Поредна акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та се проведе в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриране 32 автомобила, принудително бяха репатрирани 13 автомобила. Някои са доброволно преместени от собствениците им.

МПС-тата, които са в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, бяха отстранени от следните адреси: ул.”Средец” № 57, ул. “Найден Попстоянов” 5 и  9, ул. “Генерал Кутузов”  5, ул. “Петър Шилев”  28, бул. “България”  52 и  109, ул. “Борба”  11, ул. “Милеви скали”  23, ул. “Вишнева”  2, ул. „Благовест”  8 и ул.”Ален мак”.


Кметът на район "Северен" напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост. 

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. 

В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та. 

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология".

Продължава реновирането на парк “Сърнена гора” в район “Северен”, находящ се зад жилищен блок на бул. „България“ № 99-113. Днес лично райкметът инж. Ральо Ралев направи първа копка, с която даде старт на ремонтните дейности по преасфалтирането на алеите в парка.

През последния месец се извърши възстановяване и доизграждане на поливната система в парка, ремонтиране и боядисване на пейките, както и на съществуващите 2 броя детски площадки.

Сега ще бъде подменена асфалтовата настилка на основните алеи в парка и ще бъде обособен и асфалтиран паркинг с около 15 паркоместа в съседство с парка.

След приключване на ремонтните дейности, жителите на квартала ще могат да се радват на едно по-приятно местенце за отдих и детски игри.

Днес кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев, заместник-кметът Калоян Георгиев и родители, потребители на услугата, прерязаха лентата на нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ян Хус” № 7 към детска кухня “Слънчеви усмивки”.

Той ще замени стария, намиращ се на ул. “Пантелей Генов” № 3, в непосредствена близост до новоизградения. Лошата локация на предишното помещение от гледна точка на безопасност и леснодостъпност, както и амортизирането му с годините, породи направата на новата разливочна.

Реновираното помещение и оборудването отговарят изцяло на хигиенните изисквания на РЗИ, информират от районната администрация.

Детска кухня “Слънчеви усмивки” с адрес бул. “Марица” № 51 обслужва месечно повече от 400 деца в Район “Северен” като в нея се приготвя разнообразна храна за деца от 10 месеца до три годишна възраст, отговаряща по качествен състав и технологична обработка на възрастовите особености на детския организъм.

Храната се раздава в още 3 разливочни пункта на територията на района, един от които е този на ул. “Ян Хус” № 7. От администрацията на района припомнят, че в началото на тази година се изгради чисто нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ален мак”  4. Т.е. в рамките на няколко месеца се подновиха две от помещенията, ползващи се за разливочна.

„Убедени сме, че с тези нови придобивки допринасяме за комфорта на ползващите детска кухня. Стремим се да удовлетворяваме нуждите на децата и техните родители.", заяви кметът Ралев.

Завърши преасфалтирането на ул. “Карловска” в пловдивския район “Северен” в частта си зад казино “Риц”. Райкметът инж. Ральо Ралев лично откри днес реновирания участък.

Ремонтните дейности включваха фрезоване, полагане и подсилване на основа на участъците, където това е необходимо и полагане на асфалт. Изграден е наново съществуващия тротоар с нови вибропресовани плочи и бордюр. Обособени са нови  10 паркоместа.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 163

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!