Европейска седмица на мобилността в ДГ „Захарно петле”
Европейската седмица на мобилността в район „Северен” бе отбелязана в ДГ „Захарно петле” със запомнящ се урок по безопасност на движението. Градината има изградена и напълно оборудвана нова площадка за специалното обучение по безопасност на движението. Там малчуганите научават всички най-важни правила за удобно и безопасно придвижване в градска среда – по пешеходни зони и на кръстовища, при спазване на основните знаци за придвижване. Несъмнено за децата най-голям интерес предизвикаха светлинните сигнали, но водени от регулировчик на движението, те преминаваха по обозначените зебри със завидно самочувствие. Помощници им бяха и техните учителки, които им поставиха многобройни весели гатанки, за да проверят наученото от малчуганите за успешно преминаване по очертан маршрут. Урокът, който малките обитатели на градинката от подготвителна група демонстрираха, направи силно впечатление и на гостите от районната администрация, водени от заместник-кмета К.Георгиев. Те наблюдаваха с интерес овладяването и прилагането на практика на правилата за безопасно движение, задаваха подвеждащи въпроси, но получаваха отличните отговори на децата, при това поднесени с усмивка. Не мина без песни за безопасността при движение, а на финала на урока децата показаха, че в големия град най-добре е да се кара колело, вместо да се замърсява природата с газовете от многото коли по пътищата.

Понеделник, 18 Септември 2017 11:20

Европейска седмица на мобилността

Във връзка с отбелязване на „Европейска седмица на мобилността" 2017, на 21.09.2017 г. /четвъртък/, в район „Северен" ще се проведат редица мероприятия под патронажа на кмета на района инж. Ральо Ралев.
В парк “Рибница”, намиращ се на бул. “Дунав”, от 10 ч. ще се проведе конкурс за най-добра рисунка на асфалт на тема: “В моя град – с колело”. След това дечицата от детска градина “Весела” ще изнесат урок по безопасност на движението.
От 10.30 ч., на същото място, ще се организира велошествие (без възрастови ограничения) по алеите в парка, водено от кмета инж. Ральо Ралев. След като приключи велоколоната, всички деца на възраст от 7 до 16 години, които желаят, ще имат възможността да участват във велосъстезание, разпределени по възраст. За целта всички участници в него, както и във велошествието, следва да се явят в 10 ч. часа за заявяване на участие.
Организаторите са подготвили много лакомства и предметни награди, от които един велосипед и смартфон, които ще бъдат изтеглени в томбола измежду всички участници.

Четвъртък, 14 Септември 2017 11:19

премахване на незаконни постройки

Вчера районната администрация извърши поредната акция по премахване на незаконни постройки в пловдивската „Арман Махала”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Съборени са няколко жилищни и нежилищни сгради, които са изградени на терен общинската собственост, без каквито и да е строителни документи и книжа.
Администрацията на район "Северен" изказва специална благодарност на служителите на III-то РУ на МВР-Пловдив за проявения професионализъм при изпълнението на служебните им задължения, както и на експлоатационните дружества за оказаното съдействие при спирането на тока и водоподаването към съответните обекти.

Район “Северен” ще продължи премахването на незаконното строителство.

Сряда, 13 Септември 2017 11:18

Да изчистим България заедно

Във връзка с предстоящата кампания “Да изчистим България заедно”, най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план, администрацията на район “Северен” приканва всички граждани, които искат да вземат участие в нея да заповядат в районното кметство с адрес бул. “Цар Борис III Обединител” № 22А, /стая № 12/, за да получат санитарни ръкавици и чували. Денят на голямото почистване е на 16.09.2017 г / събота/.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 167

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!