Голям процент от изхвърляните битови отпадъци от домакинствата, ако са правилно третирани не представляват опасност за здравето на човека и обкръжаващата го среда. Има обаче един процент битови отпадъци, в чийто състав, количество или свойства се намират вещества, които носят опасност на човека и природата и те са наричат опасни отпадъци. Ако не бъдат обезвредени могат сериозно да замърсят природата и да застрашат човешкото здраве.

11Община Пловдив вече втора година прилага успешно Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата.  Приемането им се осъществява, чрез Мобилен събирателен пункт – два пъти годишно.

Първата кампания за 2015 г. ще се проведе в периода от 16 до 18 април, а втората ще бъде през месец октомври. (Допълнителна информация за нея ще бъде публикувана  на по-късен етап.)

Опасните отпадъци, които ще се приемат в Мобилния  пункт са:

- живак и живаксъдържащи уреди (с изкл. на луминесцентни лампи);
лаково бояджийски материали (емулсии и лакови бои; политури и лакове; разтворители и разредители за боя; терпентин и др.),
домакински препарати и химикали (почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви, пестициди и др.);
мастила, замърсени опаковки и др.;
маслени филтри, спирачни течности и антифриз;
фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Дата и местоположоние  на  Мобилния пункт

Събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Дата

Час

Местоположение

1. 16.04.2015 г. 10:00-12:45 Район „Западен” – на паркинга на ул. „Равнища” до параклиса „Св. Троица”
  16.04.2015 г. 13:45-16:30 Район „Северен” – на кръстовището на ул. „Победа” и ул. „Димитър Стамболов”, в близост до автогара  „Север” и магазин „Лидъл”
2. 17.04.2015 г. 10:00-12:45 Район „Тракия”- ул. „Съединение” до ДКЦ V-Пловдив
  17.04.2015 г. 13:45-16:30 Район „Източен” – ул. „Лев Толстой” №2
3. 18.04.2015 г. 10:00-12:45 Район „Южен” – продължението на бул. „Македония” срещу магазин „Лидъл”
  18.04.2015 г. 13:45-16:30 Район „Централен” – паркинга зад ресторант „Стадиона”

Print

 

По инициатива на Община Пловдив. Повече информация можете да откриете тук.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместник-кметът Лариса Кътова бяха официални гости днес на музикално представление в ЦДГ „Захарно петле”.

Децата от пета група на детската градина с директор Цветанка Лазарова изпълниха 45-минутна празнична програма, посветена на пролетните празници Лазаровден, Цветница и Възкресение Христово.

          Облечени в народни носии и с много настроение малчуганите показаха българските традиции, гордо рецитираха стихотворения, пяха народни песни, играха хора и народни танци.

         Родители, учители и всички гости на мероприятието останаха очаровани от прекрасните изпълнения на петгодишните възпитаници на ЦДГ „Захарно петле”.

         Кметът Ралев поздрави децата за старанието и чувството, което влагат в изпълненията си и го карат да се чувства горд българин, след което с г-жа Кътова поднесоха на всички изпълнители приготвените от тях торбички с лакомства-изненади и пожелаха на всички присъстващи весели и благословени предстоящи празници.

Поредна залесителна акция се проведе днес в район „Северен”. Стартът даде кметът на района инж.Ральо Ралев в 11.00 часа на ул.”Лайка” №2.

50 бр.широколистна дървесна растителност от видовете червен дъб, чинар, мелия и рустифина облагородиха зелената площ в кв. „Тодор Каблешков”, като на ул.”Лайка” от №2 до №24 бяха засадени 23 бр.широколистни дървета, а на ул.”Звънче” 27 бр. широколистни дървета и 200 бр.декоративни храсти от вида форзиция.

В залесителната акция се включиха и заместник-кметовете на „Северен” Лариса Кътова и Красимир Асенов, служители на районната администрация и граждани.

Днешното мероприятие е част от поредицата залесителни акции на територията на Община Пловдив, чрез които градът продължава да добива все по-приветлив, зелен и естетичен вид.

Днес стартира акция по освежаване на парковите съоръжения-пейки в близост до детските площадки на територията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

За целта районната администрация осигури блажна боя в свежи цветове и четки за боядисване. Работниците, които ще извършат боядисването са безработните лица, полагащи обществено полезен труд , включени в списъка по чл.12, ал.1 от ППЗСП.

Стартирахме с пребоядисване на пейките в парка, заключен между ул.”Ален Мак”, ул.”Кольо Фичето” и ул.”Галилей”.

Утре акцията ще продължи в парка на пл.  ”Чехов”, а през следващата седмица и в други паркови пространства и кътове за отдих в близост до детски площадки на територията на район „Северен”.

„Целта на мероприятието е да бъдат освежени местата за отдих  и да придобият по-приветлив вид за гражданите, които ще ги използват в топлите слънчеви дни.” – коментира Ралев.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 197 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!