„Магията, наречена България” на ДГ „Марица” – още един празник на район „Северен”

 

Невероятен празник на своите родители, учители и гости поднесоха малките възпитаници на ДГ „Марица”, които продължиха инициативите в район „Северен” по отбелязване на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Във Военния клуб се събраха всичките малчугани на градината, облечени с нови костюмчета, обагрени в палитрата на българската носия. И това не беше случайно, защото спектакълът им, с красивото име „Магията, наречена България”, бе изграден изцяло върху фолклорни мотиви. Директорът на градината Надежда Дервенска с гордост приветства малките артисти и екипа си и представи многобройните гости – стотиците родители и ръководството на район „Северен”, водено от кмета инж.Ральо Ралев.

Всички присъстващи бяха еднакво нетърпеливи да видят изненадата на чаровните танцьори, майсторските им изпълнения в ритъма на прочутите български хора. Залата беше тясна за многобройната публика, а когато децата затанцуваха на фона на мултимедийни изображения, показващи красотите на България, възторгът и аплодисментите нямаха край.

Възхитен от преживяното, във финала на тържеството кметът на района Р.Ралев приветства сърдечно множеството от деца, учители и родители и им пожела много нови успехи и щастливо лято. Той изрази убеждението си, че вълнуващото тържеството на детска градина „Марица” е изражение на труда и усилията, на търпението и всеотдайността на целия педагогически екип, на безрезервната подкрепа на родителите, на отличното взаимодействие между градината и районната администрация.

Втора награда в рамките на месец връчи Кмета на Район “Северен” инж. Ралев на поредния късметлия в кампанията “Регистрирай куче-спечели награда”.

Инициативата се провежда за трета поредна година. Организирана е от Община Пловдив и е насочена към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби и надлежно декларират притежаването на домашното си куче. Целта на кампанията е да стимулира активността на собствениците на кучета в това им задължение. Предвидено е 12 изрядни притежатели на кучета, да получат пакет подаръци за своя любимец /разнообразни аксесоари и груминг услуги/, ако до 30-ти ноември 2017 г. регистрират своето домашно куче в районната администрация по местоживеене.


Награденото куче, от породата френски булдог, чийто номер бе генериран в електронната система за административна регистрация на домашните кучета е собственост на Илия Пехливанов – жител на Район “Северен”. Инж. Ралев му връчи комплект предметни награди, предназначени за домашното куче: био шампоан – за куче, одеяло за куче, два вида икрачки за куче, регенериращо олио за лапи и ранички по тялото, комплект държател и 40 торбички за фекалии.

Тържествените прояви на район „Северен“ по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост – продължиха днес с вълнуващото изпращане, организирано от ръководството на СУ „Пейо Кр. Яворов“ за випуск 2017-та година.

Красиви, успешни и много усмихнати, зрелостниците на 107-годишната гимназия се събраха в ДК „Б.Христов“, където бяха заобиколени от своите учители, приятели и щастливи родители. Специален и традиционен гост на това ежегодно тържество бе кметът на района инж.Ральо Ралев, който в приветствието си подчерта, че празниците на яворовци са му по особен начин скъпи, защото представят невероятния дух на сплотеност и оптимизъм на ученици и педагози. За него като кмет е и привилегия, и радост да бъде отново сред младата генерация на прославеното училище, давало и продължаващо да дава на града и страната формирани за живота личности, готови да отстояват ценностите, усвоени в СУ „Яворов“.

 Заедно с директора на училището г-жа Саша Кръстева, инж. Р. Ралев връчи почетните отличия на тримата випускници, които ще завършат средното си образование с пълен отличен. Тържеството в чест на зрелостниците от 2017-та година продължи с богата художествена програма, в която се изявиха многобройните и разностранни таланти на гимназията.

 

 

По случай Деня на славянските първоучители Кирил и Методий на 11-ти май в район „Северен” бе дадено начало на честванията с паметен концерт в зала „Строител”. Събитието се проведе под патронажа на инж.Ральо Ралев, Кмет на района, и бе организирано от отдел „Образование и култура” за бъдещите първолачета – децата от подготвителните групи на осемте детски заведения.

Над 300 деца и двойно повече техни развълнувани родители и учители препълниха залата, която от входа още ги посрещна с богата изложба от детско творчество, с невероятно красив декор за изпълненията, със звукови и светлинни ефекти, еднакво интересни и за участниците, и за гостите на концерта. Под наслов „Рисуваме, пеем, танцуваме” район „Северен” ознаменува настъпването на най-вълнуващия празник в българския календар: облечени в приказни костюми и носии, децата без умора пяха и танцуваха, учителите им пригласяха, а родителите направиха стотици снимки, за да запаметят празничното настроение в залата. Класическият валс, чардашът и романсът, рокендролът и мажоретните звуци се преплетоха със завладяващите български фолклорни ритми. Малките спортисти, подготвени от АМД „Аеробика”, с невероятна енергия показаха как още от ранна детска възраст се отглеждат спортни таланти.

Кметът инж.Р.Ралев поздрави всички малки артисти, техните учители и родители с настъпващия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост, а в знак на уважение и благодарност за богатата палитра от изяви поднесе на директорите на детските градини паметни грамоти за участието в това вълнуващо събитие. В благодарствените му думи прозвуча високата оценка, която той дава на всички детски заведения в района за техния професионализъм и отговорност, влагани в бъдещето на нашето най-голямо богатство – децата.

Всички изпълнители се събраха под разноцветния купол на сцената за много снимки и точно тогава настъпи невероятната празнична кулминация, белязана от искрящите фойерверки и дъжда от стотици разноцветни балони. Приказен финал на празника, огласен от щастливите възгласи на децата на район „Северен”.

 

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 157

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!