С много празнично настроение бе даден старта на новата учебна година в НУ „Христо Ботев“ в „Северен“. Гост на прекрасното тържество бе кметът на района Стоян Алексиев. „Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, но най-вълнуващ е за първолаците, които днес прекрачват прага на училището и поемат по един дълъг път, водещ към наука и нови хоризонти. На всички ученици пожелавам с труд и постоянство да натрупват нови знания, да придобият различни умения и да постигнат блестящи успехи. На добър час!“, приветства малките възпитаници на НУ „Христо Ботев“ районният кмет Стоян Алексиев. Директорът на учебното заведение Иван Пенев поздрави учениците и им пожела здраве, успехи, постоянство и упоритост през новата учебна година 2020/2021. Той подчерта още, че са направили добър избор, тъй като училището е иновативно и за втора поредна година работи по проект.”Вдъхновени от книгите”.Проектът е намерил място и в новата Стратегия на училището.Създадени са правила за мерки за превенция на COVID-19, които ще се спазват стриктно. Традициите с посрещането на знамето и въвеждането на първокласниците през прага на училището бяха най-емоционалните моменти в днешния празничен ден. В НУ „Христо Ботев“ се обучават 431 деца и ученици, като в учебното заведение са обособени 5 паралелки в първи клас (общо 98 първолаци). Спазен бе и обичаят с лисване на менчето с вода за здраве и късмет. На събитието присъстваха Георги Титюков- заместник-кмет на Община Пловдив, Георги Попов-Тумби-бивш футболист на „Ботев” (Пд) и националния отбор, бивши учители и членове на Училищното настоятелство и Обществения съвет. Над 10 000 деца и ученици от 7 детски градини и 13 училища стартираха новата учебна година в район „Северен“. Четирима са новите директори на учебните заведения в района: Тони Табакова (ДГ „Захарно петле“), Наталия Коева (ДГ „Весела“), Пламен Стоилов (СУ „П. Яворов“) и Михаил Крантов (ОУ „П. Волов“).

Кметът на „Северен” Стоян Алексиев кани гражданите на района на официалното откриване на новата детска площадка на ул. „Борба“ 5-7, което ще се състои на 16.09.2020 г. от 18:00 часа. Очаква Ви специална програма с музика, весело настроение и игри за малчуганите. Мероприятието ще се проведе на открито.Молим присъстващите да спазват всички необходими противоепидемични мерки! Заповядайте!

Кметът на „Северен“ Стоян Алексиев организира голямo тържество на сцената в парк „Рибница“ за жителите на района. Публиката бе зарадвана от изявите на прочутия фолклорен танцов състав „Луди млади“ към НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“.Читалището отбеляза за пореден път своя празник, посветен на патрона си. Освен прекрасните народни танци зрителите се насладиха и на пъстра палитра от разнообразни дейности, предложени от различните школи към читалището.Танцова формация „Мераклии“ изпълни модерни сценични танци, а школата по балет „Силивряк“ представи на публиката изящни балетни изпълнения, от които лъхаше стил и елегантност. Представители от школата по рисуване „Драсканици“ твориха в пространството пред сцената на свободна тематика. Млади таланти от състава по поп и джаз пеене изпълниха популярни хитове. За доброто настроение на малчуганите се погрижи водещият Васил Караманлиев, който предложи любопитни игри на децата от публиката. За малките почитатели на точните науки бе подготвена математическа викторина. „Отново се събрахме тук, на обновената сцена в парк „Рибница“. Впечатлен съм от този прекрасен концерт, който представиха талантливите състави и школи към НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“. Нека тези деца и младежи не спират да развиват своите умения в избраната от тях насока и с желание и устрем да продължават напред“, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев. Зрителите останаха изключително доволни от богатата концертна програма и изразиха надежда, че в бъдеще ги очакват още много културни събития в парк „Рибница“.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Имам удоволствието да Ви поканя на празничен концерт на НЧ „ Проф. Кирил Дженев-2018“.Събитието ще се проведе на 12 септември 2020 г. (събота) от 18:30 часа на откритата сцена в парк „Рибница“ в район „Северен“. Очаква Ви пъстра палитра от фолклорни изпълнения, поп и джаз песни, сценични танци и други творчески изяви. Мероприятието ще се проведе на открито при стриктно спазване на Заповедите на Министъра на здравеопазването във връзка с противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 и спазване на минимална физическа дистанция от 1,5 м. от присъстващите на събитието. Входът е свободен! Заповядайте! СТОЯН АЛЕКСИЕВ, КМЕТ НА РАЙОН „СЕВЕРЕН”

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 266

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!