Продължава запълването на дупки по улиците в „Северен” както с асфалтобетонова, така и с паважна настилка. „Откликваме на всеки подаден сигнал за компрометирани пътни участъци”, каза районният кмет Стоян Алексиев. Акцията стартира от 15 януари и към момента с асфалт са обработени следните улици и булеварди: след кръстовището на бул. „Марица” с ул. „Златна Панега”, пред „Големия гигант”, ул. „Мануш войвода”, ул. „Сърнена гора” и ул. „Брезовско шосе”. Опасни ями и участъци с надигнати павета също вече са обезопасени, съобщиха от кметството на „Северен”. Паважната настилка е пренаредена в засегнатите участъци по ул. „Васил Левски”, бул. „Марица” и по цялата улица „Златю Бояджиев” . По желание на гражданите в района са изградени джобове за контейнери за битови отпадъци, намиращи се на бул. „България” 2, пред Големия гигант ( ул. „Васил Левски“ 95-103) и пред старата Поща в „Кършияка” (ул. „Васил Левски”). „С обособяване на джобовете се придава подреден вид на местата, където са разположени съдовете за смет. Освен това, с тях се улеснява придвижването на автомобилите и се цели облекчаване на трафика в кварталите, в които контейнерите пречат на видимостта”, коментира Стоян Алексиев.

Акция по облепяне със стикери на излезли от употреба МПС-та стартира в район „Северен“, съобщи кметът Стоян Алексиев. Служители на район „Северен” начело със заместник-кмета на района Калоян Георгиев извършиха оглед на автомобили на следните улици и булеварди: „Барикадите“, „Рогошко шосе“, „Борба“, „България“, „Средец“ и „Победа“ и други. Над 60 автомобила бяха облепени със стикер – предписание за преместване на излязло от употреба моторно превозно средство. Това е първата акция за тази година, като другата седмица предстоят нови огледи за неизползваеми автомобили. Според Наредбата за управление на отпадъците автомобилите, от чийто последен технически преглед са минали 2 години, подлежат на премахване, в случай че са разположени на общински терен. Ако в тримесечен срок същите не бъдат премахнати доброволно от собствениците им, стартира принудителното им репатриране. От район „Северен“ припомнят на всички собственици на МПС-та, че има два варианта автомобилите им да не бъдат вдигнати: да бъдат преместени на частен терен или да бъдат приведени в техническо изправно състояние. Сигнали за наличието на изоставени автомобили могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 165 и на моб. тел. 0876 / 92 36 36.

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев гостува на „УМБАЛ-Пловдив“ по покана на изпълнителния директор на болницата д-р Аргир Аргиров по случай 21 януари-Ден на родилната помощ. „На всички Вас, работещи в Акушер-гинекологичното отделение на болницата, поднасям най-сърдечни поздрави по случай професионалния Ви празник. Вие сте хората, които с труда си допринасяте за появата на нов живот. Продължавайте да упражнявате професията си с ентусиазъм, обич и удовлетворение“, обърна се към медицинските специалисти Стоян Алексиев. След това кметът на район „Северен“ присъства на тържество, организирано в ДГ „Захарно петле“. Куклен театър зарадва малчуганите от втора, трета и четвърта група. Децата изгледаха с огромен интерес постановката със заглавие „За бабите с любов“. Сценарият бе подготвен от учителите на детското заведение, които успешно влязоха и в ролята на актьори. Сюжетът, който грабна вниманието на малките възпитаници на ДГ „Захарно петле“, бе следният: три баби и двама кукловоди пресъздадоха обичаите на Бабинден под вещото ръководство на учителя по музика. Бабите се представиха в модернистична светлина-използваха интернет и се информираха от социалната мрежа Фейсбук. Но в един момент си спомниха и за старото време с пресъздаване на обичая с измиване на „златните“ ръце на баба, която е била акушерка. Директорът Цветана Лазарова поздрави екипа, децата и гостите по случай хубавия празник и пожела на всички да уважават старите български традиции. „Бъдете все така грижовни и всеотдайни към нашите деца“, пожела на всички учители Стоян Алексиев. Кметът на район „Северен“ не пропусна да посети и дамите от ПК „Надежда“ в кв. „Гагарин“. Там бе извършено обредно поливане на бабата-акушерка-Дима Мутафова от най-младата баба-Надежда Мошонова. 80-годишната Дима Мутафова разказа, че в своя дългогодишен професионален път като акушерка (близо 40 години) във ВМИ-Пловдив е помогнала за раждането на над 1500 деца. С приповдигнат тон дамата изрече своите благопожелания за Бабинден: „Да се множат децата като просото, да са живи и здрави, щастливи и силни като Крали Марко. Да побелеят като Стара планина и до сетния си дъх да обичат и бранят своята родина като Ботев и Левски.“ Според обичая всяка една от присъстващите 58 баби получи подарък-кърпа и сапун. „Пожелавам Ви здраве, щастие, дълъг живот и да се радвате на много внуци“, каза Стоян Алексиев. Празникът продължи с много веселие и добро настроение, като дамите споделяха как част от обичаите на този ден са се променяли през годините. След тържеството в пенсионерския клуб Стоян Алексиев уважи и още едно събиране на 22 баби в района, които всяка година традиционно отбелязват един от най-големите народни женски празници-Бабинден. Те също получиха подаръци и пожелания за здраве и берекет.

Продължава ударно запълването на дупки в „Северен“, съобщи кметът на района Стоян Алексиев. След като миналия месец бяха извършени ремонтни дейности по изкърпване на образували се отвори по пътната настилка на ключови места на територията на района, акцията тече с пълна сила и към днешна дата, тъй като засега зимата е мека и метеорологичните условия позволяват това. От началото на годината са обработени следните улици и булеварди с асфалтобетонова настилка: ул. „Баткун“, ул. „Ильо Войвода“, ул. „Димитър Стамболов“, ул. „Оборище“, ул. „Достоевски“, бул. „България“ №2 до №6, кръстовището на ул. „Ален Мак“ с ул. „Огражден“, ул. „Полет“ и ул. „Рогошко шосе“. От районното кметство приканват гражданите да сигнализират за компрометирана пътна настилка на телефон 032/ 901 168.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 249

 ИЗВЪНРЕДНА

     НОВИНА!

 

Гореща линия за коронавирус

COVID-19 за Пловдив:

0700 147 44

 

Координационен център за

социални услуги:

0878 371 710

0878 371 449

 

Електронно обслужване с  национална   система   за    електронно    връчване.

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!