Две детски градини в „Северен“ спечелиха проекти по ПУДООС, съобщи кметът на района Стоян Алексиев. В двора на ДГ „Марица“ се предвижда да бъде изградена зелена занималня на открито. Ще се направи голяма беседка с маси и пейки, като тя ще стане част от вече създадената зеленчукова градина в детското заведение, която е налице благодарение на помощта на родителите. Идеята е в този кът малчуганите да слушат открити занимания под формата на игри за това как се отглеждат зеленчуците и билките. Там ще се сушат билки, а и децата ще могат да опитат от зеленчуците. „Това е част от обучението „Монтесори“, направление „Космос“, чрез което нашите възпитаници ще се запознаят с природата и нейните закони“, обясни директорът на ДГ „Марица“ Надежда Дервенска. В двора на ДГ „Дъга“, в близост до детската площадка, ще бъде изградена еко занималня. В нея малчуганите чрез различни игри и ситуации, по приятен и занимателен начин, ще се потопят в света на природата и ще бъдат запознати с това как да опазват околната среда. Ще бъде ремонтиран навесът на съществуващата площадка. Новото съоръжение ще разполага с 2 беседки, ще бъдат осигурени 2 бр. дъски за рисуване, 2 бр. пейки и 3 бр. кошчета за отпадъци. „Много пъти сме кандидатствали през годините по ПУДООС. За щастие, тази година, след неколкократни опити, вече можем да се похвалим с успешно спечелен проект. Надявам се той да бъде реализиран по най-добрия начин“, коментира директорът на детското заведение Дима Симеонова. ДГ „Дъга“ кандидатства за втора поредна година по проект Еразъм +, като вече има един изпълнен- обучение на 10 педагогически специалисти във Великобритания. „В светлата седмица преди 24-ти май –празникът на славянската писменост, българската просвета и култура, искам да поздравя директорите и служителите на детските градини с високия професионализъм, тяхното усърдие и старание при въвеждане на европейските стандарти от най-висок клас. С всички тези нови придобивки нашите деца ще бъдат обучавани по нови, иновативни методи, с цел по-добро усвояване на знания и умения“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.
Нов тротоар бе изграден на ул. „Мизия” в участъка от бул. „България” до ул. „Ораческа” в район „Северен”. Старата тротоарна настилка, която бе силно компрометирана, а на места почти липсваше, е заменена с нова. Цялото предблоково пространство бе неподдържано и в изключително лошо състояние. След акция по почистването му, то изглежда по съвсем друг начин. По молба на гражданите в района бе изграден чисто нов тротоар с нови вибропресовани плочи. Направени са джобове за контейнери за смет. Хората в района вече се радват на ново улично осветление и нови бордюри. „Надявам се, че с цялостното облагородяване на района сме зарадвали хората”, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. „Сега мястото, където живеем, придоби различна визия“, споделиха живеещите в близките блокове. По желание на гражданите е изграден чисто нов паркинг на ул. „Мизия“. Той разполага с 26 места плюс 1 за хора в неравностойно положение. Зоната на обхват на паркинга е във връзка със заявеното намерение на живеещите в района да ползват такъв вид административна услуга. Класирането на подалите заявление е извършено при стриктно спазване на разпоредбите на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. Поставени са паркоскоби на всички заявители на услугата, които в следващите 3 години ще могат да се възползват от нея.

Mащабна акция за подпомагане на самотно живеещи възрастни хора стартира в „Северен”, съобщи районният кмет Стоян Алексиев. С активното съдействие на Трето РПУ – Пловдив, администрацията на район „Северен” установи адресите на близо 60 души - възрастни хора в трите основни квартала: „Гагарин“, „Кършияка“ и „Захарна фабрика“. Екипи посетиха домовете на самотните хора, за да им предоставят пакетирани храни от първа необходимост: тестени изделия, ориз, леща, олио, месни, рибни и постни консервирани храни, както и трайни колбаси. Благородната инициатива се проведе с подкрепата на БЧК – Пловдив и фирма „Белла България“, която предостави част от хранителните продукти. След сигнал до кмета на района Стоян Алексиев, се осигуриха спешно хранителни пакети за още 10 лежащо болни граждани от района, които са в нужда. Районният кмет благодари както на БЧК – Пловдив за активното съдействие и навременната помощ, така и на бизнеса, които намират все повече възможности да се включват в кампаниите на районната администрация за оказване на подкрепа на граждани в затруднено материално положение.

Над 3500 бр. млечни продукти от пет асортимента бяха разпределени както в трите общински трапезарии за диетично и диабетично хранене, разположени в кварталите „Гагарин“, „Кършияка“ и „Захарна фабрика“, така и за граждани в района, които изпитват затруднения при осигуряването на своята прехрана. Това съобщи кметът на „Северен” Стоян Алексиев. Със съдействието на Община Пловдив поредната голяма хранителна помощ от фирма „Данон България“ беше предоставена на районната администрация. С подкрепата на бизнеса продължават да се подпомагат хората в нужда в район „Северен”. „Благодарим на фирма „Данон България” за любезно предоставените хранителни продукти, както и на директора на БЧК-Пловдив Таня Георгиева , които ни помагат много по време на епидемията”, каза Стоян Алексиев. Той допълни, че от новата седмица още 60 граждани от района ще бъдат снабдени с хранителни продукти от първа необходимост.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!