Вторник, 04 Декември 2018 14:40

Северен засия

         С тържествена церемония кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и екипът му посрещнаха множеството пловдивчани, които присъстваха на запалването на светлините на коледната елха на района.

         Малките възпитаници на ДГ „Марица” поздравиха гостите с коледни песни, а за доброто настроение и сгряване на присъстващите в зимната вечер организаторите от районната администрация бяха приготвили червено и бяло вино.

         Инж.Ралев отправи своите пожелания към всички присъстващи за здраве, щастие и една по-успешна 2019 –та година.

         Всички дошли на тържеството се включиха заедно с районния кмет в отброяването от 10 до 0 и останаха очаровани от красотата на елхата, когато светлините грейнаха.

         Последва зрелищна заря, която освети небето над колелото на панаира, където тази година е разположена светещата елха.

         За всички присъстващи организаторите бяха приготвили изненада – томбола с великолепни коледни подаръци, а всяко дете получи балон, бенгалски огън, царевични пръчици и шоколад.

 

Можете да се насладите на празничната заря тук.

Петък, 30 Ноември 2018 14:38

Ремонт

            Ремонтни дейности, обхващащи покривното пространство и помещенията на част от групите стартираха в ДЯ „Мечо Пух”, намираща се на бул.”Дунав” №69 в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Ремонтните дейности на покрива ще включат частична подмяна на хидроизолацията му и подмяна на воронките. Ще бъдат подменени ПВЦ и ВиК тръбите и отклоненията към тях на първи и втори етаж на детското заведение. Ремонтни дейности предстоят и на старите чугунени мивки, които ще бъдат демонтирани и подменени с два броя ляти мивки, като към тях ще се преработи и ВиК инсталацията. Ще бъде монтиран и нов моноблок, също така на местата, където е имало течове ще бъдат обработени стените, след което ще бъдат прешпакловани и боядисани. Сумата, предвидена за осъществяване на изброените дейности възлиза на 15000лв.

            „След приключване на ремонта децата ще пребивават в една по-чиста, хигиенична и здравословна среда, която ние сме длъжни да им осигурим.” – сподели инж.Ралев.

 

 

 

Проектът „Дъга на творчеството“ на район „Северен“ навлиза във финалната си фаза: най-амбициозното начинание – конкурсът за написване на есе на тема „Ботев и след него“ – днес кулминира в церемонията по награждаване на победителите. Две категории състезатели изявиха свои  способности в областта на есеистичната форма – тази на учениците от 7. до 12. клас и на учителите от всички възрастови поколения в района. В конкурса се включиха 19 ученици и петима преподаватели, които имаха възможност да пишат за онзи или онези български автори, които са белязали умовете и сърцата им, които при всяко препрочитане сякаш отварят път към осмисляне на индивидуалното, а и на общественото битие. Много приятна изненада предизвикаха с  участието и присъствието на събитието ученичката от 6. клас Наталия Стоянова, която настоя да се включи, въпреки че не отговаря на предварително обявените възрастови условия, както и гражданинът от София Борислав Димитров, който пръв изпрати своя текст с думите: „ Темата изглежда важна и от голямо значение особено за нас, младите хора… ще се радвам, ако имам възможност да споделя с Вас своите размисли.“

Представените текстове впечатлиха компетентното жури: Ботев бе очакваният и несъмнен център на текстовете, но редом с него светеха имената на следовниците му – цялата палитра творци на българската литературна класика, но и съвременни имена като Дамянов, Цанев, Дубарова, Русков. Със своята добре аргументирана пристрастност есетата станаха отправна точка за размисъл кое в света на художествената фикция е преходно, а кое – вечно. Изключително горд бе целият ръководен състав на кметската администрация в „Северен“ да поздрави и възнагради младите автори и техните осмелили се да ги конкурират учители. Инж.Ральо Ралев и неговите заместник-кметове Л.Кътова и К.Георгиев лично поздравиха призьорите в амбициозното начинание. Бяха раздадени грамоти и великолепни книги – най-хубавата награда за онези, за които е удоволствие досегът с непреходното българско слово. Сред учениците изпъкнаха текстовете на Даниела Тисовска и Маринела Гетова – и двете от ПГХТТ, класирани на първо и второ място; трета е Кристина Николова от СУ „П.Яворов“. Шестте поощрителни награди в тази категория показаха оспорваността на състезанието. Сред учителите на първо място се класира есето на Диана Димовска от ФЕГ „Ант.дьо Сент-Екзюпери“, а второ и трето място заеха съответно Розалина Петрова от ДГ „Дъга“ и Стела Папазова от ДГ „Космонавт“.  Безапелационен победител със специална награда за най-впечатляващ текст стана Илко Василев – учител по български език и литература, заместник-директор на ЕГ „Иван Вазов“, чието есе бе признато за събитие на конкурса. Инж.Ральо Ралев, развълнуван колкото отличените автори, се обърна към тях с размисли за стойността на всяка малка стъпка, която води към успех и удовлетворение. Той увери учениците, че това, което сега постигат, формира характерите им и е гарант, че ще се множи многократно в битието им на зрели хора. Всички присъстващи на събитието изразиха убеждението си, че конкурсът „Ботев и след него“ е еталон за насърчаване творческите изяви в „Северен“, който несъмнено ще има своето продължение в годината, когато Пловдив ще бъде културна столица на Европа.

Сряда, 28 Ноември 2018 11:50

залесителна акция

   Поредна есенна залесителна акция проведе днес администрацията на район „Северен” на бул.”Васил Априлов”, западно от ДГ „Захарно петле”, както и на бул.”Васил Априлов” в отсечката от ресторант „Хитър Петър” до бул.”Дунав” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

         Засадени са 16 бр.дръвчета от вида чинар, които са дарение от  Международен панаир Пловдив АД.

         В залесяването взеха участие ръководството и служители на районната администрация.

         „Изказвам своята благодарност към дарителите – с всяко дърво, което засаждаме спомагаме градът ни да става по-чист, по-зелен и красив.” – коментира инж.Ральо Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 216

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!