В чест на 70 години от победата над фашизма 1945-2015 и края на Втората световна война в понеделник – 11.05.2015 от 11.00 часа кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев ще връчи официално медали на преки участници във военните събития.

Тържеството е и по повод 25 години от създаването на Съюза на ветераните от войните на България и ще се проведе в ресторант „Хитър Петър” на бул.”Васил Априлов” №140.

19 ветерани от район „Северен” ще получат своите медали, след което от районната администрация са подготвили празничен обяд за всички присъстващи на събитието.

Официални гости ще бъдат подполковник Лъчезар Демирев – началник Областен военен отдел, Милена Бочева- главен специалист в ОВО и Иван Величков – старши експерт в ОВО на Община Пловдив.

36-ят национален крос „Св.Георги” се проведе днес в парк „Рибница” на район „Северен” под патронажа на кмета на района инж.Ральо Ралев, като в него взеха участие над 500 състезатели.
Кросът е част от общинската програма за развитието на спорта за всички и е част от 18-та национална кросова верига „Пловдив-Аквафреш” 2015 год. Организатор на събитието е движение „Спорт за всички - мама, татко и аз – баба, дядо и внуче”, с изпълнителен директор Александър Ламбрев.
Състезанията се проведоха в 25 възрастови групи, като най-малките са деца от целодневни детски градини, а най-възрастните мъже над 70 год.
Новото тази година е, че за първи път участие взимат и инвалиди.
От районната администрация бяха осигурени 42 бр. предметни награди, свързани със спорта. Медали и предметни награди получиха класиралите се от 1-во до 6-то място във всяка от възрастовите групи.
Наградите връчиха Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен“, Георги Велчев – главен счетоводител на район „Северен“, инж.Илиян Козарев – главен експерт „Инвестиционни проекти“ при район „Северен“ и Станислав Иванов – главен експерт „Информационни технологии“.
Допълнително се разигра томбола измежду всички участници в кроса и 3-ма късметлии си тръгнаха с чисто нов велосипед.
За доброто настроение на зрителите организаторите бяха подготвили богата танцова и музикална програма.

165-ата годишнина от основаването си чества днес СОУ „Христо Груев Данов” . Тържествената програма се проведе в читалище „Христо Ботев” под наслов „От децата – за децата”.

СОУ „Христо Груев Данов” се намира в район „Северен” и е едно от най-старите училища в гр.Пловдив. Историята му датира от далечната 1850 год. Това е първото светско училище в кв.”Каршияка” и второ в града след Марашкото.

 Поздрав към всички присъстващи на тържеството отправиха Лариса Кътова- заместник-кмет на район „Северен”,  Георги Енчев – директор на училището, Александър Буздрев- бивш директор на училището и бивш началник на РИО Пловдив.

Поздравителен адрес от кмета на община Пловдив инж.Иван Тотев по повод годишнината на учебното заведение бе прочетен за начало на тържествената част. Множество поздравителни адреси, букети и подаръци се връчиха на ръководството на СОУ „Христо Груев Данов”.

Учениците показаха своите знания за живота на Христо Г. Данов, изпълниха множество танци, песни, акробатични съчетания, стихотворения и др. След което изненадата за всички присъстващи гости бе концертът на Фолклорен ансамбъл „Тракия”.

36-ят национален крос „Св.Георги” ще се проведе в сряда- 6-ти май 2015 г. от 10.00 часа в парк „Рибница”, район „Северен” под патронажа на кмета на района инж.Ральо Ралев.

Кросът е част от общинската програма за развитието на спорта за всички и е част от 18-та национална кросова верига „Пловдив-Аквафреш” 2015 год. Организатор на събитието е движение „Спорт за всички - мама, татко и аз – баба, дядо и внуче”, с изпълнителен директор Александър Ламбрев.

Състезанията ще се проведат в 25 възрастови групи, като най-малките са деца от целодневни детски градини, а най-възрастните мъже над 70 год. Медали и предметни награди ще получат класиралите се от 1-во до 6-то място във всяка от възрастовите групи.

Кросът е открит за всички желаещи да се включат, като състезателните номера се получават на място преди старта на съответната възрастова група.

Районната администрация осигурява 36 бр. предметни награди.

„Ще бъда щастлив, ако и тази година в кроса се включат голям брой участници, тъй като спортът е здраве, а наградите си заслужават! – прикани гражданите кметът на района инж.Ральо Ралев.

 

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 194 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!