Нови 382 кг пластмасови капачки предаде кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев, събрани благотворително в администрацията на района. Вече повече от една година кметството участва в тази благородна инициатива наорганизацията Here2Help за събиране на пластмасови капачки – съобщи Ралев, която става все по-популярна.

Целта на кампанията е да провокира мисленето на хората в екологична насока като по този начин допринесе за опазването и съхранението на заобикалящата ни среда.
Чрез събирането и преработването на рециклируеми материали всички приходи се даряват за обществени каузи.

В момента от Here2Help търсят следващата кауза. Ако имате идея или кауза, която да реализирате, те са готови да я припознаят и да помогнат с реализирането й. За целта изпращайте предложения  до тях на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  или в страницата им в фейсбук. При подбора ще се взимат в предвид следните неща: 1) Колко човека ще бъдат облагодетелствани от идеята; 2) С какво ще допринесе тази идея за облагодетелстваните от проекта; 3) Да се вмества в бюджета, който в момента е все още ограничен.

Идеите ще се събират до 4 юни. След тази дата ще се направи подбор и ще се пусне анкета с 5-те най-добри споредHere2Help. Идеята събрала най-много гласове ще бъде реализирана.

Район “Северен” продължава да съдейства в събирането на капачки. Те могат да се предават денонощно на дежурния служител в районната администрация на адрес бул."Цар Борис ІІІ Обединител" № 22А.

Кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев по традиция и тази година бе специален гост на тържественото изпращане на випуск 2017 от ДДЛРГ, ЦНСТДМБУ и Преходно жилище към Комплекс за социални услуги “Олга Скобелева”.

Събитието се състоя в ресторант “Рицарите” и протече със много забавления, танци и настроение.

Младежите, които приключват успешно средното си образование в дома са 5 на брой тази година. Те бяха представени от директора на Комплекса за социални услуги Албена Банчева.

Инж. Ралев поздрави абитуриентите, пожела им успешна реализация в живота и много постоянство, трудолюбие и упоритост занапред. Поднесе им специлно подготвени подаръци за спомен от него и администрацията.

Понеделник, 22 Май 2017 12:00

ДГ „Космонавт” - 45 години

   Инж. Ральо Ралев, кмет на район „Северен”, стана скъп гост на голямото празненство, организирано от ДГ „Космонавт” по случай 45 години от създаването на детското заведение – предпочитано място за отглеждане и възпитание на децата от кв.Гагарин. Зала „Строител” се оказа тясна, за да побере 300-те възпитаници и техните родители, 43-ма педагози и служители на най-голямото детско заведение в района. Щастливото множество посрещна с овации директора на градината Слава Антова, която с обич поздрави малките си питомци, техните учители и лелки, семействата им за това, че заедно творят историята на ДГ „Космонавт”, доказала своя авторитет на водещо звено в предучилищното образование на Пловдив.

      Инж. Р.Ралев с вълнуващи думи се присъедини към поздравите и адмирациите за работата, която учителите и персоналът с пълна отдаденост и огромно търпение осъществяват в институцията.  И новоизградената сграда на градината, работеща вече пета години в полза на гражданите на „Северен”, и шестте модерно оборудвани детски площадки са доказателство за изключително успешната работа между детското заведение и районното кметство. Неоспоримо доказателство за високата оценка, която дава за партньорството с детската градина, бе връченият от инж.Р.Ралев Почетен знак на Кмета на район „Северен” на директора, а чрез него и на целия екип от професионалисти на ДГ „Космонавт”.

      Грандиозният концерт послание „С много любов” даде възможност на 11 групи възпитаници на детското заведение – от още несигурно пристъпващите най-малки деца до големите шестгодишни бъдещи първолаци – да станат пълновластни господари на сцената. Тя беше превърната в приказно царство Космонавтия, където малките чаровници пяха, танцуваха и се забавляваха за радост на стотиците зрители. След два часа вълшебни преживявания „Химн на децата” събра на финала щастливите космонавтчета и техните учители, а възторжената публика дълго ги съпровождаше с аплодисменти.

Днес ДГ „Дъга” посрещна скъпи гости за своя празник на добротворството. Кметът на района инж. Ральо Ралев бе дошъл с ръководния си екип, за да участва с децата в подготвения с много вълнение празник „Доброто продължава”.

Директорът на институцията Дима Симеонова приветства множеството от деца и учители, родители и гости с настъпващия 24 май – Ден на българската просветата и културата и на славянската писменост -  и обясни с какво тържеството на нейните малки питомци е по-различно от всички други, които район „Северен” организира в майските дни. Децата от „Дъга”, техните учители и родители са водени от благородната идея да помагат надеждата и вярата в доброто да съпътстват ежедневието на обитателите от Дом за възрастни хора „Св.Василий Велики”. Желанието на възрастните да учат децата от малки да искат да правят добро е претворено в дела: за обитателите на Дома са осигурени 2 нови климатика за помещението им по трудова терапия, към което се прибавя и продуктово дарение в размер на 500 лева.

Ознаменуването на доброто, на приятелството и надеждата децата осъществиха по вълнуващ начин със своето вълшебно творчество. С песни и танци, с разноцветни костюми и под звуците на жизнерадостни ритми 200 малчугани пяха за своята любов към детството, към обичта между хората, към възторжените си родители, които с основателна гордост се надпреварваха да ръкопляскат и да снимат празничното разноцветно множество.

Инж. Ральо Ралев, трогнат от благородната изява, сподели, че на такова тържество досега не е присъствал, но надеждата, очакването му е то да бъде само първата от много подобни прояви на човеколюбие и грижа за изграждане на хуманни ценности в нашите деца. На всички малки творци с добри сърца от ДГ „Дъга” той пожела да са здрави и щастливи през идващите летни месеци.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 157

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!