Четвъртък, 19 Декември 2019 08:41

Подновяват социална услуга в „Северен“

От 02.01.2020 г. в район „Северен“ услугата „Диетично и диабетично хранене“ ще ползват 300 човека. За удобство гражданите ще бъдат обслужвани в 3 квартала в района: „Гагарин“, „Кършияка“ и „Захарна фабрика“, съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Храната ще се получава в следните училища: СУ „Хр. Г. Данов“, СУ „П. Кр. Яворов“ и ОУ „Димитър Димов“. Услугата е целогодишна и нуждаещите се граждани ще я ползват всеки работен ден.
Родители и учители на малчуганите от ДГ „Космонавт“, която се намира в район „Северен“ с кмет Стоян Алексиев, се включиха за втори път в благотворителната кампания на лечебно заведение, съобщи директорът й Слава Антова. Събраните средства са в размер на 1300 лв. Инициативата е свързана с УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, която отскоро е дала старт на активна кампания за набиране на средства с цел построяване на нов детски онкохематологичен корпус. Новата сграда ще бъде разположена на територията на База 2, намираща се на бул. „Пещерско шосе“ 66. Ръководството на клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Свети Георги“ изрази своята благодарност към дарителите с покана за благотворителен Коледен концерт „Изкуство за живот“. Кампанията продължава за екипа и родителите на ДГ „Космонавт“ и те уверяват, че отново ще участват в подпомагане на тази кауза.
Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев и заместничката му Лариса Кътова се включиха активно в залесителна акция в парк „Красива България“. Инициативата е съвместна на районното кметство и ОП „Градини и паркове“. Засадени бяха 6 широколистни дървета от вида чинар. След залесителната акция бе открита новата беседка в парка. До нея е поставен и кош за отпадъци. „Новата придобивка изглежда добре и е удобна. Хората от блоковете в близост до парка ще имат приятен кът за отдих в топлите сезони“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Беседката е петоъгълна в комплект с пейки и маса, висока е близо 3м. и е сертифицирана съгласно изискванията на ISO 9001:2008. За производството на конструктивните елементи е използвана подбрана и изсушена иглолистна дървесина, с необходимите характеристики, които съответстват на натоварванията при експлоатация на съоръжението. Всички детайли са двуслойно лакирани с лакове за външна употреба. Сглобките са направени от поцинкован, метален резбови обков. Покривът на беседката е изработен от дървена конструкция и е издръжлив на неблагоприятни метеорологични условия. Стойността на съоръжението е 2800 лв., като то е изградено изцяло по желание на живеещите в квартала.
Благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" откри днес кметът на район “Северен” Стоян Алексиев. Инициативата е традиционна, като се организира всяка година от кметството на района. Гости на районната администрация бяха възпитаници на Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” с директор Албена Банчева. Девойките от Преходно жилище представиха своите ръчно изработени картички, играчки, коледна украса и сувенири. Целта на базара е осигуряването на летен отдих за децата. „Коледа е онова време от годината, в което отваряме сърцата си и ставаме по-добри и по-човечни. Пожелавам здраве, щастие и светли празници на всички”, обърна се към децата и техните възпитатели Стоян Алексиев. Кметът на район „Северен” и всички служители се включиха в благородната кауза, като закупиха от коледните артикули.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 249

 ИЗВЪНРЕДНА

     НОВИНА!

 

Гореща линия за коронавирус

COVID-19 за Пловдив:

0700 147 44

 

Координационен център за

социални услуги:

0878 371 710

0878 371 449

 

Електронно обслужване с  национална   система   за    електронно    връчване.

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!