Във връзка с продължаването на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” от 01.05.2020г. до 31.12.2020 г. се приемат заявки за ползване на социалната услуга. Това съобщи кметът на район „Северен” Стоян Алексиев. С тази краткосрочна мярка Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” подкрепя общините в борбата с COVID – 19. Гражданите, които ще могат да ползват услугата, трябва да отговарят на следните критерии: - възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване; - хора с увреждане с Експертно решение на ТЕЛК; - възрастни в риск, а именно: такива, които имат необходимост от грижа поради увреждане и/или неподвижност и невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; -лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID – 19; -самотни родители с деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами. Услугата включва пазаруване на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги и други /заплатени със средства на потребителите/, като тя ще се извършва от екип от социални асистенти. Персоналът, който ще посещава домовете на потребителите, трябва да предостави подходящ документ, с който да удостовери служебните си ангажименти, както пред контролни органи, така и пред потребителите, за да се избегнат евентуални злоупотреби. Гражданите, които желаят да ползват тази социална услуга, могат да се обаждат за повече информация на следните телефони: 0878/371066 и 032/901 178.
Дейностите по оказване на подкрепа на граждани, изпаднали в нужда, продължават в район „Северен”. Започна раздаването на хранителни помощи по предварително направени от Агенцията по социално подпомагане списъци, в които фигурират хора в крайна нужда, и които до този момент не са получили хранителна помощ. 45 хранителни пакета с тегло до 30 кг всеки ще бъдат предоставени на хора в затруднено социално положение.Те ще се доставят от врата до врата от доброволците на БЧК, като се спазват всички санитарни мерки, съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Директорът на ПГКИТ "Д-р Иван Богоров" гр. Пловдив Михаил Казанджиев дари лични предпазни средства на районната администрация – защитни костюми и предпазни маски за многократно ползване. Средствата ще бъдат използвани от здравните медиатори, работещи на терен. Кметът на района напомня на гражданите телефоните, на които могат да се обаждат при нужда: 032/954 118; 032/901 178.
В подкрепа на мерките за оказване на помощ на хората от уязвимите социални групи, кметът на район “Северен” Стоян Алексиев създаде организация за разпределението на 1500 бр. млечни продукти - дарени от фирмата „Данон“ на Община Пловдив. Продуктите се насочиха към социалните трапезарии за диетично и диабетично хранене, към социално слаби и самотно живеещи граждани, които се обслужват от мобилните групи на БЧК и към други граждани на района, които се намират в тежко социално положение. Десетки са подадените сигнали към районната администрация относно хора и домакинства, които се намират в нужда и в невъзможност сами да си осигуряват прехраната. На част от тях е осигурена топла храна до края на месец април. Друга голяма част от гражданите на района, които се нуждаят от подкрепа, са включени в програмата на мобилните групи, които ще предоставят пакетирани хранителни стоки от първа необходимост. Програмата се реализира от БЧК и Община Пловдив – район “Северен”. Продуктите ще се доставят до адреса на гражданите от 09.04.2020 г. В района е създадена организация за приемане, обработване и предприемане на мерки за оказване на помощ на бедстващи граждани от района. На електронния адрес на кметството, както и на всички обявени телефони могат да се подават сигнали за помощ и консултации.

Във връзка с възникналата необходимост от предприемане на мерки за предотвратяване и ограничаване на разпространението на COVID-19 и на други вирусни заболявания, както и съобразно препоръките на Националния оперативен щаб, Областен информационен център – Пловдив стартира провеждане на дистанционни форми на електронна комуникация. В тази връзка ще бъдат провеждани виртуални информационни консултации със заинтересовани страни – земеделски производители, представители на фирми, читалища, училища и други от всички населени места в област Пловдив.

За заявяване на консултация, моля свържете се с нас на тел.: 032/262000 или на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ПЛОВДИВ

гр. Пловдив - 4000, ул. "Авксентий Велешки 20"

тел.: 032 / 262 000

Проект BG05SFOP001-4.004-0016 "Осигуряване функционирането на ОИЦ-Пловдив през периода 2019-2021 г.", се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Добро управление".

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!