Готово е новото помещение, което ще се ползва като чакалня към приемната на III РУ Пловдив, находящо се на ул.”Дилянка” №15в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

         Помещението е изградено от фасадни панели и предстенна обшивка от гипсокартонна конструкция. Площта му е 19 кв.м. Монтирани са външни прожектори и камери за видеонаблюдение.

         „По този начин ще се улесни приема на граждани, желаещи да подадат сигнал или оплакване като обособените помещения вече са две – едното е новоизградената чакалня, а другото е самата приемна, която се откри наскоро” – коментира инж.Ралев.

Петък, 27 Април 2018 11:40

Ново улично осветление

Ново улично осветление е изградено от началото на годината на стратегически места в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

През 2018 год. с ново осветление са следните улици в района:

-         източната страна на ул.”Победа” №2 и северната страна на бул.”Марица” №51-53 с общо 10 бр. новоизградени стълба с 15 на брой лед осветителни тела.

-          ул.”Ален Мак” пред южния вход на средно училище  „Христо Груев Данов”  - 9 броя паркови осветителни тела.

-          ул.”Братя Търневи” от №3 до №29 (от  ул.”Васил Левски” до ул.”Средец”) – 14 броя паркови осветителни тела.

-          ул.”Харитон Куев”№5до №12 ( между ул.”Иван Рилски” и ул.”Анри Барбюс”) – 5 броя паркови осветителни тела.

Новите осветителни тела са изградени от община Пловдив по предложение на районната администрация до детски и учебни заведения, както и на места, където осветеността е била крайно недостатъчна.

 

Сряда, 25 Април 2018 12:58

Доброто продължава

 

         На  24. април Гранд хотел PLOVDIV събра стотици деца и родители, учители и служители от ДГ „Дъга”, за да бъдат заедно в името на Доброто. Десетки представители на институции от целия град бяха заедно с тях, поканени да подкрепят благородната инициатива „Доброто продължава”, която е традиционна за детското заведение. Тази година усилията на отзивчивите обитатели на детската градина бяха насочени към подпомагане семейството на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”. В полза на лечението на момиченцето и за да насърчат семейството, че има зад гърба си многобройни поддръжници, развълнуваните гости партнираха на малките артисти от „Дъга”, които изнесоха незабравим благотворителен концерт.

          Впечатляващо начало на събитието даде Д.Симеонова, директор на детското заведение, която трогна присъстващите с вечната истина, че когато човек отвори сърцето си за доброто, озаряват го надеждата, обичта, свързаността с другите хора. В продължение на минути бе четен дългият списък на добротворците, които с жеста си на подкрепа дават шанс на Лилия. Кметът на район „Северен” инж. Р.Ралев, един от най-щедрите дарители на кампанията заедно с цялата кметска администрация, се обърна с дълбоко вълнение към родителите, породили със своя благороден жест желание у десетки други институции и лица да помогнат на малката Лилия с каквото и както могат. Чудото на тяхното добротворство е най-паметният урок за децата на ДГ „Дъга”. Името Лилия, редом с думите добро, надежда, бъдеще, прозвучаха и от обръщението на майка й към множеството. Тя с трепет благодари на всички за подкрепата, която техните щедри сърца даряват на дъщеричката и цялото й семейство. До момента кампанията е събрала над 16 000 лв. и ще продължи до края на месец май на IBANBG58 UNCR 7000 1523 1718 87. Свързаността между присъстващите се усети най-силно, когато малките възпитаници на градината, водени от сърцатите си учители, показаха какво са научили в детската градина, с какво ще посрещнат Лилия наесен, когато тя, живот и здраве, стане част от дружното семейство на „Дъга”. Съградено с много обич, Доброто обгърна Лилия и семейството й, а надеждата  на всички, които допринесоха то да стане реалност, е момиченцето да има шанс и лечението му да е успешно.

Четиридневен проект стартира вчера в ЕГ „Пловдив” в район „Северен” с директор Николай Радев.

Проектът е по програма „Еразъм +”- програмата на ЕС за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.

 Ключовата дейност е 2 – стратегически партньорства, а проектът:  „Лидерство в училищните общности”.

Партньорите, взимащи участие в проекта са от пет държави – Португалия, Испания, Гърция, Англия и България, като всеки от тях има определена тема, която трябва да представи.

ЕГ „Пловдив” представя структурите на управление в рамките на училището и преподаването на предмети на чужд език.

В четирите дни проектът ще бъде реализиран под формата на презентации и участие в учебните часове, за да се види реално как се управлява училището, запознаване с ученическия парламент и спецификацията на езиковото обучение.

Официален гост на старта на проекта бе инж.Ральо Ралев – кмет на район „Северен”, който приветства партньорите и им пожела продуктивна и приятна дейност, като се надява тези съвместни инициативи да продължат и в бъдеще.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 191

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!