На 19.02.2015 г. от 15.00 часа в заседателната зала на районната администрация на район „Северен”, находяща се на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А ще се проведе среща на обществеността със служители на Трето РУП – Пловдив и служители на район „Северен”.

Ако желаете да се запознаете със състоянието на престъпността в района, състоянието на детската престъпност, превенция разпространение на наркоманията през изтеклата 2014 г. и имате желание да подобрим обществения ред, актуални предложения как да опазим имуществото си и други въпроси от компетентността на Полицията,

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА СРЕЩАТА!

Милена Дамянова от ПП ГЕРБ – председател на парламентарната комисия по образование бе посрещната от кмета на район „Северен” в Пловдив инж.Ральо Ралев за областната конференция за споделяне на добри практики при работа с ученици и родители в мултикултурна среда.

Домакин на събитието бе ОУ „Панайот Волов” в район „Северен” с директор Цонка Жиговечка.

Милена Дамянова, придружена от Галя Захариева – член на комисия по труда и социалната политика и комисия по въпросите на децата, младежта и спорта присъстват на подобни конференции из цялата страна с цел получаване и обсъждане на различни идеи, добити от преки контакти с ръководители на учебни заведения.

Към конференцията за споделяне на добри практики в Пловдив бе проявен голям интерес.

На мероприятието присъстваха председателя на сдружението „Амалипе” Деян Колев, съветникът на министъра на просветата Роберто Джераси, представител на РИО Пловдив Соня Мелоян и др.

Всички присъстващи презентираха своя добър опит в работата си с ученици и родители в мултикултурна среда.

Понеделник, 16 Февруари 2015 12:06

Репатриране на излезли от употреба МПС-та

Нова акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та стартира в „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив през изминалата седмица се извърши обход за установяване на излезли от употреба МПС-та, които се намират на терени общинска собственост.

За целта се сформира комисия с участието на представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, ОП „Организация и контрол на транспорта” и на фирмата, която има сключен договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги вдигнат и преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

В резултат са съставени 7 бр. предписания към собствениците за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани на терени общинска собственост.

Съставени предписания за преместване на излезли от употреба МПС и констатирани такива са на:

-         Ул.”Тича” №7

-         Ул.”Полковник Бонев” №31

-         Бул.”България”, пред очна клиника „Луксор”

-         Ул.”Полковник Бонев” №18

-         Ул.”Победа” №47/51

-         Ул.”Белград” №20

-         Бул.”България” №64

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

Четвъртък, 12 Февруари 2015 15:50

Нова залесителна акция

Нова залесителна акция се проведе днес в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В парк  „Красива България”, намиращ се пред жилищен блок с административен адрес бул.”Дунав” №186 А, вх.А,Б и В в кв.”Гагарин” служители от районната администрация, както и от ОП „Градини и паркове” засадиха 10 бр. иглолистна дървесна растителност от вида смърч.

Дръвчетата са дарени от арх.Никола Славчев, а жителите и гостите на кв.”Гагарин” вече могат да се радват на новообразувания зелен кът.

<< Начало < Предишна 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следваща > Край >>
Страница 175 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!