Сряда, 24 Октомври 2018 11:15

Седмица на четенето в „Северен“

 

         Националната седмица на четенето е във фокуса на всички детски и учебни заведения в район „Северен“ и всяко от тях по свой начин ще се включи в инициативите по отбелязването, за да откликне на необходимостта да се насърчава и повишава грамотността. Днес НУ „Христо Ботев“ посрещна всичките си ученици с изненади и много гости, поканени да станат активни участници в проявите. Административното ръководство на „Северен“ в лицето на зам.-кмет К.Георгиев, секретаря на района Д.Йорданова и гл.експерт „Образование“ Н.Нончева се включи в инициативата с голямо любопитство и вълнение. Безброй детски очи бяха отправени и към тримата, които гостуваха последователно в няколко паралелки на третите класове и четоха пред учениците вечните басни на Езоп. Децата слушаха с изключително внимание и с усмивки посрещаха и изпращаха новите си партньори в четенето. Толкова им хареса изразителното четене на гостите, че ги обсипаха с прегръдки за довиждане, на които завидяха директорът на училището Иван Пенев и заместникът му Т.Дачева.

         Инициативата публични личности да гостуват на деца и ученици и заедно да четат и разсъждават над литературното наследство е безценен извор на позитивни емоции, които разширяват хоризонта на малките слушатели и им дават добри примери за следване. Подобна проява с гостуване на администрацията на района по повод Националната седмица на четенето предстои и в ДГ „Славей“, където след дни ще бъде устроен Парад на приказните герои като част от инициативата „От приказка в приказка“, организирана от сектор „Образование“ на района.

 

            С нови съоръжения за игра се сдобиха пет от площадките за свободно разхождане на домашни любимци в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            В квартал „Гагарин” на бул.”Дунав” №182 и ул.”Борба” в съществуващата площадка за разхождане на домашни любимци до 10 кг.е монтирано препятствие за преминаване през обръч, а до нея в площадката за разхождане на големи кучета над 10 кг. са монтирани естакада за кучета и тунел за кучета.

            В парк „Рибница” в площадката за кучета до 10 кг. е поставено препятствие за преминаване през обръч, а в площадката за разхождане на големи кучета над 10 кг. е монтирана естакада.

             Кучешката площадка на ул.”Ян Хус” и бул.”Васил Априлов” също се сдоби с препятствие за преминаване през обръч.

            Съоръженията са здрави, изработени от материали, издържащи на външни атмосферни условия.

            Описание на новите съоръжения за игра и обучения на домашните любимци:

-          Естакада за кучета  - това е рампа за катерене, която може да се използва от кучета от различни породи, възраст и размери.Подходяща е както за начинаещи, така и за кучета с по-напреднало ниво на обучение.

-          Тунел за кучета – това е препятствие, изработено от специално обработена масивна дървесина, издръжлива на външните атмосферни условия.

-          Препятствие за преминаване през обръч – за по-голяма издръжливост обръчът е метален, а препятствието изисква придобита увереност у домашния любимец.

„Надявам се собствениците на домашни любимци да харесат придобивките и да използват с удоволствие новите съоръжения за тренировки и игри.” – сподели инж.Ралев.

Вторник, 23 Октомври 2018 11:12

Екскурзия

 Екскурзия за членовете на сдружение „Надежда за достоен живот” с председател Веска Маринова осигури администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

      С предоставените от район „Северен” средства за транспорт с автобус 46 от членовете на сдружението успяха да посетят и разгледат следните дестинации:

-          Музея на Васил Левски в гр.Карлово

-          Паметника на Васил Левски в гр.Карлово

-          Ферма за щрауси „Четири сезона” в с.Скобелево, община Павел Баня

-          Етнографски комплекс „Дамасцена”, находящ се в долината на розите- с.Скобелево, община Павел Баня.

Екскурзиантите се запознаха с производството на етерични масла, розова вода, розово масло, розово абсолю, лавандулово масло, розово сладко и др.както и натурална козметика.

„Изключително интересна и приятна бе екскурзията за всички нас, благодарим на инж.Ралев и екипът му за предоставената ни възможност да пътуваме.” – сподели председателят на сдружението на инвалидите Веска Маринова.

„С удоволствие подпомагаме подобни социални инициативи винаги, когато имаме възможност за това” – коментира инж.Ралев.

Петък, 19 Октомври 2018 11:10

Курбан за здраве

    Курбан за здраве и благополучие по случай празника на Св. Йоан Рилски Чудотворец раздаде днес в двора на църквата „Св. Иван Рилски" кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев. Храната освети отец Христо след архиерейска света литургия, възглавена от архимандрит Арсений..

            Кметът Ралев поздрави присъстващите миряни с празника и лично раздаде от рибата на повече от 300 миряни.

            На празника присъстваха множество жители на район „Северен”, както и служители на районната администрация.

 

 
 
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 210

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!