Понеделник, 17 Ноември 2014 14:03

Новоизградена детска площадка

С детски танци, песни и много настроение утре – 18 ноември 2014 г./вторник/ от 11.00 часа ще бъде открита новоизградена детска площадка в район „Северен”, намираща се северно от ул.”Борба” №17-19.

След прерязване на лентата на новото съоръжение ще бъдат засадени 15 дръвчета, за да могат децата да се радват на един облагороден и зелен терен.

Четвъртък, 13 Ноември 2014 14:04

Готов е подлеза на бул. „ България”

Приключиха ремонтните дейности в подлеза на бул. „ България”, намиращ се в участъка от бул. „ Цар Борис Трети Обединител” и ул. „ Васил Левски”, съобщи кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев.

„След проливните дъждове, които се изсипаха над Пловдив, настилката в подлеза бе силно компрометирана, и подлеза стана опасен за преминаване. Това наложи да поискам спешно финансиране от община Пловдив, и ремонта стартира преди месец”, обясни кметът.

Днес вече са подменени всички канализационни тръби, направена е нова хидроизолация, подложен бетон, положена е шлайфана бетонова настилка с линейни отводнители.

„ Изказвам благодарност за отпуснатите целеви средства за ремонта на подлеза на г-н Иван Тотев, без чиято намеса районната администрация нямаше да може да се справи. Сега съм спокоен за безопасното преминаване на гражданите през този подлез”, допълни инж. Ралев.

Вторник, 11 Ноември 2014 13:01

Методът на формиране на ЕГН

Дванадесет деца- отличници, обучаващи се в трети клас на ОУ „Райна Княгиня” бяха гости днес в отдел „ГРАО” на районната администрация на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Децата са участници в програма „Успех” по проект Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти.

Нели Симеонова – началник отдел „ГРАО и жилищно настаняване” в район „Северен” и на нейния екип от специалисти в отдела проведоха обучение на малките възпитаници на тема „Аз – администраторът”.

Гости на обучението бяха кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместник-кметовете  Лариса Кътова и Красимир Асенов, секретарят  Надежда Димитрова и главният експерт „Образование и култура” Нели Нончева.

На децата беше показан методът на формиране на ЕГН, съответно през 20-ти и през 21 век и разликите между тях, както и образуването на бащино и фамилно име.

Кметът на район „Северен” инж.Ралев връчи на всяко едно от дечицата дубликат на акта им за раждане, като им пожела здраве и много успехи, защото очаква от тях достойни наследници в администрирането на район „Северен”.

Приключиха ремонтните дейности на здравните кабинети във всички детски градини и училища в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В кабинетите се извършиха следните строително-ремонтни дейности:

-          Подмяна на подова настилка – балатум, в комплект с нови PVC первази

-          Грундиране и двукратно боядисване с латекс

-          Грундиране и двукратно боядисване с блажна боя

-          Подмяна на ключове за управление на осветително тяло

-          Подмяна на контакти

-          Монтаж на нови луминисцентни осветителни тела в комплект с пури

Медицинските лица в детските градини и училищата вече могат да изпълняват задълженията си в една по-приветлива среда в обновените кабинети.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 195 от 240

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!