Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев посети ДГ „Захарно петле“ с втори адрес „Ген.Кутузов“ 4, за да провери как се осъществява започналото на 3-ти август саниране на сградата. Предстои да бъде извършено цялостно саниране на детското заведение с полагане на външна минерална мазилка, полагане на бяла фасадна боя по стрехите и козирките на сградата, хидроизолация на покрива и стените, вертикална планировка на тротоарната част, доставка и монтаж на алуминиеви външни врати и PVC дограма, ремонт на терасата, намираща се върху кухненското помещение и други козметични ремонтни дейности. Благодарение на усилията на бившия директор на детското заведение Цв.Лазарова образователната институция спечели възможността да бъде финансирана за саниране по програма „Красива България“, като отпуснатата сума по тази програма, както и финансовото участие от страна на Община Пловдив е в размер на 259 465,21 лв. без ДДС. Кметът, придружен от новия директор на градината Т.Табакова, огледа строителния обект, разговаря с работниците от фирмата и им пожела спорна, качествена и безопасна работа. Той обърна внимание на спазване на договорените срокове за изпълнение на мащабното начинание, което е чакано дълги години от родителската общественост и сега, въпреки неизбежните неудобства, ще бъде реализирано за благото на децата и екипа на градината. Ремонтът трябва да приключат до м. ноември 2020 г., поради което е направена необходимата организация на работа, като децата през август битуват временно в основната сграда на ДГ „Захарно петле“, намираща се на ул. „Петър Шилев“ №1. В последствие ще се направи допълнителна организация на работа, съобразно довършителните ремонтни дейности по програма „ Красива България“.

На 12 август празникът „Слънце и синьо небе“ събра на откриването на реновираната детска площадка на бул. „България“ пред „Луксор“ стотици малки и големи граждани на „Северен“. Заобиколен от нетърпеливите за игри малчугани, кметът на района Стоян Алексиев преряза лентата на подновената придобивка, която предлага отлични условия за забавления на децата в самия център на района. При откриването Стоян Алексиев сподели радостта си, че в рамките на няколко седмици той за втори път прерязва лента на подобно събитие – на 20-ти юли бе открита новата детска площадка в парк „Рибница“, а сега и тук, в най-оживения квартал на района, децата ще играят сред приятна, красива и безопасна среда. Кметът добави, че на площадката пред „Луксор“ е помислено и за татковците на малчуганите, които в непосредствена близост до децата си могат да спортуват във фитнес къта, който също е реновиран.
На 12.08.2020 г. в 19,00 часа кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев ще открие с празник за децата реновираната площадка на бул. „България“ пред „Луксор“. Инвестицията от над 51 000 лв. е направена, за да се подновят настилката на площадката и оградата, да се осигурят нови, по-интересни за децата комбинирани съоръжения, както и да се подновят уредите за фитнес в съседство на детската площадка, където може да се спортува активно. Новата придобивка очаква най-малките граждани на района на празника „Слънце и синьо небе“, който е подготвила за тях районната администрация. Красив декор, музика, танци, клоунада, носеща много емоции томбола с подаръци, забавни детски игри, ръководени от аниматор, ще осигурят доброто настроение на децата и родителите им.
Заповядайте тази неделя (16 август 2020 г. ) в прохладния парк "Рибница" на летен концерт под звездите. Събитието е подарък за всички жители и гости на град Пловдив от кмета на район "Северен" Стоян Алексиев. За доброто настроение на публиката на сцената са поканени пловдивски музиканти, сред които Cristo SAX и Miss Bissy от музикалната група Specific, а DJ METO ще нагорещи атмосферата с разнообразие от летни миксове. Събитието е с начален час 19:00 и ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Очакваме Ви!
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 266

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!