Понеделник, 23 Април 2018 07:36

„Доброто продължава”

 На 24 април 2018 /вторник/ от 17.30ч. в зала „Пловдив“ на Гранд хотел „Пловдив“ ще се състои благотворителен детски концерт на възпитаниците на ДГ „Дъга” във връзка с инициативата „Доброто продължава”. Тази година каузата е посветена на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”. В името на здравето на детето благородната инициатива е подкрепена от кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев и цялата районна администрация, която вече набра значителна сума в помощ на лечението на Лилия. Към инициативата се присъединиха десетки детски и учебни заведения от целия град, обществени организации, а главен източник на надежда за здравето на малката Лилия са родителите, учителите и служителите на ДГ „Дъга”, които с подготвения благотворителен концерт се надяват да подкрепят надеждата за успешното лечение на Лилия Козарева. Добре дошли на събитието са всички, които искат да подпомогнат доброто да продължи!

 

 Облагородяване на парк „Надежда” и детската площадка в него се извърши днес по инициатива на фирма „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

         Акцията, която е доброволна и със социална насоченост се провежда  за втора поредна година и стартира в 9.30 часа в парк „Надежда” на ул.”Ален мак” №10.

         В инициативата лично участие взаха Герхард Дивалд – управител на фирмата в Австрия, служители на фирмата и членове на семействата им, Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен”.

         Облагородяването на парк „Надежда” се състоя в следните дейности:

-         Залесяване с 8 броя кипарис

-         Залесяване с 400 бр. храсти от вида лигуструм

-         Монтаж на 20 нови ребра на пейките  в парка

-         Боядисване на пейките

-         Боядисване на детската площадка

-         Поставяне на нова ограда на детската площадка и боядисването й

-         Поставяне на нов парапет на пясъчника

След приключване на акцията парка придоби по-зелен и приветлив европейски вид.

„Това е една чудесна инициатива, хубаво ще бъде ако повече големи фирми последват примера на „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД и стартират подобни акции в целия град” – коментира инж.Ралев.

 

Петък, 20 Април 2018 07:33

50-годишен юбилей

   ДГ „Славей“ се готви за скорошния си 50-годишен юбилей и днес малките й обитатели, техните учители и родители подготвиха мащабна еко акция за облагородяване на огромния двор на детското заведение. Пролетният дъжд обаче попречи на малчуганите да влязат в ролята на любители градинари, но засаждането на цветята, което така нетърпеливо очакваха, само се отложи за по-сухо и топло време.

            За сметка на това, гостите на акцията – инж. Р. Ралев, кмет на район „Северен“, неговите заместници Л.Кътова и К.Георгиев, секретарят на района Д.Йорданова и експертът „Образование Н.Нончева, станаха участници в еко спектакъла „Земята – нашият зелен дом“. Той бе подготвен и осъществен от малките артисти от втора група, които с обич представи директорът на градината Л. Биволарска. Тя обясни, че за толкова малки деца е много трудно да влязат в ролята на убедителни оратори, но и Слънцето, и Земята, и стихиите, в чиито образи се превъплътиха малките славейчета, трогнаха многобройните зрители на спектакъла.

            Впечатлен от уменията на децата, инж.Р.Ралев сърдечно им благодари, пожела им да са здрави и да помнят винаги думите на своите учители, че само ако пазим чиста нашата планета, ще можем се радваме на зелената й приказка.

Петък, 20 Април 2018 07:31

Бъди независим!

  Концерт под наслов „Бъди независим! „Северен” е срещу дрогата!” се проведе вчера в парк „Рибница”, организиран от администрацията на район „Северен” под патронажа на кмета на района инж.Ральо Ралев.

         С приветствие и апел към учениците да не се подлъгват и да не пробват забранени вещества концертът откри лично кметът на района инж.Ральо Ралев, а стотиците събрани деца и граждани го аплодираха бурно.

         Участие в концерта взеха ученици от СУ „Никола Йонков Вапцаров”-вокална група „Елисавета”, Валентин Картелов, мажоретен състав „Кукла”; ОУ „Панайот Волов”-Недялка Помакона и Моника Кънчева; СУ „Христо Груев Данов”-вокални групи „Веселите ноти” и II I с ръководител Михаил Тодоров, ОУ „Райна Княгиня"-акапелно изпълнение на Ива Ичевска; СУ „Пейо Крачолов Яворов” - танцова група „Black Angels", вокална група „Селект мини”, с ръководител Иван Томов.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

         Изпълненията от песни, танци, стихотворения повдигнаха духа и настроението на всички гости.

         Концертът се осъществи със съдействието на Общински съвет по наркотични вещества с превантивно-информационен център Пловдив, както и със съдействието на служители от детска педагогическа стая към Трето РУ Пловдив, които осигуриха информационни материали и покана към всеки, който има въпроси, свързани с темата или близък, употребяващ забранени вещества, на който трябва да се помогне да се обърне към тези две институции.

         На присъстващите на мероприятието служители от кметството раздадоха брошури с информация за това как действат вредните за човешкия организъм вещества, съдържащи се в тютюна, алкохола, халюциногени, хероин, метамфетамини и други наркотични вещества; за опасния непознат – основни правила за безопасност, когато се прибираш, малка книжка за родителя-кога и как да разговаряме с детето си за наркотиците, причини, признаци за използване на наркотични вещества, информация за дизайнерските дроги, които буквално изпържват мозъка и за фаталните последици, до които могат да доведат, за физиологичните и психичните ефекти на дрогите, за здравните последици след употребата им и други.

         Интересна за подрастващите се оказа викторината с въпроси към тях по темата.Оказа се, че децата са наясно за рисковете, които крият наркотиците. За  всички вярно отговорили организаторите бяха подготвили интересна книга подарък.

         След песента „Моя страна, моя България”, последва томбола с две големи награди. Заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова изтегли печелившите Виктория Димитрова Стоева, която си тръгна с чисто нов мобилен телефон, осигурен от спонсора Vivacom и Румен Ангелов Тодоров, който получи президентски стол, осигурен  от  Office 1 Superstore.

         Всички заедно извикаха „Не на дрогата! Тя не е решение на проблемите ви!”

         Целта на концерта бе постигната, а именно децата ни да са информирани за опасния капан, в който могат ги вкарат наркотиците, за да не провалят и погубват най-ценното, което притежават – ЖИВОТА СИ!

         Накрая всички се хванаха на кръшно българско хоро.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 2 от 183

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!