Вторник, 27 Ноември 2018 11:48

изграждане на паркинг

Ремонтни дейности по изграждане на паркинг по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив стартираха днес в район „Северен”.

      Първата копка направиха кметът на района инж.Ральо Ралев и заместниците му Лариса Кътова и д-р Красимир Асенов.

      Паркингът се намира в междублоковото пространство на бул.”България”№41-43.

      Предвидено е да се изградят 21 на брой места за паркиране, като 3 от тях ще бъдат за хора в неравностойно положение. Площта на паркинга е 800 кв.м.

      Ремонтните дейности ще включват фрезоване на старата асфалтова настилка, демонтиране на съществуващите пътни ивици, полагане на основа от трошен камък, полагане на неплътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см, и върху него полагане на плътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см.

      Освен асфалтирането ще бъдат подменени уличните и градински бордюри, както и ще бъдат оформени вазите около съществуващите дървета.

      След приключване на ремонтните дейности ще бъде положена хоризонтална маркировка и ще бъдат монтирани антипаркинг скоби.

      Общата стойност на инвестицията възлиза на 45000 лв.

 

 

            Проектът на район „Северен“ в областта на културните изяви на деца и ученици „Дъга на творчеството“ имаше своя дебют през октомври чрез начинанието „От приказка в приказка“, насочен към талантливите деца от детските заведения. През тази седмица районната администрация стана домакин на още една творческа проява от проекта– финал и награждаване на победителите в конкурса за рисунка „4-те годишни времена. Палитра“, който отбеляза своеобразен рекорд с броя и качеството на участвалите творби. 9 училища представиха работите на 97 ученици, разделени в две състезателни групи – от 7 до 12 г. и от 13 до 16 г. С 31 рисунки – най-много от всички! – се представиха най-малките състезатели от НУ „Христо Ботев“.

            Финалът и награждаването се проведоха днес в заседателната зала на районната администрация, изпъстрена с множество прекрасни картини, дело на   изявените малки творци, които  бяха посрещнати от кмета на района инж.Ральо Ралев, заместник-кмета Лариса Кътова, секретарят Десислава Йорданова и главен експерт „Образование и култура” Нели Нончева.

            Впечатляващи със своето сюжетно или експресионистично разнообразие, рисунките затрудниха членовете на журито, за което бе трудно да отдаде предпочитание на най-майсторски изпълнените работи. В групата на малките художници първото място бе отредено на Дениз Иванова от СУ „Яворов“, а нейни подгласници станаха Николай Първов от ОУ „Р.Княгиня“ и Рая Арабаджиева от СУ „Яворов“, които с грамотите си получиха и прекрасни награди, които ще подпомогнат творческото им развитие. В тази категория бяха раздадени и 8 поощрителни награди за ученици от НУ „Хр.Ботев“, ОУ „Д.Димов“, ОУ „Р.Княгиня“ и СУ „Яворов“. В групата до 16 г. творческата битка бе изключително оспорвана, защото представените рисунки бяха с впечатляващо качество. Безапелационен победител стана Герда Рокол от ФЕГ „Ант.дьо Сент-Екзюпери“, следвана от Наталия Калинова и Ана-Мария Карабашева – и двете от ЕГ „Пловдив“. И в тази категория четирима участници  от СУ „Яворов“, ЕГ „Пловдив“ и ОбУ „Й.Йовков“ получиха поощрителни грамоти и награди.

             Инж.Ральо Ралев беше развълнуваният домакин на събитието и като връчваше отличията, пожелаваше на учениците от „Северен“ да развиват своя талант. Той благодари сърдечно и на техните учители, които също получиха грамоти за неуморния си труд да вдъхновяват и да насочват творческите търсения на своите ученици.Наградените и десетки други рисунки украсиха сградата на кметството и ѝ придадоха празничен вид, а музиката на Вивалди съпровождаше началото и края на паметното творческо събитие.

      До края на календарната година „Дъга на творчеството“ в „Северен“ ще има още два конкурсни финала, участниците в които очевидно ще трябва да се съизмерват с високото майсторство и несъмнено желание за изява, демонстрирано от талантливите ученици художници в района.

Сряда, 21 Ноември 2018 11:39

Залесителна акция

  Залесителна акция се проведе днес в парк „Красива България” на район „Северен” . Инициативата е набиофармацевтичната компания АстраЗенека България, под наслов  „Здравето на природата е твоето здраве“. Тя се провежда по повод Месеца за борба с рака на белия дроб – ноември.

         Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев с част от екипа си  и представители на компания АстраЗенека България облагородиха парковото пространство със засаждането на 20 броя иглолистна и широколистна растителност.

         Пловдив е един от градовете, в които фармацевтичната компания засади дървета след Бургас, София, Варна, Русе, Велико Търново и Плевен.

         Целта е да се обърне внимание на замърсяването на въздуха като един от рисковите фактори за развитие на рак на белия дроб и на необходимостта от опазването на зелените системи на градовете.

Понеделник, 19 Ноември 2018 11:38

новоизграден паркинг

 Официално откриване на новоизграден паркинг по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив се извърши днес в район „Северен”.

      Лентата прерязаха кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместниците му – Лариса Кътова, д-р Красимир Асенов и Калоян Георгиев.

Паркингът се намира в междублоковото пространство на бул.”България” №45-47 (зад очна клиника „Луксор”) и е с 18 на брой места за паркиране на леки автомобили, като три от тях са за хора в неравностойно положение.

 Площта на паркинга е 715 кв.м.

      Ремонтните дейности включиха фрезоване на старата асфалтова настилка, демонтиране на съществуващите бетонни плочи, полагане на основа от трошен камък, полагане на неплътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см, и върху него полагане на плътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см.

      Освен преасфалтирането са подменени уличните и градински бордюри, изградени са вази около съществуващата дървесна растителност, както и са изградени две нови дъждоприемни шахти за нормалното отводняване на паркинга.

       Положена е хоризонтална маркировка и са монтирани антипаркинг скоби.

      Общата стойност на инвестицията възлиза на 35 000 лв.

      Този паркинг е пети по ред, изграден на територията на район „Северен” по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив. Останалите се намират на бул.”България” №2-4; междублоковото пространство на ул.”Полк.Сава Муткуров” №65-73 и ул.”Порто Лагос” ; ул.”Победа” №15-21 и ул.”Добротич”; ул.”Васил Левски” №1-5 и ул.”Абоба” с общ брой отдадени до момента под наем 165 броя паркоместа.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 216

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!