С ново художествено-декоративно осветление се сдоби възстановената през май месец паметна плоча на братята Христо и Георги Търневи в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Плочата се намира на бул.”Васил Левски” /северно от църквата Св.Иван Рилски”/, и вече не остава незабелязана през тъмната половина на денонощието.

Монтирани са два броя лед прожектори, които сменят ефектно цветовете си за гражданите и гостите на района .

 

Успешно завърши благотворителната акция на район „Северен” за дома за сираци „Св.Николай” при манастир Св.Троица, с.Нови хан.

За срок от един месец в районната администрация бяха събрани хранителни продукти, детски играчки, дрехи, обувки, одеяла, килими и други артикули от първа необходимост.

Кметът Ралев изказва искрена благодарност за съдействието на директора на ОП „Градини и паркове” г-н Стоян Алексиев, който осигури транспорта и в петък-05.09.2014 г. събраните дарения бяха закарани до с.Якимово, област Монтана.

Там се намира колонията от фамилни къщи, където са настанени част от семействата на дома в с.Нови хан. В момента в с.Якимово живеят около 180 души.

Сираците, както и пълнолетните, възрастни хора в неравностойно положение се трудят заедно като отглеждат животни, правят млечни продукти, месят хляб. Целта е животът им да се доближи максимално до бит и взаимоотношения, близки до семейство и общност и да не се чувстват изолирани.

Даренията бяха превозени с камион, а Ралев изпрати заместничката си Лариса Кътова лично да предаде събраните помощи.

Жителите от колонията на с.Нови хан с радост приеха всички дарения и пожелаха здраве за всички благодетели, дарили от сърце за тях, и пожелаха отново да се срещнат някой ден.

„Благодаря на всички, които се включиха в благотворителната инициатива и направиха хората в неравностойно положение по-щастливи”.

Понеделник, 01 Септември 2014 14:02

Днес стартира преасфалтиране

Днес стартира преасфалтиране на участък от ул.”Вук Караджич” между ул.”Филипово” и ул.”Иван Драсов” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Участъкът се намира пред входа на ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери”, който ще бъде готов за първия учебен звънец.

Спешният ремонт се наложи поради факта, че в продължение на години е затруднено движението, заради компрометирана асфалтова повърхност на една от най-масово посещаваните гимназии в гр.Пловдив.

Ремонтът включва и подмяна на водопровода в този участък, за което имаме съдействие от „В и К” ЕООД Пловдив – коментира Ралев.

В близост до подхода за учениците ще бъдат отремонтирани и всички дупки по асфалтовия участък.

 Действията от страна на районната администрация спрямо некоректните длъжници, наематели на общински жилища продължават.

През месец август в район „Северен” са освободени две общински жилища поради натрупани задължения за наем и консумативни разноски. Наемателите са предали имотите, след като са получили писма-покани за доброволно изпълнение и с тях са проведени разговори и определени срокове. Предприети са действия спрямо     най-големите длъжници в района, като след изтичане на срока за доброволно изпълнение, в случай, че не изплатят дължимата сума, ще се извършат  законосъобразни действия за прекратяване на вещно-правните отношения и изземване на общинските имоти.

<< Начало < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Край >>
Страница 191 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!