Първата акция по премахване на излезли от употреба МПС-та за 2015-та година се проведе вчера в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

От 28 облепени със стикер автомобила 7 бяха принудително отстранени, а останалите преместени от собствениците им върху частни имоти.

Районната администрация на „Северен” продължава да събира данни за неизползваеми автомобили, които заемат така необходимите места за паркиране.

„Призовавам гражданите да бъдат по-активни и да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на тел.032/901 165” – коментира инж.Ралев.

Сформираната комисия продължава да обхожда района и да облепя със стикери излезлите от употреба МПС-та.Ако в тримесечен срок същите не бъдат премахнати от собствениците им, следва тяхното принудително отстраняване.

Сряда, 21 Януари 2015 14:20

Бабинден

В пенсионерски клуб „Надежда”, находящ се на ул.”Гонда вода” №1 в район „Северен” днес се отбеляза Денят на родилната помощ – Бабинден.

Над двадесет възрастни дами се събраха, за да отпразнуват своя празник, а всяка от тях носеше лично приготвена почерпка.

Нагледно се изпълни обичаят, в който най-младата баба Атанаска Кабакова на 67 г. поля вода за ритуално измиване на ръцете на най-възрастната баба – Ценка Василева на 84 г.

Празникът на бабите уважи Лариса Кътова - заместник-кмет на район „Северен”, която ги поздрави и им пожела здраве, много щастливи мигове с внуците и да бъдат все така задружни. Освен хубавите пожелания празнуващите получиха топла питка и индивидуален подарък за всяка от тях.

Вторник, 20 Януари 2015 20:38

Вандалски действия

Вандалски действия констатираха днес служители от районната администрация на район „Северен”.

Става въпрос за подлеза, находящ се на бул.”България” до СОУ „П.Яворов”.

Неизвестен извършител, най-вероятно през нощта е направил опит да премахне монтираната в подлеза електроинсталация, в следствие на което е оставил грозно да висят кабелите, захранващи осветлението на обекта. Най-вероятно целта на вандалската проява е кражба на медни проводници.

При извършения оглед е установено, че няма прекъснати връзки и осветлението в подлеза функционира, но извършването на подобни действия застрашават живота и здравето на гражданите.

Районната администрация предприе спешни мерки за бързото възстановяване на изтръгнатите кабели, както и уведоми писмено ІІІ РУП –Пловдив.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев апелира към гражданите да пазят общинското имущество и ако станат свидетели на подобни деяния веднага да сигнализират съответните служби.

Сряда, 14 Януари 2015 08:58

Банго Васил

По повод празника Банго Васил, с който ромите посрещат днес Новата година ученици от ОУ „Панайот Волов” с директор д-р Цонка Жиговечка посетиха кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Джанет Стоянова, Мутойъ Ялдъз и Мария Асенова, облечени в традиционни ромски носии сурвакаха кмета и екипът му с ръчно изработени сурвачки и им пожелаха много здраве, късмет и успехи в работата.

Инж.Ралев благодари на малките сурвакари и освен с паричка ги изненада и с голяма торбичка с лакомства.

„Желая здраве, берекет и много късмет на всички празнуващи днес” – пожела кмета Ралев – нека Свети Васил, вашият закрилник донесе надежда за по-добри дни и просперитет за всички ни.”

<< Начало < Предишна 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следваща > Край >>
Страница 178 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!