Малчуганите от ДГ „Славей“ ознаменуваха Седмицата на четенето с невероятен „Парад на приказките“ – събитие, което те очакваха с огромно нетърпение и любопитство. Празникът стана част от реализирането на конкурса „От приказка в приказка“, организиран от район „Северен“ с цел да приобщава най-малките към тайнството на четенето и съпреживяването на най-важните човешки емоции. Гостите на приказния ден бяха посрещнати от директора на детското заведение Любка Биволарска и учителите – всички основателно развълнувани в началото на големия детски празник.

          Кметът на района инж.Ральо Ралев, неговите заместници Лариса Кътова и Калоян Георгиев, главен експерт „Образование“Нели Нончева сърдечно поздравиха всичките 57 деца от подготвителните групи, истинските творци на приказния парад.

         Празничното събитие започна със сърцато представените сценки от любими български народни приказки и още тук пролича желанието на малките актьори да блеснат в отредените им роли. След българския фолклорен свят един след друг започнаха да оживяват героите от „Трите прасенца“ и „Малката русалка“, а изпод чудновата огромна  гъба наизскачаха десетки приказни герои, населяващи любимите за децата вълшебни приказки. Всички малки актьори имаха не само приказни костюми, но и послания за добро, за вярност, за приятелство и подкрепа. Лесен се оказа въпросът на възрастните коя е разиграваната приказка – децата я разпознаваха и по декорите, и по репликите на малките си приятелчета и отговаряха емоционално в хор.

         Паметно бе и участието на всички гости във верижното четене от вечната  „Златна книга на приказките“, подарена на децата от инж.Ралев. Четенето започна директорът Любка Биволарска, която след това предаде щафетата на кмета  и останалите гости, които се опитаха да достигнат артистизма на малчуганите. Възпитаниците на ДГ „Славей” и сега без грешка възклицаваха коя история им четат, а някои от тях с радост споделиха, че и те вече познават буквите, а някои вече даже могат да четат. Великолепен финал на приказния парад постави театралната трупа, поканена специално за празничния ден, която представи пред отзивчивата публика на цялата детска градина своето вълшебно представление. На раздяла с децата инж. Ралев им благодари за незабравимите емоции, които техният „Приказен парад“ е породил в сърцата на гостите. Той изрази убеденост, че реализацията на районния конкурс „От приказка в приказка“, част от който е  празникът в ДГ „Славей“, допринася за  възпитаване на интерес и любов към четенето в най-ранна детска възраст.

Понеделник, 29 Октомври 2018 11:20

нерегламентирана продажба на птици

В неделя – 28.10.2018 г. администрацията на район „Северен”, съвместно с Областна дирекция по безопасност на храните, Пловдивски Общински Инспекторат, ОП „Общинска охрана” и Трето РУ „Полиция” извършиха проверка в кв.”Тодор Каблешков” около Руския пазар за нерегламентирана продажба на птици, животни и животински продукти.

При проверката бяха съставени три АУАН /Акт за установяване на административно нарушение/:

  1. 1.За нерегламентирана търговия на 12 броя зайци, на основание Наредба за осигуряване на обществения ред на територията на Община Пловдив, чл.21, ал.1.
  2. 2.За продажба на открито на 15 кг. риба (каракуда) на основание чл.58 от Закона за ветеринарно-медицинската дейност.
  3. 3.За неразрешено клане на животни – 3 бр. овце на обществени места – бул.”Васил Априлов” №139, на основание чл.37, ал.3 от Наредба за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив.

Съвместните проверки ще се извършват периодично, съгласно издадена заповед на кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

  Акция за събиране на излезли от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) организира администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Неработещите електрически и електронни уреди гражданите могат да предават на 30-ти октомври 2018 г.(вторник)  от 09.00 до 13.00 часа на паркинга, намиращ се източно от бул.”България” №108, (южно от кметството на район „Северен”).

Жителите на района могат да предават в мобилния пункт следните излезли от употреба електрически и електронни уреди : печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, радиа, транзистори, компютри, монитори, мишки за компютър, мобилни апарати, телефонни апарати, фризери, електрически радиатори, отоплителни печки, прахосмукачки, маши за коса, преси.

За лицата, които ще се включат в акцията, са предвидени  ваучери за покупка от голяма търговска верига за битова техника в гр.Пловдив.

Възрастни хора и лица, които нямат транспорт или възможност да доставят на място своите уреди могат да направят заявка на тел.032/901 165 – отдел „Екология” на район „Северен” като посочат своето име, адрес, телефон и вида на излезлия от употреба уред, който желаят да предадат .

В срок до две седмици ще бъдат посетени на адрес и ненужните им уреди ще бъдат взети.

„Това е една много полезна екологична инициатива. Призовавам гражданите да се възползват от възможността да освободят домовете си от ненужните електрически и електронни уреди” – заяви кметът на район „Северен” инж.Ралев.

 

 

            Поредни две акции по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) проведе администрацията на район „Северен” през седмицата – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Акциите се провеждат в изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

            Става въпрос за автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост-на улици, тротоари, паркинги, зелени площи или друга общинска територия. В изпълнение на горепосочената Наредба се сформира комисия с участието на представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, на ОП „Паркиране и репатриране” , както и на фирмата, сключила договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата.

             След извършения обход на сформираната комисия са облепени 21 броя автомобили.

            Първата акция се проведе в „Шекер махала” на ул.”Напредък” №18-28, срещу КАТ, където са облепени 6 броя автомобили, а втората акция в кв.”Кършияка” на следните улици:

ул. „Луда Яна“ № 3-1 бр.;

ул. „Васил Левски“ № 101-1 бр.;

ул. „Найден Попстоянов“ с ул. „Вук Караджич“-1 бр.;

ул. „Найден Попстоянов“ № 9 – 5 бр.;

ул. „Стоян Заимов“ № 16-18-1 бр.;

ул. „Пазарище“ № 1-3-1 бр.;

ул. „Найден Попстоянов“ № 11-1 бр.;

ул. „Стара планина“ към ВУАР-1 бр.;

ул. „Борис Дякович“ № 6 – 2 бр.;

ул. „Борис Дякович“ № 2-4 – 1 бр.

            След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

            Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

            „През следващите месеци предвиждаме още акции по облепяне със стикери, както и за репатриране на ИУМПС” – сподели кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 210

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!