Правителството стартира Национална програма за елиминация на морбили и рубеола 2019-2022 г., чиито задачи са насочени към намаляване възприемчивостта на населението към морбиления и рубеолен вирус, осигуряване на допълнителна възможност за имунизация на групи с повишен риск от заразяване чрез целеви ваксинални кампании и укрепване на системата за надзор на морбили и рубеола. Поради високите нива на риск в етническите квартали, от няколко дни е в ход съвместната кампания на общопрактикуващи лекари, медицински персонал и здравни медиатори от администарцията на район „Северен“ в Арман махала и Шекер махала – съобщи пред медиите кметът на района инж. Ральо Ралев. Издирени и установени са всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационната схема. Общо за двете махали неимунизираните или подлежащите на реимунизация са 51 деца, 36 от тях живеят извън страната, 2 деца са преместени в други градове, 9 са имунизирани, а 4 други ще бъдат реимунизирани. Кметът инж. Ралев, изказва благодарност на общопрактикуващите лекари в район „Северен“: д-р Ив. Коева, д-р Дипчикова, д-р Станчев, както и на мед. сестра С. Величкова и на двамата здравни медиатори – Никола Стефанов и Ракип Юсеин.
Четвъртък, 21 Февруари 2019 07:24

Общото събрание на етажната собственост

Кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев присъства на общото събрание на етажната собственост на ул. “Панагюрище” № 19-29. Основната цел на събирането бе току-що обновената многофамилна жилищна сграда по Национална програма за енергийна ефективност. Живущите изказаха огромно задоволство от санирането на блока им и крайния ефект от това – по-малко потребление на електроенергия. По техни думи разходите за електро и топлоенергия са паднали наполовина. Сега основните им искания към кмета бяха облагородяване на околоблоковото пространство – окастряне на дърветата наоколо, нови пейки, подмяна на счупени ребра и оформяне на градинки. Ралев пое ангажимента да удовлетвори исканията им.
Сряда, 20 Февруари 2019 07:22

Отчет на служителите от Трето РПУ

Отчет на служителите от Трето РПУ в район „Северен“ В присъствието на кмета на район „Северен“ – инж. Ральо Ралев, зам.-кмет д-р Красимир Асенов, секретаря на кметството Десислава Йорданова, началника на Трето РПУ – Пловдив Никола Симов, журналисти и граждани, служителите на група „Териториална полиция“ при сектор „Охранителна полиция“ – Трето РПУ – Пловдив, отчетоха своята дейност за изминалата 2018 г. Съгласно утвърдения план на сектор „Охранителна полиция“ и в съответствие с основните приоритети и произтичащите от тях задачи на МВР за 2018 г., работата на група „ТП“ се придържаше по сведените приоритети с изведени основни задачи: активна дейност на състава за недопускане, пресичане и разкриване на нарушения на обществения ред и сигурност; ефективна работа по противодействие на структуроопределящи престъпления-грабежи, измами на възрастни хора, кражби от домовете и МПС, наркоразпространение и др.; активна работа по наблюдение и обезпечаване на лица представляващи интерес, лица освободени от затвора, малолетни и непълнолетни, склонни към извършване на престъпления и т.н. За информация на обществеността, през 2018 г. на територията на район „Северен“ са регистрирани общо 85 ПТП, с един загинал и сто души ранени. Общият брой регистрирани престъпления е 705, от които криминалните са 630 бр. В сравнение с предхождащата години се наблюдава ръст от 50 бр. престъпления, а разкриваемостта се запазва на относително същите нива от 48,38% през 2017, на 46,6% през 2018 г.
Вторник, 19 Февруари 2019 09:58

Заедно със специалисти

Кметът на Район “Северен” – инж. Ральо Ралев, заедно със специалисти от районната администрация, ще присъства днес на общо събрание на живущите в блока на ул. “Панагюрище” № 19-29 по молба на самите тях. Гражданите ще имат възможността да споделят своето лично мнение за обновяването на жилищната им сграда по Национална програма за енергийна ефективност, както и да направят препоръки за облагородяване на микрорайона, който обитават. Общото събрание ще се състои днес, 19.02.2019 г. /вторник/ от 18 ч. пред входа на ул. “Панагюрище” № 19.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 223

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!