От 14.10.2022г. (петък) от 09:00 часа започва изплащането на възнагражденията за членовете на СИК от изборите за 48-мо Народно събрание, проведени на 02.10.2022 г. Изплащането ще се извършва на каса в стая 12 в сградата на кметството на район „Северен“, намираща се на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ № 22А. Гражданите, които са работили в секционните комисии, е необходимо да представят документ за самоличност и удостоверение за участие в СИК, издадено от РИК. Касата ще работи и в обедната почивка, която е от 12:00 до 12:30 часа.

Спортен празник се проведе в ДГ „Славей“ в район „Северен“.Той е традиционен за детското заведение, състои се всяка есен.В него участваха всички деца- от яслената до подготвителната група. Спортните уреди бяха разположени във вътрешния двор на детската градина върху реновираната настилка.Малчуганите се упражняваха в елементи на различни видове спорт-хандбал, волейбол, баскетбол, бадминтон и футбол.Освен това взеха участие и в спортни дейности като провиране, лазене, скачане и ходене в зиг-заг. Гости на празника бяха студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност „Предучилищна педагогика“ и кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. В края на събитието директорът на ДГ „Славей“ Любка Биволарска раздаде награди по групи-спортни принадлежности.

Движение "Спорт за всички-Мама, татко и аз-баба, дядо и внуче" организира крос „Златна Тракия“ в район „Северен“, който ще се проведе в парк „Рибница“ на 15.10.2022 г. (събота) от 10:00 часа. Събитието се финансира от Община Пловдив и се осъществява със съдействието на кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев. Дисциплините в състезанието са:бягане на всички възрастови групи-от детска градина до най-възрастните участници. Кросът е без предварително записване.Желаещите да участват застават на старта, вземат състезателен номер и се включват в състезанието. Победителите ще получат медали и предметни награди.Ще бъде разиграна и голяма томбола с велосипеди. Заповядайте на спортния празник! Очакваме Ви!

Много рок и добро настроение имаше за присъстващите в две поредни вечери на фестивала „Лятна уикенд сцена за млади рок изпълнители“ в парк „Рибница“ в район „Северен“.Мероприятието се организира от сдружение "Активна подкрепа за креативност" с подкрепата на Община Пловдив. Шест млади рок групи взривиха публиката със своите прекрасни изпълнения. Първата фестивална вечер бе открита от Deatmag с рокендрол и хеви метъл парчета.Музикантите са от квартал Коматево, а барабанистката е от гр. София.Макар и млади, имат богат сценичен опит.В момента подготвят записи за авторски албум. Loners on the Hill изпълниха авторска музика, която представлява смесица от много стилове, както леки балади, така и тежки експресивни парчета.Те са банда с голям брой клубни и фестивални участия, като са първенци в конкурса „Силата на рока“, организиран от Милена Славова.Победители са за авторска песен през 2020 г. The Ex Libris представиха прогресив метъл песни.Те са също млада банда, като музикантите от групата са свирили в много други музикални проекти.Открояват се с богат музикален и сценичен опит.Победители са в конкурса на група „Севи“ за авторска песен, като спечелената награда е запис на сингъл в тяхното студио. Втората фестивална вечер бе открита от група ANIMÆ.Тя се състои от енергични, нахъсани музиканти, които свириха много тежък метъл. След тях на сцената излязоха Sweet Poison- гости от Монтана, чиято вокалистка е студентка в Пловдив.Групата участва със свое изпълнение в класацията на радио Z-Rock.Музикантите представиха поп-рок кавъри и авторски песни. Slathe е банда от Пловдив, чиито музиканти свирят в други, вече известни пловдивски рок групи. Те изпълниха алтернативни рок песни.Имат също груув метъл мотиви в песните.Наскоро са издали първия си сингъл „Love hate (abusor)”. „Щастлив съм, че за втора поредна година парк „Рибница“ става притегателно място за рок музиката.Надявам се младите таланти да покажат най-доброто от своите възможности и с изявите си да зарадват почитателите на рока, без значение от възрастта им.Пожелавам на всички групи вдъхновение, хъс и много нови сценични изяви“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев на старта на събитието. „Идеята на този фестивал е подкрепа на младите изпълнители, творящи авторска музика“, заяви ивент мениджърът на рок феста Тони Арнаудов-Сатаната. Рок групите заслужено получиха бурни аплодисменти от развълнуваната публика.

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 11 от 331
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!