Приключиха ремонтните дейности на тротоарните настилки на следните улици, находящи се на територията на район „Северен”: ул. ”Антон Митов”, ул. ”Братя Търневи”, ул. ”Средец”, ул. ”Анри Барбюс” и ул. ”Вук Караджич”, съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Ремонтните дейности включиха подмяна на бордюри и полагане на нови вибропресовани тротоарни плочи с размер 25/25 и дебелина 6 см.

            Изградена е и нова пешеходна алея в междублоковото пространство на ул.”Вук Караджич” и ул.”Стоян Заимов”. Жителите от района са изключително доволни от новата алея, тъй като по този начин ще могат безпроблемно да достигат до близките магазини и спирките от масовия градски транспорт.

            Предстоят ремонтни дейности на тротоарни настилки в кв.”Гагарин”.

Тържествено изпращане на випуск 2015 от ДДЛРГ и преходно жилище към комплекс за социални услуги „Олга Скобелева” се състоя в петък - 22 май в ресторант „Рицарите” .

Заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова бе сред официалните гости, уважили абитуриентите.

Иван, Надежда, Николитта-Карин и Цветана са четиримата младежи, които приключват успешно своето образование, представени от директорът на комплекса за социални услуги г-жа Нина Гаргова.

Те получиха специално подготвени подаръци и пожелания от г-жа Кътова за здраве, много късмет в живота, реализиране на мечтите си и съвет да не спират да учат през целия си живот.

С много забавления, музика, танци и пускане на светещи летящи фенери в небето премина празничната вечер.

 

Във връзка с официалното удостояване на гр.Пловдив с титлата Европейска столица на културата 2019 район „Северен” се включи в общоградското тържество днес.

В 11.30 часа пред откритата сцена в парк „Рибница” бе изпълнено с хора, дошли да се насладят на богатата танцова и музикална програма, организирана от районната администрация под патронажа на кмета на района инж.Ральо Ралев.

Празникът беше официално открит от заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова.

Гостите се насладиха на музикалните изпълнения на Димитър Милев - участник в „Мюзик Айдъл” и арт група „Славена”.

В празника се включиха и възпитаниците на детски градини от район „Северен” – ОДЗ „Космонавт”, ОДЗ „Славей”, ЦДГ „Дъга”, ЦДГ „Захарно петле”, ЦДГ „Марица”, ЦДГ „Весела”, ЦДГ „Бреза” и ЦДГ „Пролет” с невероятни изпълнения на песни и танци.

Изключително въздействащи на публиката бе фолклорен ансамбъл „Елика”, които получиха бурни аплодисменти.

От администрацията бяха подготвили много изненади и подаръци за малки и големи, с любезното съдействие на спонсори - минерална вода от „Малакови” ООД, царевични пръчици от фирма Кроки, както и голямата изненада – смартфон от фирма Виваком.

Смартфонът бе изтеглен лично от г-жа Кътова в томбола, измежду всички присъстващи на празничния концерт, а щастливка се оказа Дина Дишева.

Празникът в район „Северен” приключи с хубаво право, българско хоро, в което се включиха гости и участници .

 

Във връзка с официалното удостояване на гр.Пловдив с титлата Европейска столица на културата район „Северен” ще се включи в общоградското тържество в събота - 23-ти май .

В 11.30 часа на сцената в парк „Рибница” ще стартира богата танцова и музикална програма, включваща музикалните изпълнения на Димитър Милев, участник в „Мюзик Айдъл” и арт група „Славена”.

Възпитаниците на детски градини от район „Северен” – ОДЗ „Космонавт”, ОДЗ „Славей”, ЦДГ „Дъга”, ЦДГ „Захарно петле”, ЦДГ „Марица”, ЦДГ „Весела”, ЦДГ „Бреза” и ЦДГ „Пролет” ще изпълнят за всички присъстващи на празника песни и танци.

На сцената ще излезе и фолклорен ансамбъл „Елика”, които ще допринесат за доброто настроение на всички гости.

От районната администрация на „Северен” са подготвили и изненада – томбола, в която могат да вземат участие всички гости на тържеството.

Кметът на района инж.Ральо Ралев кани всички желаещи да присъстват на отпразнуването на титлата  Пловдив – Европейска столица на културата – 2019.

 

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 192 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!