Изключително успешно премина акцията по безвъзмездно кръводаряване в район „Северен” днес.

За втора поредна година администрацията на „Северен”, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология-Пловдив, проведе акция под мотото ДАРЕТЕ КРЪВ, ПОДАРЕТЕ ЖИВОТ!

За четири часа и половина 13 души,/от които8 жени и 5 мъже/ дариха общо 5,850 мл.кръв.

Д-р Парева, с помощта на медицинските сестри Венцислава Иванова и Петя Стоянова от РЦТХ – Пловдив извършиха манипулациите по кръводаряването и останаха приятно изненадани от броя на желаещите да станат кръводарители.

„Благодаря на директора на Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив д-р Соня Джевизова за инициативата, която проведохме днес. Щастлив съм, че по този начин помагаме на нуждаещите се от кръв пациенти. Ще направим акциите по безвъзмездно и доброволно кръводаряване традиция за районната администрация”.

Приключи ремонта на ул.”Огражден” в участъка от ул.”Милеви скали” до ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови” – съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Общата площ на преасфалтирания участък е 966 кв.м. Ремонтните дейности включваха подмяна на топлопровод, водопровод, направа на нова конструкция на пътя и полагане на два пласта асфалт.

Всички съществуващи ревизионни и дъждоприемни шахти бяха коригирани съобразно нивото на новата пътна настилка.

След съгласуване на проект за организация на движение с Пътна полиция Пловдив ще бъдат изградени два броя изкуствени неравности със съответната вертикална и хоризонтална маркировка с цел осигуряване безопасността на преминаващите граждани.


Петък, 10 Октомври 2014 07:23

ДАРЕТЕ КРЪВ, ПОДАРЕТЕ ЖИВОТ!

За втора поредна година администрацията на район „Северен”, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив, ще проведе планова акция за безвъзмездно кръводаряване.

Акцията е под мотото ДАРЕТЕ КРЪВ, ПОДАРЕТЕ ЖИВОТ!

Тя ще се проведе в понеделник, 13 октомври 2014 г., от 8,30 до 13,00 часа в кабинет №25 на районната администрация с адрес гр.Пловдив, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А, и е на основание Закона за кръвта, кръводаряването и кръвопреливането /ДВ, бр.102/21.11.2003 г

Целта на акцията е да съхраним традицията и привлечем младите хора към идеята за милосърдие и човечност, които са в основата на безвъзмездното кръводаряване.

„Очакването на кметската администрация е, че жителите и работещите в район „Северен” ще откликнат на акцията, която е акт на състрадание и хуманност.Надеждата е да бъдат приобщени повече хора към изключително благородната кауза и да бъдат привлечени нови кръводарители”.

Четвъртък, 09 Октомври 2014 11:40

Учене през целия живот

СОУ „Никола Вапцаров” днес бе домакин на участници по секторна програма „Коменски” на ЦРЧР от Италия, Полша, Хърватска, Турция, Румъния и Унгария  - съобщи директорът на училището г-жа Елена Александрова.

Училището участва в програма „Учене през целия живот” на център за развитие на човешките ресурси. Участието в секторна програма „Коменски” допринася за повишаване качеството на училищното образование, формиране на личността на учениците и развитие на компетенциите на базата на чуждоезиковото обучение.

Участници в нея са учениците, учителите, ръководните и административните кадри, както и представители на образователната власт, родителски асоциации, неправителствени организации и всички, развиващи дейност в сферата на средното образование.

На посрещането на чуждестранните участници в програмата присъства кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев. Той поздрави всички присъстващи на работната среща и пожела бързо постигане на целите на програмата, които са активизиране използването на информационните и комуникационни технологии, стимулиране на чуждоезиковото обучение, както и развитие на граждански активно общество.

<< Начало < Предишна 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следваща > Край >>
Страница 179 от 220

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!