Днес в СОУ „Никола Вапцаров” се проведе шахматен сеанс между изявената пловдивска шахматистка Виктория Радева и ученици от 5 ти до 12-ти клас от училището.

В надпреварата като гост взе участие и кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, който се състезаваше редом до останалите 9 участника.

Инициативата е на директора на училището г-жа Елена Александрова, по случай отбелязването на 45 години от основаването на СОУ „Никола Вапцаров”.

Сеансът приключи с победа на Виктория Радева над всички 10 опонента, които се представиха подобаващо и оказаха сериозна съпротива на именитата ни шахматистка.

Г-жа Александрова сподели, че е щастлива от факта, че възпитаници на СОУ „Никола Вапцаров” са не само именитите футболисти Христо Стоичков и Валери Божинов, но и млади таланти като Виктория Радева, прославяща страната ни по света.

Кметът Ралев поздрави победителката и й пожела успехи в бъдещите състезания.

Район „Северен”, Община Пловдив организира конкурс за най-ефектна коледна украса на жилищна сграда, находяща се на територията на района.

Конкурсът стартира днес – на 02 декември и ще приключи на 15 декември 2014 год. Желанието на районната администрация е съвместно с помощта на гражданите район „Северен” да придобие коледен дух и настроение за предстоящите светли празници.

За да вземете участие в надпреварата за най-ефектна и добре украсена жилищна сграда е необходимо да изпратите снимков материал, име, адрес за кореспонденция и телефон за връзка на следния имейл : Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

На 15 декември кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заедно с екипа му ще определят победителят в конкурса, който ще бъде награден с грамота и предметна награда.

„Пожелавам успех на всички, които желаят да се включат в нашата инициатива, за да може районът ни да посрещне Бъдни вечер, Рождество Христово и Новата 2015 година в една подобаваща атмосфера” – коментира Ралев.

 

Приключиха ремонтните дейности на паркинга, находящ се северно от бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22 в район „Северен”.

На площ от 540 кв.м. са извършени следните видове дейности :

-          Фрезоване на старата настилка

-          Изграждане на нова канализация за отводняване на паркинга.

-          Подсилване на основата с трошен камък

-          Полагане на плътен асфалтобетон 6 см.

„Изказвам специални благодарности на управителя на „ВиК” ЕООД Спартак Николов за съдействието и компетентната намеса при извършване на ремонта”.

С детски смях, песни, танци и много забавление днес бе открита новоизградена детска площадка в район „Северен”.

Площадката се намира северно от ул.”Борба” №17-19 и е с обща площ 155 кв.м. Върху нея са поставени следните детски съоръжения – люлка, 2 бр.комбинирани съоръжения, както и 1 бр.пясъчник. За безопасността на децата е монтирана ударопоглъщаща настилка и декоративна дървена ограда. Всички съоръжения отговарят на Наредба №1 от 2009 г.за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Церемонията по откриването стартира с водосвет  от отец Кристиян и отец Лазар за здраве и просперитет на района, след което кметът инж.Ральо Ралев, заедно със заместник-кметовете Лариса Кътова и Красимир Асенов, и секретарят на районната администрация Надежда Димитрова прерязаха лентата на новата придобивка.

Децата от ЦДГ „Бреза” изпълниха за гостите на мероприятието песни и танци, а домакините им връчиха торбички с лакомства и плодове.

На откриването присъстваха общински съветници, кметове и заместник-кметове от всички райони на града, директорът на ОП „Градини и паркове”, жители на район „Северен”.

Новата площадка веднага се препълни с деца, родители, баби и дядовци.

Отправена бе покана към официалните гости да се включат в засаждането на 15 бр.дръвчета – 6 бр. от вида пауловния и 9 бр. от вида мелия.

Всички активно се включиха в засаждането на дръвчетата, за да може района около детската площадка да се облагороди и раззелени.

Освен дръвчетата служителите на ОП „Градини и паркове” засадиха 15бр.храсти от вида дървовидна ружа и 10 бр.хризантеми.

„Благодаря на инж.Тотев за новата придобивка, и на всички вас, присъстващите, които уважихте това мероприятие – поздрави гостите си инж.Ралев – надявям се да има повече деца и още много нови детски площадки”.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 194 от 240

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!