Понеделник, 11 Септември 2017 11:17

Дезинфекционна станция

    Райкмета инж. Ральо Ралев уведомява гражданите на район „Северен“, че в периода от 7 – ми до 30 – ти септември от ОП „Дезинфекционна станция“ ще се осъществи втората за 2017 г. основна, есенна обработка срещу акари и кърлежи.

            В списъците с обекти за обработка приоритетно са включени дворовете на детските и учебни заведения, паркове, градини, много междублокови пространства, площадки за свободно разхождане на домашни кучета, тревни площи по бреговете на река Марица.

            График за район „Северен“:

  • 11.09.2017г. /понеделник/ - ЕГ Пловдив – от 07.00 – 14.30 часа;
  • 12.09.2017г. /вторник/ - НУ „Христо Ботев“, ОУ „Димитър Димов“, ОУ „Йордан Йовков“, ОУ „Райна Княгиня“, СУ „Хр.Г.Данов“, СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ФЕГ – от 07.00 до 14.30 часа – обработките се извършват с моторни гръбни пръскачки;
  • 16.09.2017г. /събота/ -Детски градини и детски ясли в район „Северен“ –зелени площи и пясъчници – от 07.00 до 14.30 часа - обработките се извършват с моторни гръбни пръскачки;
  • 20.09.2017г. /сряда/ - Район „Северен“ Детски площадки, междублокови пространства и паркове, местата за разхождане на домашни кучета – от 06.00 до 13.30 часа /моторни пръскачки/ и от 22.00 до 04.30 часа /аерозолен генератор/;
  • 21.09.2017г. /четвъртък/- Детски площадки, междублокови пространства и паркове, местата за разхождане на домашни кучета – от 06.00 до 13.30 часа /моторни пръскачки/ и от 22.00 до 04.30 часа /аерозолен генератор/.
Събота, 09 Септември 2017 06:38

Сигнали от граждани

Във връзка със сигнали на граждани и констатации от служители на районната администрация, се проведе акция по премахване на стари и опасни детски съоръжения в район „Северен”.

След направена проверка и оглед на място на детските съоръжения от специалисти на районната администрация, се извърши премахване на най-опасните такива на следните адреси :

-детската площадка, заключена между улиците “Иван Рилски, “Панагюрище”, “Бързия”;

-ул. “Петър Шилев”  16 (западно);

-бул. “Дунав” южно от  89-97,

-южно от ул. “Сава Муткуров” 73,

-южно от бул. “Марица”  53.

От районната администрация призоват гражданите да подават сигнали при установяване на счупено детско съоръжение или друг проблем по площадките.

Четвъртък, 07 Септември 2017 06:36

Европейска столица на културата 2019

По повод третата годишнина от обявяване на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 в район “Северен” се проведоха редица събития, които включваха облагородяване на участък от града по протежението на р. Марица, както и редица забавления за деца и възрастни. Инициативата е на фондация “Пловдив 2019” и се осъществява благодарение на общинската администрация на Район “Северен”.

Последното от редицата събитията се проведе на 05 септември на бул. “Марица”№ 51-57 в градинката до реката. Лошото време не успя да попречи на ентуасиастите и дечурлигата, дошли да се позабавляват. Специално за децата бяха подготвени много занимания и изненади – игри на открито; еко работилници, в които можеха да покажат творческите си умения; хвърчила край реката и пикник на открито. Организаторите бяха помислили и за лакомства и храна, която се раздаваше безплатно на присъстващите, а именно: сладолед, захарен памук, варена царевица, сандвичи, пресни кифлички и сладки. Предоставяха се безплатно велосипеди за временно ползване и забавление, а след 21 ч.  се прожектира кино на открито.

Кметът на Район “Северен” инж. Р. Ралев благодари на всички граждани, които се включиха в инициативата по облагородяване на района около р. Марица и на тези, които се включиха в забавленията. “Радвам се, че фондация “Пловдив 2019” избра за домакин именно район “Северен” и се надявам другата година да празнуваме пак заедно” – коментира инж. Ралев.

По повод третата годишнина от обявяване на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 в пловдивския Район “Северен” се проведе кампания за облагородяване на участък от града – река Марица. Инициативата е на фондация “Пловдив 2019” и се осъществява благодарение на общинската администрация на Район “Северен”.
През изминалия уикенд, в района на бул. "Марица" № 51-57, заедно с доброволци бяха засадени 50 бр. билки и цветя от различни видове: розмарин, барбароса, алое, аспидистра, колеос - зелен и шарен, хиперикум, винка - зелена и блонди, и лигуструм, предоставени от ОП “Градини и паркове”. Боядисаха се 10 бр. пейки в района, както и детската площадка на бул. “Марица” № 53-57, включваща 3 бр. детски съоръжения, пързалка и 2 бр. люлки. Лично кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев се включи в кампанията заедно със служители от администрацията. При почистването на избрания терен се събраха 20 бр. чувала листопадна шума. От Регионален природонаучен музей Пловдив разказаха на децата защо реката е толкова специална за градското биоразнообразие.
Мероприятията не приключват до тук.
На 5 септември /вторник/, на същото място, от 17.00 до 22.00 ч., ще бъдат организирани редица забавления за гражданите. Планира се изработването на Вело зелен маршрут под формата на градска вело карта - празник с цялото семейство на велосипеди – от всички посоки на града, към сборния пункт на реката, където ще се организира пикник, подходящ за всички възрасти и със специално подготвени за деца занимания и изненади – игри на открито, еко работилници, следолед, захарен памук и хвърчила край реката. Всеки е добре дошъл с одеяло, настолни игри, федербал, домашна храна и напитки. След 21 ч. ще бъде прожектирано и кино на открито. Заедно с ПЛОВДИВ БЯГА ще се пробяга и най-дългата пешеходна улица в Европа от 19.00 ч.
Кметът на Район “Северен” инж. Р. Ралев благодари на всички граждани, които се включиха в инициативата по облагородяване на района около р. Марица и призовава отново всички да участват в забавленията за малки и големи на 5 септември.
Вход свободен за всички прояви.

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 167

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!