Акция по вдигане на незаконни гаражи и такива на неизрядни платци предприе райкметът Ралев.

След извършени проверки от страна на служители от администрацията, се оказа, че 4 броя гаражни клетки са поставени без необходимите разрешения или техните собственици не заплащат таксата за ползването на общински терен. 

"Общината и в частност районът търпи загуби всеки ден от недобросъвестни платци и срещу тях трябва да се предприемат действия", аргументира се кметът.

            Изготвени са заповеди за принудителното премахване на гаражните клетки, които се намират на бул. ”Васил Априлов” срещу № 101 (2 бр.), ул. “Победа”  61 и  бул. “Марица”  51. Преместваемите съоръжения са вече отстранени.

Продължава инициативата на район “Северен” по реновирането на детските площадки. След парк “Сърнена гора” администрацията се включи в освежаването на детската площадка на ул. “Борба” № 5/7.

Със съдействието на ОП “Градини и паркове” се ремонтира основното детско съоръжение, представляващо комбинирана детска пързалка тип “замък”. Ще бъдат поставени седалки на двойната люлка, тъй като в момента липсват такива. Изградиха се наново съществуващите четири пясъчника, а върху циментовата им обшивка се поставиха дървени седалки. Ще бъде подменен и пясъкът в тях. Счупените ребра на пейките са подменени с нови.

Днес служители от администрацията на район “Северен” боядисаха всичките 10 бр. детски съоръжения на площадката за игра, 2 бр. тенис маси, беседките и парковите пейки, които са около 30 на брой.

Успешно премина акцията за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО), организирана от администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Неработещите електрически и електронни уреди гражданите предаваха в мобилния пункт, позициониран на паркинга източно от бул.”България” №108, (южно от кметството на район „Северен”).

Жителите на района предаваха следните излезли от употреба уреди: печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, радиа, транзистори, компютри, монитори, мишки за компютър, мобилни апарати, телефонни апарати, фризери, електрически радиатори, отоплителни печки, прахосмукачки, маши за коса, преси и др.

Голям е и броят на заявените на тел. 032/901-165 – отдел „Екология” в район „Северен” адреси за взимане на неработещи ел. уреди от домовете на гражданите.

В срок до две седмици всички те ще бъдат посетени, а ненужните уреди взети за рециклиране.

Петък, 28 Юли 2017 08:00

Празник на билките

„Празник на билките, слънцето и водата” - посрещна днес гостите на ДГ„Бреза”. Директорът на детското заведение Нели Димитрова приветства кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев и неговия екип, родителите и близките на децата, които се отзоваха на поканата да видят и чуят малките артисти от подготвителна група, за които това са последни дни в любимата детска градина. Г-жа Н. Димитрова увлекателно разказа за чудодейните свойства на билките и покани всички да участват в детските игри, да усетят магията на природатаКметът сърдечно поздрави децата за поканата и не скри любопитството си какъв ще бъде техният празник на билките, защото такъв досега не е бил организиран в район „Северен”.

      Обяснението на малчуганите не закъсня: в компанията на грижовния доктор Здравко, те рецитираха, пяха и танцуваха за цветя и благодатни плодчета, за лековити билки и тревички. Състезателните игри бяха най-емоционалната част от празника: в първата – „Коя билка съм?” - децата разпознаваха билката по нейната миризма – изпитание, с което всички се справиха въпреки неговата трудност; във втората игра изплетените от тях венчета трябваше да бъдат хвърлени най-далеч, за да бъде определен победителят, а в третата, наречена „Билки да си посадим сами”, малките градинари показаха отлични умения за засаждане на билки, за които обещаха, че редовно ще полагат грижи, за да са напоени и почистени от плевели. Техните родители бяха се погрижили да има разсади от розмарин и мащерка, от лавандула и здравец, а ръководството на детската градина бе  осигурило малки мотички, лопатки и лейки. Така - с разсад, инструменти и работливи ръце - бе поставено началото на „Билкова градинка” в ДГ „Бреза”, на която децата не можеха да се нарадват. В края на празника по стара традиция и децата, и гостите преминаха под красив венец, изплетен от бръшлян и рози – за здраве и късмет, за благоденствие и щастливи дни.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 163

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!