Благотворителна акция за дома за стари хора „Св.Василий Велики” в гр.Кула стартира от днес в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

От 21-и януари до 10-ти февруари в районната администрация ще се събират дарения от следните продукти:

-          Памперси за възрастни хора

-          Чехли

-          Анцузи

Домът се намира в гр.Кула, Видинска област и е с максимален капацитет 50 души, като голяма част от старите хора са на легло или обездвижени.

Желаещите да се включат в благотворителната акция могат да предоставят от изброените по-горе артикули в кметството на район „Северен”, което се намира на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А при дежурния служител денонощно.

 „След 10-ти февруари събраните количества продукти ще се изпратят до дома в гр.Кула.” – коментира кметът инж.Ралев.

 

   На 20.01.2016 г., по инициатива на Кмета на район „Северен” инж. Ралев, се  откри работна среща на шестте районни кметства, при участието на експерти от Дирекция „Социална политика” на Община Пловдив и лично на г-жа Надя Танева, Директор на Дирекция „Социално подпомагане” Пловдив.

            Срещата имаше за цел участниците да разработят и унифицират Методиката за извършване на оценка на потребностите от услугата „Личен асистент” и определяне на индивидуален месечен бюджет за потребителите на почасовите социални услуги. По такъв начин шестте районни администрации, които ще работят по  проектите, финансирани по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ ,,Независим живот”, ще се основават в дейността си на прецизирана и синхронизирана методика.

            Инж. Р.Ралев напомни на заинтересуваните граждани от район „Северен”, че приемането на документи за ползване на услугите, които районната администрация ще предоставя от началото на месец март, ще продължи до 29 януари 2016 г. включително.

Във връзка с особено ниските температури тези дни администрацията на район „Северен” ще проведе акция за раздаване на безплатен топъл чай – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Инициативата ще се проведе в петък – 22 януари от 10.00 до 12.00 часа.

Пунктът на открито ще бъде разположен от северната страна на пешеходния мост, където има най-интензивен човекопоток, а кметът и екипът му лично ще раздават от топлата напитка.

„Считам, че в тези мразовити дни това е най-малкото, което можем да направим за хората” – коментира инж.Ралев.

Двадесет деца от Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” в гр.Пловдив с директор Нина Гаргова бяха зарадвани с подаръци от администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Подаръците връчиха лично заместник-кметът на района Лариса Кътова и секретарят – Десислава Йорданова, осигурени от „Операция Рождествено дете”.

Всеки подаръчен пакет съдържаше лакомство, играчка, дреха, ученически пособия, бижута и др.

Децата, приятно изненадани, благодариха от сърце и си пожелаха повече подобни срещи.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 192 от 284

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!