Курбан за 400 души раздаде днес кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев по случай празника на Св.Йоан Кръстител-Ивановден.

Курбанът за здраве и благополучие бе раздаден в двора на църквата „Св.Иван Рилски”, след като бе осветен от отец Лазар.

Традиция за район „Северен” е на всички големи празници кметът на района инж.Ралев да организира курбан за всички миряни, дошли на празничната литургия.

Инж.Ралев отправи поздрав към миряните като пожела здраве, късмет и просперитет на всички именици и всички присъстващи.

Вторник, 05 Януари 2016 14:37

Късмети за район "Северен"

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев изненада днес своите служители с новогодишна баница с късмети.

С много настроение всеки от работещите в администрацията на „Северен”  избра парче баничка с късмет за новата 2016-та година.

„Година те чака красива, съдбовна, ще бъдеш в плен на магия любовна!” – това се падна на инж.Ралев, който пожела на всички присъстващи да са здрави, щастливи и с нови сили да постигат плануваните цели.

Продължават акциите по премахване на незаконни гаражи.

При изпълнение на Заповеди №15РД09-396 от 24.09.2015 г. и №15РД09-435 от 09.10.2015 г. на кмета на район "Северен" бяха премахнати метална клетка с №364, находяща се на ул."Васил Левски" №95 и метална клетка, находяща се на бул. "Васил Априлов" №99.

Извършените действия бяха изпълнени със съдействието на Трето РУП Пловдив и фирма "Екобулметал" ЕООД.

"Общината и в частност районът търпи загуби всеки ден от недобросъвестни платци и срещу тях трябва да се предприемат действия" - коментира инж. Ралев.

Предстои изпълнение на последващи заповеди за премахване на нередовни съоръжения и незаконни сгради.

            С огромен интерес и множество посетители премина благотворителния базар, организиран със съдействието на администрацията на район „Северен”, Народно читалище „Георги Търнев”, училищното настоятелство и децата от СОУ „Никола Вапцаров” с директор Елена Александрова- съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Базарът се проведе в Народно Читалище „Георги Търнев”  и още преди да бъде официално открит ученици и родители се бяха събрали около отрупаните с предмети и лакомства маси и „купуваха” от ръчно изработените с много любов артикули.

            Елхички, коледни курабийки и сладкиши, различни видове украшения, сърчица, фигури от балони, сурвачки и още много други сувенири се разграбиха буквално за минути.

            Всички средства, събрани от благотворителния базар ще бъдат оползотворени за създаване на „зелена класна стая” в двора на училището, изцяло от еко материали.

            За доброто настроение на всички присъстващи децата изпълниха празнична програма – коледни песни изпяха децата от предучилищна възраст, стихове, песни и танци показаха малките трето и четвъртокласници, а мажоретките от 4-ти клас предизвикаха бурните аплодисменти от публиката. Петокласниците също показаха своите вокални способности.

            Децата искрено се забавляваха, а накрая всички артикули бяха изкупени.

            Кулминацията на празничната програма бе зарята, която бе осигурена от Мария Червениванова – член на училищното настоятелство.

            Поредната изненада на вечерта бе цигулар, който свиреше класическа музика на посетителите.

            Директорката на училището благодари на районния кмет за това, че ги подкрепя във всяко едно начинание.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 194 от 284

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!