Четвъртък, 08 Юни 2017 12:14

Кърпене на дупки

В Район “Северен” започна нова акция по кърпене на дупки. Ще се ремонтират участъци по основни пътни артерии в района, както и вътрешно-квартални улици – паважни и асфалтови настилки.

Вече са запълнени дупките по бул. “България”, бул. “Цар Борис III Обединител”, пресечка на бул. “България” между МБАЛ-Пловдив и спортна зала на ПУ “Паисий Хилендарски”, ул. “Георги Бенев” , ул. “Рогошко шосе” и част от ул. “Оборище”  и част от ул. “Полет”.

Ремонтните дейности ще продължат по ул. “Братя Търневи”, ул. “Брезовско шосе”, бул. “Дунав” бул. “България” № 158, кръстовището на ул. “Иван Драсов” и ул. “Райна Княгиня”, ул. “Иван Рилски” и др.

Петък, 02 Юни 2017 12:52

Екскурзия до Копривщица

Детска градина „Дъга” в пловдивския район “Северен” направи незабравим подарък на своите най-големи възпитаници – екскурзия до Копривщица, града на родолюбците от Априлската епопея. В града, посрещнал първия изстрел на въстанието, бъдещите първолаци получиха паметен урок по родолюбие.

По време на пътешествието из красивия възрожденски град 48 деца и техните учители се запознаха с живота и делото на Евлампия Векилова, ушила знамето на копривщенските въстаници, и с Георги Бенковски, чийто музей посетиха. Всички малчугани се надпреварваха да се снимат до прочутия паметник на националния герой. Малките гости от Пловдив бяха съпровождани през цялото време от солистите на танцов състав „Усмивки” при читалище „Хр. Палавеев”, които ги запознаха с много забележителности на своя град, но ги и обучиха на достъпни за възрастта им народни танци. Въведоха ги в патриотични игри, победители в които станаха Ава Пакова и Христо Боянов, получили за уменията си грамоти от организаторите „Копривщенско утро „Аз съм Българче”.

Традиционна българска софра събра изгладнелите пловдивски туристи, за да похапнат под щедрото слънце на Копривщица и да съберат сили за финалното хоро, в което всички се включиха. Незабравимият за децата ден на родолюбието, ден на героите, които България пази в сърцето си, ДГ „Дъга” реализира като част от програмата на район „Северен” за почитане светлата памет на героите в националната история.

 

 
Четвъртък, 01 Юни 2017 12:34

1 юни – ден на детето

По повод 1 юни – ден на детето, администрацията на Район “Северен” в лицето на заместник-кмета Калоян Георгиев, секретаря на района Десислава Йорданова и мл. експерт “Здравеопазване” Иван Дългъчев гостуваха на тържеството на децата от ДЯ “Палечка” с директор Росица Стайкова. Официални гости на събитието бяха също и г-жа Юлия Стоянова – директор дирекция “Общинска икономика и здравеопазване” към Община Пловдив и г-н Николай Енев – гл. инспектор “ТДОПЗ” към Община Пловдив.

Малчуганите бяха подготвили чудна програма като показаха своите знания и умения с изпълнението на стихчета, песнички, танци и приказни етюди. На пъстро украсената сцена на двора на детското заведение гостите се насладиха на танца на пчеличката, танца на калинките, съчетанието с ленти на малките гимнастички от детската ясла и още много други изпълнения.

От администрацията на района увериха, че през новата учебна година дечицата ще се радват на нови придобивки в двора. Ще бъдат изградени 4 нови къта за игра с ударопоглъщаща настилка. Закупени са вече 4 броя детски съоръжения за игра и 4 броя пружинни клатушки. Също така ще бъдат подменени старите легла и непромокаемите дюшеци с чисто нови.

През изминалата седмица в Район “Северен” бе извършена поредна акция за облепяне на излезли от употреба моторни превозни средства. 
Служителите на кметството със съдействието на III РУ-Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране", "Българска рециклираща компания" АД извършиха обход на района за установяване на излезли от употреба МПС. В резултат на проверката бяха облепени 11 бр. автомобили на следните адреси: ул. “Мизия” № 6,14;  бул. “България”  6,186; бул. “В. Априлов” 136,144;  бул. “Дунав”  188; ул. “Стара планина” до ВУАРР; ул. “Достоевски”.

От началото на 2017 г. на територията на район “Северен” са облепени 40 бр. автомобила. През месец юни ще бъде предприета и акция за репатриране на излезли от употреба МПС-та, чиито собственици не са изпълнили предписанията да приведат автомобила си в техническо изправно състояние, да го преместят на частен терен или да го предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 157

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!