Вторник, 28 Ноември 2023 13:00

Ред в района

Уважаеми, съграждани! За Вашата сигурност и безопасност на територията на район “Северен” вече ще дежурят патрули на Общинска полиция. Те ще следят за:

1.  нарушители на обществения ред;

2. спазване на правилата за движение по пътищата; 

3. неправилно паркиране на автомобили и други превозни средства. 

    Заедно с кмета на Община Пловдив обсъдихме нуждата от по-засилено присъствие на органите на реда в отделните райони.

    От своя страна г-н Костадин Димитров пое ангажимент да се увеличи броят на служителите на Общинска полиция, които да се грижат за сигурността на живеещите в района ни. 

    Твърдо вярваме, че чрез това сътрудничество между районната и общинската администрация ще успеем да осигурим безопасността на гражданите и ще гарантираме спазването на добрите норми на поведение.

Понеделник, 27 Ноември 2023 19:04

Седмичен отчет

Скъпи, съграждани!

Измина още една интензивна работна седмица от първия ми месец като районен кмет на нашия район “Северен”. Още веднъж искам да Ви уверя, че с екипа ми работим неуморно за това Вие да живеете по-добре във Вашия квартал и на Вашата улица. 

 

На официалната страница на района и в личния си профил редовно ще давам пред Вас отчет за свършеното от екипа ми, защото всички сме убедени, че трябва да Ви запознаваме с всяка предприета стъпка. Това е Ваше право!

Цялата минала седмица посветихме на най-малките, но най-важните - нашите деца, нашето бъдеще:

Посетихме градини, ясли и млечни кухни, за да се запознаем с екипа ми на място как и в какви условия се отглеждат, обучават и хранят децата ни.

Тези срещи и проверки ще са ежемесечни. Ще търсим различни форми - проекти; привличане на експерти, програми и организации за подобряване качеството на услугите.

Твърдо вярваме, че родителският контрол, но и подкрепата от страната на родителите, е от ключово значение.Бъдете сигурни, че важните въпроси ще решаваме заедно на редовни срещи.

 Безопасността на всички граждани на района бе темата на срещата ми с началника на Трето районно управление на пловдивската полиция. Ще работим в сътрудничество и за повишаването на сигурността в района.

И тази седмица вратите на кабинета ми бяха отворени за гражданите и техните сигнали и очаквания. От тях научихме за различни проблеми и замърсявания и незабавно образувахме проверки. Разпоредих по - ускорени проверки на сигналите и очаквам експертите от различните ни отдели бързо да излязат със становища. 

Срещите ми с Вас са предвидени за дните в сряда и четвъртък, между 15 и 17 часа. За да не чакате, може предварително да се запишете за приемното време. Но това е само условно, защото постоянно сме на разположение за всичко важно за Вас. За улеснение може да ползвате и електронната ни поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Там очакваме и Вашите сигнали. 

Продължаваме и с вътрешните проверки в администрацията, за да разберем всички какви договори са сключвани и какво е финансовото състояние на кметството.  

Изисках доклади от всички служители в районното кметство за състоянието в техния ресор, както и начини за подобряване на качеството на предлаганите услуги и административното обслужване.  

За да следите своевременно какво правим, Ви приканваме да харесате страницата на район “Северен” във Фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=61553585579485

Неделя, 26 Ноември 2023 15:36

Актуална информация

‼️ Актуална информация за обстановката в район "Северен" към 13:30ч:

 Дейностите по зимното почистване протичат с нормален ход - главните улици са чисти, асфалтът е обработен. 

 Повече от 100 сигнала са получени и се обработват по приоритет.

 Моля за нужното търпение и се извиняваме за причиненото неудобство, но екипите работят от малките часове, а сигналите са много!

 Най-искрени благодарности на снегопочистващите екипи, аварийните екипи, пожарната и гражданска защита, служителите на Общината и всички граждани, които са навън и работят за това ние да преминем спокойно през зимната метеорологична обстановка!

Неделя, 26 Ноември 2023 10:45

ВАЖНО

❗❗❗ВАЖНО❗❗❗

Поради опасност от падащи клони след снощния снеговалеж и натрупания мокър сняг по тях, както и предвид очакваният силен вятър в по-късните часове, ви призоваваме да бъдете изключително бдителни! 

С повишено внимание избягвайте парковете, детските площадки и пространствата около големите дървета.

 

Аварийни екипи на "Градини и паркове" работят интензивно из района! Молим всички граждани да бъдат внимателни! Обстановката ще бъде нормализирана в най-скоро време!

Телефон за сигнали: 032 901 179 или 032 954 165

Имейл за сигнали: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 16 от 359
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!