Четвъртък, 09 Ноември 2017 09:34

Here2Help

Администрацията на Район “Северен”  в лицето на кмета инж. Ральо Ралев, съвместно с неправителствената организация Here2Help направиха жест на милосърдие спрямо дечица в неравностойно положение, а именно Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания към КСУ “Олга Скобелева” с директор Албена Банчева.

Повече от една година районната администрацията се превърна в пункт за предаване на пластмасови капачки. Благодарение на медийната кампания, която проведоха от кметството, тази акция придоби широка популярност и все повече, и повече граждани взимаха участие в нея. Само през последните 2 месеца в “Северен” събраха повече от 360 кг капачки. Със събраните средства кметът Ралев и Кирил Гаров – лицето на Here2Help, след предварително проучване и допитване до Директора на КСУ “Олга Скобелева”, закупиха автоматична пералня за децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания. Във вчерашния ден, на християнския празник Св. Архангел Михаил, поднесоха съвместно новата придобивка на дома.

Нека покажем на хората, че и с най-малкия жест можем да подарим щастие и дори да променим света. Ще продължаваме и занапред да събираме капачки, за да реализираме още социални каузи и зарадваме още някого – коментира Ралев. Благодарим и на Кирил Гаров, защото без него и неговата организация, това нямаше да може да се осъществи.

Сряда, 01 Ноември 2017 11:52

Ден на будителите

 На тържествена проява в Дома на културата инж.Ральо Ралев, кмет на район „Северен”, изрази уважение и благодарност към водещи педагози от детските и учебни заведения в района за благородния им труд в полза на пловдивските деца и ученици. Събитието се проведе в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, когато се почитат паметта и делата на хората, крепили с кръст, огън и слово  българския дух. На този ден бе посветено празничното събитие, което събра всички директори и водещи учители от 21 детски и учебни заведения. Гости на честването бяха общественият посредник на Пловдив инж.Б.Стаматов, ректорът на ВУАРР, акад. Д.Димитров, Началник отдел „Образование” на Община Пловдив Д.Щилянова, д-р Ю.Юрдекова, носител на отличието „Следовник на будителите”, ръководители на образованието в районните кметства. Химнът на народните будители даде тържествен старт на проявата, в която прозвучаха вечното „Аз съм българче” и обичаната от всички „Вятър ечи”, изпълнени от най-малките граждани на района – деца от детските градини. Златни страници от българската литературна класика  достигнаха до множеството благодарение на вълнуващата изява на Атанас Пирянков – учител по български език от ФЕГ „Ант.дьо Сент-Екзюпери”, който за пореден път доказа, че словото е най-велик будител на умовете и сърцата. Във финала на тържеството Илия Гюров и Станислав Денев, възпитаници на СУ „Хр.Данов”, представиха диалог между княз Фердинанд и кмета на Пловдив Христо Груев Данов, който показа как някогашният пловдивски кмет дава пример за смелост и висок морал.

      Почетен знак на кмета на район „Северен” – специалното отличие на събитието – посмъртно бе връчено на Мариана Димитрова, Директор на Езикова гимназия „Иван Вазов”, за заслугите и за развитието на средното образование.

      Сред тържествената обстановка на най-добрите в учителската професия бяха връчени грамоти за заслугите им и книги – най-хубав подарък за мислещия човек. Специален жест на внимание бе подготвен и любезно предоставен от фирма РЕФАН, която зарадва отличените с продукти от своята „Златна серия”. Развълнувани от вниманието и признанието на техния труд, педагозите изразиха сърдечната си благодарност към кмета и екипа му, многократно давали доказателства за отлично сътрудничество. В работата си педагозите показват новаторство, вдъхновяват учениците си да бъдат самостоятелно и критично мислещи, да търсят смислена позитивна изява на своя потенциал. Водещите учители в района  изразиха дълбокото си  уважение към своята професия, гордостта, че са нейни посланици, а вниманието на инж.Ральо Ралев към тях по повод Деня на народните будители е една от най-хубавите отплати за труда им. Естествен финал на вълнуващото тържество бяха десетки снимки, които си направиха с любезния домакин водещите педагози от район „Северен”. След тържествената част на проявата кметът покани гостите си на празничен коктейл.

 

 

 С Решение №191, взето с Протокол №10 от 08.06.2017 г., Общински съвет-Пловдив прие Програма за превенция на сексуално предавани инфекции и ХИВ, която се реализира във всички основни и средни училища в града. През месеците октомври и ноември специалисти от „Център за кожно-венерически заболявания” са събеседници на учениците от VІ до ХІІ клас на учебните заведения на район „Северен”- над 5700 слушатели, за които тези срещи ще бъдат несъмнено и полезни, и навременни. От 23 октомври започна изпълнението на подготвения от района график за образователни беседи, чиято цел е да изяснят преди всичко застрашителния обхват на болестите, предавани по полов път, да насочат вниманието към симптомите на заболяванията, към тяхната профилактика и необходимостта да се търси незабавно компетентното мнение на професионалисти в случай на необходимост. Понеже тематиката има както здравни, така и сериозни морално-етични измерения, за специалистите ще бъде сериозно предизвикателство да бъдат действено полезни за своите слушатели и събеседници. Българските деца нямат информация и умения да се справят със здравните рискове, пред които се изправят, нямат реална здравна култура, затова вниманието към проблемите на общественото здраве могат да намалят негативните тенденции. Д-р Боян Костов, управител на Центъра, е убеден, че колегите му и той ще съумеят да насочат вниманието към най-важното за младите хора – необходимостта да бъдат отговорни за своето и на партньора си здраве и добро самочувствие. Предвижда се провеждането на 42 срещи в дванадесет учебни заведения, на всяка от които ще присъстват ученици от няколко паралелки, за да се осъществи максимално голям обхват от слушатели на беседите. Първите впечатления на ученици от ОУ „Р.Княгиня”, ЕГ „Ив.Вазов” и СУ „П.Яворов”, ЕГ “Пловдив”, СУ “Н. Вапцаров”, ПГХТТ, ОУ “Й. Йовков” показват високия интерес на учениците и несъмнената полза от образователното  начинание, инициирано от компетентните здравни органи.

Понеделник, 30 Октомври 2017 09:44

Деня на народните будители

Район “Северен” ще отбележат Деня на народните будители с тържествена проява в Дом на културата “Борис Христов” утре /31.10.2017 г./ от 14 часа, където ще бъдат отличени 21 учители от детски и учебни заведения  на района. Деца и ученици, с техните изпълнения, ще припомнят приноса на народните будители в многовековната българска история.

Кметът на района инж. Ральо Ралев приканва всички граждани, които желаят да станат част от празничното събитие, да заповядат. Вход свободен!

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 174

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!