Четвъртък, 14 Януари 2016 11:55

Банго Васил

По повод  празника Банго Васил, с който ромите посрещат днес Новата година ученици от ОУ „Панайот Волов” с директор д-р Цонка Жиговечка посетиха кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Дeцата, облечени в традиционни носии сурвакаха кмета и екипът му с ръчно изработени сурвачки и им пожелаха много здраве, късмет и успехи в работата.

Инж.Ралев благодари на малките сурвакари и ги дари с парички.

„Желая здраве, берекет и много късмет на всички празнуващи днес” – пожела кмета Ралев – нека Свети Васил, вашият закрилник донесе надежда за по-добри дни и просперитет за всички ни.”

 

От 20 – ти януари в район „Северен” ще стартират акции срещу изхвърлянето на смесени битови и строителни отпадъци на нерегламентирани места на територията на района.

Това бе решено вчера на организираната от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев работна среща в районната администрация.

На нея присъстваха Георги Маринов – заместник-кмет по обществен ред и сигурност в община Пловдив, Ангел Славов- директор на Пловдивски общински инспекторат, Иван Стоянов – директор на ОП „Чистота” и заместникът му Васил Павлов, инспектори Стоян Ангелов и Стайко Калбуров от Трето районно управление, заместник-кметовете на район „Северен” Лариса Кътова и Красимир Асенов и служители на районната администрация.

Целта е отпадъците да бъдат изхвърляни в регламентираните за това съдове, да се следи да не се изхвърлят извън тях, както и да се предотврати създаването на нерегламентирани сметища.

Граждани, които станат свидетели на превозване на строителни отпадъци с каруци могат да подават своите сигнали на еко телефон 6-166. На тел.6-166 се приемат всякакви сигнали за екологични нарушения като нерегламентирани сметища, ненавременно извозени отпадъци, висок шум и мръсен въздух.

 „Надявам се съвместните действия на различните институции да доведат до реални резултати и заедно да предотвратим замърсяването на района.” – коментира инж.Ралев.

Стартира първи транш по изпълнение на програма „Предоставяне на хранителни пакети” от „Европейски фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Програмата се изпълнява от Български Червен кръст и ще продължи до 29.01.2016 г. В район „Северен” временният пункт за раздаване на хранителни продукти се намира на бул.”България” №49 и ще работи от понеделник до петък от 9,00 до 14,00 часа.

Право да получат хранителни продукти имат лица и семейства, подпомагани по реда на Наредба №РД-07-5 от 2008 г.за условията и реда за отпускане на целеви помощи за отопление през отоплителен период 2014/2015 г., както и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение.

Хранителните продукти, които ще получи всяко лице, отговарящо на горните условия са :

-          Брашно – 5кг.

-          Спагети – 3 кг.

-          Компот консерва – 1,60 кг.

-          Конфитюр – 1 кг.

-          Леща – 3кг.

В район „Северен” хранителни продукти ще получат 957 лица, раздадени от доброволци на БЧК.

Освен подпомагане с хранителни продукти за гражданите са подготвени информационни брошури „Как да се храним здравословно”, „Най-често извършвани измами с възрастни хора”, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2014-2020, и „Как да действаме при бедствия”.

Петък, 08 Януари 2016 15:42

Бабин ден

Бабинден бе отбелязан днес в администрацията на район „Северен” –съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В обедната почивка всички служители се събраха в заседателната зала на кметството, където се проведе традиционният ритуал с измиване на ръцете на най-младата баба от най-скорошната родилка. След това всички, които желаят да имат отроче минават покрай бабата, която ги докосва с водата и ги закичва със здравец.

Инж.Ралев подари на своите баби-служителки по кърпа и сапун и им пожела да се сдобият с още много внуци, а те от своя страна почерпиха с пита и червено вино за здраве, плодородие и берекет.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 193 от 284

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!