Педагогическа практика се проведе в ЦДГ „Бреза” в район „Северен” на тема „Хайде всички с нас да играем в този час!” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Организатор на събитието е РИО - Пловдив в лицето на г-жа Добринка Минева, а многобройни гости на събитието бяха директори и водещи учители от Пловдив и от областта.

С особено внимание бяха посрещнати Заместник-кмета на район „Северен” г-жа Лариса Кътова, Секретаря на района г-жа Десислава Йорданова и главния експерт „Образование и култура” г-жа Нели Нончева.

Домакинът на събитието Нели Димитрова – директор на ЦДГ „Бреза”, представи историята на градината и основанията за гордост от екипа на педагозите в нея – почти всички носители на ПКС.

Педагогическата практика беше реализирана в първа възрастова група с образователно направление „Социален свят”. Забавните игри бяха насочени към формиране у децата на разбирането за необходимостта от съвместните дейности на хората, както и изграждане на представи и умения за адекватно социално поведение.

За малчуганите особено емоционално беше да си сътрудничат с възрастните гости, в процеса на което проявяваха грижа за всички участници в игрите и се съобразяваха с груповите норми.

Особено интересно за гостите беше посещението в първа група, където децата работиха на интерактивна дъска и се справиха блестящо с изпитанията, поставени пред тях.

Педагогическата практика приключи с богата презентация, описваща опита на детското заведение в провеждане на дейности съвместно с родителската общност.             Гостите бяха впечатлени от разнообразните идеи и осъществени начинания с родителите и споделиха, че ще отнесат в своите детски заведения наученото и преживяното в този ден в ЦДГ „Бреза”.

Раздаването на хранителни продукти от първия транш по изпълнение на програма „Предоставяне на хранителни пакети” от „Европейски фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица” в район „Северен”е удължена и ще продължи до 05-ти февруари – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Програмата се изпълнява от Български Червен кръст като в район „Северен” временният пункт за раздаване на хранителни продукти се намира на бул.”България” №49 и работи от понеделник до петък от 9,00 до 14,00 часа.

„Апелирам всички, които имат право да получат хранителните продукти, но все още не са го направили да се организират и да посетят пункта, за да вземат полагащите им се храни” – коментира инж. Ралев.

Право да получат хранителни продукти имат лица и семейства, подпомагани по реда на Наредба №РД-07-5 от 2008 г.за условията и реда за отпускане на целеви помощи за отопление през отоплителен период 2014/2015 г., както и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение.

Хранителните продукти, които ще получи всяко лице, отговарящо на горните условия са :

-          Брашно – 5кг.

-          Спагети – 3 кг.

-          Компот консерва – 1,60 кг.

-          Конфитюр – 1 кг.

-          Леща – 3кг.

В район „Северен” хранителни продукти ще получат 957 лица, раздадени от доброволци на БЧК.

 

 

Денят на родилната помощ – Бабинден бе отбелязан вчера в пенсионерски клуб „Надежда” в район „Северен”- съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В препълнената зала бе изпълнен обичаят най-младата баба – Мария Димитрова на 64 години да полее с вода за ритуално измиване на ръцете най-възрастната баба – Канушка Йорданова на 80 години.

Празникът на бабите уважиха заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова, секретарят на района Десислава Йорданова и г-жа Пенка Чаушева от дирекция „Социална политика” на община Пловдив.

Празникът продължи с много настроение и пожелания за здраве, още внуци и правнуци за всички присъстващи.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и екипът му проведоха акция за раздаване на безплатен топъл чай днес.

Инициативата се провежда за втора поредна година, а целта й е да стопли гражданите с чаша топъл чай в студеното време.

100 литра чай от билките мащерка и жълт кантарион, подсладени с мед бяха раздадени на минувачите преди пешеходния мост от северната му страна.

Ароматния чай бе поднасян с усмивка лично от районния кмет, а жителите използваха случая, за да коментират с инж.Ралев различни теми, които ги вълнуват.

             Гражданите пожелаха тези приятни инициативи да продължат и в бъдеще и останаха очаровани от топлото отношение на кметския екип към тях.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 191 от 284

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!