Второто за годината издание на проект „Доброто продължава“ събра в ДГ „Дъга“ деца и учители, родители и част от кметската администрация. Инж.Ральо Ралев, кметът на „Северен“, заместник-кметът К.Георгиев, секретарят на района Д.Йорданова бяха специални гости на малчуганите, защото са сред най-активните поддръжници на проекта от неговото начало през 2017 г. и са активни участници в него. Директорът на детското заведение Д.Симеонова обясни пред присъстващите на събитието, че това е поредна проява на педагогическия екип, който работи за изграждане у малките възпитаници на „Дъга“ на отзивчивост и желание за добротворство. Тази година проектът е обвързан с грижата за бездомните животни и затова специални гости на децата бяха четирима очарователни питомци на „Зооветеринарен камплекс“-Пловдив, доведени за събитието от инж.Г.Божев, директор на Комплекса. Още една изненада за малчуганите бе присъствието и на бобтейла Мон, първото терапевтичното куче, водено от стопанката си В.Стоянова. Инж. Ралев откри богата изложба от рисунки, снимки и макети, подготвена за събитието от малките стопани на градината. Със стихотворения, песни и танци децата изразиха своето вълнение от срещата, но същинската кулминация за тях бе срещата с животните. Двата вътрешни двора на градината бяха обособени за специалните им гости: в единия те наобиколиха параваните, зад които бяха питомците на Комплекса и научиха подробности за полаганите за кучетата грижи. Там протече и състезание, спечелено с равен резултат от двата отбора, за което децата получиха книжки от инж.Божев. В другия двор невероятният Мон спечели безброй прегръдки от малки и големи заради своята дружелюбност и пухкава козина. С букет цветя за директора на детското заведение инж.Р.Ралев благодари на всички педагози в „Дъга“ за вълнуващия урок по човечност, който е трогнал възрастните толкова, колкото и малките възпитаници на детското заведение. Той добави увереността си, че децата ще помнят, че и животните, както хората, имат необходимост от много грижи, внимание и търпение, от много любов, за да отвръщат с любов.
Продължава принудителното премахване на незаконни постройки в пловдивската Шекер махала в Район “Северен”, което стартира вчера – съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. В изпълнение на заповеди на Кмета на района, са премахнати 13 бр. незаконни постройки на ул. “Деница”, построени на оградата на ОУ “Панайот Волов”, а именно: жилищни сгради, стопански постройки, обори и бараки. Това е поредната двудневна акция на администрацията по премахване на незаконни постройки, като последната беше на 02.11.2018 г. Предвижда се днес акцията по събарянето на всички 13 постройки да приключи и теренът да бъде разчистен. Принудителното изпълнение на заповедите се извършва съвместно с Трето РУ “Полиция” при ОД на МВР - Пловдив. Кметът Ралев изказва специални благодарности към Началника на районното управление гл. инспектор Никола Симов, както и към служителите му, без чиято помощ акцията нямаше да може да се осъществи.
Децата ни днес прекарват поне два часа дневно в игра със смартфона или компютъра – така твърди статистиката. Съвременните малчугани не познават игрите от детството на родителите и бабите си. Този всеизвестен факт е отправната точка на учителите от ДГ „Бреза“ за новаторска работа с децата – чрез игри върху интерактивен под да се демонстрира на родители и общественост как възпитаниците им могат да се развиват и двигателно, и познавателно, и емоционално-волево. Откритият урок, на който специални гости бяха родителите на децата, предизвика интереса и на кмета на района инж.Ральо Ралев, който е причастен към всички значими събития в живота на образователните институции в „Северен“. С него бяха и образователни експерти, нетърпеливи да наблюдават ефекта от иновативното приложение, което навлиза в игровите занимания на децата. Нели Димитрова, директор на детското заведение, като поздрави развълнуваните малчугани и многобройните гости, призна, че и за нейния екип иновативният урок е интересно предизвикателство, което поставя на проверка стереотипите в работата на детския учител. Интерактивната подова система FluurMat, създадена именно за децата на ДГ „Бреза“, бе успешно апробирана и оправда напълно големите очаквания на всички присъстващи. Тя дава възможност за спонтанно задържане на детското внимание върху бързо променяща се игрова ситуация, при която детето енергично търси решение, като работи в сътрудничество с останалите участници в играта. Експериментът бе подпомаган от създателя на интерактивния под Стефан Ставрев, който ръководеше игрите „Намери предмета“ и „Къртичета“, в които проличаха възможностите за развитие на детската наблюдателност, съобразителност и бързина на реакциите. Всички гости се убедиха, че емоционалният градус по време на игрите е висок, но не пречи на детската креативност. Впечатлен от видяното, инж.Р.Ралев сърдечно поздрави директора и учителите на ДГ „Бреза“, прекрасните деца и родителите им, като призна, че завижда на малчуганите за интерактивния под, който занапред несъмнено ще бъде важен елемент от развиващите детски игри в ДГ „Бреза“.
Сряда, 27 Март 2019 13:17

Нов паркинг

Готов е осмият паркинг, изграден на територията на район „Северен” и четвърти по ред за 2019 година по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив. Лентата прерязаха кметът на района инж.Ральо Ралев, заедно със заместниците си Лариса Кътова, д-р Красимир Асенов и Калоян Георгиев. Паркингът се намира в междублоковото пространство на бул.”България”№41-43. Изградени са 21 на брой места за паркиране, като 3 от тях са за хора в неравностойно положение. Площта на новия паркинг е 800 кв.м. Ремонтните дейности включиха фрезоване на старата асфалтова настилка, демонтиране на съществуващите пътни ивици, полагане на основа от трошен камък, полагане на неплътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см, и върху него полагане на плътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см. Освен асфалтирането, всички улични и градински бордюри са подменени, а вазите около съществуващите дървета са оформени. Положена е хоризонтална маркировка и са монтирани антипаркинг скоби. Общата стойност на инвестицията възлиза на 45000 лв., а броят на отдадени места в район „Северен” до момента възлиза на 282 броя.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 226

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!