Днес малките възпитаници на ДГ „Дъга” си устроиха празник под надслов „Вече съм голям и правилата знам”. Той бе посветен на правилата за безопасно движение по пътищата и се проведе на специално изградената за тази цел площадка в район „Северен”. С интерес наблюдаваха и севключиха в тематичните игри на децата гостите от района – кметът инж. Ральо Ралев и неговият екип, които влязоха в ролята на съдии заедно с Чичко полицай - инсп. Ботьо Гиргинов от сектор Пътна Полиция Пловдив. Отстрани пък насърчаваха състезателите малките приятелчета от ДГ „Бреза”, при което всички деца, отлично подготвени от своите учители, напираха да покажат знанията си за маркировката по пътя, за пътните знаци и правилата за безопасно движение.
В хода на празничното събитие бяха проведени четири образователни игри, съпроводени с много емоции, но и с отлична дисциплина, каквато трябва да цари на уличното платно. Между всяка състезателна игра отборите си отпочиваха с песни и стихотворения, които зареждаха децата с енергия и ентусиазъм да покажат волята си за победа в следващото изпитание. На финала децата демонстрираха знания за движението на превозните средства, за пресичането на улицата на обозначените места, за светлинното регулиране на светофара. Днес бе представена и една друга образователна игра. При нея чрез робот детето научава основните посоки и придобива умения да се ориентира правилно.Оказа се, че те вече умеят да управляват бързо и безопасно тротинетки между слаломни конуси. Чичко полицай беше принуден да признае, че състезаващите се отбори са равностойни, и обяви, че всички в днешното състезание са победители.
Кметът на района инж. Ральо Ралев поздрави децата за показаните знания и умения, но най-вече за това, че са били много дисциплинирани и са работили успешно в екип. Пожела всички – и деца, и възрастни – не само да познаваме добре, а и винаги да спазваме правилата за безопасно движение, за да бъдем добри участници в пътното движение.

На финала на празника, кметът Ралев раздаде на всички дечица брошури с правилата за безопасност на движението по пътищата.

 

 
 
 
Сряда, 22 Ноември 2017 08:06

Инспекция

Днес, на 22.11.2017г. от 13.30 часа, кметът на район "Северен" - инж. Ральо Ралев, вицепремиерът Валери Симеонов, старши комисар Атанас Илков - Директор на ОД на МВР –Пловдив и главен инспектор Никола Симов, началник на ІІІ-то РУ „Полиция” при ОД на МВР –Пловдив, ще извършат инспекция на строително-ремонтните дейности на новата приемна на полицията, находяща се на ул.”Дилянка” №15 в кв.”Тодор Каблешков” - Шекер махала", съобщиха от районната администрация. 

Незабравимо посрещане на Деня на християнското семейство днес зарадва и малки, и големи в ДГ „Бреза” на район „Северен”. Изявата е част от фестивала на малките таланти в района, чиято цел е да стимулира развитието на творческите сили у деца и ученици, да ги подтикне да разгръщат потенциала си с помощта на слово, багри, музика и танци.

Децата от група „Калинка” бяха щастливите домакини на празненството, посветено на големия църковен празник Въведение Богородично и на единението и любовта в семейството. Със специалните си костюмчета и носии за тържеството те приветстваха своите родители, кмета на района инж.Ральо Ралев и неговия екип и нямаха търпение да покажат какво са научили за този светъл празник на любовта и сплотеното семейство. Сърдечните думи на директора на детското заведение г-жа Нели Димитрова дадоха старт на празненството. Кметът на района поздрави развълнуваното множество, като призна пред децата и родителите, че и за него най-скъпо е семейството, защото е нашата опора през целия ни живот.

Чрез песни, стихове и танци палавниците представиха осъвременен прочит на приказката за мързеливата Богданка и напомниха на всички колко са важни трудолюбието и отговорността, отзивчивостта и грижата за другия. Кулминацията настъпи с Вазовата „Молитва”, която прозвуча като благослов за опазване на семейството, любовта и рода. Разчупването на традиционната пита за здраве и берекет, красивият народен танц под звуците на жива гайда увенчаха прекрасното тържество на малките артисти от ДГ „Бреза”.

От администрацията на район “Северен” уведомяват всички жители на района, че от днес /20 ноември/ до 24 ноември 2017 г. ще се проведе поредната кампания за събиране на излезли от употреба гуми, отработени масла и негодни за употреба батерии и акумулатори.

Тези отпадъци могат да бъдат предавани в събирателен пункт на адрес: гр. Пловдив, район „Северен“, ул. „Георги Бенев“ № 4, площадка на „Универсметал“ ООД, от 09:00 до 17:00 часа.

За предотвратяване и ограничаване замърсяването на въздуха, водите и почвите, както и ограничаване риска за човешкото здраве и околната среда е забранено изоставянето, нерегламентираното изхвърляне или друга форма на неконтролирано обезвреждане на излезли от употреба гуми и отработени масла, както и изгарянето, с изключение на случаите, в които лицата, притежават съответното разрешение.

От районната администрация призовават гражданите да се възползват от предложената възможност.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 174

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!