По покана на Комисията за защита от дискриминация, кметът на район Северен – инж. Ральо Ралев участва в откриването на двудневния форум на комисията, който се провежда в гр. Пловдив. Основните фокуси на реализирания от КЗД и финансиран от Европейския социален фонд проект ,,Предотвратяване на дискриминацията и създаване на равни възможности” са свързани с: антидискриминационните принципи и стандарти; дискриминация при упражняването на правото на труд; правата на хората с увреждания и др.
Инж. Ралев в своето приветствие засегна темата, свързана с необходимостта от разширяване на диалога с хората, принадлежащи към различни уязвими общности, с цел повишаване на тяхната социална роля и интеграция, и благодари на доц. д-р Ана Джумалиева – Председател на КЗД.

Завърши ремонтът на тротоара на ул."Колю Фичето", съобщи кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев.
Поставени са нови вибропресовани тротоарни плочи с обща площ 130 кв.м. и 150 бр. нови градински бордюри. Оформени са вази около съществуващите дървета.
От началото на 2017 г. в район "Северен" са подновени над 3200 м? тротоарни настилки с нови вибропресовани плочи и бордюри.

Четвъртък, 21 Септември 2017 11:26

Европейска седмица на мобилността 2017

Във връзка с включването на Община Пловдив в отбелязване на кампанията "Европейска седмица на мобилността 2017" днес в район "Северен" – парк “Рибница” се проведе голяма районна проява под патронажа на Кмета на района инж. Ральо Ралев.
Мероприятието официално откри заместник-кметът на район "Северен" г-н Калоян Георгиев.
Най-напред се проведе конкурс за рисука на асфалт “В моя град – с колело”, в който се състезаваха отбори, излъчени от седем на брой училища в район “Северен”. Трето място журито присъди на СУ “Хр. Г. Данов”, второ на ОУ “Райна Княгиня” и най-достойната за първо място работа бе на НУ "Хр. Ботев". Всички победители получиха грамоти за изящните си творби.
Най-малките участници в днешните празнични прояви бяха децата от подготвителна група на детска градина “Весела”, които проведоха своя занимателен урок по безопасност на движението в градска среда.
След тяхната изява заместник-кметът Калоян Георгиев поведе велошествие по алеите в парка, в което се включиха изключително много деца и граждани на района. Всички ученици на възраст от 7 до 17 год. имаха възможността да се включат и във велосъстезание, разпределени във три възрастови групи.
Победители станаха:

Във възрастова група до 10 години – Мирослав Димитров, Владимир Ботев и Петър Шаранков, съответно на първо, второ и трето място.

Във възрастова група от 11 до 14 години – Йоан Тонев зае първото място, Илиан Иванов - второ, а Стефан Славков стана трети.

Във възрастова група от 15 до 17 години - първенец е Божидар Мартинов.

Победителите получиха медали, грамоти, минерална вода и царевични пръчици, както и предметни награди – вело аксесоари.

Състезанието приключи с томбола, в която взеха участие всички деца, включили се в мероприятията днес. Ваучер на стойност от 100 лв за пазаруване на вело стоки спечели Дария Върбанова, същият ваучер, но на стойност от 160 лв се падна на Иван Вълков. Късметлията, който получи смартфон бе Антония Ламбова, а велосипедът отиде при Гинка Алексиева.

Ръководството на район „Северен” бяха специални гости днес на петия рожден ден на пенсионерски клуб „Надежда” в кв. ”Гагарин” .
С подкрепата на кмета Ралев, както и с много личен принос и ентусиазъм хората от третата възраст, начело с председателката на клуба Анка Христева са превърнали сградата, където се помещава днес клубът, в приятно, чисто и уютно място за делнични срещи, разговори и задушевни тържества. По 20-30, че и повече жители на района посещават ежедневно клуба, където в момента членуват над 100 човека.
Заместник-кметът на район “Северен” Калоян Георгиев поздрави всички присъстващи, празнуващи рождения ден на своя клуб, поднесе подарък и им пожела да са здрави, усмихнати, единни и все така позитивно настроени, защото само с позитивизъм и желание за добри дела се постигат успехи.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 167

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!