Средношколците поискаха среща с кмета на района по повод участието им в
проект „ Успех” към Министерство на образованието.

„ За мен е огромно удоволствие да бъдете гости на районната администрация.
Може би някой от вас ще бъде следващия кмет на района”, обърна се към учениците
инж. Ралев.

Младите момичета и момчета поискаха да чуят от кмета с какво са занимава
администрацията, какви са неговите отговорности, и съответно какви са техните права
като граждани. Те пък от своя страна запознаха кмета с работата им по проекта, с
желанието им да се справят с агресията сред учениците.

Срещата приключи със запознаване работата на отделите в администрацията и с
обещание към кмета, че отново ще бъдат негови гости.

Детската площадка се намира на бул. „ Марица-Север”,   пред кръстовището с ул. „ Златна панега”. Площадката ще бъде една от най-големите в района, с площ от 500 кв. м. Тя ще бъде съобразена напълно с изискванията на Наредба №1/ 2009 год. за безопасността на детските съоръжения.

„ В този микрорайон живеят много млади семейства с дечица. Част от тях дойдоха в приемния ми ден и заявиха, че е крайно необходимо в близост да имат детска площадка. Така формирах решението си за мястото на площадката, а със средства за нейното изграждане помогна голяма строителна фирма от район „ Северен”, за което изказвам моите и на жителите на микрорайона огромни благодарности”, обясни инж. Ралев.

Площадката ще бъде с настилка от цветни каучукови плочи. Ще бъдат монтирани катерушка, пързалка, люлки, многофункционално съоръжение, ще има и пясъчник, чешма и пейки. Цялата площадка ще бъде оградена от красива дървена ограда.

Нова градина с алпинеум ще бъде изградена на бул. „Васил Левски“ до църквата „Св. Иван Рилски“, съобщи кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. Теренът е с площ 620 квадратни метра. На него ще бъдат подредени в естетическа композиция камъни и растения – с райграс, храсти и цветя. В градината ще има широколистни и иглолистни растителни видове, ще бъдат засадени туя и аризонски кипарис, а жив плет от ниски храсти ще изолира цветния кът от уличния трафик. Облагородяването на терена започна с отстраняване на стари храсти и заравняването на площадката. В понеделник заравняването ще продължи, след което ще се отстранят старите плочки. На площ от около 50 квадратни метра ще бъде положена нова тротоарна настилка и бордюри. За изграждане е предвидена и пешеходна пътека с широчина 6 метра. Откъм улица „Братя Търневи“ ще се поставят антипаркинг топки. Облагородяването се прави от служители на районната администрация в „Северен“ и на ОП „Градини и паркове“. Градината с алпинеума и новият тротоар ще бъдат завършени до Цветница.

Две улици в „Северен“ имат ново осветление, съобщи районният кмет инж. Ральо Ралев. Осветителните тела са поставени на улиците „Поп Манол“ и „Поп Златан“, които са пресечки на бул. „Васил Левски“. На двете улици са монтирани стълбове с енергоспестяващи крушки. Средствата за изграждането на новото осветление са осигурени от голяма община със съдействието на кмета инж. Иван Тотев, уточни районният кмет. На ул. „Поп Манол“ и „Поп Златан“ досега не е имало улично осветление и в районната администрация са подавани много сигнали от граждани. В предходния мандат е стартирана процедура за монтиране на осветителни тела, но не е била завършена. „Това е един от най-гъсто населените квартали в района. Радвам се, че инж. Тотев ни съдейства и успяхме да направим улично осветление“
<< Начало < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следваща > Край >>
Страница 156 от 167

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!