Мащабна акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) проведе администрацията на район „Северен” вчера – съобщи изпълняващият функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. Акциите по облепяне на ИУМПС се провеждат в изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Пловдив. Става въпрос за автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост-на улици, тротоари, паркинги, зелени площи или друга общинска територия. В изпълнение на горепосочената Наредба се сформира комисия с участието на представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, на ОП „Паркиране и репатриране” , както и на фирмата, сключила договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата. След извършения обход на сформираната комисия вчера са облепени 40 броя автомобили на територията на „Северен”. След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат тримесечен срок сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места. Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”. „В петък – 28 юни акцията по облепяне на излезли от употреба МПС-та на територията на район „Северен” ще продължи. Целта ни е да освободим максимален брой от така необходимите места за паркиране.” - сподели г-жа Кътова.
Г-жа Лариса Кътова – изпълняващ функциите на кмет на район „Северен” и заместник-кметъ д-р Красимир Асенов посетиха днес пенсионерски клубове и домове на хора в тежко социално положение. Поводът е организираната съвместна акция на БЧК и районната администрация за осигуряване на хранителни продукти от първа необходимост на лица в тежко социално положение. Бенефициенти на хуманитарната акция са граждани от пловдивския район „Северен” – възрастни хора, хора с увреждания, самотни майки и др.

Втората за район „Северен” безплатна денонощно работеща библиотека на открито вече е факт в кът за отдих „Моливчета”. Кътът, намиращ се западно от пешеходния мост до ул.”Неофит Рилски” става все по-предпочитано място за отдих и почивка от гражданите след поетапното му облагородяване от районната администрация и спомоществователи. Къщичката за книги е заредена с разнообразно жанрово четиво и ще радва любителите му, които вече имат възможността да си взимат от книгите за свободно четене, както и на свой ред могат да оставят книги за следващи читатели. „Градското пространство е обогатено, радвам се, че успяхме да провокираме интереса на малките жители на района към книгите - показва ни го Марина, която първа се възползва от възможността да си вземе книжка от библиотеката на открито” – сподели г–жа Лариса Кътова, изпълняващ функциите на кмет на района. След успешното разработване на първата библиотека, намираща се пред районната администрация на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А, втората библиотека в кът за отдих „Моливчета” е нормалното продължение на тази инициатива. Преди месец същото парково пространство бе облагородено с пет на брой виенски паркови пейки в ярки цветове, допълнени от три броя кошчета за смет в същия виенски стил. Съоръженията са дарени на община Пловдив - район „Северен” от фондация „Стария бряст” гр.Сливен с изпълнителен директор Стефан Стефанов и бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен с ръководител Магдалена Данчева. Облагороденото пространство вече е любимо място на жителите на района за срещи, разговори, отдих и четиво, а инициативата „малка безплатна библиотека” ще се реализира и на други подходящи места в „Северен”.

20 броя нови кошчета за отпадъци са поставени вчера в район „Северен” – съобщи изпълняващият функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. Кошчетата са изработени от бетон, изключително здрави са и са с вместимост 40 литра. Върху тях е изобразено логото на община Пловдив. Половината от тях са осигурени от районната администрация, а останалите от ОП „Градини и паркове”. Те са поставени на места, където липсват такива, както и по желание на жители на „Северен”– това са основни булеварди, градинки, паркове, междублокови пространства и места със завишен човекопоток. Адресите, на които са поставени новите съоръжения са следните: 1. Междублоково пространство на бул.”Марица” №51-53 и ул.”Победа” №2 – 1 бр. 2. Ул.”Брезовско шосе” №4 - 2 бр. 3. Бул.”Дунав” №166-168 – 1 бр. 4. Ул.”Бързия” №8, до спортно игрище – 1 бр. 5. Бул.”Дунав” №202 – в градинката до параклиса – 2 бр. 6. Ул.”Милеви скали” №6, до беседката – 1 бр. 7. Ул.”Милеви скали” №9 – 2 бр. 8. Бул.”Васил Левски” №14, вход А – 2 бр. 9. Междублоково пространство на бул.”България” №32-42 и бул.”България” №20-30 – 2 бр. 10. По поречието на река Марица от ул.”Тимок” до ул.”Луда Яна” – 6 бр. За гражданите, които желаят да конкретизират място за поставяне на кошчета за отпадъци, телефонът е 032/901 165 – отдел “Екология” към районната администрация. Г-жа Кътова апелира гражданите да изхвърлят отпадъците си на определените за целта места, както и да опазват общинската собственост.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 234

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!