В двора на ДГ „Славей” бе направена първа копка за изграждане и оборудване на две нови комбинирани детски съоръжения, като целта е придобивката да бъде готова до началото на учебната година и да зарадва над 200 малки обитатели на детското заведение. Кметът на района инж.Ральо Ралев направи първата копка на бъдещите площадки, управлявайки багер, а редом с него беше и директорът на градината г-жа Любка Биволарска. Деца и учители и персонал бяха радостни свидетели на събитието, станало възможно след участие в програма на Общината за финансиране проектирането и изграждането на нови детски площадки. Кметът на района всяка година мотивира за участие в тази програма всички районни детски градини, благодарение на което дворните им пространства чувствително се обновиха, а съоръженията за игра отговарят на съвременните изисквания за удобство и високо качество на използваните материали. Благодарение на този подход през това лято освен в ДГ „Славей” ще бъдат направени ремонти в още 4 детски градини на обща стойност за района в размер на 44,700 лв. – значителна сума, отпусната от Община Пловдив, към която с 30% участие ще се включат и самите детски заведения със средства от своите бюджети. Тези вложения, уточни инж.Ралев, ще дадат възможност да се преодолее неизбежната амортизация и да се дооборудват съществуващите детски обекти. Похвално е, че директорите на градините не пестят усилия, за да разработват проекти за участие в програмата, така доказват, че са добри стопани на своите детски заведения. Изпълнител на проекта за ДГ „Славей” е фирма Проинвест Строй ЕООД, на която стопаните на детското заведение заявяват очакване за качествена и в срок извършена работа, общата стойност на която ще бъде 10 000 лв. Символично плисване на вода и разчупване на пита по стар обичай ознаменуваха първата копка, след което инж.Р.Ралев пожела на строителите успешна работа, а на стопаните на ДГ „Славей” да се зарадват на новата си придобивка точно за откриването на учебната година.

Детската площадка на бул. „Васил Априлов“ № 146 (северно от ресторант „Хитър Петър“) е трета по ред от поетата инициатива на администрацията на район „Северен“ начело с райкмета инж. Ральо Ралев за реновиране на детските площадки в района.
Извърши се подмяна на счупените люлки. Подменени са изгнилите и стари ребра на съществуващите пейки. Служителите на район „Северен“ боядисаха 20 пейки, 7 детски съоръжения и 2 тенис маси.
Инж. Ральо Ралев благодари за съдействието на Директора на ОП „Градини и паркове“ за подмяната на пясъка в двата пясъчника с нов, чист и обезпаразитен.
Целта на районната администрация е да превърне всички детски площадки в район „Северен“ в приятни места за отдих и детски игри.

Четвъртък, 17 Август 2017 13:39

Нови тротоари

Севереният тротоар на ул. “Иван Рилски”, в участъка от ул. “Бързия” до ул. “Панагюрище”,е изцяло подменен съобщи кметът на район "Северен" инж.Ральо Ралев.
Поставените нови вибропресовани тротоарни плочи са с обща площ 426 кв.м., 135 л.м. бордюри и 80 л.м. нови градински бордюри, като се изгради нов паркинг за десет автомобила.
Извършеното цялостно благоустрояване на района ще обслужва освен живущите, така и всички големи и малки посетители на наскоро откритата в близост детска площадка.
Район “Северен” продължава подмяната на уличните и тротоарните настилки, като целта на районната администрация е да превърне парковите пространства в оазиси за отдих и детски игри.

Започна подмяна на стари и счупени седалки от детски люлки на площадките, намиращи се на територията на район “Северен”, Община Пловдив.

        Ще бъдат монтирани нови 21 /двадесет и един броя/ седалки, от които седем броя за деца от 1 до 3 години и 14 четиринадесет броя за деца от 3 до 12 години.

    Продължава обновяването на  детските съоръжения на територията на района. Кметът на  район “Северен” инж. Ральо Ралев изказва благодарност на директора на ОП ”Паркове и градини” за оказаното съдействие.  

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 163

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!