Четвъртък, 08 Март 2018 13:08

Празник

,,Благодарни сме Ви инж. Ралев,  за това, че приехте нашата покана да споделите нашия празник!” С тези думи беше посрещнат кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев в  ресторанта, в който дамите от пенсионерския клуб  на ,,Хан Телериг”  честваха Международния ден на жената днес.

Кметът от своя страна поднесе цвете на всяка дама, като им отправи пожелания за здраве, щастие и бъдещи съвместни чествания.

 В своето обръщение към присъстващите дами, инж. Ралев обеща да се погрижи за обновяването на интериора на пенсионерския клуб, за да могат членовете му да прекарват  свободното си време в още по-уютна и в близка до семейната среда.

Петък, 02 Март 2018 13:11

Благотворителна акция

В район „Северен” подпомагат крайно нуждаещи се

 

 

Благотворителна акция се проведе днес в администрацията на район „Северен”. Инж.Ралев и екипът му лично раздадоха пакетирани храни от първа необходимост на социално слаби граждани. Двадесет пакета, включващи брашно, ориз, леща, макаронени изделия и олио получиха предимно възрастни хора, живущи в район „Северен”.

Инициативата се осъществи съвместно с Българския червен кръст в гр.Пловдив.

Инж.Ралев напомни , че стартира и съвместният проект на кметството с БЧК „Мобилни социални екипи”. Програмата е иновативна и включва помощ за запазване здравето предимно на самотни, трудноподвижни възрастни хора, сигурността им, помощ в дома, регулярни обаждания от специализиран кол център, социални услуги, информационни кампании и др.

На телефон 0700 14744  гражданите могат да заявят своите проблеми и нужди. Осигурен е денонощен оперативен център, който приема сигналите и осъществява логистиката на екипите.

Снощи бе дадено началото на тържествените чествания на 3 март в район „Северен”. Богатата програма предвижда изяви в детски градини и училища, най-значими сред които са празникът „Раждането на свободата” в ДГ „Марица и „Урок по родолюбие” в ДГ „Захарно петле”, както и мащабната изява на ОбУ „Йордан Йовков” „Слово и завет”, посветена на националния празник и на 170 години от рождението на великия поет на свободата Христо Ботев. На 2.март кметската администрация ще отдаде почит на предтечите на българската свобода пред паметната плоча на братя Търневи, която олицетворява епохата на родолюбие и самопожертвователност от драматичното време на борбите за национално освобождение.

На 28. февруари честването на знаменателните 140 години от освобождението на България събра деца и родители, учители и служители на ДГ „Марица” за годишнината, която е извор на вълнение и гордост за всички сънародници. Скъп гост на събитието бе инж.Ральо Ралев, кметът на района, който се присъедини към развълнуваното множество, за да стане част от невероятния спектакъл „Раждането на Свободата”, подготвен от талантливите възпитаници на градината. В празнично украсената зала въведе своите изпълнители директорът на ДГ „Марица” Надежда Дервенска, която честити  настъпващия Ден на свободата на всички присъстващи и отстъпи сцената на развълнуваните деца, за да разкажат как хилядолетната ни държава е извървяла пътя към отхвърляне на робството. Подготвени от своите блестящи учители, децата представиха със слово, с песни и мултимедия славната 13-вековна българска история. Залата заехтя от детските гласове, които с плам  изпяха „Вятър ечи...”, „Стани, стани юнак балкански” и „Тих бял Дунав”. Възкресени бяха най-светлите имена на националната революция – имената на Левски и Ботев, на Райна Княгиня и Бенковски, на легендарните опълченци. Тържеството кулминира под звуците на националния химн, когато въодушевените деца с трибагреници в ръце изправиха залата на крака. Гостите на събитието бяха трогнати до сълзи от прочувствените детски изпълнения, защото няма по-вълнуваща гледка от тази, най-малките да носят в сърцето си  Отечеството и неговите безсмъртни герои. Впечатлен от децата, от работата на учителите с тях, кметът на района честити наближаващия 3 март и сподели с вълнение, че това честване на националния празник е най-хубавото, на което е присъствал, че то не може да не трогне сърцето на всеки българин с патриотичния плам на най-малките граждани на „Северен”.

 

      Изненада посрещна днес студентите практиканти от ПУ „П.Хилендарски” – в актовата зала на ДГ „Дъга” дойде кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев, за да ги поздрави с дебюта им като учители. За студентите от ІІІ курс, които са в детското заведение в изпълнение на сключения на 27.10.2017 г. договор между Университета и градината, денят бе изключително емоционален, защото те за първи път влязоха в ролята на учители. Да застанеш пред най-малките, да си им напълно непознат и да задържиш вниманието им – даже само това е сериозно постижения, знаят специалистите, но Петя Христова и Цветелина Божикова се представиха отлично пред взискателните си „ученици” в заниманията по математика във втора и трета група.

       Директорът на детското заведение Дима Симеонова поздрави успешните първи стъпки на бъдещите учители и им пожела много постоянство и търпение в овладяване на трудната професия, която са си избрали. Приятна изненада бе изпълненото от нея стихотворение за учителя, написано през далечната 1995 г., когато е започвал нейният истински път в професията. Гл.асистент Вили Янчева, която ръководи работата на студентите, се присъедини към поздравите и специално благодари на кмета за проявения интерес към заниманията на екипа й. Тя изрази огромното задоволство на своите студенти от начина, по който се осъществява работата в градината и как това ще помогне на възпитаничките и да останат мотивирани за професията на учителя. Инж.Ралев и съпровождащото го ръководство на района, проведоха непринуден разговор със студентите за тяхната мотивация да бъдат учители – трудна професия, която изисква пълна отдаденост. За отношението им към случаите на агресия към най-малките, за вълната от негативни коментари за професията на учителя, за трудностите при устройването на работа, за заплащането на труда – много мнения бяха разменени по време на интересната за всички среща. Кметът изрази убеденост, че предстоящата практика в ДГ „Дъга” - една от най-хубавите градини на района - ще бъде успешна и полезна за всички студенти. Той не скри надеждата си, че общуването с децата, изграждането стъпка по стъпка на техните умове и сърца, полезното партньорство с опитните учители ще пораждат оптимизъм у студентите, че са избрали правилно своя професионален път. Поздравления получи и директорът на детското заведение Д.Симеонова за това, че поставя начало на ново творческо предизвикателство пред своя екип, което ще бъде от съществена полза за професионалното израстване на всички в ДГ „Дъга”.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 183

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!