Творческа среща с журналиста и писател Гено Бахчевански организира вчера администрацията на район „Северен” за жителите от третата възраст на своя район  инж.Ральо Ралев.

Срещата се проведе в клуб на пенсионера „Надежда”, на ул.”Гонда вода” №1, а гости бяха заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова, Динко Петков – журналист, служители на районната администрация .

Поводът за покана на Гено Бахчевански е представянето на книгата му „Божествена енергия”.

Пред пълната с пенсионери зала той разказа за интересния си живот в Пловдив и Париж. Сладкодумецът Гено Бахчевански се чувства млад и изпълнен с енергия. Повечето го помнят от работата му в радио Пловдив, но никой от присъстващите не го бе виждал на живо. Гражданите от третата възраст на „Северен” изслушаха разказите му с голям интерес.

Родом от с.Борец, живее в Париж от 24-та година, но се завръща всяко лято в най-хубавия за него град – Пловдив. Печелил два конкурса в радио Пловдив – за говорител и за спортен коментатор.

„Божествена енергия” е 13-тата му книга. 7 от книгите си пише в Париж, а 4 – тук, в Пловдив. Идеята за този роман идва в швейцарски курорт, където е срещнал принц Чарлз, Джулия Робъртс и други известни личности. Романът е криминален, но и интелектуален и засяга големия енергиен проблем на човечеството.

Гостите от районната администрация зарадваха пенсионерите с 15 броя книги, които закупиха за тях.

Членовете на пенсионерския клуб бяха много щастливи от жеста към тях и с трепет си взеха автограф от автора, като изказаха желанието си да ги посети отново в най-скоро време.

В район „ Северен” стартира социална кампания в помощ на Дома за сираци „ Свети Николай” при манастир Св. Троица, село Нови хан.

Кампанията ще е в периода от 1 до 31 август 2014 година.  Всички желаещи да се включат в благотворителната кампания могат да дарят дрехи, обувки, играчки и консумативи от първа необходимост. „В дома живеят деца,  пълнолетни, и възрастни хора, които са в неравностойно положение с цел взаимно подпомагане, като приетите помагат за отглеждането и възпитаването на малолетните деца, така че всяко дарение от сърце ще е от голяма полза за обитателите на този дом” .

            Даренията, които ще се събират в сградата на районната администрация, бул. „ Цар Борис Трети Обединител” №22А, без почивен ден,  ще бъдат транспортирани и предадени на председателя на църковното настоятелство отец Иван Иванов.

Доставени и монтирани са 20 броя нови кошчета за отпадъци в парк „ Рибница” в район „ Северен”.

Преди седмица, както вече ви съобщихме, в парка бяха монтирани и нови пейки. Днес вече до всяка една пейка е поставено и кошче, за да се опазва чистотата там.

„ Това е най-посещавания парк в района ни, както от възрастни хора, така и от много деца и затова полагаме максимални усилия за поддържането на чистота и растителността в парка. Облагородяването му ще продължи и занапред”.

Новите кошчета са предоставени и разположени по места с любезното съдействие на ОП „ Паркове и градини”.

Завърши ремонтът на северната част на тротоарната настилка на ул.”Оборище” в участъка от ул.”Абоба” до ул.”Ильо Войвода” – съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Настилката на упоменатия участък беше в изключително лошо състояние, с изпочупени плочки и пропадания, представляващи опасност за преминаващите пешеходци.

Положени са нови вибропресовани плочи с дебелина 6 см., а съществуващите бордюри са ремонтирани.

В момента се подменя тротоарната настилка на част от ул.”Брезовска”, като ремонтните дейности ще приключат през следващата седмица.

„Ремонтът на тротоарни настилки на територията на район „Северен” ще продължи до края на годината” – коментира инж.Ралев.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 193 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!