На 14 януари от 11.00 часа ще се проведе практическо занятие за обучение на служителите от районната администрация по плана за евакуация при аварийна ситуация и /или пожар в сградата – съобщи кметът на район „Северен”.

След евакуацията на хората от сградата, находяща се на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А, съвместно с представители на ІІІ РСПБЗН – Пловдив ще се проведе обучение за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите и практическо обучение за работа с пожарогасители.

Целта на обучението е да се създаде оптимална организация при аварийни ситуации за действия на служителите и посетителите при извършване на евакуация до идването на специализираните служби на ПБ и ЗН, както и създаване на трайни навици и умения, насочени към овладяване на обстановката и надеждно защитаване на живота и здравето на всички.

Посочените мероприятия ще се извършат във връзка с изпълнение на изискванията на чл.11, ал.8 от Наредба Із-2377 от 15 септември 2011 г.на МРРБ.

Приключи конкурса за най-красива коледна украса на жилищна сграда в район „ Северен”, обяви кметът на района инж. Ралев.

Днес кметът връчи тържествено предметни награди и грамота на победителите – семейство Гроздеви, живущи на ул. „ Карловска” в района.

Семейство Гроздеви разказаха на кмета Ралев, че дните около Коледа са много очаквани и са най-хубавото време от годината, защото малкият им син Алекс обожава коледната украса и мечтае да отидат цялото семейство в Лапландия, за да се запознаят с Дядо Коледа. Рождество Христово е и още по-специален празник за семейство Гроздеви, защото техния по-голям син е роден на 25 декември. Бащата сподели, че за тях е удоволствие да украсят своята сграда, защото по този начин допринасят и за красотата на район „ Северен” и всяка година все нещо ново добавят – лампички, гирлянди, играчки. Дори ако закъснеят с поставянето на украсата, съседите им подсказват, че вече е дошло времето да го сторят. Алекс сподели, че във всяка стая на жилището им са поставили коледна елха, и той очаква с нетърпение Рождество Христово.

Инж. Ралев благодари от сърце на семейство Гроздеви, пожела им много здраве, хубави моменти заедно и много подаръци на малкия Алекс.

 

Кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев и заместник-кмета Лариса Кътова днес бяха посрещнати с много настроение от хората от третата възраст в Пенсионерски клуб „ Надежда”, намиращ се на ул. „ Гонда вода” №1, за да отпразнуват заедно светлите Коледни празници.

Дядо Коледа приветства гостите, а малките възпитаници от ОДЗ „ Космонавт” поздравиха пенсионерите и изпълниха песнички за Рождество Христово, след което не пропуснаха да сурвакат кмета инж. Ралев и да му пожелаят здраве и успехи в работата.

Председателят на клуба Ана Христева благодари на кмета, за това, че винаги се отзовава на молбите им и помощта му за тях е безценна. Инж. Ралев и г-жа Кътова поднесоха както подобава традицията коледни подаръци на всички присъстващи възрастни хора.

Сряда, 17 Декември 2014 11:05

Благотворителния коледен базар

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и екипът му откриха днес благотворителния коледен базар в сградата на кметството.

На базара бяха представени различни артикули, необходими за веселото посрещане на предстоящите празници – картички, кутии за бижута, венци и др.

Те са изработени от хората с умствена изостаналост, живеещи в ДХУИ „Св.Врач” гр.Пловдив под ръководството на г-жа Елена Шопова – директор на дома.

Децата от ЦДГ „Захарно петле” зарадваха присъстващите с изпълнението на коледни песни и танци. Те подариха на инж.Ралев ръчно изработена от самите тях картина, а той от своя страна им поднесе торбички с лакомства и им пожела да бъдат много здрави и щастливи.

Изработените от хората в дома артикули бяха бързо разпродадени, а ръководството на ДХУИ „Св.Врач” благодари за поредния благороден жест от страна на районната администрация.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 191 от 240

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!