица” №81.

            Администрацията взе спешни мерки и извърши необходимия ремонт във връзка с получени сигнали от собственици на кучета, желаещи площадката да бъде по-устойчива, поради факта че в нея предимно се разхождат над 60 килограмови домашни любимци старите колове на оградата са заменени с нови – по-масивни.

В 10.30 часа днес в двора на ОДЗ „Славей” се проведе практическо занятие за обучение на децата и служителите по плана за евакуация при аварийна ситуация и/или пожар в сградата. Официален гост на мероприятието бе инж.Ральо Ралев – кмет на район „Северен”.

Евакуацията се проведе по всички правила с извеждане на целия персонал, както и на над 200 деца и цялата изискуема документация – дневниците на групите, лаптопа с цялата документация на него и печата на заведението. Сградата бе освободена за 4 минути, с 2 минути по-добро време от  оптималните 6 минути.

След успешната евакуация, съвместно с представители на ІІІ РСПБЗН – Пловдив се проведе обучение за правилата и нормите за пожарна безопасност. Децата с интерес разгледаха пожарната кола, паркирана в двора им, както и специалното облекло на пожарникарите.Разбраха, че не трябва да си играят с кибрит и запалки, за последиците, до които може да доведе една такава игра.

Обучението проведе инж.Васил Димитров – началник на група „Държавен противопожарен контрол” при ІІІ РСПБЗН, съвместно със солиден професионален екип от пожарникари.

Целта на обучението е да се създаде оптимална организация при аварийни ситуации за действия на служителите и децата при извършване на евакуация до идването на специализираните служби на ПБ и ЗН, както и създаване на трайни навици и умения, насочени към овладяване на обстановката и надеждно защитаване на живота и здравето на всички.

„Важно е децата да бъдат обучавани как да реагират при евентуални аварийни ситуации и да пазят своето здраве и това на приятелите си” – коментира инж.Ралев.

 Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев даде старт  на ремонтните дейности на паркинга на ул.”Колю Фичето” с №2-4.

            Ремонтите ще включат фрезоване на старата асфалтова настилка, полагане на нови вибропресовани бордюри, полагане на два слоя асфалтобетон, както и изграждане на четири броя нови дъждоприемни шахти с цел по-добро отводняване на посочения участък.

            За да стартира фрезоването на паркинга днес служители от районната администрация направиха организация по уведомяване на гражданите и собствениците на МПС-та да премахнат своите автомобили.На тези, които не успяха да го направят автомобилите бяха принудително преместени.

            „След като приключим с паркинга, ще стартираме преасфалтирането и на самата улица „Колю Фичето”, която ще бъде с нови бордюри и тротоари” – коментира инж.Ралев.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 200 от 284

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!