Спортно състезание за хора с увреждания се проведе в парк „Рибница“ в „Северен“.Организатор на събитието бе районната администрация съвместно със сдружение „Надежда за достоен живот" с председател Веска Младенова. Над 70 души се включиха в инициативата в следните дисциплини: хвърляне на топка в цел, дърпане на въже и забавната игра „Садене на картофи". Първенци в „Хвърляне на топка в цел" са: на първо място – Краси Бабанова, на второ място-Величка Ямболийска, на трето място-Антон Шопов. В играта „Садене на картофи" спечели отборът със следните участници : Марияна Башкехайова, София Паскалева, Веска Кафадарова, Станка Делкова, Стела Николова, Величка Терзийска, Марияна Пенчева и Василка Минева. Победител в дисциплината „Дърпане на въже" стана екипът: Ивайло Денев, Костадин Кафадаров, Стела Николова, Величка Терзийска, Величка Ямболийска, Марияна Пенчева, Павлина Стоянова и Сияна Иванова. Най-възрастният участник бе 95-годишната Малина Митова. Призьорите в отделните дисциплини получиха награди, осигурени от администрацията на район „Северен“.

ДГ „Бреза“ спечели проект по подпрограма на Община Пловдив „Проектиране и изграждане на нови детски площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини“. В централната сграда на детското заведение с адрес ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ 21 бе реновирано част от дворното пространство, като бяха поставени нови плочки.Обновена бе и сцената с гранитогрес, на която децата изнасят тържества по различни поводи. Със съвместни усилия от страна на ДГ „Бреза“ и ОП „Жилфонд“ бе извършена цялостна реновация на вътрешните помещения на детската градина с втори адрес бул. „Дунав“ 69 и изцяло бе подменено покривното пространство. „Адмирации за директора на ДГ „Бреза“ Нели Димитрова, която е инициативна и работи по проекти за осигуряване на по-добри условия за забавление и занимания на децата.Така те ще учат и ще играят в една по-комфортна и безопасна среда“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Курбан по случай празника на Свети Йоан Рилски Чудотворец раздадоха днес в двора на църквата, носеща името на българския светец, от администрацията на район „Северен”. Храната бе осветена за здраве и благополучие от отец Лазар. Кметът на района Стоян Алексиев поздрави миряните и раздаде в кутии за еднократна употреба печена риба с гарнитура варени картофи на 300 души. „Нека Свети Йоан Рилски Чудотворец Ви дари със здраве, щастие и да изпълни сърцата Ви с вяра и надежда.Нека има любов и благоденствие във всеки дом“, обърна се към присъстващите Стоян Алексиев.

Kметът на район „Северен” Стоян Алексиев кани всички миряни на 19.10.2022 г. (сряда) от 10:30 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски”, където ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие по случай празника на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Заповядайте!

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 16 от 337
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!