Понеделник, 30 Юли 2018 10:51

Благотворителна акция

Благотворителна акция за жители от район „Северен” проведе кметът на района инж.Ральо Ралев, съвместно с  „Обединена млечна компания” ЕАД, в лицето на оперативния директор г-н Майкъл Друкас в петък – 27.07.2018 г.

            1000 литра прясно мляко от марката „Верея” с 3% масленост бе раздадено на пенсионерите от трите пенсионерски клуба в района - ПК „Надежда” на ул.”Гонда вода” №1, ПК на ул.”Хан Телериг” №5 и ПК „Герджика” на бул.”Марица” №51. Мляко получи и  комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” в гр.Пловдив.

            Инж.Ралев лично раздаде дарението на възрастните хора, а те благодариха от сърце за направения жест.

            „Успяхме да изненадаме пенсионерите, и то положително. В менюто на децата и възрастните хора е важно млякото да присъства ежедневно.” – коментира инж.Ралев.

Четвъртък, 26 Юли 2018 11:36

40 броя нови кошчета

40 броя нови кошчета за отпадъци са поставени в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Кошчетата са изработени от бетон, здрави са и са с вместимост 40 литра. Върху тях е изобразено логото на община Пловдив.

            Те са поставени на места, където липсват такива, както и  по желание на жители на „Северен”– това са основни булеварди, градинки, паркове, междублокови пространства, детски площадки и места със завишен човекопоток. За гражданите, които желаят да конкретизират място за поставяне на кошчета за отпадъци, е обявен тел. 032/901 165 – отдел “Екология” към районната администрация.

            Кметският екип апелира гражданите да изхвърлят отпадъците си на определените за целта места, както и да опазват общинската собственост.

            Адресите, на които са поставени новите съоръжения са следните:

1.      Ул.”Брезовска” №42 – 1 бр.

2.      Ул.”Вук Караджич” №26 – 1 бр.

3.      Бул.”България” до подлеза на СУ „Пейо Яворов” – 1 бр.

4.      Бул.”България” до детска площадка „Баба Яга” – 1 бр.

5.      Ул.”Иван Драсов” №2/4 – 1 бр.

6.      Бул.”Марица” №51 – 2 бр.

7.      По алеите на градината пред очна клиника „Луксор” -  4 бр.

8.      Преди пешеходен мост – 2 бр.

9.      Ул.”Борба” №11 – 1 бр.

10.  Ул.”Барикадите” №8 – 1 бр.

11.  Ул.”Сидер войвода”  №2/6 – 2 бр.

12.  Бул.”България” до аптеката на подлеза срещу хотел „Санкт Петербург” – 2 бр.

13.  Ул.”Пантелей Генов” №6 – 1 бр.

14.  Пред ОУ „Райна Княгиня”  - 2 бр.

15.  Бул.”България” пред спортна зала на ПУ – 1 бр.

16.  В парк „Сърнена гора” – 3 бр.

17.  В парк „Панагюрище” – 3 бр.

18.  Ул.”Йоан Екзарх” №16 – 4 бр.

19.  Площад „Панайот Волов” – 3 бр.

20.  Кучешка площадка „Гагарин” – 1 бр.

21.  Кучешка площадка в парк „Рибница” – 3 бр.

Сряда, 25 Юли 2018 11:35

Здравните кабинети

В здравните кабинети на училища и детски градини в район „Северен“ стартираха ремонтни дейности, които ще продължат през месец август и септември. Най-належащите вече са стартирани. Предвидени са средства за подмяна на подови настилки, шпакловка и боядисване, ремонт и подмяна на ел. осветление, мивки, радиатори и щори. През лятната ваканция на учениците ще бъдат ремонтирани 8 здравни кабинета в училищата, а в детските градини те са 5.

„Държа да успокоя родителите, че предстоящите ремонти в градините по никакъв начин няма да засегнат учебно-възпитателният процес“, заяви кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. „Фирмата, която ще извършва ремонтните дейности, е предупредена да спазва стриктно часовете за почивка, както и да работи чисто и тихо, без да има пряк досег с децата“, допълни той.

 

 
 
 
Четвъртък, 19 Юли 2018 11:33

Нов общински паркинг

Нов общински паркинг бе открит в пловдивския район "Северен" от кмета на района – инж. Ральо Ралев, съобщиха от районната администрация.
Съоръжението се намира в междублоковото пространство на ул. ”В. Левски”, ул. “Абоба”, ул. “Оборище” и ул. “Сливница”, с обща площ от 810 кв. м.

Паркингът разполага с 40 места, от които 3 са предназначени за хора с увреждания, а едно от местата е предоставено за ползване от ОП “Организация и контрол на транспорта”. Положена е хоризонтална марикоровка и са поставени  антипаркинг скоби на местата за паркиране. По наредбата за платено месечно паркиране са отдадени вече 32 места - уточни Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 201

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!