Литературно четене и представяне на поетесата Елена Дириманова се проведе днес в пенсионерски клуб „Надежда” в кв.”Гагарин” на район „Северен”  по инициатива на кметът на района инж.Ральо Ралев.

Гости на срещата бяха председателят на Съюза на независимите писатели, заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова, главен експерт „Образование” при район „Северен” Нели Нончева, членове на пенсионерския клуб, много приятели и любители на поезията.

Елена Дириманова е родена в с.Добралък – Пловдивско през 1928 година в многодетно бедно семейство и от девет годишна проявява поетичен талант, който тя демонстрира днес, прочитайки избрани стихове от нейните произведения:„Песъчинка”, „Небесна любов”, „Мигновения”, „Полъх от безкрая”, „Небесни върхари” и „Люлякови сънища”.

Поетесата споделя, че любовта към писането е наследено от нейния дядо – Панайот Апостолов от с.Добралък, който издава малка книжка, пазеща се до днес в златния фонд на библиотека „Иван Вазов”.

Въпреки многото несгоди в живота си Елена Дириманова не спира да твори и стиховете й достигат до сърцата на всички.

 Поетесата получи цветя и поздравления от присъстващите с пожелания за здраве и много нови творчески пориви.

Общинската администрация на район „Северен” организира литературно четене и представяне на поетесата Елена Дириманова и нейните произведения – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Литературното четене ще стартира утре – 26 февруари от 11.00 часа в пенсионерски клуб „Надежда”, находящ се на ул.”Гонда вода” №1 в район „Северен”.

Ще бъдат представени шест произведения на поетесата – „Песъчинка”, „Небесна любов”, „Мигновения”, „Полъх от безкрая”, „Небесни върхари” и „Люлякови сънища”.

„Заповядайте, нека заедно се насладим на прекрасните стихове” – приканва жителите кметът на района инж.Ралев.

Във връзка с провеждане на функционални изпитания за интеграция на Локална система за оповестяване /ЛСО/ на петролна складова база „Пловдив” към Национална система за ранно предупреждение и оповестяване на населението Ви уведомяваме, че на 26.02.2015 г. /четвъртък/ от 16.00 часа ще се проведат тестове на „ЛУКОЙЛ България” ЕООД с административен адрес ул.”Васил Левски” №121, включващи излъчване на акустични сигнали и гласови съобщения от сиренните системи за техническа проверка с цел недопускане на паника сред населението.

Конкурс за най-красиви ръчно изработени мартенички стартира днес в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Надпреварата ще бъде между всички детски градини и обединени детски заведения в района под наслов „Малките ръчички майсторят мартенички”.

Целта на мероприятието е децата да се научат от най-ранна възраст да работят в екип за постигане на крайната цел – спечелване на конкурса.

На 4-ти март от 10.30 часа в заседателната зала на кметството на район „Северен” сформирано жури ще определи децата от кое детско заведение са се справили най-добре със задачата. С грамоти ще бъдат отличени победителите на първо, второ и трето място.

Кметът на района инж.Ральо Ралев пожелава успех на всички деца, включващи се в надпреварата.

<< Начало < Предишна 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следваща > Край >>
Страница 173 от 228

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!