Приключи обновяването на детските съоръжения на територията на Район “Северен”, извършено със съдействието на ОП ”Градини и паркове”. Подменени са стари и счупени седалки от детски люлки, като новопоставените са презназначени както за деца от 1-3 годишна възраст, така и за деца от 3-12 год. Новите люлки са поставени на детските площадки, намиращи се на следните адреси:
на ул.”Борба”№ 7 – 2 броя; на парк “Сърнена гора” - 2 броя; на бул.”Васил Априлов ”№ 109 – 2 броя; на бул.”Дунав”№ 2 – 2 броя; на ул.”Победа”№ 65 – 2 броя; на ул.”Вук Караджич” срещу Френската гимназия – 2 броя; на бул.”Дунав”№ 9 – 2 броя; на ул.”Достоевски” № 2 – 2 броя; на ул.”Милеви скали” до детска млечна кухня–2 броя; на бул.”Цар Борис III Обединител”№ 18 – 1 брой и в градинката на “Хитър Петър” - 2 броя.
Седалките за детските люлки са закупени със средства от бюджета на район”Северен”.

Петък, 25 Август 2017 12:18

Услуги за по-добър живот

Кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев и част от екипа по организация и управление на проект „Услуги за по-добър живот” днес се срещнаха с потребителката по програмата г-жа Веска Младенова, която е председател на УС на Сдружение за хора с увреждания „Надежда за достоен живот“. За да пътува до Дом за възрастни хора по работа, тя ще ползва специализираното транспортно средство по проекта. Г-жа Младенова се придвижва с инвалидна количка, поради което за нея от изключително значение е удобството, бързината и сигурността на движение в градска среда. В помощ на потребители като нея проектът има голямото предимство да осигурява удобен транспорт чрез специализиран бус, оборудван с необходимото, за да предоставя услуги на инвалиди и трудно движещи се възрастни потребители. Десетки са пътуванията, предприети от хора на различна възраст и с различни заболявания и страдания, които благодарение на тази услуга имат сигурността, че потребността им от придвижване е гарантирана, като са налице и всички мерки за безопасност. Инж. Ралев уточни, че само през летния сезон са извършени над 70 подобни пътувания в града, но и извън него до места, които са били пожелани от потребителите на проекта. По-възрастните от тях са поискали да посетят някои манастири като Бачковския и Араповския, а децата и юношите са били отведени до Шипка и Пампорово. Г-жа В.Младенова е пътувала с буса до Павел баня и до гр. Стара Загора за лечение и рехабилитация и призна пред кмета, че за нея е голямо облекчение да има такъв вид услуга. Тя изрази горещата си благодарност към кмета и всички от екипа по проекта за тяхното изключително внимание, отзивчивост и уважение към потребителите на проекта. На сбогуване инж. Р.Ралев и благодари за хубавите думи, гарантира, че винаги, когато има потребност от услугите на буса, те ще бъдат предоставяни. Двамата изразиха надежда, че проектът по схема „Независим живот“ ще има своето продължение, тъй като неговата социална значимост е доказана.

Завърши ремонтът на тротоара на ул."Васил Левски", в близост до пешеходния мост на р.Марица, съобщи кметът на район "Северен" инж.Ральо Ралев.
Изцяло обновена е тротоарната настилка в участъка от ул. ”Оборище” до ул.”Брезовска”, като са поставени нови вибропресовани тротоарни плочи с обща площ 532 кв.м. и 166 л.м. нови градински бордюри. Монтирани са ограничителни колчета, които да препятстват паркирането на МПС-та на новоположената тротоарна настилка.Разширен е джобът на контейнерите за изхвърляне на отпадъци и са оформени вази около съществуващите дървета.
От началото на 2017г. в район "Северен" са подновени над 2900 м? тротоарни настилки с нови вибропресовани плочи и бордюри.


В двора на ДГ „Славей” бе направена първа копка за изграждане и оборудване на две нови комбинирани детски съоръжения, като целта е придобивката да бъде готова до началото на учебната година и да зарадва над 200 малки обитатели на детското заведение. Кметът на района инж.Ральо Ралев направи първата копка на бъдещите площадки, управлявайки багер, а редом с него беше и директорът на градината г-жа Любка Биволарска. Деца и учители и персонал бяха радостни свидетели на събитието, станало възможно след участие в програма на Общината за финансиране проектирането и изграждането на нови детски площадки. Кметът на района всяка година мотивира за участие в тази програма всички районни детски градини, благодарение на което дворните им пространства чувствително се обновиха, а съоръженията за игра отговарят на съвременните изисквания за удобство и високо качество на използваните материали. Благодарение на този подход през това лято освен в ДГ „Славей” ще бъдат направени ремонти в още 4 детски градини на обща стойност за района в размер на 44,700 лв. – значителна сума, отпусната от Община Пловдив, към която с 30% участие ще се включат и самите детски заведения със средства от своите бюджети. Тези вложения, уточни инж.Ралев, ще дадат възможност да се преодолее неизбежната амортизация и да се дооборудват съществуващите детски обекти. Похвално е, че директорите на градините не пестят усилия, за да разработват проекти за участие в програмата, така доказват, че са добри стопани на своите детски заведения. Изпълнител на проекта за ДГ „Славей” е фирма Проинвест Строй ЕООД, на която стопаните на детското заведение заявяват очакване за качествена и в срок извършена работа, общата стойност на която ще бъде 10 000 лв. Символично плисване на вода и разчупване на пита по стар обичай ознаменуваха първата копка, след което инж.Р.Ралев пожела на строителите успешна работа, а на стопаните на ДГ „Славей” да се зарадват на новата си придобивка точно за откриването на учебната година.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 167

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!