Първото метално сърце за събиране на пластмасови капачки на територията на „Северен“ „затуптя“ в парк „Надежда“. Инициативата е на кмета на района Стоян Алексиев. С поставянето на металното съоръжение бе даден старт на кампанията за „ По-чист, по-зелен, по-красив район“. Събраните пластмасови капачки ще бъдат предадени за рециклиране, а средствата от тях ще се използват за облагородяване на детски площадки, паркове, междублокови пространства и укрепване на детски съоръжения в „Северен“. Предстои и монтирането на още две сърца-пред Пешеходния мост до парк „Моливчета“ и в парк „Рибница“.
Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани гражданите на Седмица на изкуствата в парк „Рибница“. Събитията ще се проведат на 05.10., 07.10. и 09.10.2020 г. И на трите дати от 17:00 часа в различните школи деца ще демонстрират умения в 4 занаята: рисуване, везба, народни занаяти и актьорско майсторство. На 05.10.2020 г. от 18:30 часа зрителите ще се насладят на концерт на Школа за народни танци „Луди млади“ при НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“. На 07.10.2020 г. от 18:30 часа публиката ще има възможност да се докосне до изпълненията на Фолклорен ансамбъл „Седенчица“. На 09.10.2020 г. като кулминация на Седмица на изкуствата в парк „Рибница“ ще се проведе съвместен концерт на Школа за народни танци „Луди млади“ при НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“, Фолклорен ансамбъл „Седенчица“ и със специалното участие на Фолклорен ансамбъл „Тракия“. Ще бъде атрактивно и интересно за любителите на творчеството и фолклорните ритми. Мероприятията ще се проведат на открито при спазване на всички необходими противоепидемични мерки. Входът е свободен! Заповядайте!

Кметът на „Северен” Стоян Алексиев кани гражданите на района на официално откриване на обновената детска площадка в парк „Сърнена гора“, което ще се състои на 01.10.2020 г. (четвъртък) от 18:00 часа. Музика, танци, балони и много забавление за децата предвижда празничната програма. Мероприятието ще се проведе на открито.Молим присъстващите да спазват всички необходими противоепидемични мерки! Заповядайте!

С красив есенен празник „Танцът на балончетата“ бе открита новата детска площадка в междублоковото пространство на бул. „Дунав“ 200-202 в район „Северен” вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев, секретарят на района Стайко Танев и управителят на фирмата-изпълнител на обекта Красимир Донков прерязаха лентата на новата придобивка. На специална церемония площадката бе осветена за здраве от отец Лазар. Тя обхваща площ от 215 кв. м. и отговаря на всички необходими критерии за безопасност. Разполага с 5 съоръжения: едно комбинирано, двойна люлка, клатушка и 2 въртележки. Настилката е ударопоглъщаща, аранжирана в два цвята-червено и зелено. Пригодена е да предпазва малчуганите от травми. Изградена е и ограда, за да предпазва децата от уличното движение. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на близо 50 600 лв. с ДДС. „Днес откриваме още една чисто нова детска площадка в район „Северен“. Към децата трябва да се отнасяме с изключителна грижа и внимание. Това е поредното приятно кътче, където малчуганите могат да се забавляват, след като се приберат от детската градина и от училище“, обърна се към живеещите в квартала кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Децата бяха въодушевени от пъстрата палитра от балони, които „танцуват“ около новата придобивка. Малчуганите се забавляваха на фона на музика и занимателни игри, а в края на цветното тържество късметлиите спечелиха и подаръци от томболата.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 270

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!