Понеделник, 15 Април 2019 11:32

дарение на 3 момичета

Администрацията на Район “Северен” направи дарение на 3 момичета от Защитено жилище за хора с умствена изостаналост в Район “Южен”. Инициативата е на Кмета на Район “Северен” – инж. Ральо Ралев, който научил за кампанията за събиране на дрехи, обувки и бельо за трите момичета сирачета от социалните мрежи. Организаторките на кампанията Радостина Недялкова и майка й Нина Недялкова споделиха, че са останали приятно изненадани от жеста на районната администрация в лицето на кмета Ралев. Момичетата Диана, Ани и Сашка не скриха радостта си от получените нови придобивки и благодариха сърдечно. В Защитеното жилище се предоставя социална услуга 24 часа в денонощието на хора с умствена изостаналост, базирана на модела „Живот в малка група”, за изграждане на базисни знания и умения, необходими за пълноценен живот в общността. Според инж. Ралев, всеки българин трябва да е социално отговорен и толерантен към различните и хората в неравностойно положение.
Генералният консул на Република Турция в Пловдив, г-н Хюсеин Ергани, беше гост на инж. Ральо Ралев – кмет на район ,,Северен”. Това е първата официална визита на дипломата в пловдивския район. Инж. Ралев запозна високопоставения гост с географските, социокултурните и икономическите особености на района, като постави акцент върху динамичното разрастване на северната индустриална зона на гр. Пловдив. По време на разговора се зароди идеята за организиране на съвместна акция между Генералното консулство и районната администрация, за почистване на зоната около нерегламентираното сметище, в близост до „Арман махала”. Съвместно сътрудничество за организиране и честване на културни празници в района, също беше фокус на разговорите между инж. Ралев и г-н Ергани.
Понеделник, 08 Април 2019 11:30

Ежегодна доброволна акция

Ежегодна доброволна акция със социална насоченост „Active Green” на фирма „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД се проведе в събота със съдействието на районната администрация в „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Тази година облагородяването се извърши в междублоковото пространство на бул.”Васил Левски” №95 (пред Големия Гигант). Акцията по почистване, залесяване и възстановяване на съоръженията на цялата площ до детската площадка и фитнеса на открито стартира в 9.30 часа. В инициативата лично участие взеха г-н Герхард Дивалд – управител на фирмата в Австрия, служители на фирмата и членове на семействата им. Администрацията бе представена лично от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместник-кмета г-жа Лариса Кътова. Боядисана с лак бе дървената ограда на детската площадка, възстановени и пребоядисани са 14 броя паркови пейки. Засадени са 13 броя дървета, както следва: 9 броя иглолистна растителност от вида - хималайски кедър – 3 бр. - сребрист смърч – 1 бр. - хималайски бор – 1 бр. - аризонски кипарис – 3 бр. - кавказка ела – 1 бр. 4 броя широколистна растителност от вида - явор – 1 бр. - червен дъб – 1 бр. - западен чинар – 1 бр. Г-н Дивалд поздрави и благодари на служителите си за участието им в тази „зелена” инициатива, като ги увери, че тя ще продължи и занапред. Инж.Ралев също отправи благодарности към всички присъстващи на мероприятието и сподели, че важното в случая е да дадем пример на съгражданите си, как задружно можем да облагородим и направим местата за отдих пред домовете ни по-приветливи и зелени.
Облагородяване на спортна площадка, находяща сe в междублоковото пространство на ул.”Арабаконак” №2-10 извършиха днес служители на администрацията на район „Северен” . В акцията се включи и кметът на района инж.Ральо Ралев. Администраторите почистиха тревата, поникнала в процепите на напуканата на места асфалтова настилка. С разбъркана на място циментова смес бяха запълнени пукнатините на нарушената настилка, след което игрището бе основно почистено. До момента администрацията е извършила следните дейности по реновиране на обекта: поставени са нови врати на входовете на спортния терен, възстановена е липсващата предпазна мрежа, монтирани са нови спортни съоръжения – два броя баскетболни табла с рингове и мрежи, както и два броя футболни врати. Предстои боядисване на оградните пана в свежи цветове.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 226

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!