С прекрасно тържество възпитаниците на ДГ „Космонавт“ от 4-та „Б“ гр. „Дъга“ в район „Северен“ отбелязаха Деня на християнското семейство. Децата с приповдигнато настроение рецитираха стихчета за всички членове на семейството-мама, татко, кака, батко, баба и дядо.Изпяха мелодични песни, свързани с тематиката на празника-„Моето семейство“, „Аз обичам мама и тати“ и други.След което с голямо желание представиха драматизация на популярната народна приказка „Богданка“.А за финал изпълниха хорце -„Хопни ми, тропни ми“. „На този свят християнски празник, посветен на най-близките ни хора-Деня на християнското семейство, нека покажем внимание, обич и уважение към нашите родители, както и към нашите баби и дядовци.Семейството е голяма ценност.Пожелавам на Вас и Вашите семейства здраве, щастие, хармония и много хубави моменти заедно!“, поздрави деца и преподаватели кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството.

Акция по репатриране на стари автомобили бе проведена в район „Северен“. Отстранени са изоставените коли от следните адреси: бул. „Цар Борис III Обединител“ 8, бул. „България“ 2, бул. „Дунав“ 42, ул. „Полк.Сава Муткуров“ 83, ул. „Седянка“ 19, ул. „Йоан Екзарх“ 16, ул. „Харитон Куев“ 11—13, ул. „Борба“ 17, ул. „Средец“ 46 и ул. „Средец“ 93. „С поредната акция по репатриране освободихме още 10 места.По този начин постепенно решаваме важния въпрос с паркирането, като вдигаме излезли от употреба МПС-та. Благодарим на гражданите, които периодично подават сигнали за наличието на изоставени автомобили“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Част от собствениците доброволно премахнаха неизползваемите коли, с което съдействаха на администрацията на района. Според промените в Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните три месеца и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 164 и 032/901 199.

Детска площадка „Миньоните“, намираща се на ъгъла между ул. „Брезовска“ и ул. „Поп Манол“, беше облагородена.Боядисани бяха пейките, беседките, люлката, пясъчника и кътовете за деца. Това е поредната акция на администрацията на район „Северен“, целяща постигане на по-добри условия за отдих и забавление за деца и възрастни. „Благодаря на екипа на ОП „Градини и паркове“ и на гражданите, които взеха участие в инициативата.Грижим се за един по-чист и по-приветлив вид на всяко място в района“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Съвместна акция по облагородяване на междублоковото пространство, заключено между бул.“България“ 150-152, се проведе вчера. Сменени бяха счупените ребра на част от пейките, боядисани всички пейки и беседката. Администрацията на район „Северен“ продължава да се грижи за чистотата и поддържането на по-добър вид на всяко кътче в района. „Благодаря на всички, с които заедно осъществихме тази акция-служители на ОП „Градини и паркове“ и граждани, които се включиха в инициативата.Продължаваме да работим в екип и занапред“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 12 от 335
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!