Поредна акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та в „Северен” се извърши днес.

Сформираната комисия облепи със стикер-предписание нови 19 бр. автомобили.

От началото на годината в район „Северен” са облепени 58 бр. автомобили, а 9 бр. вече са репатрирани.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги вдигнат и преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

Акция по репатриране в район „Северен” ще се извърши на 29.04.2015 год.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

 

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев бе специален гост на ОУ „Райна Княгиня” по повод 46 години от създаване на училището. За отбелязване на годишнината директорът на училището Мария Гайдарова и нейният екип организираха работни ателиета, рисунки на асфалт, посещение на Регионалният историческия музей Пловдив, поднасяне на цветя и различни презентации. Всички инициативи са с позитивни, духовни, добронамерени послания – развиване на емоционалната интелигентност на децата, подпомагането им да могат да изразяват своето мнение, като за целта се използват опорни точки в лицето на приказни герои. Малчуганите измайсториха голямо дърво на познанието, което „ражда” посланията на различните випуски, под формата на ябълки. Също така бяха нарисувани картини, в които децата с голямо самочувствие показват своя свят – такъв , какъвто го виждат през техните очи. Всичко, изработено от възпитаниците на ОУ „Райна Княгиня” ще бъде изложено във фоайето на училището, за да може да радва гостите и тях самите в ежедневието им с прекрасните духовни послания да бъдем по-добри, да познаваме корените си и да изграждаме бъдещето си.

Четвъртък, 23 Април 2015 10:30

Международния ден на Земята

По повод Международния ден на Земята 22 април днес в двора на ОДЗ „Славей”, район „Северен” бе организиран обучителен семинар за децата, както и практическо учение – създаване на еко градинка.

Инициатор на мероприятието бе директорът на детското заведение Любка Биволарска, а нейни гости бяха инж.Ральо Ралев – кмет на район „Северен”, Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен”, Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура” при район „Северен”, Мария Гайдарова – директор на ОУ „Райна Княгиня”, Надежда Дервенска – директор на ЦДГ „Марица”, Цветанка Лазарова – директор на ЦДГ „Захарно петле”, Теньо Манолов – председател на Настоятелството, Христо Кирков – член на Настоятелството, екип на фирма „Екоколект” АД.

Обучението проведе Виктория Гецова – регионален мениджър на „Екоколект” Пловдив, като основната цел бе създаването на навици у децата за разделно изхвърляне на отпадъците.

Облечени с подходящи за целта дрехи и с голям ентусиазъм децата се включиха в обучителните игри за разделно събиране на отпадъци и показаха завидни знания за това в кой цвят контейнер какви отпадъци трябва да се изхвърлят. След това малчуганите създадоха своята еко градинка, в която посадиха уханни, свежи цветя и обещаха да се грижат всекидневно за нея.

„За изграждане на устойчиви и ефективни навици за грижа и опазване на планетата Земя и съхраняване на живота на нея трябва да се работи с подрастващите от най-ранна възраст” – коментира инж.Ралев.

Три учебни заведения в район „Северен” спечелиха финансиране по проекти в Кампанията „За Чиста Околна Среда – 2015” на ПУДООС – предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Финансиране в размер до 5000 лв. ще получат ФЕГ „А.Екзюпери” с проект „Екоден. Биоразнообразието в България. Човекът и околната среда”, ЕГ „Иван Вазов” с проект „Зелен кът за отдих в двора на ЕГ „Иван Вазов” в гр.Пловдив” и ОДЗ „Космонавт” с „Изграждане на екологичен кът за игра на деца от яслена възраст”.

„По програмата кандидатстваха десет учебни заведения от район „Северен”. Щастлив съм, че три от тях ще успеят да реализират своите проекти, като по този начин ще концентрираме вниманието на децата върху опазване на околната среда и промяна на общото отношение към природата”.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 196 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!