Комисия от служители на отдел “Екология и чистота” към администрацията на район “Северен”, Пловдивски общински инспекторат и Трето районно управление на МВР гр.Пловдив извършиха проверка на нерагламентирания пазар в района до КАТ в неделя – 10.март. Установени бяха нарушения за нерагламентирана продажба на хранителни и селскостопански продукти на открито. Съставени са пет акта за амбулантна търговия на открито без разрешение по чл.21 ал.1 от Наредбата за осигуряване на обществения ред на община Пловдив и един акт за продажба на селскостопанска продукция извън устроени пазари и тържища. В деня на проверката не се установи палене и изгаряне на гуми и отпадъци от различен произход. Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев сподели, че съвместните проверки ще продължат да бъдат извършвани и в бъдеще
Кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев, заместник-кметовете д-р Красимир Асенов, Калоян Георгиев и секретарят на района Десислава Йорданова бяха официални гости днес на тържеството на дамите от пенсионерски клуб „Надежда" в кв. "Гагарин", по случай Международния ден на жената. Инж. Ралев поздрави всички празнуващи и им пожела крепко здраве, бодър дух, дълголетие, уют и повече споделени мигове с любимите хора, които да изпълват дните им с радост. Председателят на клуба Ана Христева от своя страна изрази своята признателност към всички присъстващи и към ръководството на Район “Северен” за дългогодишното взаимно сътрудничество и разбирателство. Възрастните дами бяха приятно сюрпризирани от инж. Ралев с поднесено лично от него цвете в знак на уважение. По традиция празникът завърши с кръшно, право, българско хоро.
Детска ясла „Палечка“ в район „Северен“ отпразнува Денят на жената с тържество, в което се изявиха децата от втора група. Забавната програма, която най-малките изнесоха с невероятно желание и много усмивки, включваше характерния Танц на калинките, хоро, песни и стихчета. В присъствието на инж. Ральо Ралев – кмет на район „Северен“ и неговия заместник Калоян Георгиев, децата зарадваха с артистичния си талант пълната с родители и роднини стая на яслата. На финала на тържеството всички майки и баби чуха от децата трогващите думи „Обичам те“, държейки огромни сърца в малките си ръчички.
Четвъртък, 07 Март 2019 11:15

майсторът стъклар Харун Гюмюш

Уникално по рода си представление изнесе пред стотици малчугани майсторът стъклар от Република Турция – Харун Гюмюш, който гостуваше на ОбУ ,,Йордан Йовков” с директор г-жа Таня Николова. Лично кметът на района инж. Ральо Ралев и Генералният консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани асистираха на знаменития майстор-ювелир, в ръцете на който стъклото оживя и достави огромно удоволствие на деца, преподаватели и гости. Сред приказни стъклени фигурки на въртящи се в сема ритуал дервиши, серпентини, животни и цветя, майстор Гюмюш разказа на децата историята на стъклото и технологията за неговото обработване. Децата се включиха с желание и интерес в демонстрациите. Организатори на гостуването са Генералното консулство на Република Турция в град Пловдив, представлявано от г-н Ергани и директора на училището Т. Николова.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 223

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!