Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместник-кметът Лариса Кътова бяха гости на коледното тържество на децата от детска ясла „Палечка” с директор Росица Стайкова.

Децата изгледаха куклен театър на коледна тема, след което показаха своите умения като рецитираха стихотворения, играха народни танци, както и танца на снежинките.

Дядо Коледа пристигна при малчуганите с голям чувал с подаръци и ги направи истински щастливи.

С тържествена церемония кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и екипът му посрещнаха десетките пловдивчани, които присъстваха на запалването на светлините на коледната елха на района.

         Малките коледари от ОДЗ „Славей” поздравиха гостите с песни и стихове, а за доброто настроение и сгряване на присъстващите в зимната вечер организаторите от районната администрация бяха приготвили червено вино.

          Инж.Ралев отправи своите пожелания към всички пловдивчани за здраве, щастие и една по-успешна 2016 –та година.

         Всички дошли на тържеството се включиха заедно с районния кмет в отброяването от 10 до 0 и останаха очаровани от красотата на елхата, когато светлините грейнаха.

         Последва зрелищна заря, която освети небето над живото дръвче, което се намира на бул.”България” пред очна клиника „Луксор”.

          За всички присъстващи организаторите бяха приготвили изненада – включването им в томбола с награда смартфон. Щастливецът, на който се падна се казва Андон Дончев.

         И както повелява традицията тържеството приключи с право българско хоро, водено лично от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Понеделник, 14 Декември 2015 13:21

Откриване на социални трапезарии

На 15 –ти декември от 11.00 часа в стола за хранене на СОУ „Пейо Яворов” кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев ще открие социалните трапезарии в поверения му район.

В район „Северен” ще отворят врати три броя социални трапезарии, в които 300 души, подбрани чрез комплекс от критерии ще получават топъл обяд в продължение на 75 работни дни.

Храненето ще се извършва в  столовете на СОУ „Пейо Яворов” и ОУ „Димитър Димов”, както и в ресторант на ул.”Огражден” №10, като във всеки обект ще се хранят по 100 души.

И тази година потребителите на услугата в район „Северен” в кварталите „Гагарин”, „Кършияка” и „Захарна фабрика” ще обядват напълно безплатно.

Ползватели на трапезариите са социално слаби граждани, хора в неравностойно положение, деца сираци, самотни майки, безработни лица, ветерани от войните, военнопострадали и граждани със специфични социални проблеми.

Понеделник, 14 Декември 2015 12:32

Благотворителен коледен базар

 Благотворителен коледен базар откри днес кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

            Базарът е традиционен за районната администрация и се провежда всяка година в подкрепа на комплекса за социални услуги „Олга Скобелева”. На него децата представиха своите ръчно изработени картички, играчки и коледна украса. Всички служители се включиха в благотворителната акция и закупиха от изложените артикули.

            Инж.Ралев от своя страна поднесе торбички с лакомства за децата от комплекса, както и два пакета с чисто нови дрехи, дарени от възрастни хора от района.

            „Щастлив съм, че по този начин подпомагаме децата в неравностойно положение и ще продължим да го правим и в бъдеще.” – коментира инж.Ралев.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 196 от 284

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!