Броени дни преди Рождество Христово малки коледари посетиха кметството на район „Северен”.

            Децата от ЦДГ „Марица” с директор Надежда Дервенска внесоха празнично настроение у служителите и посетителите на районната администрация.

            Коледарите изпълниха няколко коледни песни и изрекоха пожелания за здраве, успех и късмет.

            „Малките снежинки” от същата детска градина изпълниха танци и песни, с които зарадваха всички присъстващи.

            Кметът на района инж.Ральо Ралев прие пожеланията на децата за здраве и успешен мандат и ги изненада приятно с подарък за всеки от тях.

Понеделник, 21 Декември 2015 22:39

Услуги за по-добър живот

Проектът на район „Северен” „Услуги за по-добър живот”, финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот” и осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от ЕСФ на Европейския съюз, бе подписан от инж.Ральо Ралев на 30.11.2015 г. и вече стартира за изпълнение. Днес се проведе встъпителна пресконфереция по проекта, която представи проектното предложение пред обществеността, като очерта същността, целите и дейностите по предстоящото начинание. Дейностите ще се разгърнат за период от 23 месеца, през двадесет от които ще бъде осигурявана реална социална подкрепа на жители от района. Безвъзмездната финансова помощ за проекта е на стойност 491 771 лева и е насочена към задоволяване на потребностите от здравни и социални грижи за жителите на район „Северен”. Две са целевите групи по проекта: хора с увреждания и техните семейства и хора над 65-годишна възраст, които са с ограничени възможности за самообслужване или напълно са лишени от такива. Целта на проекта е подобряване качеството на живота и осигуряване на по-висока степен на независимост, активност и осмисленост на битието на хората от целевите групи. За ефективно задоволяване на потребностите им от специфични грижи ще бъде организиран Център за почасово предоставяне на услуги от социално включване в семейна среда или в общността на район „Северен”. В него ще работят на пълен работен ден двама специалисти в социалната сфера, както и 28 души, които почасово ще осъществяват грижите личен асистент, социален асистент и домашен помощник. Към Центъра за предоставяне на услугите ще бъдат назначени почасово и медицинска сестра, психолог, рехабилитатор и шофьор, чиито ангажименти ще бъдат по посока обслужване специфични потребности на потребителите, включително от удобно придвижване в рамките на града. Всички служители на Центъра ще преминат необходимото за дейността си начално и надграждащо обучение. Услугите за граждани стартират в началото на март 2016 г.

Сроковете за подаване на документи са: 06.01.-12.01.2016 г. – за екип на Центъра; 06.01.-22.01.2016 г.- за персонал на Центъра; 06.-29.01.2016 г. – за кандидат-потребители на услугите. На сайта на кметството на район „Северен” ще бъдат оповестени сроковете, необходимите документи за кандидатстване за всички групи интересуващи се, както и типовото заявление за кандидатстване, което може да бъде попълнено предварително след изтегляне от сайта или на място в кметството при подаване на документите.

  Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев бе официален гост на Тридесет и петия Синдикален съвет на Синдиката на българските учители, който се проведе в София, в Парк-хотел „Москва”, зала „Европа”.

            Инж.Ралев бе номиниран в Националния конкурс на Синдиката на българските учители и му бе връчена награда за най-добър „Социален партньор – кмет” за 2015 г., лично от г-н Мартин Ромер – директор на Европейския синдикален комитет по образование (ETUCE).


            Събитието, на което присъстваха и много гости от четири европейски държави бе организирано от г-н Пламен Димитров-президент на КНСБ и г-жа Янка Такева- председател на Синдиката на българските учители.

            Награди бяха присъдени и в останалите категории на Националните конкурси на СБУ за 2015г. - "Най-добър социален партньор - директор", "Синдикалист на годината", "Журналист на годината", в София, ресторанта на Парк - хотел "Москва".

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместник-кметът Лариса Кътова гостуваха на коледното тържество на пенсионерите от пенсионерски клуб „Надежда” в кв.”Гагарин”.

Инициативата бе на председателката на клуба – Ана Христева, която всяка година събира възрастните хора, за да се забавляват и заедно да отпразнуват предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Този път изненадата бе живата музика, която вдигна настроението и духа на пенсионерите. Над 60 души пригласяха с певицата любимите си естрадни песни.

С поздрав към всички присъстващи се обърна кметът на района инж.Ралев. Той пожела на всички пенсионери още дълги години здраве, жизненост и на много още празници да се събират все така заедно.

Организирана бе и томбола с подаръци за присъстващите на тържеството.

 

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 195 от 284

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!