Благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" организира кметът на район “Северен” Стоян Алексиев. Той кани всички граждани да се присъединят към каузата в навечерието на най-светлите християнски празници-Коледа и Нова Година. Масите на базара ще са на разположение утре -13.12.2019 г. от 10:00 часа в заседателната зала в сградата на районното кметство с адрес бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" № 22 А. Децата ще представят своите ръчно изработени картички, играчки, коледна украса и сувенири. „Този базар е традиционен, организира се всяка година от кметството на района. Надявам се повече граждани да отворят сърцата си за добри дела преди Коледа и да помогнат на децата в неравностойно положение“, призова кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.
Презентация на проект „Добри практики в подкрепа на социалното и емоционалното развитие на децата“ бе направена днес в ДГ „Дъга“. За първи път учебното заведение печели проект по „Еразъм +“, като финансирането е на стойност 25 700 евро. Срещата бе открита от Нели Нончева-главен експерт „Образование и култура“ в район „Северен“, която представи водещите проекти, по които ще работят детските градини, като се спря на: проектът по „Еразъм+“; „Утринна приказка“; „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ и „Монтесори педагогиката“. От презентацията на ДГ „Дъга“ стана ясно, че десет педагогически специалисти от учебното заведение са взели участие в образователната мобилност в частна детска градина „Уелс“ в град Кардиф. „Участието на учителите на детската градина в такъв мащабен проект по програма на ЕС ще бъде примерът, доказващ, че европейските измерения и интеркултурализацията подкрепят и осъвременяват визията на институция като нашата“, каза директорът на ДГ „Дъга“ Димитринка Симеонова. Тя добави още, че проектът предлага ефективни модели на социално и емоционално поведение, способстващ за благополучието на децата и техните семейства. „Всичко това значително ще повиши обществения интерес към програмите на ЕС и желанието за кандидатстване и възползване от възможностите, които дава членството в ЕС на всеки негов гражданин“, завърши презентацията си г-жа Симеонова. Целта на екипа на ДГ „Дъга“ е учителите да доказват, че чрез работата и постиженията си са част от Европейската общност. Специален гост на събитието бе кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев заедно със заместниците си Лариса Кътова и Калоян Георгиев. „Тази среща е от изключителна важност, за да покаже, че работата по проекти в детските градини е започнала активно. В следващите години очакванията ми са дейността да се разгърне още по-амбициозно и район „Северен“ да стане водещ в града“, каза Стоян Алексиев. На срещата присъстваха всички директори и главните учители на детските градини в района. Сред гостите бяха началник на отдел „Образование“ Община Пловдив Донка Щилянова и главен инспектор Даниела Николова.
Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев присъства на коледното тържество на детска градина „Марица”. Инициативата „Повече светлина за твоята Коледа” е съвместна на Duracell България и детското заведение. Целта е децата да се научат да пазят околната среда, като в детската градина се предвижда обособяване на специално място за събиране на батерии от семействата на малчуганите от детската градина. Мероприятието бе в съчетание с традиционното пускане на коледната украса на сградата на детската градина. Тържеството протече с богата празнична програма от песни и танци, като участие взеха всичките 170 деца, възпитаници на ДГ „Марица”. „Пожелавам на всички здраве, топлина в семейството, хармония и светли празници”, каза директорът на детската градина Надежда Дервенска. „Коледа и Нова Година са най-големите християнски празници. Нека ги посрещнем, изпълнени с вяра и надежда, че 2020-та ще ни донесе повече здраве, късмет и сбъднати мечти”, приветства деца и родители Стоян Алексиев. Сред гостите на събитието бе заместник-кметът на район „Северен” Калоян Георгиев. Празничната програма завърши с традиционно българско хоро, на което се хванаха малки и големи.

Благотворителна акция за граждани от „Северен” проведе кметът на района г-н Стоян Алексиев съвместно с „Обединена млечна компания” ЕАД, в лицето на оперативния директор г-н Михалис Другас. Над 1000 броя плодово кисело мляко от марката „Верея”-с парченца вишна и с мюсли и шоколад и над 800 броя кисело мляко от марката „Верея Чудно” с 5% масленост бе раздадено на пенсионерите от трите пенсионерски клуба в района- ПК на ул.”Хан Телериг” №5, ПК „Герджика” на бул. ”Марица” №51 и ПК „Райна Княгиня” към НЧ „Георги Търнев 1900”. „Трябва да обръщаме по-често внимание на възрастните хора и да отделяме повече време за тях. Благотворителността в самата си същност е проява на доброта и човечност към хората около нас”, каза Стоян Алексиев. Пенсионерите благодариха на кмета на района и на общинското ръководство за жеста, направен преди големите християнски празници Коледа и Нова Година. В събитието се включи и заместник-кметът на район „Северен“ Лариса Кътова.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 249

 ИЗВЪНРЕДНА

     НОВИНА!

 

Гореща линия за коронавирус

COVID-19 за Пловдив:

0700 147 44

 

Координационен център за

социални услуги:

0878 371 710

0878 371 449

 

Електронно обслужване с  национална   система   за    електронно    връчване.

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!