Акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване организира администрацията на район „Северен”. Това съобщи кметът на района Ральо Ралев. Неработещите електрически и електронни уреди гражданите могат да предават в понеделник /31.07.2017 г./ от 9.00 до 13.00 часа на паркинга източно от бул. ”България” № 108, южно от кметството на Район „Северен”.

Жителите на района могат да предават в мобилния пункт следните излезли от употреба електрически и електронни уреди: печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, радиа, транзистори, компютри, монитори, мишки за компютър, мобилни апарати, телефонни апарати, фризери, електрически радиатори, отоплителни печки, прахосмукачки, маши за коса, преси и др.

За лицата, които ще се включат в акцията, са предвидени ваучери за намаление при покупка от голяма търговска верига за битова техника в Пловдив.

Възрастни граждани и хора, които нямат възможност да доставят на място своите уреди или нямат транспорт, могат да дават своите заявки на тел.: 032/901 165 – отдел „Екология” на район „Северен”, като посочат своето име, адрес, телефон и вида на излезлия от употреба уред, който желаят да предадат. В срок до две седмици ще бъдат посетени на адрес и ненужните им уреди ще бъдат взети.

Служители от администрацията на район „Северен“ начело с кмета на района инж. Ральо Ралев продължиха  реновирането на парк „Сърнена гора“.

След възстановяване на поливната система, днес те боядисаха съоръженията на 2 детски площадки и около 50 пейки в парка.

Следващия етап от реновирането на парк „Сърнена гора“ ще бъде подмяна на асфалтовата настилка на алеите, която ще започне през следващата седмица. С полагането на асфалта ще има един напълно възобновен парк.

Целта на районната администрация е да превърне парковите пространства в район „Северен“ в оазиси за отдих и детски игри.

 

 

В изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС се проведе поредната акция за облепяне на автомобили на територията на район "Северен".

Тази политика на районната администрация се провежда регулярно, като по този начин се постига естетизиране и почистване на района, както и в много случаи се освобождават неправомерно заети паркоместа.

Служители на район "Северен" със съдействието на III РУ Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране" и "Българска рециклираща компания" АД извършиха обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС).

В резултат са съставени 14 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:

- бул. "България" № № 40/46/50

- бул. „България“ № 115

- ул. "Милеви скали"

- ул. "Найден Попстоянов"

- ул. „полк. Бонев“

- ул. „Райна Княгиня“

- ул. „Арабаконак“

- ул. „Достоевски“

- ул. „Ален мак“

След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

От началото на годината на територията на район „Северен“ с предупредителен стикер са облепени 54 ИУМПС. В края на месец юли ще се проведе акция за репатриране на облепените автомобили, чиито собственици не са изпълнили предписанието за премахването им от общински терени или не са ги въвели в движение. 

Кметът на район „Северен“ инж. Ралев призовава гражданите да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на тел: 032 / 901 165.

 

В район „Северен“ започна подмяна и монтиране на нови дървени ребра  на  счупени градински пейки. До този момент са възстановени 300 бр. ребра на съществуващи градински пейки в междублоковите пространства, градинки, детски площадки, паркове и места със завишен човекопоток в района. Поставени са и допълнително 20 бр. кошчета за отпадъци.

Инж. Ральо Ралев – кмет на район „Северен“ призовава гражданите, които желаят да конкретизират място за поставяне на нови кошчета и имат нужда от подмяна и ремонт на съществуващи градински пейки да се обадят на тел. 032/901 165 – отдел “Екология” към Район “Северен”.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 163

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!