Движение "Спорт за всички-Мама, татко и аз-баба, дядо и внуче" организира крос „Златна Тракия“ в район „Северен“, който ще се проведе в парк „Рибница“ на 15.10.2022 г. (събота) от 10:00 часа. Събитието се финансира от Община Пловдив и се осъществява със съдействието на кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев. Дисциплините в състезанието са:бягане на всички възрастови групи-от детска градина до най-възрастните участници. Кросът е без предварително записване.Желаещите да участват застават на старта, вземат състезателен номер и се включват в състезанието. Победителите ще получат медали и предметни награди.Ще бъде разиграна и голяма томбола с велосипеди. Заповядайте на спортния празник! Очакваме Ви!

Много рок и добро настроение имаше за присъстващите в две поредни вечери на фестивала „Лятна уикенд сцена за млади рок изпълнители“ в парк „Рибница“ в район „Северен“.Мероприятието се организира от сдружение "Активна подкрепа за креативност" с подкрепата на Община Пловдив. Шест млади рок групи взривиха публиката със своите прекрасни изпълнения. Първата фестивална вечер бе открита от Deatmag с рокендрол и хеви метъл парчета.Музикантите са от квартал Коматево, а барабанистката е от гр. София.Макар и млади, имат богат сценичен опит.В момента подготвят записи за авторски албум. Loners on the Hill изпълниха авторска музика, която представлява смесица от много стилове, както леки балади, така и тежки експресивни парчета.Те са банда с голям брой клубни и фестивални участия, като са първенци в конкурса „Силата на рока“, организиран от Милена Славова.Победители са за авторска песен през 2020 г. The Ex Libris представиха прогресив метъл песни.Те са също млада банда, като музикантите от групата са свирили в много други музикални проекти.Открояват се с богат музикален и сценичен опит.Победители са в конкурса на група „Севи“ за авторска песен, като спечелената награда е запис на сингъл в тяхното студио. Втората фестивална вечер бе открита от група ANIMÆ.Тя се състои от енергични, нахъсани музиканти, които свириха много тежък метъл. След тях на сцената излязоха Sweet Poison- гости от Монтана, чиято вокалистка е студентка в Пловдив.Групата участва със свое изпълнение в класацията на радио Z-Rock.Музикантите представиха поп-рок кавъри и авторски песни. Slathe е банда от Пловдив, чиито музиканти свирят в други, вече известни пловдивски рок групи. Те изпълниха алтернативни рок песни.Имат също груув метъл мотиви в песните.Наскоро са издали първия си сингъл „Love hate (abusor)”. „Щастлив съм, че за втора поредна година парк „Рибница“ става притегателно място за рок музиката.Надявам се младите таланти да покажат най-доброто от своите възможности и с изявите си да зарадват почитателите на рока, без значение от възрастта им.Пожелавам на всички групи вдъхновение, хъс и много нови сценични изяви“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев на старта на събитието. „Идеята на този фестивал е подкрепа на младите изпълнители, творящи авторска музика“, заяви ивент мениджърът на рок феста Тони Арнаудов-Сатаната. Рок групите заслужено получиха бурни аплодисменти от развълнуваната публика.

Акция по облепяне със стикери на излезли от употреба МПС-та бе проведена в район „Северен“ тази седмица.49 стари коли бяха облепени със стикери на следните адреси: -ул. „Ален мак“- №2 и № 4; -ул. „Галилей“ №14; -ул. „Колю Фичето“ №7а; -ул. „Васил Урумов“ №5; -ул. „Гонда вода“ №22 и №24; -бул. „Цар Борис III Обединител“ №12, №19 и №23; -ул. „Барикадите“ №2, №6, №8; -бул. „България“ №6, №20, №28, №44, №56, №68, №70, №74, №78, №88, №116 и №120; -бул. „Дунав“ №186а, №200 и №202; -ул. „Брезовска“ №33; -ул. „Ильо Войвода“ №27; -бул. „Марица“ №55 и №57. „Благодарим на гражданите, които помагат на администрацията на „Северен“, като периодично подават сигнали за наличието на изоставени автомобили в района.Служителите ги проверяват съобразно Наредбата за управление на отпадъците и излезлите от употреба МПС-та се облепят със стикери.При тяхното ненавременно отстраняване, старите коли се вдигат, освобождават се места и така постепенно се решава проблемът с паркирането“, коментира кметът на района Стоян Алексиев. Според промените в Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните три месеца и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Гражданите могат да подават нови сигнали за изоставени коли на тел. 032 / 901 164 и 032/901 199.

"Лятна уикенд сцена за млади рок изпълнители" ще зарадва почитателите на рока в Пловдив.Събитието ще се проведе за втора поредна година в парк „Рибница“ в район „Северен“ на 07.10.2022 г. (петък) от 19:00 часа и на 08.10.2022 г. (събота) от 19:00 часа.Мероприятието се организира от сдружение "Активна подкрепа за креативност" с подкрепата на Община Пловдив. В двете фестивални вечери шест млади, прохождащи, но нахъсани и силно мотивирани рок банди ще излязат на сцената, за да забавляват публиката с техните авторски композиции и техния прочит на някои емблематични рок парчета. Входът е свободен! Заповядайте! ПРОГРАМА: Начало: 19:00 ч. 07.10.2022 г.: The Ex Libris Loners on the Hill Deatmag 08.10.2022 г.: Slathe Sweet Poison ANIMÆ

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 18 от 337
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!