По случай 100 – годишнината от трагичната смърт на Пейо Кр.Яворов днес – 24.10.2014 г. в църквата „Св.Иван Рилски“ на район „Северен“ бе отслужена тържествена панихида в знак на дълбока почит към светлата му памет.

След това в двора на СОУ „Пейо Кр.Яворов“  официално бе открита паметна плоча, дело на неповторимия скулптор Цвятко Сиромашки.

Гости на мероприятието бяха Евдокия Емануилова – председател на общински комитет „Васил Левски“, Димитър Севов – регионален директор на държавен архив Пловдив, Марин Кадиев – председател на съюза на независимите писатели,  Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен“, Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура“ при район „Северен“, Стефан Бонев – главен експерт отдел „Култура“ при Община Пловдив, Цвятко Сиромашки – скулптор, ученици, граждани.

Вълнуващи слова за големия поет произнесоха Евдокия Емануилова, Марин Кадиев, Сашка Кръстева – директор на учебното заведение, както и ученици от гимназията, която носи неговото име.

Проявата е знак на дълбоко преклонение пред най-европейския български поет, оставил незаличима следа в културната история на народа ни.

Днес 22-ри Октомври в град Пловдив, район "СЕВЕРЕН" - пред входа на Спортна зала "СТРОИТЕЛ" се проведе официалната церемония по откриване на възпоменателен символ в памет на загиналите при трудови злополуки в страната.

Мероприятието е част от Европейската седмица по безопасност и здраве при работа под наслов: "Здравословни работни места - Управлявай стреса!"

Организатор на събитието е Фондация "Център за безопасност и здраве при работа".

Паметният символ е изграден в памет на всички загинали при трудови злополуки, но също така се надяваме, че той ще бъде и едно обещание, което институциите ще поемат като личен ангажимент, а именно: "Да работят за подобряване на безопасността и здравето в предприятията в страната!"

Официални гости на мероприятието бяха:

Инж. Стефан Башев - Учредител и управител на Фондация "Център за

безопасност и здраве при работа";

Инж. Розалин Петков - Областен управител на Пловдив;

Инж. Атанас Чернаев - Директор ТП НОИ - Пловдив;

Инж. Боян Бойкински - Председател на РС на КНСБ - Пловдив;

Г-жа Добрина Проданова - Председател на Търговско - Промишлената камера - Пловдив;

Главен експерт Александър Загоров - КТ "Подкрепа" - София;

Главен експерт Кирил Бинев - КТ "Подкрепа" - София;

Г-жа Лариса Кътова - Заместник кмет на район "Северен" - Община Пловдив;

Г-н Атанас Карадечев - известен Пловдивски скулптур и художник и автор на мемориала.

На официалната церемония присъстваха още: Членове на Клубовете на специалистите по безопасност и здраве от Пловдив и Бургас, граждани на град Пловдив и представители на медиите.

Това е линкът за сваляне на снимков материал:

http://dox.bg/files/dw?a=97b5188e4c

На 22 октомври 2014 г./сряда/ от 13,30 часа в гр.Пловдив ще се проведе официалната церемония по откриването на „Възпоменателен символ (паметник), в памет на загиналите при трудови злополуки”.

Паметникът ще бъде позициониран на тревната площ пред Спортна зала „Строител”, район „Северен” , ул.”Васил Левски”.

Организатор на събитието е Фондация „Център за безопасност и здраве при работа”, със специалната подкрепа на Кмета на град Пловдив – инж.Иван Тотев.

Мероприятието се провежда по време на Европейската седмица по безопасност и здраве при работа, под наслов : „Здравословни работни места – Управлявай стреса!”.

На церемонията по откриването са поканени официални гости, представители на Министерството на „Труда и социалната политика”, ИА „Главна инспекция по труда”, Агенцията по заетостта, Национален център по обществено здраве и анализи, Областната управа на гр.Пловдив, Община Пловдив, представители на работодателите и на синдикатите в България и други.

Понеделник, 20 Октомври 2014 14:29

Облагородяване на дворните пространства

В район „Северен” днес се проведе акция за облагородяване на дворните пространства на ЦДГ „Бреза” и ЦДГ „Весела”.

В мероприятието взеха участие 10 служители на районната администрация, както и 40 служители на фирма „Пърпълбиърд” ЕООД.

Бяха пребоядисани 23 бр. детски съоръжения и 20 бр.пейки в двете детски заведения.

Предстои да бъдат ремонтирани част от пясъчниците за игра, както и озеленяване на двора с подходящи видове храсти и цветя.

След днешната акция над 300 деца от двете детски градини в район „Северен” ще се радват и използват реновираните и освежени детски съоръжения.

<< Начало < Предишна 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следваща > Край >>
Страница 177 от 220

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!