Вторник, 27 Февруари 2018 12:59

Ден на биоземеделието

За десета поредна година Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив е инициатор и организатор на “Ден на биоземеделието”. Форумът е част от международната селскостопанска изложба АГРА и в него традиционно участват изтъкнати учени и експерти в областта на биоземеделието, научни и неправителствени организации, държавни институции, бизнес организации, университети и др.

Инж.Ральо Ралев – Кмет на Район Северен” - Община Пловдив бе официален гост на юбилейната международна научна конференция „Биологично земеделие и устойчиво развитие“, която се проведе на 23 февруари 2018 г. в Международен панаир – Пловдив.

Работата на конференцията премина в три дискусионни панела и една постерна сесия. Инж. Ралев взе участие в трети дискусионен панел на тема: ”Ролята на общините за насърчаване на устойчивото производство и потребление”.

В конференцията взеха участие 37 учени от чужбина и 40 от България с 30 доклада и 15 постера. Бизнес организации от страната споделиха ценен опит и добри практики.

И тази година  проф. Димитров – ректор на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив връчи престижната награда за принос в развитието на биологичното земеделие Лауреат „БИОФАКТОР“ 2018 на Елена Герганова - член на Съвета на директорите на „Гимел” АД и "Оранжерии Гимел" АД.

 

 
 
 

И тази година продължаваме с изпълнението на заповедите по премахване на незаконни постройки на територията на район “Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Съвместно с Трето РУ “Полиция” при ОД на МВР – Пловдив, принудително се събориха две постройки, а именно:

1. Незаконно поставено ВПС (гараж) на държавна собственост, на територията на Професионална гимназия по кожени изделия и текстил “Д-р Иван Богоров” вкв.”Хаджи Димитър” (Арман махала);

2. Незаконно поставен „павилион за услуги - поправка на обувки”намиращ се в предгаров площад на ЖП гара Филипово.

            Незаконните постройки са съборени и теренът разчистен.

Акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та се проведе в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриранепринудително бяха репатрирани 11 автомобила.

МПС-тата, които са в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, бяха отстранени от следните адреси: ул. “Борис Дякович  2/4; ул. “Брезовско шосе”  4А; срещу ул. “Борба”  5; бул. “Дунав”  1, 114;  бул. “Васил Априлов”  99/101, 109-111, 119; ул. “Хан Пресиян”  29; ул. “Ильо Войвода”  23.

Това са автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост. Техните собственици не са изпълнили предписанията, във вид на предупредителен стикер, а именно, че разполагат с 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. 

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология" .

Кметът на „Северен” специален гост за  Сирни заговезни в ДГ „Захарно петле”

По случай Сирни заговезни в ДГ „Захарно петле” директорът Цветана Лазарова и всичките деца посрещнаха с впечатляващо кукерско шествие кмета на района инж.Ральо Ралев и екипа му. Денят ще остане в съзнанието на всички участници в обичания празник с вълнуващи изненади за децата и гостите им. Богата изложба на кукерски маски, изработени от малчуганите, учители и родители, посрещна във фоайето новодошлите. Те бяха майсторски изработени с разнообразни естествени материали, а някои от тях имаха две лица – смешно и страшно. Презентацията за кукерските обичаи и шествия впечатли и децата, и гостите, като най-силно вълнение предизвикаха огромните хлопатари, окачени на кръста на шестващите кукери. Кулминацията си празникът достигна, когато децата, облечени в народни носии, пресъздадоха някогашното обхождане на домове с пожелания за здраве, благополучие и богат урожай. Към тях с тътен се присъединиха група кукери с красиво оцветени маски и със звънци на кръста – също толкова впечатляващи, каквито децата ги видяха и в презентацията.

Най-вълнуващ бе моментът на прочутия ритуал на хамкането с халва, в който се включи и заместник-кметът К.Георгиев. Той завъртя над главите на децата завързаната с червен конец бяла халва, а наобиколилите го малчугани се заливаха от смях, защото въпреки многото подскоци, все не успяваха да достигнат до сладкото парченце.

 Инж. Ралев бе не по-малко развълнуван от малките стопани на градината  и ги успокои, че за всички ще има сладости. На всички в ДГ „Захарно петле” – и на децата, и на учителите, и на служителите – кметът пожела да са здрави и да посрещат с радост хубавите народни празници, да почитат традициите и да опазват българския дух. Малчуганите му направиха специален подарък – най-хубавата кукерска маска бе поднесена на кмета, за да му напомня празничния ден в ДГ „Захарно петле”.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 183

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!