Във връзка със стартирането на  Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и одобрените с постановление на МС методически указания кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев ще проведе информационна среща със заинтересованите граждани.

В заседателната зала, находяща се на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А на 02 февруари 2015 г./понеделник/ от 10.00 и от 16.00 часа всички желаещи могат да заповядат, за да получат необходимата информация за участие в програмата.

Четвъртък, 29 Януари 2015 12:45

Спри, вземи, стопли се!

Районната администрация на „Северен” проведе днес акция за раздаване на безплатен топъл чай  - съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

„Целта ни е при тези ниски температури да стоплим гражданите с чаша топъл чай и да подобрим настроението им” – коментира кметът.

Инициативата се проведе от северната страна преди пешеходния мост, където има най-интензивен човекопоток.

Чаят е компилация от билки, като основните компоненти са мащерка и жълт кантарион, подсладен с мед.

Над 250 минувачи опитаха от билковия еликсир и останаха приятно изненадани от жеста на кмета Ралев, който лично поднасяше чашите с ароматен чай.

             Гражданите пожелаха тези приятни инициативи да продължат и в бъдеще и останаха очаровани от топлото отношение на кметския екип към тях

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев ощастливи днес пет социално слаби семейства, като им подари билети за фолклорно представление, което ще се проведе следващата седмица в дома на културата „Борис Христов”.

Семействата с ниски доходи не могат да си позволят да отделят средства за културни мероприятия, а всеки човек се нуждае и от духовна храна, смятат от районната администрация.

Благотворителната инициатива се осъществи по идея на кметския екип, а кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев днес официално връчи билетите на представители на семействата.

Това са сем.Веска и Никола Бояджиеви, сем.Мариана и Райчо Мавродиеви, сем. Желязка и Стоил Кокови, сем.Пена Иванова и Стоян Аргилов, сем.Еленка и Атанас Аргилови.

„Честно казано кметът ни изненада приятно. До този момент никой не е бил съпричастен към нашите житейски нужди.” – сподели г-н Мавродиев.

Семействата благодариха на кмета Ралев за предоставената възможност да посетят културно мероприятие, на каквото скоро не са присъствали, поради ниските си доходи.

Петък, 23 Януари 2015 12:31

Обезопасяващи парапети

По молба на живущите в кв."Гагарин" на ул."Милеви скали" №4 в район „Северен" се монтираха два бр.метални парапети.
В подбллоковото пространство на горепосочения адрес се намира пощенски клон, който ежедневно се посещава от множество възрастни граждани.
По тази причина от районната администрация решиха да изградят парапетите с цел подпомагане придвижването на възрастните хора.
Помощните съоръжения са монтирани на двата подхода към жилищната сграда.
Инж.Ралев изказва своята благодарност на директора на ОП „Градини и паркове" г-н Стоян Алексиев за оказаното съдействие при монтиране на металните съоръжения.

<< Начало < Предишна 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следваща > Край >>
Страница 177 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!