Днес в район „Северен” се проведе поредната акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та  – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриране 19 бр. автомобили принудително бяха репатрирани 4 бр.автомобили, а останалите са доброволно преместени от собствениците им.

Репатрираните автомобили освободиха така необходимите  паркоместа на следните улици : ул.”Кольо Фичето” №4, бул.”България” №166, бул.”България” №188 и на бул.”Васил Априлов” №146.

„Ще продължаваме с акциите по репатриране на излезли от употреба МПС-та, докато не изчистим района от тях” – коментира инж.Ралев.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

 

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев отново изненада и зарадва пенсионерите от района с билети за театрална постановка.

         Мъжете и жените от пенсионерски клуб „Надежда” в кв. „Гагарин” ще посетят комедията „Д-р” утре вечер в Концертна зала с участието на Тончо Токмакчиев и Мария Сапунджиева.

         Днес инж.Ралев официално връчи 11 билета на възрастните хора в своя кабинет, като им пожела да се забавляват от сърце и много положителни емоции на представлението.

Официално отбелязване на 28 април-световния ден за безопасност и здраве при работа се извърши днес в район „Северен”, пред паметника на загиналите при трудови злополуки.

Организатор на събитието е фондация „Център за безопасност и здраве при работа” и клуб на специалиста по безопасност и здраве при работа – град Пловдив.

Да изразят своята почит към паметта на починалите, в резултат на трудови злополуки или от професионални заболявания на възпоменанието пред паметника на ул.”Васил Левски” пред Спортна зала „Строител” присъстваха заместник-кметовете на район „Северен” Лариса Кътова и Красимир Асенов, Владимир Глухов – председател на управителния съвет на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа”, инж. Атанас Чернаев – Директор ОД „Инспекция по труда”, служители на районната администрация, граждани.

Венци и цветя поднесоха организаторите, синдикалните организации и всички присъстващи.

            Световният ден за безопасност и здраве при работа има за цел подпомагане превенцията на трудовите злополуки и професионалните заболявания в световен мащаб. Това е кампания за повишаване на осведомеността, както и за фокусиране на международно внимание върху възникващите тенденции в областта на безопасните и здравословни условия и върху степента на трудовите травми, заболявания и смъртни случаи в световен мащаб.

Понеделник, 27 Април 2015 13:08

Випуск 2015 на СОУ „П.Кр.Яворов”

По повод изпращането на випуск 2015 на СОУ „П.Кр.Яворов” от район „Северен” днес от 10.00 часа се проведе прощален концерт-спектакъл в Дом на културата „Борис Христов”.

С присъствието си спектакъла уважиха инж.Ральо Ралев - кмет на район „Северен”, Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен”, Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура” на район „Северен”.

Тържеството бе открито с прочувствена реч от директора на училището г-жа Сашка Кръстева, която връчи награди на най-изявените свои ученици.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев поздрави  випускниците със завършването им, като им пожела да не се отказват от мечтите си и да намерят своето място и реализация в живота, след което връчи букет на директора на СОУ „П.Кр.Яворов” Сашка Кръстева.

На сцената бяха показани богата фолклорна програма, песни, танци,театрална постановка, както и излъчването на късометражни филми, заснети от учениците на учебното заведение. Всички изпълнения бяха бурно аплодирани от препълнената с хора зала.

 

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 195 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!