Приключи ремонтът на 3 улици в кв.“Тодор Каблешков – съобщи кметът на Район “Северен” инж. Ральо Ралев. Улиците“Деница” и “Гороцвет” бяха в доста компрометирано състояние и за радост на пловдивчани вече са преасфалтирани в участъка от ул.“Дилянка” до ул.“Подрумче”. Преасфалтирана е и ул.“Дилянка” от бул.“Васил Априлов” до ул.“Звънче”.

Строително-ремонтните дейности включват фрезоване, полагане на основа на участъците, където това е необходимо и полагане на 6 сантиметров асфалтобетон. Стойността, на която възлизат ремонтните дейности е 65 000 лв.

Запълнени са и дупките по ул.“Лайка”, ул.“Подрумче”, ул.“Звънче” и ул. “Жълтуга” отново в кв.“Тодор Каблешков.  

“Ремонтните дейности в квартала продължават – допълни кметът Ралев. Предстои преасфалтиране и на ул.“Гърличе”.”

Четвъртък, 04 Май 2017 11:01

Реконструкция на ул.”Богдан”

Кметът на Район „Северен” инж.Ральо Ралев направи откриване на  реконструкцията на ул.”Богдан”, която от днес ще бъде отворена към ул.”Карловска”, тъй като до  момента беше тупик.

Идеята за премахването на тупика е подобряване организацията на движение в микрорайона. Проектът е съгласуван с КАТ.

Улицата е реконструирана само в частта си, излизаща на ул.”Карловска”. Освен уличното платно, са обновени и тротоарите.

 В ДГ „Весела” на район „Северен” днес стартира мащабната акция за безплатни очни прегледи, насочена към шестгодишните деца – бъдещите първолачета. До 17. май във всичките осем градини на района ще бъдат прегледани по предварително изготвен график и след информирано съгласие, взето от родителите всичките над 350 деца от подготвителните групи в района. Инициативата се провежда под наслов „Весели очички” и е плод на целенасочените и благородни усилия на пловдивските лайънс клубове „Евридика“, „Пловдив“ и „Пловдив – Филипополис“. Съвместно с Центъра за рехабилитация на слепи, те се стремят да обхванат в профилактичната си дейност децата на целия град. Инж.Ральо Ралев присъства на откриването на прегледите и благодари на организаторите за благородното начинание, което е доказателство за обществена ангажираност в името на най-малките и тяхното здраве.  

      Да бъдат открити навреме отклонения в зрението и заболявания на очите, да бъде гарантирано успешното им лечение още докато не са отключили сериозни проблеми за децата – такава е целта на организаторите. Ето защо на шестгодишните стопани от „Весела” беше обяснено колко е важно те самите да пазят от замърсяване и нараняване своите и на другите деца очички. Голямото предимство на прегледите е гарантирано от използването на последно поколение портативен авторефрактометър Mobile Vision Screener PlusopiX S12c. Изследването с апарата се извършва автоматично, без притеснения за децата, като се проверява роговицата на очите, извършва се изследване за далекогледство и късогледство, сравняват се размерите на зеницата на двете очи. Много ценно за родителите е това, че констатациите от прегледите ще им дадат полезна информация за очното здраве на децата им, ще ги насочат към необходимостта да бъдат положени своевременни усилия за преодоляване на констатирани дефицити.

Световният ден за безопасност и здраве при работа отбелязаха днес в район "Северен". Организатори на събитието са фондация "Център за безопасност и здраве при работа" и Клуб на специалиста по безопасност и здраве при работа – гр.Пловдив.

Да изразят почитта си към паметта на починалите в резултат на трудови злополуки или от професионални заболявания, на възпоменанието пред паметника на ул. "Васил Левски" присъстваха кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев, Владимир Глухов - председател на управителния съвет на фондация "Център за безопасност и здраве при работа", Атанас Чернаев - директор ОД "Инспекция по труда", Розалия Джинева – директор на ТП на НОИ, служители на районната администрация, граждани.

Венци и цветя поднесоха организаторите, синдикални организации и всички присъстващи.

Припомняме, че мемориалът на загиналите при трудови злополуки пред спортна зала “Строител” бе изграден през 2014 г, когато лично кметът Ралев направи първа копка.

Световният ден за безопасност и здраве при работа има за цел подпомагане превенцията на трудовите злополуки и професионалните заболявания. Това е кампания за повишаване на осведомеността, както и за фокусиране вниманието на международната общност върху възникващите тенденции в областта на безопасните и здравословни условия на труд и върху степента на трудовите травми, заболявания и смъртни случаи в световен мащаб.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 157

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!