От 20.04.2018 г. Община Пловдив преустановява приемането на нови заявления за интерес и финансова помощ от сдружения на собствениците на многофамилни жилищни сгради, които са допустими да кандидатстват по Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) 2014-2020, Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“. Причината за това е, че по ОПРР са осигурени близо 18 милиона лева за изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, като към момента има подадени в община Пловдив заявления за интерес, които многократно надхвърлят осигурените средства от програмата.

В началото на 2016 г. община Пловдив стартира процедура по набиране на въпросните заявления за интерес и финансова помощ. Регистрацията на сдружения на собствениците и прием на всички документи във връзка с кандидатстване по програмата се приемаха в районните администрации, след което се изпращаха в община Пловдив.

Предстои да се направи подбор на вече постъпилите заявления.

 

Вторник, 24 Април 2018 07:37

Продължава запълването на дупки

Продължава запълването на дупки в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В момента работни дейности се извършват на ул.”Петър Шилев”.

Вече са запълнени дупките по асфалтовите настилки по бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, ул.”Рогошко шосе”, ул.”Брезовско шосе”, ул.”Оборище”, част от ул.”Братя Търневи” и ул.”Бързия”, част от бул.”Дунав” и по цялата ул.”Полет”.

След като се изрежат  със специална машина, отворите в асфалтовата настилка се продухват с цел да се премахнат всички замърсявания и прах, грундират се и се запълват с топла асфалтова смес, а някои с машина „пачматик”, при която не е необходимо изрязване на дупките, а директно компрометираните участъци се продухват, грундират се с емулсия и се запълват под налягане с топла асфалтова смес, след което се валират.

Предстои запълване на дупките по ул.”Еледжик” и ул.”Пазарище”, както и локалното платно по бул.”България” №2-6, ул.”Седянка”, ул.”Стара планина”, ул.”Борба”, улиците в кв.”Гаганица” и частично запълване на улиците „Иван Рилски”, „Мизия” и „Орачевска”.

Инж.Ралев приканва гражданите на район „Северен” да сигнализират за компрометирана пътна настилка на телефон 032/901 168.

 

 

 

 
 
 
Понеделник, 23 Април 2018 07:36

„Доброто продължава”

 На 24 април 2018 /вторник/ от 17.30ч. в зала „Пловдив“ на Гранд хотел „Пловдив“ ще се състои благотворителен детски концерт на възпитаниците на ДГ „Дъга” във връзка с инициативата „Доброто продължава”. Тази година каузата е посветена на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”. В името на здравето на детето благородната инициатива е подкрепена от кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев и цялата районна администрация, която вече набра значителна сума в помощ на лечението на Лилия. Към инициативата се присъединиха десетки детски и учебни заведения от целия град, обществени организации, а главен източник на надежда за здравето на малката Лилия са родителите, учителите и служителите на ДГ „Дъга”, които с подготвения благотворителен концерт се надяват да подкрепят надеждата за успешното лечение на Лилия Козарева. Добре дошли на събитието са всички, които искат да подпомогнат доброто да продължи!

 

 Облагородяване на парк „Надежда” и детската площадка в него се извърши днес по инициатива на фирма „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

         Акцията, която е доброволна и със социална насоченост се провежда  за втора поредна година и стартира в 9.30 часа в парк „Надежда” на ул.”Ален мак” №10.

         В инициативата лично участие взаха Герхард Дивалд – управител на фирмата в Австрия, служители на фирмата и членове на семействата им, Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен”.

         Облагородяването на парк „Надежда” се състоя в следните дейности:

-         Залесяване с 8 броя кипарис

-         Залесяване с 400 бр. храсти от вида лигуструм

-         Монтаж на 20 нови ребра на пейките  в парка

-         Боядисване на пейките

-         Боядисване на детската площадка

-         Поставяне на нова ограда на детската площадка и боядисването й

-         Поставяне на нов парапет на пясъчника

След приключване на акцията парка придоби по-зелен и приветлив европейски вид.

„Това е една чудесна инициатива, хубаво ще бъде ако повече големи фирми последват примера на „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД и стартират подобни акции в целия град” – коментира инж.Ралев.

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 191

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!