Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани гражданите на тържествен концерт на „Духов оркестър Пловдив“ по случай Деня на Независимостта на България, който ще се състои на 22.09.2022 г. (четвъртък) от 17:00 часа от северната страна на Пешеходния мост. Заповядайте да се насладите на изпълненията на обичаните пловдивски музиканти в празничния ден! Входът е свободен! Очакваме Ви!

Инициатива в подкрепа на пострадалата от наводненията детска градина в карловското село Каравелово осъществи ДГ „Марица“ в район „Северен“.Екипът на детското заведение се обърна с апел към родителите вместо букети за 15 септември, който желае, да остави сума в дарителските кутии.Родителите с голямо желание подкрепиха каузата на екипа.Събраните средства ще бъдат преведени по сметка на детската градина в село Каравелово. Във връзка с първия учебен ден днес бе извършен ритуал по посрещане на I група в ДГ „Марица“.

С красиво тържество бе даден стартът на новата учебна година в СУ „П.Кр.Яворов.“ „15-ти септември е важен и вълнуващ ден за всяко българско училище.Със сигурност той ще остави най-ярки спомени у първокласниците, които за първи път тръгват по един нов и интересен път-пътя на образованието.Скъпи ученици, пожелавам Ви новата учебна година да Ви донесе успехи, реализиране на Вашите идеи, много училищни постижения и спортни победи! Уважаеми учители, приемете моите искрени пожелания за спорна и творческа нова учебна година, изпълнена с много поводи за гордост с Вашите възпитаници! Уважаеми родители, бъдете търпеливи, мъдри, разбиращи и вдъхновяващи.Нека децата усетят Вашата обич и подкрепа в своите начинания! Честит първи учебен ден!“, каза в приветственото си слово кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на празника. „Безспорно денят е най-важен за тези, които за първи път прекрачват прага на училището и се отправят към класните стаи.И макар плахи и неуверени, изпълнени с трепетни очаквания и вълнения, ние ще запалим „пламъка“ на знанието, който ще ги държи будни и любознателни занапред.Денят е също със специално значение за дванадесетокласниците, за които тази година ще бъде последна в училище.На бъдещите абитуриенти пожелавам да се насладят максимално на всеки един учебен ден, защото той няма да се върне.Народната мъдрост гласи: „Каквото посеем, това ще пожънем”. За да имаме максимално добри резултати накрая, трябва учители, ученици и родители да бъдем партньори в образователния процес.Пожелавам здрава, успешна и благословена учебна година на всички! На добър час!“, заяви директорът на СУ „П. Кр. Яворов“ Пламен Стоилов. С трепетно вълнение първолаците прекрачиха за първи път прага на училището. В СУ „П. Кр. Яворов“ тази година ще се обучават 838 ученици, които са разпределени в 35 паралелки от 1-ви до 12-ти клас.72 първокласници в 3 паралелки ще се подготвят в учебното заведение. Сред официалните гости на събитието бе и заместник-кметът на Община Пловдив Георги Титюков.

Администрацията на район „Северен“ продължава с облагородяване на парковете в район „Северен“.На 16.09.2022 г. (петък) от 10:00 часа ще се боядисват пейки в парк „Луксор“, а на 20.09.2022 г. (вторник) от 10:00 часа-на площад „Антон Чехов“. Всички желаещи могат да се включат в двете инициативи, за една по-красива и чиста градска среда. „Нека заедно се погрижим да е приятно на местата, където се разхождаме и релаксираме!“, призова кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. Очакваме Ви!

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 324
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!