„ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА" се проведе днес в парк „Рибница" на район „Северен" – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Атракцията на празника бяха трите големи великденски яйца, които чакаха своите майстори, за да ги украсят. Две от яйцата изрисуваха с акрил учениците от ОУ „Райна Княгиня" и СОУ „Пейо Яворов", а третото бе поверено на гостите от НХГ „Цанко Лавренов", които показаха как се създава мозайка.

По време на украсяването на яйцата гостите на празника се насладиха на ръченица, изпълнена от деца от ЦДГ „Дъга", мажоретни танци в специално облекло и шарени помпони, изпълнени от грациозните деца на най-голямата градина в района-ОДЗ „Космонавт". С много чар и усмивки децата от ЦДГ „Весела" изпълниха „Пролетна сюита" и кукерски танци, а в спортни трика гимнастичките от ЦДГ „Бреза" показаха уменията си под звуците на динамична музика. Две носителки на златен медал по гимнастика, бивши възпитаници на ЦДГ „Весела", а понастоящем ученички от НУ „Хр.Ботев" представиха изключително съчетание.

На сцената бяха изложени рисунки на децата от район „Северен", с които паказаха таланта си и в това изкуство.

За всички участници и гости имаше подаръци и лакомства, подготвени от районната администрация, съвместно със спонсорски фирми.

Празникът продължи няколко часа с много настроение и музика.

Уважиха го обществения посредник г-н Димитър Атанасов, художникът Жорж Трак, директорките на детските градини и училищата от район „Северен", служители на районната администрация и др.

Спонсори на мероприятието:

- „Кроки" ООД

- „Нова Трейд" ЕООД

- „МВД-Савана" ЕООД

Утре – 23.04.2014 в район „Северен" стартира акция по премахване на незаконни строежи и съоръжения – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.
В 9,00 часа стартираме с премахването на незаконно построена конюшня на ул."Деница" –източно от ОУ „Панайот Волов", следват премахване на два броя временни преместваеми съоръжения за домуване на моторни превозни средства, намиращи се на ул."Филипово" – срещу входа на административен адрес 16 и срещу ул."Амбарица" №3.
За провеждане на акцията са издадени комплект от документи и заповеди, които са надлежно връчени на нарушителите. За датата и часа на извършване на акцията нарушителите са известени два пъти с облепяне на уведомления.

С днешната акция по залесяване в ОУ „Райна Княгиня” започват тържествата по случай 45 години от създаването на най-голямото основно училище в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В 13.30 часа днес – 22 април- Ден на Земята- в двора на училището ще бъде дадено началото на еко акция, която ще осъществят съвместно ученици от четвърти и седми клас на училището и администрацията на район „Северен”, в лицето на инж.Ральо Ралев и директора на РИОСВ Пловдив г-н Тамер Бейсимов.

П О К А Н А

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Имам удоволствието да Ви поканя на 17.04.2014 год. /четвъртък/ от 10.00 часа в парк „Рибница", находящ се в район „Северен", където под патронажа на Кмета на района инж.Ральо Ралев ще се проведе „ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА".

Децата от район „Северен" ще покажат своите умения в различни изкуства, като част от тях ще вземат участие в украсяването на три двуметрови яйца.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

С оглед на неблагоприятните метеорологични условия Ви предупреждавам, че в случай на дъжд мероприятието ще се отложи за 22.04.2014 год. вторник/от 10.00 часа

ИНЖ. РАЛЬО РАЛЕВ

КМЕТ

<< Начало < Предишна 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Следваща > Край >>
Страница 163 от 187

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!