Нова дългоочаквана детска площадка бе направена за радост и коледно настроение на децата от район „Северен“ на ул. „Брезовско шосе“ 2 в междублоковата градина пред емблематичния някога ресторант „Старите българи“. Настилката е ударопоглъщаща, за да предпазва децата от травми. Проектирана е в зелен цвят. Новата придобивка разполага с комбинирано детско съоръжение, клатушка, двойна люлка и тематичен панел. „Ресторантът бе премахнат, теренът бе почистен, предстои обособяване на зелени площи, така че скоро това място ще се превърне в малък парк, където родители, баби и дядовци ще могат да седнат на сладка раздумка, докато децата играят на детската площадка“, каза кметът на района Стоян Алексиев.

Още един дългоочакван подарък за малчуганите за Коледа-поредната детска площадка в район „Северен“ вече е факт. Намира се на ул. „Милеви скали“ 4, до млечната кухня. Настилката е ударопоглъщаща, в два цвята: зелено и червено. Разполага с четворна люлка, клатушка, панел за игра и комбинирано детско съоръжение. „Надявам се тя да се превърне в притегателно място за игра и отдих за деца и родители. Част от съоръженията са предназначени за по-малките деца-те са по-ниски с цел тяхната безопасност. Нека пъстрите нови придобивки се ползват с много здраве и щастие!“, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

С тържествен Коледен концерт учениците от СУ „Никола Вапцаров“ в район „Северен“ отбелязаха идващите празници. Коледари, облечени в традиционни носии, отправиха своите наричания за здраве и берекет. Ученици от първи и втори клас поздравиха всички присъстващи с "Честита Коледа", а третокласници представиха Коледен танц. Финалът на концерта бе даден с красиво изпълнение на мажоретния състав на училището. След празничната програма започна благотворителен Коледен базар, който бе под надслов „За децата на Вапцаров с любов“. Той е традиционен за училището и се провежда всяка година. Идеята е със събраните средства да се поощряват изявените ученици и да се облагородява училищната среда. Във фоайето бяха подредени красиво отрупани маси с бижута, картички, сувенири, домашно приготвени коледни вкусотии от родители, декорации и други. Бижутата са направени от учениците от единствената в цяла България паралелка за бижутери. „Пожелавам на всички свята, топла и споделена Коледа-с добро настроение, домашен уют и хармония. Да отворим сърцата си за добри дела! Нека Новата 2023 г. Ви донесе здраве, щастие, значими постижения и нови хоризонти!“, приветства ученици, родители и учители кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството. Директорът на СУ „Никола Вапцаров“ Стоян Стратиев пожела на своите възпитаници здраве и весело посрещане на най-светлите християнски празници с близки и роднини.

Дядо Коледа донесе подарък за децата от район „Северен“ на Игнажден. Дългоочакваната детска площадка на ул. „Билото“ в близост до кметството е готова. След като беше сменено LED осветлението на паркинга в съседство, сега новата придобивка вече е факт за радост на малчуганите и техните родители. „На днешния хубав празник наричаме децата да ползват цветните съоръжения с много здраве и щастие и това място да се превърне в поредния любим кът за отмора, весели игри и занимания на открито“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 336
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!