Благотворителна акция за възрастните хора от район „Северен” проведе днес администрацията на район „Северен” с кмет инж.Ральо Ралев, съвместно с директора на „Обединена млечна компания” ЕАД г-н Майкъл Друкас. 500 литра прясно мляко от марката „Верея” с 1.5% масленост, както и 1250 бр. кофички кисело мляко „Верея” с 3 % масленост бе раздадено на пенсионерите от трите пенсионерски клуба в района - ПК „Надежда” на ул.”Гонда вода” №1, ПК на ул.”Хан Телериг” №5 и ПК „Герджика” на бул.”Марица” №51. Всеки възрастен човек получи по 2 литра прясно мляко и по 5 кофички кисело мляко, а на място бе заместник-кметът Лариса Кътова, която лично раздаваше млечните продукти на пенсионерите. Възрастните жители на района благодариха от сърце за направения жест.
Вторник, 08 Януари 2019 12:43

Бабин ден в Северен

Бабинден бе отбелязан вчера в администрацията на район „Северен” –съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. В обедната почивка всички служители се събраха в един от кабинетите на кметството, където се проведе традиционният ритуал с измиване на ръцете на най-младата баба от най-скорошната родилка. След това всички, които желаят да имат отроче минават покрай бабата, която ги докосва с водата и ги закичва със здравец. Инж.Ралев подари на своите баби-служителки по кърпа и сапун и им пожела да се сдобият с още много внуци, а те от своя страна почерпиха с пита и червено вино за здраве, плодородие и берекет.
Вторник, 08 Януари 2019 12:41

Бабин ден

Специални благодарности получи днес кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев от дамска вокална група „Райна Княгиня” с художествен ръководител Иван Пехливанов за помощта, която им оказа с осигуряването на средства за транспорт до гр.София. Дамите пътуваха до столицата, за да вземат участие в национален фестивал „Преглед на пенсионерска и читалищна дейност”. Вокална група „Райна Княгиня” е към дамски пенсионерски клуб при народно читалище „Георги Търнев” - 1900 г. в гр.Пловдив, район „Северен”, а фестивалът се проведе в зала „Средец”, гр.София. По пътя за столицата групата е посетила и родното място на нашия голям писател Елин Пелин – с.Байлово, където дамите с интерес са разгледали родната му къща и експозицията в читалището, посветена на неговия живот и творческа дейност. Участието на вокална група „Райна Княгиня” стана възможно с активната помощ от страна на кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев, който осигури превоза до гр.София. За взетото участие във фестивала вокалната група получи медал и грамота. „Винаги сме подпомагали и насърчавали творческите изяви както на младите таланти, така и на възрастните ни съграждани. Ще продължаваме да го правим и занапред.” – коментира инж.Ралев.
Понеделник, 07 Януари 2019 12:40

Пилешки курбан

Пилешки курбан за 350 души раздаде днес кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев по случай празника на Св.Йоан Кръстител-Ивановден. Курбанът за здраве и благополучие бе раздаден в двора на църквата „Св.Иван Рилски” , след като бе осветен от отец Лазар. Традиция за район „Северен” е на всички големи празници да се раздава курбан за миряните, дошли на празничната литургия. Инж.Ралев отправи поздрав към миряните като пожела здраве, късмет и просперитет на всички именици и всички присъстващи.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 216

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!