Днес кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев, заместник-кметът Калоян Георгиев и родители, потребители на услугата, прерязаха лентата на нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ян Хус” № 7 към детска кухня “Слънчеви усмивки”.

Той ще замени стария, намиращ се на ул. “Пантелей Генов” № 3, в непосредствена близост до новоизградения. Лошата локация на предишното помещение от гледна точка на безопасност и леснодостъпност, както и амортизирането му с годините, породи направата на новата разливочна.

Реновираното помещение и оборудването отговарят изцяло на хигиенните изисквания на РЗИ, информират от районната администрация.

Детска кухня “Слънчеви усмивки” с адрес бул. “Марица” № 51 обслужва месечно повече от 400 деца в Район “Северен” като в нея се приготвя разнообразна храна за деца от 10 месеца до три годишна възраст, отговаряща по качествен състав и технологична обработка на възрастовите особености на детския организъм.

Храната се раздава в още 3 разливочни пункта на територията на района, един от които е този на ул. “Ян Хус” № 7. От администрацията на района припомнят, че в началото на тази година се изгради чисто нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ален мак”  4. Т.е. в рамките на няколко месеца се подновиха две от помещенията, ползващи се за разливочна.

„Убедени сме, че с тези нови придобивки допринасяме за комфорта на ползващите детска кухня. Стремим се да удовлетворяваме нуждите на децата и техните родители.", заяви кметът Ралев.

Завърши преасфалтирането на ул. “Карловска” в пловдивския район “Северен” в частта си зад казино “Риц”. Райкметът инж. Ральо Ралев лично откри днес реновирания участък.

Ремонтните дейности включваха фрезоване, полагане и подсилване на основа на участъците, където това е необходимо и полагане на асфалт. Изграден е наново съществуващия тротоар с нови вибропресовани плочи и бордюр. Обособени са нови  10 паркоместа.

Акция по вдигане на незаконни гаражи и такива на неизрядни платци предприе райкметът Ралев.

След извършени проверки от страна на служители от администрацията, се оказа, че 4 броя гаражни клетки са поставени без необходимите разрешения или техните собственици не заплащат таксата за ползването на общински терен. 

"Общината и в частност районът търпи загуби всеки ден от недобросъвестни платци и срещу тях трябва да се предприемат действия", аргументира се кметът.

            Изготвени са заповеди за принудителното премахване на гаражните клетки, които се намират на бул. ”Васил Априлов” срещу № 101 (2 бр.), ул. “Победа”  61 и  бул. “Марица”  51. Преместваемите съоръжения са вече отстранени.

Продължава инициативата на район “Северен” по реновирането на детските площадки. След парк “Сърнена гора” администрацията се включи в освежаването на детската площадка на ул. “Борба” № 5/7.

Със съдействието на ОП “Градини и паркове” се ремонтира основното детско съоръжение, представляващо комбинирана детска пързалка тип “замък”. Ще бъдат поставени седалки на двойната люлка, тъй като в момента липсват такива. Изградиха се наново съществуващите четири пясъчника, а върху циментовата им обшивка се поставиха дървени седалки. Ще бъде подменен и пясъкът в тях. Счупените ребра на пейките са подменени с нови.

Днес служители от администрацията на район “Северен” боядисаха всичките 10 бр. детски съоръжения на площадката за игра, 2 бр. тенис маси, беседките и парковите пейки, които са около 30 на брой.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 2 от 157

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!