Приключиха действията по поставяне на антипаркинг скоби  в трите определени зони на територията на район „Северен” по изпълнение на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

      Общо 96 на брой антипаркинг скоби със заключващ механизъм са поставени на трите зони за паркиране на МПС с обхват:

1.ул.”Победа” №15,17,19,21; ул.”Драгота” №11 – общо 30 бр.

2.ул.”Полковник Сава Муткуров” №65,67,69,71,73;ул.”Златна панега” №4, ул.”Порто Лагос” №14,16 – общо 22 бр.

3.ул.”България” №2,4 – общо 44 бр.

      Скобите бяха поставени на два етапа.Следва издаване на разрешителни на поставените на втори етап 48 броя.

      Поради големия интерес от страна на гражданите за места за местодомуване на леко МПС без поставяне на преместваем обект предстоят да бъдат изградени паркинги в междублоковото пространство на ул.”Абоба”, ул.”Васил Левски”, ул.”Сливница” и ул.”Оборище”, има и изготвен проект за бул.”Марица” №51,53.

      Кметът на район „Северен” инж.Ралев призовава жителите на района да бъдат активни и да подават своите предложения за изграждане на паркоместа с поставяне на заключващо съоръжение на телефон 032/901 168 .

Съвместна ежегодна среща-отчет за 2017 година проведе вчера администрацията на район „Северен” със служители на Трето районно управление –Пловдив .

На срещата присъстваха кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместниците му, служители на администрацията и граждани.

Отчет за дейността на служителите от Трето РУ Пловдив представи За началник охранителна полиция Костов.

Район „Северен” е разделен на 8 подрайона, а от март месец вече се дели на 9 с включването на новата приемна в кв.”Тодор Каблешков”, като за всеки подрайон отговаря инспектор.

Ефективно работи системата за видеонаблюдение в „Северен”, като това се отразява много добре върху битката с престъпността.

Целите, които си поставят служителите на реда са: ефективна работа за противодействие на престъпността, включваща и информационна битка-раздаване на брошури на възрастни хора за превенция с така наречените телефонни измамници; взаимодействие с държавни органи за бърза реакция и отреагиране при проблем-много добро при работата им с местната власт-кметът и екипът му; административно обслужване на гражданите; контрол върху издаването на разрешителните за носене, употреба и съхранение на оръжие, които през изминалата година рязко са намаляли.

Новото от тази година е, че служителите на охранителна полиция след проведено обучение и взет изпит имат правомощия да взимат отношение и да работят в сектор пътна полиция.Сформират се екипи и много по-успешно е изчистването на булевардите от паркирали автомобили.

Много добра координация на служителите на Трето РУ Пловдив с администрацията през предходната година се наблюдава и при премахване на незаконни постройки на територията на района.

През 2017 година са отработени 6000 преписки в районното управление, като се наблюдава ръст с 10%, но и увеличението на заловени нарушители на закона също е с 10%., 600 са регистрираните престъпления в района.

Пътно-транспортните произшествия са намалели на територията на район „Северен” – за 2017 год. те са 77 на брой, с 3-ма загинали и 90 ранени.

Гражданите, присъстващи на срещата информираха присъстващите за каране с превишена скорост на автомобили в определени пресечки, както и желанието им да се поставят повдигнати пешеходни пътеки на тези места, за което ще се вземат адекватни мерки.

За н-к охранителна полиция Костов благодари на кмета на района инж.Ралев и екипът му за съдействието, което им оказват с финансова, логистична и експедитивна подкрепа по отношение на обслужването на гражданите в района.

Кметът на „Северен” инж.Ралев апелира гражданите да бъдат по-активни и при всяка забелязана нередност да сигнализират на телефон 112, за да бъдат предотвратени евентуални престъпления.

   През 2017 г. екипът на ДГ „Дъга” поде и осъществи с впечатляващ успех инициативата под надслов „Доброто продължава”. Тя бе инициирана, за да възпитава у най-малките чувства на съпричастност, отзивчивост и грижа към всеки, който има нужда от подкрепа. Набраните от благородното начинание средства бяха в полза на обитателите на Дом за стари хора „Свети Василий Велики”.

      Тази година общността от учители и служители, деца и родители ще насочи дарителския си жест към тригодишната Лилия Козарева, чиято майка е учителка в градината, а детето ще бъде в първа група през есента. Лилия страда от „ретинопатия на недоносеното” и след прекарани няколко оперативни интервенции продължава да се нуждае от специализирано лечение на зрението, в помощ на което биха искали да бъдат хората в ДГ „Дъга”.

      Кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев и екипът му отдавна са причастни към добротворчеството в интерес на нуждаещите се от подкрепа. С нарастваща масовост в района се осъществява инициативата за събиране на пластмасови капачки, средствата от преработването на които се влагат в общественозначими каузи. Отзивчивостта на хората наскоро зарадва обитателите от Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания към КСУ “Олга Скобелева”. Ето защо кметът нееднократно е заявявал, че и най-малкият жест може да промени света и да подари щастие. Историята на малката Лилия Козарева и необходимостта да се направи и невъзможното детенцето да запази зрението си инж.Ралев приема като лична кауза. Благородното начинание на всички в ДГ „Дъга” буди дълбоко уважение и кметът ще се включи в него, за да подкрепи семейството на малката Лилия по пътя му към надеждата. Заедно с инж.Ралев и кметската администрация  ще участва в инициативите на ДГ „Дъга”, кулминация на които ще стане благотворителният концерт на децата в Гранд хотел „Пловдив” на 24.04.2018 г.

      Към всички пловдивчани ДГ „Дъга” и район „Северен” отправят апел: „Помогни на Лили да има цветно детство” – IBANBG58 UNCR 7000 1523 1718 87

На 14 март /сряда/ 2018 г., от 14 часа в заседателната зала на Район ,,Северен” - Община Пловдив, ще се проведе ежегодната среща на ръководството на Трето РУ – Пловдив с жителите на района. На срещата служителите на полицията ще отчетат дейността си за изминалата година, ще обявят основните си работни приоритети за настоящата година и ще отговарят на въпроси на граждани  - съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев, който също ще вземе участие в срещата.

         Приканват се всички граждани от района, които имат желание и отношение по въпросите, свързани с престъпността, пътно-транспортната обстановка в района и др., да заповядат.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 183

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!