Четвъртък, 14 Май 2015 11:32

Коктейл по случай 24-ти май

По традиция всяка година, дни преди 24 май, Кметът на район „Северен” - инж. Ральо Ралев, изразява дълбоката си признателност пред труда на учители и директори на детски и учебни заведения. С будителската си отдаденост те и днес правят възможно духовното оцеляване и единение на българския дух, крепят националното ни самосъзнание, облагородяват умовете и сърцата на младите поколения. За най-изявените от тях през 2014/2015 г. инж. Ральо Ралев, организира коктейл от 14,00 часа на 15.05.2015 в ресторант „Уникато”. В празнична обстановка ще бъдат отличени 15 просветни дейци, които с дейността си показват достойнствата на учителската професия, утвърждават високите стандарти в областта на образователните технологии. С особена почит ще бъдат обградени петимата педагози, които по решение на Общински съвет Пловдив ще бъдат удостоени с високите отличия Почетен знак и Почетна значка на Пловдив. Най-високото морално отличие инж. Ральо Ралев ще отреди на двама доайени сред просветните ръководители на района, чийто професионален път приключва през 2015 г. За първи път в районното кметство директорите с дългогодишен и блестящ управленски стаж Ели Камбурова от ОДЗ „Славей” и Георги Енчев от СОУ „Христо Данов”, ще бъдат отличени с Почетен знак на Кмета на район „Северен”.

Понеделник, 11 Май 2015 10:42

Юбилейни медали

Кметът на район „Северен“ инж.Ральо Ралев връчи юбилейни медали на 19 ветерани от Втората световна война. Официалната церемония е в чест на 70 години от победата над фашизма 1945-2015 и края на Втората световна война .

Тържеството бе организирано и по повод 25 години от създаването на Съюза на ветераните от войните на България и се проведе в ресторант „Хитър Петър“ в район „Северен“.

След награждаването за всички присъстващи районната администрация осигури празничен обяд.

Официални гости на мероприятието бяха подполковник Лъчезар Демирев – началник Областен военен отдел, Милена Бочева- главен специалист в ОВО и Иван Величков – старши експерт в ОВО на Община Пловдив.

Медал получи и кметът на район „Северен“ инж.Ралев, по случай дейно участие в честването на събитията от 70 годишнината от края на Втората световна война, лично от подполковник Лъчезар Демирев.

Район „Северен” и тази година ще се включи в кампанията на bTV Media Group, която през 2015 год. е под наслов „Да изчистим България заедно”. Новото тази година е, че дните за почистване са 5 на брой с различна тематична насоченост.

Стартът на кампанията е на 10-ти май (неделя), Европейския ден за почистване. На този ден всички желаещи могат да почистят междублокови пространства, райони около пенсионерски клубове, училища, детски градини.

Служителите на районната администрация ще се включат с почистването на прилежащите зелени площи около МБАЛ „Пловдив” от 10.00 часа.

Ръководството на район „Северен”, община Пловдив призовава гражданите да бъдат съпричастни към каузата, като за целта могат да получат ръкавици и чували за смет от отдел „Екология” с адрес гр.Пловдив бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22а, стая №12.

След приключване на почистването чувалите със събраните отпадъци трябва да бъдат завързани и поставени до металните контейнери за битови отпадъци в района на почистване.

В чест на 70 години от победата над фашизма 1945-2015 и края на Втората световна война в понеделник – 11.05.2015 от 11.00 часа кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев ще връчи официално медали на преки участници във военните събития.

Тържеството е и по повод 25 години от създаването на Съюза на ветераните от войните на България и ще се проведе в ресторант „Хитър Петър” на бул.”Васил Априлов” №140.

19 ветерани от район „Северен” ще получат своите медали, след което от районната администрация са подготвили празничен обяд за всички присъстващи на събитието.

Официални гости ще бъдат подполковник Лъчезар Демирев – началник Областен военен отдел, Милена Бочева- главен специалист в ОВО и Иван Величков – старши експерт в ОВО на Община Пловдив.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 198 от 261

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!