Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместник-кметът Лариса Кътова и секретарят  Десислава Йорданова бяха официални гости на жените от сдружение „Райна Княгиня” в гр.Пловдив, по покана на председателя му г-жа Виолета Трифонова.

         Дамският клуб е създаден преди тридесет години, за да съхранява българските и възрожденските традиции. Над петдесет дами се събират всеки понеделник в сградата на читалище „Георги Търнев”, намираща се на бул.”България” №146, където слушат музика, свирят на пиано, пеят във вокална група, декламират  различни произведения, рецитали, отбелязват национални, християнски и лични празници и други развлекателни дейности, подпомагащи общуването помежду им.

         Гостите бяха посрещнати с бурни аплодисменти от жените на сдружението, след което бяха поздравени от вокалната му група с авторските песни „Градът благословен”, посветена на гр.Пловдив и „Близост”, посветена на сдружението. Автор на текстовете и музиката на песните е единствения мъж в групата г-н Иван Пехливанов. Вокалната група на „Райна Княгиня” съществува от 28 години, печелила е множество награди и медали, а в близкия месец им предстоят изяви в гр.Стара Загора и гр.Клисура.

         Инж.Ралев отправи специален поздрав към всички присъстващи, като им пожела здраве, успехи, всеотдайност в начинанията и все така задружно да се събират и забавляват.

         На всяка от дамите кметът на район „Северен” поднесе красиво пролетно цвете в саксия, а те благодариха за жеста и уважението и заявиха желанието си в бъдеще срещите им да са много по-чести.

 

В изпълнение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) - План 2016, Българският Червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещи се граждани от  район ,,Северен” – Община Пловдив, съобщи инж. Ральо Ралев, кмет на района.

От днес /26 март 2018 г./, заработи раздавателния пункт в района с адрес гр. Пловдив, бул. ”България“ № 49-51.

График за раздаването на продуктите е: от 26.03.2018 до 25.04.2018 г. включително, от  9 ч -13 ч.

            Всички правоимащи, включени в списъците на АСП, ще получат по 16,320 кг от 7 вида хранителни продукти: леща – 7 кг; рибни консерви – 1,120 кг; грах – 3,200 кг; лютеница – 2 кг; доматено пюре – 0,800 кг; бисквити – 1,200 кг и  мед – 1 кг .

В списъците на Агенцията за социално подпомагане са включени следните категории граждани:

  • Лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление през  отоплителен сезон 2015/2016г.;
  • майки (осиновителки), които са получавали месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към м. октомври 2016 г.;
  • лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето (ППЗЗД)към м.октомври 2016 г.;
  • лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане (ППЗСП), въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение към м.октомври 2016 г.
Четвъртък, 22 Март 2018 13:54

ИЗКЛЮЧИ СВЕТЛИНИТЕ, ВКЛЮЧИ СЕ!

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев приканва всички жители на района да вземат участие в инициативата „Часът на Земята 2018”, която ще се проведе утре – 24 март (събота) от 20.30 до 21.30 часа.

            Станете част от природозащитната общност. Празнувайте „Часът на Земята 2018” у дома, като загасите осветлението за един час между 20.30 и 21.30 часа, като по този начин ще се присъедините към десетото поредно издание на глобалната инициатива.

            Часът на Земята е мащабно световно движение за борба с климатичните промени, като със символичното спиране на осветлението и притъмняването на знакови сгради се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

                Мотото на тазгодишното издание на Часа на Земята е: свържи се с природата. Инициативата е ключова за промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. Тъй като световното биоразнообразие намалява с безпрецедентен темп, Часът на Земята ще фокусира усилията си върху още по-масова подкрепа за опазване на биологичното разнообразие и природата.

            Администрацията на район „Северен” се присъединява към инициативата като на 24 март 2018 г.(събота) от 20:30ч. до 21:30 ч. ще бъде изключено осветлението на административната сграда на бул.”Цар Борис III Обединител” №22А, а на официалната ни интернет страница може да откриете банер за посланието на кампанията, указващи деня и часа на провеждането й.

Понеделник, 19 Март 2018 13:31

почасови социални услуги

Инж. Ральо Ралев – Кмет на район „Северен“ подписа договор за предоставяне на почасови социални услуги със законния представител на най-малкия потребител. Той е само на 3 години и поради възрастта и увреждането си се нуждае от чужда помощ. За негов личен асистент е назначена майка му, която го обгрижва постоянно и е в невъзможност да започне друга работа.

         Като се има предвид, че най-възрастният потребител на почасови социални услуги в район „Северен“ е на 92 години, се вижда големия възрастов диапазон на хората, нуждаещи се от помощ, грижа и подкрепа в ежедневието.

         За съжаление на фона на нарастващия брой кандидат-потребители на почасовите социални услуги, липсват желаещи да започнат работа като лични, социални асистенти и домашни помощници. Това затруднява възможността да се обхванат всички, които се нуждаят от услугите и се разчита на наличния ресурс от асистенти и помощници.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 183

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!